Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 40
    Student Shqiptar Maska e Enri
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Nė ėndėrrim pėr njė botė ideale
    Postime
    604
    Tani nuk eshte si me pare, nese je i zoti, i shkolluar etj te ofrohen vende pune te mira.
    Le ta nisim kuvendimin pikerisht nga kjo pike:
    Me thuaj , sepse une dhe ti (ashtu si dhe shume studente te tjere qe studiojne e punojne jashte atdheut) e dime shume mire qe po s'pate mikun ne Shqiperi pune nuk gjen, pasi duhet te kesh ose lekun, ose ndonje shok te babit, mamit, ndonje kusheri, apo ndonje te njohur ne ndonje ministri , qe te gjesh nje pune... normale per bagazhin intelektual dhe kultural qe studentet zoterojne ne perfundim te studimeve te tyre jashtedhe brenda atdheut. Kjo persa i perket anes praktike te problemit.
    Per sa i perket anes teorike dhe me teper sociale une besoj se sa kohe qe Shqiperia ndodhet ne ate gjendje te vajtueshme socio-kulturale-ekonomike-politike, qe e ka zhytyr klasa politike drejtuese, s'ka per te hyre ne rrugen e zhvillimit te vertete. Qe te genjesh opinionin publik me fjale te fryra te tipit :"shqiperia do hyje ne NATO apo Shqiperia do hyje ne EE" , eshte e kote nga ana politikaneve shqiptare dhe atyre qe i ndjekin ata verberisht, pasi kush ka dale jashte kufijve te vendit tone, qofte ne vendet e tjera te Ballkanit, qe jane ne kufijte tane (Rumani, Maqedoni, Bullgari, Hungari, Greqi, Itali, etj...) e ka pare m syte e tij ndryshimin kolosal qofte ne mendesi, qofte nga pikepamja thjesht ekonomike-socio-kulturale.
    Kultura e demostratave me thirrje dhe ulerima si edhe kultura e mohimit te institucionve dhe e mosbesimit verberisht ndaj tyre, eshte pikerisht ajo qe do te kerkoje me shume kohe per tu tejkaluar. Te besosh qe ne 5 apo 10 vjet Shqiperia do jete nje vend "europian" me cfaerdo kuptimi te kesaj fjale qe shumekush mund te kete krijaur ne mendjen e tij,duke ndjekur mediat e shkruara dhe televizive shqiptare ne gjendjen e tyre te vajtueshme, eshte krejtesisht utopi.
    T besoj une qe 10-20 apo 200 studente shqiptare qe kthehen ne Shqiperia do e ndryshojne ate vend me duket gjithashtu nje utopi e krahasueshme me ate te komunizmit nje here e nje kohe. Eshte shume me teper e mundshme qe pjesa derrmuese e tyre te asimilohen nga mendesia e tanishme e klases drejtuese politike, dmth te denigrohen si figura dhe personalitete, te korruptohen ne menyre qe te nxjerrin sa me shume te holla per te mbijetuar, ashtu sic bejne TE GJITHE ne ate vend.
    Une s'besoj se jam ndonje Mesia qe do shpetoj Shqiperine, s'besoj qe kontributi im apo i atyre qe do kthehen do te jete vendimtar per ate vend, per sa kohe qe s'do ndryshoje mentaliteti i kombit ne teresi, per aq kohe sa shqiptaret s'do te binden te ndermarrin rrugen e vertete te zhvillimit, te punes dhe te ndertimit te atdheut, me kritere te pastreta ne rradhe te pare te ndergjegjes se tyre.

He per he keto kam per te thene
    Mireulexofshim
    Rregullorja e Forumit Shqiptar | Te Drejtat e Anetareve | Pyetje - Pergjigje |

Verejtje dhe Keshilla| Te Drejtat e Stafit | Probleme? Klikoni ketu...
    |

Feja e Shqiptarit ėshtė Shqiptaria !
    Burrat e dheut te thirrshin NANE...
    (Pashko Vasa)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-03-2003
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    25
    Unč pčr vete tč mbaroj shkollčn dhe aktivitetin tim
    nč atdheun tim tč dashur do ta hap.
    Kčtč mendim kanč shoqet e shokčt e mi kčtu.
    Eh ku ka si veni jot me,ja bčj hallall atč pak rrumujč
    apo atč pak pisčllik,unč aty jetova pčr 20 vjet dhe
    qč dola jashtč atdheut,nuk mund tč them iiiiiiiiiii si čshtč aty,
    sIē thonč shumč bashkmoshatarčt tanč,unč kčto gjčra i urrej.
    SHqipčria ka nevojč pčr ne.
    Nuk i kam kčrkuar askujt tč lind.
    Prandaj dua ta jetoj jetčn si tč dua.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-05-2003
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    4
    TI JENS BOY TE PELQEKA ITALIA?PO TE KESH NJE PUNE DHE TE MARRESH CA LEK PER TE JETUAR TAMAM DHE TE MBLEDHESH CA TE TJERA.NUK BESOJ SE DO ISHTE KEQ.JANE BERE TE GJITHE ME BENCA DHE PER DITE POTHUAJSE DALIN.NUK THEM DO DUHET KOHE QE TE RREGULLOHET GJENDJA PER TU KTHYER ME VONESE PA SHOQERUES ESHTE PAK E FRIKSHMEMA MERR MENDJA SE SADO QE MUND TE KEMI VITE JASHT SHTETIT DO KTHEHEMI NJE HERE,SADO QE MUND TE KEMI DHE KETU (JASHT) NJEREZ.NE DHE MUND TE SKOJM ME VONE POR PRINDRIT TANE DO KTHEHEN SE NUK KANE GJE KETU

i/e larguar Maska e Jonard
    Anėtarėsuar
    01-05-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    11

Pershendetje

Pershendetje,

Faliminderit te gjithve qe keni shkruar te tema ime.

Un thjesht e hapa kete teme edhe und nuk doja qe ju ta merrni kete si nje keqkuptim.

Un thjesh shkrova mendimet e mia per shqiperin ne kete moment e un mendoj se gjith kush e ka te drejten per shkruar apo.

Un jam dakord qe shqiperia ka nevoj per ne por poashtu sduhet te harrojm qe shqiperia nuk asht duke bere asnje perpjekje per tjau permirsuar kushtet studentave te cilet kthejne.

Shumica e studentave jan duke u sjedhuar neper rruget e Quteteve tona per te kerkuar pun.

Un keqa kisha faliminderit edhe njehere.

Me respekt

Jonard

mes jetes e vdekjes Maska e kristal
    Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    176
    SE ASKUSH NUK BETOHET SOT

Nje proverbe shqipetare thote.

BURRI DHE VDEKJA NUK DIHET KUR VIJNE:

Edhe emigrimit i dihet nisja e mbarimi asnjehere,na vidhen ditet muajt e vitet e ndoshta dhe eshtra ne vend te huaj do ngelet.

Ku eshte me e embel balta se mjalta............

Shqiperi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    greqi
    Postime
    10
    isha ne shqiperi para nje muaji,dhe ne te vertet ka ndryshuar shume.por fatkeqesisht eshte shume e veshtir te qendrosh ne shqiperi.kerkova per pune ne tirane si kamarier se nuk doja te kthehesha ne greqi,gjeta ne nje lokal por rroga ishte shum e ulet 90000 leke ne muaj.me thoni si mund te ushqehet nje njeri me 90000 lek ne muaj?fatkeqesisht pronaret ne shqiperi nuk paguajne fare.prandaj eshte e veshtir qe te kthehemi ne shqiperi.

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Per momentin jo ,por nje dite do kthehem patjeter !

~*PlaYfuLl*~*Pr|nCeS*~ Maska e Vo|i
    Anėtarėsuar
    14-06-2003
    Vendndodhja
    Analulu:)
    Postime
    108
    Eshte vendi im dhe vertet me dhipset se kam gjith njerzit atje por tani per tani se besoj te kethem kismet me vone si dihet.
    Te Dua Ty
    ndoshta eshte e kot
    Por si loti ne sy
    nuk te largoj dot
    Por do jete shume vone
    s'ke per te me takuar mua
    Edhe pse ende do te Dua.
    :^xhan

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Postime
    1
    S'mund te kthehemi ne Shqiperi nėse s'i kemi kushtet. Nuk po flas ketu per gjera materiale por per ato intelektuale qė e bejne nje shoqeri te perparoje. Ne nje vend ku dija eshte ende nje luks, (librat kushtojne shtrenjte, perkthimet nuk ndjekin (te duhet, nese je me fat, te gjesh nje liber ne gjuhe origjinale,) arti dhe kultura per momentin jane ne vend-numero… e njerezit tani shohin vetem lekun) qofte ky edhe vendi yt, nuk duhet te jetosh (ose duhet te pranosh nje lloj "regresioni" (me falni per termin) intelektual). Eshte nesoj si te kthehesh ne nje burg.
    Por fundja siē thuhet ne nje proverb Francez : "Zemra ka arsyet e veta, qe Arsyeja s'i kupton"

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Pres te kthehem ne vendlindje
    Zemren e kam te trishtuar
    Them se do vij shpejt ajo dite
    te puth token e bekuar.

Kete toke te lare me gjake
    Qe me ben cdo here krenar
    nga ndodhem neper bote
    them gjithmone jam SHQIPETAR.

EHHHHHHHHHHHHHHHHHH.Neper poezi eshte e lehte.
    Si te jete shkruar nga ZOTI.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Kur do tė kthehemi nė Shqipėri?!
    Nga YaSmiN nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 267
    Postimi i Fundit: 18-03-2013, 09:50
  2. Ndonjehere
    Nga Albioni nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-03-2010, 17:40
  3. E shtrenjta Liliana
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 18-11-2009, 17:06
  4. Polikseni Ninka
    Nga dikeafajtore nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-07-2005, 19:16
  5. A keni dashuruar ndonjehere dhe kete dashuri nuk e keni mbajtur "sekret" ?
    Nga AuGuSt_ nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 22-11-2004, 04:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •