Citim Postuar më parë nga posta
Baptist, gjeta këtu diçka interesante për moralin arab, citim nga Qurani:
SURETU EL BEKARE ajeti 230
E në qoftë se ai (burri) e lëshon atë (për herë të tretë), pas atij (lëshimi) nuk lejohet më derisa të martohet ajo për një burrë tjetër. E nëse ai (burri i dytë) e lëshon atë, atëherë për ata dy, po qe se mendojnë se do tí zbatojnë dispozitat e All-llahut, nuk ka pengesë të rikthehen (në bashkëshortësi). Këto janë dispozita të All-llahut që ia sqaron një populli që kupton.

Pra nëse gruaja ndahet nga burri për herë të tretë, ajo nuk mund t'i kthehet më atij burri.
Por Islami është fe e lehtësimeve: ajo së pari duhet të martohet me një burrë tjetër e pastaj ka të drejtë që të martohet sërish me burrin e parë.
O djal ata popuj aziatik vec Muhameti me aq sa pati force u mundua me ju fale pak koncept moral, se ai moral eshte qesharak dhe shum i turpshem per nje shqiptar te vertete.

Ai sepaku u mundua ti martonte ata qe bashkejetonin si kafshet deri ne kohen e tij, por pasi nuk mundi tua ndalonte shkembimet e mevonshme, sepaku u mundua t'i institucuionalizonte deri ne ate mase sa pas leshimit per here te trete te "gruas" te mos kete te drejte ta kthej per te katerten here para se edhe ajo ke kete bere pak qefe me dikend tjeter, keshtu mashkullio kishte avantazh rreth 3:1.