Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5

Tema: Mos kurvėro

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-12-2006
    Postime
    172

Mos kurvėro

Mos Kurvero

Me shumė probleme dhe vėshtirėsi pėrballet sot shoqėria njerėzore, pjesė e sė cilės ėshtė edhe mosha mė delikate dhe e ndjeshme e saj. Po me tė njėjtat shqetėsime rritet dhe formohet edhe rinia. Ndoshta do tė ishte i ndjeshėm dhe me interes pėr t’u prekur edhe problemi “seks”.
    Shqetėsim i cili nuk filloi sot, por qė ka ekzistuar nė ēdo kohė. Me gjithatė secilit nga ne i duhet ta shohė dhe trajtojė problemin sipas kohės nė tė cilėn jeton. Burime tė shumta informacioni, kanale televizive, revista, kėngė dhe pse jo edhe reklamta edhe moda, janė kėto disa nga shtysat tė cilat nxitin kėtė dėshirė.
    Kėshtu pra, brenda kėsaj vorbulle shohim tė rinj e tė reja tė cilėt shohin kėtė kėnaqėsi si gjėnė mė tė rėndėsishme tė jetės sė tyre, si dhuratėn tė cilėn ata duhet ta shijojnė sa mė parė dhe sa mė shpesh. Shumė tė tjerė bien viktima tė mentaliteve tė tilla, pėr tė mos e lejuar veten tė konsiderohen tė humbur nga tė tjerėt. Shumė tė tjerė mendojnė se njė pėrvojė e tillė ėshtė e domozdoshme pėr tė qėnė i pėrgatitur pėr martesė. Dhe ajo ēka ėshtė mė tragjikja, njė pjesė e njerėzve e konsiderojnė mėnyrė jetese, ose profesion. Kėshtu pra, laku “i prajsės sė mishit” rėmben brenda tij mijra tė rinj ēdo ditė.
    Nė vetevete marrėdhėnia seksuale si ēdo gjė tjetėr ėshtė njė dhuratė Perėndie, por ama edhe si tė gjitha tė tjerat ka edhe ajo momentin e saj, gjė e cila do tė thotė marrėdhėnie martesore. Vėrtet instikiti gjenetik shfaqet qė nė vitet e adoleshencės ndoshta shumė i fuqishėm. Por a do tė ishte e drejtė, qė njė qenie e llogjikshme tė binte viktimė e instiktit tė tij, tė kontrollohet nga instikiti nė vend qė ta kontrollojė atė? Ndryshimi ėshtė i dukshėm, nė rastin e parė do tė binte nė pozitat e njė shtaze e cila udhėhiqet nga instikti, ndėrsa nė rastin e dytė do tė tregonte se ishte vėrtet njeri. Sepse edhe pemėt ēelin nė pranverė, por frutat e tyre ne i shijojmė nė vjeshtė. Vėrtet instikti gjenetik ėshtė shpėrthyes nė vitet e adoleshecės, por kjo nuk do tė thotė se ėshtė edhe “i pjekur”.
    Nė fakt nga Kisha ēdo marrėdhėnie seksuale para martesė, si edhe jashtė saj konsiderohet si mėkat vdekjeprurės. “Mos kurvėro” ėshtė njė nga dhjetė urdhėresat qė Perėndia i dha Moisiut. Krishti nė Dhiatėn e Re shkon edhe mė tej, nėse dikush shikon dikė me epsh kurvėron nė zemėr – thotė Zoti. Ndėrsa apostoll Pavli bėrtet me zė tė madh largohuni nga kurvėria, mos e ndyni trupin tuaj, i cili ėshtė Temull i Frymė se Shėnjtėruar. Nė tė gjitha kohėt nga njerėz tė ndryshėm vjen i njėjti mesazh, ruajeni veten tuaj tė qashtėr dhe tė pastėr, largojuni kėtij mėkati mortal i cili ndyn shpirtin edhe trupin. Thirrja e vazhdueshme e Kishės ėshtė mos e shpėrdoroni dhe mos e flakni nė ujrat e turbullta tė mėkatit dhurtaėn e virgjėrisė, dhuratė e cila i pėrket vetėm shtratit martesore. Ndoshta duket e vėshtirė, pasi sot shpeshherė gjithēka vihet nė shėrbim tė seksit. Por qė tė jesh i krishterė duhet tė jesh edhe hero. Ishte pikėrisht ky guxim dhe kjo trimėri, pra ky heroizėm dhe vendosmėri pėr tė qėndruar dhe pėr t’iu bindur Perėndisė ajo ēka i bėri shenjtorėt shenjtorė.
    Kudo dėgjohet qė tė flitet pėr marrėdhėnie seksuale tė mbrojtura, pėr tė shmangur shtatzaninė, sėmundie tė ndryshme edhe mė tė frikshmen e tyre SIDA-n. Gjithmonė gjenden mėnyra dhe mundėsi, si p.sh kontraceptivėt; dhe tė gjitha kėto pėr t’i shėrbyer shthurjes. Por a nuk do tė ishte mė e mira qė t’i bindeshim Perėndisė pa i krijuar vetes gjithė kėto ankthe dhe shqetėsime tė tepėrta dhe tė kota. Duket qartė qė forcate errėsirės punojnė pėr tė arritur qėllimin e tyre, pėr tė shkatėrruar shpirtra njerėzish. Djalli fshiet nėn maskėn e shpėtimtarit. Shkatėrrohuni, humbini shpirtrat tuaj sepse kontarceptivi pėrbėn siguri seksuale dhe gjithashtu njė rrugė tė sigurtė pėr nė ferr. Ruajuni nga joshje tė tilla, me ambalazhe dhe etiketa tė bukura…
    Sepse nė tė kundėr do tė ngjasojmė me atė ushtar qė plagoset para se tė shkojė ne betejė. Ruajeni me kujdes dhuratėn mė tė bukur tė martesės “virgjėrinė”, sepse dhe kurorėt e bardha tė martesės janė shenjė e saj dhe tregohuni heronj deri nė ēastin e fundit pasi Krishti kurorėzon vetėm ata qė fitojnė (fituesit). Largojuni kurvėrisė, sepse kurvat dhe kurvarėt do t’i gjykojė Perėndia; tė tillėt nuk kanė vend nė Mbretėrinė e Perėndisė thotė apostoll Pavli. Ndoshta dikush mund tė thotė se nėse pendohemi Perėndia do tė na falė, dhe kjo ėshtė e vėrtetė, Perėndia ėshtė i gatshėm nė ēdo moment dhe na pret me krahėhapur tė kthehemi tek ai. Por do tė ishte mė mirė qė tė mos e thyesh dorėn, pėr tė mos kėrkuar mundėsinė pėr ta ngjitur, sepse disa plagė dhembin edhe pasi janė mbyllur. Pavarėsisht nga pendimi dhe nga falja qė Perėndia na jep. Nėse virgjėria plagoset njė herė ajo vdes pėrgjithmonė.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga Kryengjelli
    Shkatėrrohuni, humbini shpirtrat tuaj sepse kontarceptivi pėrbėn siguri seksuale dhe gjithashtu njė rrugė tė sigurtė pėr nė ferr.
    Do isha kurioz te dija se si konsiderohet perdorimi i kontraceptivit brenda marteses?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Fine Wine Maska e ildushja
    Anėtarėsuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajėr
    Postime
    832
    Un nuk e bej jeten sipas nje libri qe mbase ka fjalet dhe guidet e zotit ne te... mos te kurverosh se ke morale dhe rrespekt per veten tende, se nese po e mba vec per nje libri zeje se ke kurveru.

Flm!
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-12-2006
    Postime
    172

Per Matrix

Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Do isha kurioz te dija se si konsiderohet perdorimi i kontraceptivit brenda marteses?
    Ne shkrimin "Mos Kurvero", kur flas per kontraceptivet e kam fjalen per reklamen qe u behet atyre si, gjasme nje siguri per te kryer marredhenie seksuale. Problemi nuk jane kontraceptivet ne vetvete, por ligjerimi i nje marredhenie seksuale te lire, pa iu permbajtur asnje baze morale, ne rastin konkret ligji i Perendise, "Mos kurvero"
    Persa i perket kuriozitetit tend, une nuk mund te te jap nje pergjigje shume te plote, por, me aq sa une kam informacion, po perpiqem ta ndaj ate me ju dhe gjithe ata qe iu intereson.
    Kisha Orthodhokse, si nje dhe e vetme, pavaresisht vendodhjes se saj gjeografike, nuk ka nje prononcim zyetar ne lidhje me kete ceshtje. Megjithate nuk do te thote, qe brenda saj nuk ka asnje debat dhe asnje mendim mbi kete ceshtje. Nje pjese e eterve te saj, te cilet konsiderohen konservatore i qendrojne mendimit se, e vetmja menyre kontracepsioni eshte ajo natyrorja.
    Nje pjese tjeter e tyre mendojne se keto jane ceshtje qe i perkasin shtratit martesor dhe gjithkush mund te veproje i kontrolluar nga ndergjegja e tij dhe nen keshillimin e atit te tij shpirteror.
    Nese behet fjale per martesen une do te perdorja fjalet e Apostull Pavlit, se eshte me mire qe njeriu te matrohet qe te mos bjere viktime e pasionit te kurverise, jo qe te behet at i shume femijve, por qe te mos kurveroje. Do te doja te permendja edhe dicka nga Shen Joan Gojarti, martesa nuk u dha per te lindur femije, por per te shuar zjarrin e pasionit.
    Po te permend dhe dicka qe Patriku Ekumenik Athinagora, gjate bisedimeve me Papen per heqjen e anatemave midis Kishes se Lindjes dhe asaj te Perendimit, hapen edhe kete teme. Me sa di une Kisha Romano Katolike, nuk lejon asnje mase kontracepsioni, as para, as gjate dhe sa pas aktit seksual. Keshtu Athinagora i dha Papes kete pergjigje Kisha Orthodhokse nuk hyn ne dhomat e gjumit te bijve te saj.
    Tani i dashur Matrix une nuk mund te them me shume, sepse nuk di me teper, por mund te te sugjeroj qe te perpiqesh te mesosh mbi kete ceshtje edhe nga te tjere, nese te intereson, nese eshte thjesht kuriozitet nuk e di se sa munda ta shuhaj ate.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kryeengjelli : 09-12-2006 mė 17:59

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Kryeengjell, dhe une e di se K.O nuk ka nje mendim te percaktuar per kete ceshtje (me sa kam lexuar apo degjuar). Thjesht doja te dija nqs ti dije dicka me shume.

Une personalisht jam i mendimin se kontraceptivet nuk perbejne mekat nqs ato nuk demtojne shendetin e gruas, ose aftesine per te lindur femije ne te ardhmen.

Por, nga ana tjeter jam absolutisht kunder abortit (me perjashtim te rasteve kur lindja rrezikon jeten e nenes)

Faleminderit per pergjigjen
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 10-12-2006 mė 07:46
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •