Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 40
    DrEaM_Of_HeAvEn Maska e ERVINI_-_
    Anëtarësuar
    29-07-2005
    Vendndodhja
    iN A bAD dREAM !!!
    Postime
    38
    Citim Postuar më parë nga darwin
    Fatmiresisht une e kam "Prejardhjen e llojeve" ne gjuhen shqipe --> Librin.

A mund te me thuash cila eshte kjo pjese ku vete autori ka hedhur poshte bazat e teorise?

b) Nuk besoj se e ke seriozisht kete aforizmin.. keshtu?

Lexo pak kapitullin e gjashte te teorise dhe me thuaj pak se cilat nga ato pika shkenca i ka vertetuar ...
    po te them nje shprehje te ketij kapitulli...

Prejardhja e qelizes se pare nuk eshte ende e qarte ( nuk dihet ende) dhe kete po ja le shkences ne vazhdim ta zbuloje ... do te te sjell citime nga po i njeti liber per habine qe kishte darwin ne arkitekturen dhe ne mrekullite qe ai vete pa dhe qe probabilitetin e rastesise ne keto mrekulli ja la shkences ta zbulonte mirepo shkenca edhe sot po ben vetem imitime nqs ke vene re ... ne shume projekte qofshin ajrore, ( helikoptere te ndryshem te bere ne baze te studimit te fluturimit te zogjve pasi jane perfekte ne cdo veprim qe bejne ... qofshin detare, ( mendo vetem delfinat dhe sistemin sonor qe kane ata nuk e di ne e ke idene se cfare lloj sistemi sonor posedon delfini ??) qofshin sistemet mbrojtese te shume e shume kafsheve te cilat jane fondamentale per kafshet dhe duhet patjeter te kene ardhur bashke me to ne te njejten kohe dhe ne te njejten menyre sic jane dhe tani sepse ne te kundert do te ishin zhdukur ( mendo vetem sistemet mbrojtese qe kane shume gjallesa detare ose sistemet mbrojtese te cfaredolloj gjallese dhe do e shikosh se cfare marezie ka thene darwin me nocionin rastesi per keto sisteme mirepo ai te pakten e ka thene dobesite e teorise se ti edhe pse ne ate kohe keto sisteme nuk diheshin ende ... e keqja eshte qe ne ditet e sotme mbasi jane bere shume zbulime ka ende te verbuar qe besojne ne ate teori ... kshu pra zoteri hidhi nje sy kapitullit te gjashte dhe do e shohesh po do te te referoj ti hedhesh nje sy kapitullit te gjashte ne anglisht se sdi se cfare brockullash kane shkruar ne shqipp.......
    Ndryshuar për herë të fundit nga ERVINI_-_ : 19-12-2006 më 09:32
    Be Yourself ...

DrEaM_Of_HeAvEn Maska e ERVINI_-_
    Anëtarësuar
    29-07-2005
    Vendndodhja
    iN A bAD dREAM !!!
    Postime
    38
    Akili baptist dhe te tjere pergjigjuni pyetjeve dhe mos i evitoni mos flisni vetem atje ku dini te thoni dy fjale nqs e ke gabim dicka duhet pranuar se ndryshe eshte mandjemadhesi ... po kot qe flas ... me ju s'ja vlen me duket ....
    p.s. baptist mi thuaj pak ato kushte dhe sisteme me te perparuar se ne ( ore e di qe je ne kontrdikte me veten apo po ben copy paste te shkruimeve tani pa i lezuar fare ?? ) e di qe eshte budallalluk te shprehesh ne kete menyre .... si do besh ti nje sistem me te zhvilluar se ti kur ai sistem eshte i bere prej teje si qeka me i perparuar se ti ==?^??
    amon se qeka teme interesante fare kjo me hoqi trunin kur e lexova :PP
    Ndryshuar për herë të fundit nga ERVINI_-_ : 19-12-2006 më 09:39
    Be Yourself ...

i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anëtarësuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa
    E ti Iliria e pare nese ke kunder dicka atyre programeve qe sulmojne teorin e Darwinit urdhero na i sjell faktet me te cilat ke te perdeftojsh se eshte i vertete kalimi i nje lloji ne lloj tjeter , si psh kalimi i te ashtu quajturit "mujmuni njeri" i cili paska kaluar ne njeri !!!!
    Na i sjell faktet.
    Nuk do te doja te nderhyja ne keto tema sepse jane te veshtira edhe per tu debatuar por vetem desha te them se nese nuk i besoni teorise se evolucionit the thoni se nuk ka fakte pa na sjell ti ose ata qe japin ato emisione kunder argumentet
    qe jane me te vertet fakte qe te na bindin se Darwini ishte gabim
    Barca

i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anëtarësuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    Lidhja e njeriut me shimpanzen eshte 98,5% dhe kjo mjafton ndoshta jo te bindemi por qe te mendojm per nje lidhje. Por pse dikush mundohet ta ul aq posht Darwinin dhe teorine e tij cfar te keqe i sjell ai ketyre njerezve? A mos po kerkojne ata qe ne nuk duhet ta zhvillojme shkencen, qe ne nuk duhet te bejme asgje sepse na mjafton Bibla dhe Kurani, qe ne te frymezohemi dhe te jetojme me thenjet e atyre librave?
    Barca

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga jimmychrist
    Lidhja e njeriut me shimpanzen eshte 98,5% dhe kjo mjafton ndoshta jo te bindemi por qe te mendojm per nje lidhje. Por pse dikush mundohet ta ul aq posht Darwinin dhe teorine e tij cfar te keqe i sjell ai ketyre njerezve? A mos po kerkojne ata qe ne nuk duhet ta zhvillojme shkencen, qe ne nuk duhet te bejme asgje sepse na mjafton Bibla dhe Kurani, qe ne te frymezohemi dhe te jetojme me thenjet e atyre librave?

Askush nuk mundohet ti humbi vlera toeris se darvinit . Behet fjale te dali ne shesh e vereteta.
    Si terori eshte e bukur. Sa eshte e veretete , kjo eshte ajo qe debatohet. Sipas darwinit cdo krijese me kalimin e kohes evulon!!! Dhe ne ne keto kohe kemi kriseja qe kane jetuar para 200.000.000 vitesh dhe prap kane metur te tilla pa asnje ndryshim ?!! Pse?!!
    WE WILL NOT GO DOWN!

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anëtarësuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Citim Postuar më parë nga FireSoul
    !!! Dhe ne ne keto kohe kemi kriseja qe kane jetuar para 200.000.000 vitesh dhe prap kane metur te tilla pa asnje ndryshim ?!! Pse?!!
    kush e thote se jane +/- 200 milion vjet te vjetra?

e thote shkenca apo feja?

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga godel
    balenat ?
    Nuk deshiroja ta vazhdoja me tutje kete pyetje sepse pergjegja s'ishte askund dhe duke pare se anetaret tjere nderkohe i kishin dhene krejtesisht tjeter kahje temes.
    Vetem do te shtoja se
    per c'lloj balene e ke fjalen?

Termi balene eshte aq i ngaterruar dhe i papercatuar se edhe termi kafshe.

Pergjithesisht balene quhet cdo krijese me permasa mbinormale e detit. Ka edhe peshkaqene qe i takojne kasaj familje. Peshkaqeni nuk eshte kafshe e aq me pak gjitar.

Prandaj paraprakisht pata porositur te mos nguteni ne pergjegje, se mund te jete provokuese gje qe shihet se nuk e keni perfillur.

Nuk ka gjitar pa pese gishterinje te lindur.

Por qeshtja eshte pse?
    Aq me teper, pyetje edhe me interesante behet pse jam kaq i sigurt? Kurse pesgishteshi nuk eshte tipik vetem te gjitaret por transmetohet qysh prej kohes se hardhucave ne nje linje te vet te pakeputur.

Shumica e shpezeve jane pasardhes te ndermjeme te hardhucave andaj edhe ato ruajne pese gishtrinje si ne kembe ashtu edhe ne perberjen e kriheve.

Kafshet thundrake nuk kane gishterinje ne dukje por thoi rritet ne maje te tyre dhe gishterinjte i kan te mbledhur ne menyre kompakte te fshehur brenda mbeshtjellesit lekuror. Ndryshe s'mund te kishin thundra. (thundra, ky emer erudit qe tregon se eshte nxjerrur nga thoi dhe se i pari qe e quajti keshtu ishte ne dieni te plote se thundrat e kafsheve jane te njejta me perberjen e thoit te njeriut dhe se thundra nuk eshte asgje tjeter perpos thu).

Tjera zberthime mund te pasojne ne rast se nuk devijohet me thashetheme.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-11-2006
    Postime
    103
    Baptist,

Me bere te bej pak kerkim per keto gjera, se m'u duk i cudicem perkufizimi yt mbi gjitaret, balenat dhe peshkaqenet.

Gjitar eshte nje emer qe perfaqson nje klase ne mbreterine e kafsheve.

Perkufizimi sipas Wikipedias eshte: Gjitar eshte nje klase vertebroresh i karakterizuar nga prodhimi i qumeshtit tek femrat per ushqimin e femijeve. Gjithashtu ato karakterizohen nga prezenca e leshit (ose flokeve), dhembe te specializuar, tre kocka te vogla tek veshet... etj etj.. Nuk permended kurkund numri i gishtave ne kete perkufizim.

Tani, (e gjithe kjo eshte e marre nga wikipedia, keshtu qe me mire e lexon atje)

balene ne kuptimin me te gjere biologjik perfshin balenat (ne kete kuptim e kisha une), delfinat dhe "porpoises". Pra ne kuptimin e gjere balenat jane "cetaceans".

Ne cdo kuptim qe ta marresh cetaceans ne pergjithsi (apo balenat ne kuptimin e ngushte) bejne pjese ne klasen e gjitareve.
    Me specifikisht
    Kingdom: Animalia
    Phylum: Chordata
    Class: Mammalia (gjitaret)
    Infraclass: Eutheria
    Superorder: Laurasiatheria
    Order: Cetacea

Kurse per peshkaqenet hierarkia eshte:
    Kingdom: Animalia (pra peshkaqeni eshte kafshe)
    Phylum: Chordata
    Subphylum: Vertebrata
    Class: Chondrichthyes
    Subclass: Elasmobranchii
    Superorder: Selachimorpha

Sic e shikon peshkaqenet s'mund te jene balena ne asnje lloj kuptimi dhe klasa qe ato i perkasin eshte Chondrichthyes dmth jo-gjitare.

Shendet.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Por pasi referohesh ne wiki shih atje se cili peshkaqen pra quhet balene (whale ang) dhe pse. Nuk e di per gjuhet tjera por ne gjuhen shqipe shprehja kafshe nuk nenkupton edhe gjallesa deti.

Eshte fakt qe llojet qe quhen "balena" me shumice jane gjitar por nuk jane te gjitha.. prandaj edhe pyetja nese ishte pergjagja per balena gjitaresh apo te familjes se peshqve qe u rriten ne permasa balenore.

Pastaj nuk them qe edhe peshkaqenet kane 5 eshtra gisterinjesh ne flatrat e tyre gjymtyrore sepse nuk e kam pare dhe nuk jam interesuar ndonjehere per ndertimin e tyre skeletor, por jam i sigurt se nese peshkaqeni eshte saktsisht PESHK se nuk do t'i kete!

Ajo q
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,952
    6 --KUR CENSUROJMË BILBILIN E KOMBIT...KUSH ???

O moj Shqypni, e mjera Shqypni!
    Kush të ka qitë me kryet n'hi?
    Ti ke pas kenë nji zoj e randë ;
    Burrat e dheut t'thirrshin NANË.

-------------------------------------------------
    Cili shqiptar nuk i njeh këto fjalë lapidare? Fjalët e gjuhës së ëmbël shqipe që shkroi Pashko Vasa ! Pashko Vasa ka më se një shekull që është tretur, por fjalët e tij lapidare edhe sotë na ngrohin e na mbajnë gjallë, e do na mbajnë, ne e brezat që do vijnë.U gëzova kur dëgjova artistin e madh Reshat Arbana ti recitonte, aq bukur sa vetëm ai di. Për një moment vazhdoja ta ndiqja, duke recituar edhe unë pas tij.Në këtë poezi Pashko Vasa shpreh ndienjat e tij për kombin shqiptar, shpreh shqetësimet, për gjëndjen në të cilën ishte zhytur Shqipërija e asaj kohe.
    Po tash Shqypni, pa më thuej si je?
    Po sikur lisi i rrëxuem përdhe.
    Shkon bota siprit, me kamb të shklet,
    E ni fjalë t'ambël kërkush se flet.

Që fatkeqësisht nuk ka dalë akoma nga gjëndja e komës. Mos u çuditni ! Do ta sqarojmë shum mirë më poshtë.Pashko Vasa dhe dhjetëra të tjerë që e pasuan, nuk rreshtën të tregonin plagën e madhe që ka kombi ynë, hallet, interesat e mëdha që ky komb kishte dhe ka.Po kush nuk shkroi me zjarr, apo më pak se Vasa ? Mos vallë Naimi, Çajupi, Fishta, Noli, Migjeni, etj,? Një plejadë e madhe Bilbilash, që zëri i tyre shetit në shekuj si hymni ynë kombëtar ! Të gjith poetët e shkrimtarët më të vjetër si Bardhi, Buzuku ,Barleti, Bogdani, etj. dhe më pas periudha më e ngjeshur krijuese aq e lavdishme, që u quajt "Rilindja Kombëtare", asaj periudhe që udhëhoqi ndienjat e kombit shqiptar për liri e pavarsi, janë pjesët më të lavdishme të Shqipërisë dhe askush nuk mund t'i mohojë, e as t'i ndryshoj. Çdo popull ka mbrojtur vëndin e tij, kulturën e tij, gjuhën e tij.Mos t'i duket e tepërt dikujt se edhe ne shqiptarët mbrojmë, e duhet ta mbrojmë deri në fund atë që është shqiptare, e jona.
    Meqënëse u bë shkak i këtij shkrimi recitimi i vargjeve të Pashko Vasës, po ndalemi edhe pak në ato fjalë...Është pak të thuash " fjalë" ,sepse ato nuk janë fjalë, vargje të thjeshta...Ato janë gur themeli në ndërgjegjen e çdo shqiptari.Duke përshkruar përçarjen e shqiptarëve, Pashko Vasa me dy fjalë gdhënd atë arsye të rëndësishme që ka qënë grindje kombëtare.
    -------------------
    Dikush thot' mysliman, tjetri krishter...
    Po jeni vllazën t'gjith mor t'mjerë!

---------------------------
    Këtu e shoh me vënd të përmënd një thënie të poetit të shquar Anglez, Xhorxh Gordon Bajron. Atëherë kur ai shetiti gjith Ballkanin dhe u njoh me fiset që banonin në Ballkan. Ai shkruajti edhe poemën e famëshme Çajld Harold. Ai ka lënë të shkruar një përshtypje të tijën, e cila ka shum rëndësi : Kur pyet një grek; Çfar je, të përgjigjet-orthodoks. Kur pyet një turk, të përgjigjet-mysliman. Kur pyet një serb të thotë- orthodoks. Kur pyet një italian të thotë - katolik. Kur pyet një shqiptar, nuk të thotë as mysliman, as katolik as orthodoks . Kur e pyet çfar je, të përgjigjet direktë - Jam shqiptar. Kjo tregon se shqiptari asnjëherë nuk i ka kushtuar rëndësi bindjeve fetare.Duhet të shikojmë ashtu siç thotë edhe Pashko Vasa, Shqiptarinë.Ajo ka qënë dhe është, feja e çdo shqiptari. Asnjë nuk lind mysliman, orthodoks, katolik, budistë, por lind Shqiptar, Grek, Italian, Turk, Serb, Kinez etj.
    Dhe përsëri po me dy fjalë poeti i madh Pashko Vasa, tregon rrugën e bashkimit dhe të vërtetën. Atë të vërtetë që jo të gjith e dimë, apo e zbatojmë.
    -------------------------
    Çonju shqiptar prej gjumit, zgjonju;
    E t'gjith si vllazën n'nji bes shtërngonju.
    E mos shiqjoni kish e xhamija.
    Feja e shqyptarit asht SHQYPTARIJA.

A ka thirrje më të pazëvëndësueshme ? A ka treguar më mirë se ai me dy fjalë se kush jemi, nga vijmë, e ku duhet të shkojmë?
    Nuk i shkrova këto për të komentuar Pashko Vasën, sepse nuk ja vlen kaq pak. Të komentosh Vasën do të thinjesh, ashtu siç u thinj Ai, dhe vdiq duke lëvduar atdheun e shqipërin e varfër, e të përçarë, pamvarsishtë se, na la pak vargje, si volum, por janë shum si vlerë dhe të pazëvëndësueshme.
    U rrënqetha kur dëgjova artistin e madh, Reshat Arbana, të cilin e respektoj dhe që t'ju bind, nuk do harroj, pa shkruar dy vargje,që kam shkruar për të, disa vite më parë.Pra që të kthehemi tek tema jonë. U habita shumë kur dëgjova me veshët e mij, ti kishin ndryshuar vargjet e fundit dhe konkretishtë;
    v.o - E mos shiqjoni kish e xhamija ...( e ndryshuar ) - E mos braktisni kish e xhamija.!!!
    - Feja e shqyptarit ashtë shqyptarija...( e ndryshuar) - E para fe është shqiptarija.!!!

Nuk do shum kohë ta kuptosh ,e ta mendosh, se çfar bën ai ndryshim i vogël ! Për një presje shpëtoi nga litari; " Të vdes e pa mundur, të jetoj."Meqënëse telegrafisti e vuri gabim presjen. Në vënd ta vinte pas fjalës - të vdes,- e vendosi pas fjalës - e pa mundur,- Kështu që para presjes merret një fjali e plotë. Zgjuarësia e shpëtoi të dënuarin.Në këtë rast nuk kemi zgjuarësi por dinakëri. E si mund të mos përmëndim se, duhet të shkojmë në kisha e në xhamija ? Po si nuk e kuptova se, atë e ka bërë ai që ka "Çomangen" e artë mbi kokë! Më vjen keq për artistin e madh Reshat Arbana, i cili i transmetoj për teleshikuesit këto thirrje të "domosdoshme", që i kishim harruar, e për ta vërtetuar, le të marri kasetën e TVSH -së.Ashtu u detyrua edhe Galileo Galilei nga INKUIZICIONI i shenjtë, që të firmoste se toka nuk rrotullohet. Ndryshe ai do të digjej si Xhordano Bruno, në turrën e druve. Por kur doli në derë, ai tha: " E megjithatë, ajo rrotullohet " Por kemi të bëjmë me 500 e ca vjet. Tani jemi në shekullin e atomit, që inkuizitorët e atëhershëm, as që e mendonin! Bota nuk ecën si gaforrja! Thonë mirë se " Historija përsëritet". Kjo është e vërtetë. Prite kur të dëgjojmë tani se, " Bota është " një sini mbi brirët e një demi ". Dhe demi ç'u bë? Demin e çau "Ujku." Ai "Ujk" që do çajë edhe Gomarët e sotëm.
    Thamë se shpëtuam nga censura, por jemi gabuar tërësishtë. Ai sistem që trëmbet nga liria, nga liria e njeriut dhe e fjalës, nuk jeton shumë. Katër janë kollonat,shtyllat, mbi të cilat mbështet demokracia; - Liria e fjalës,liria e jetës dhe e drejta e punës dhe e pronës . Në qoftë se një sistem shoqëror , ndërtohet mbi këto kollona, mund të thotë pa frikë se dashuron dhe ndërton sistemin e vërtetë demokratik, për ndryshe ai sistem ka në përbërje , si qëllim diktaturën dhe si i tillë është i destinuar të përmbyset.
    Historikishtë asnjë nga diktaturat më të rrepta, nuk ka patur jetëgjatësi. " Uthulla e fortë pëlcet rrathët e vetë " Dhe urtësia më e çmuar, që pak politikan e dinë " Ruhu kur hesht populli " Kur ai hesht, e tërhiqet mbrapshtë para një presioni të diktaturës, mos të kujtojnë krerët se e vunë posht dhe e mundën ! Atëherë rritet presioni nga brënda dhe nuk ka mundësi të ndalojë. Nuk është e para herë përpjekja e forcave të errëta, ato që trëmben nga drita e lirisë, për të rrëzuar monumentet e bilbalave të kombit. Pak para disa kohësh, u ndodhëm para propozimit të një kreri të lartë të fesë katolike, për dënimin e figurës së Migjenit. Lakuriqi i natës kërkon errësirë të hapi krahët. Në dritën e diellit ai mblidhet e struket në qoshet e errëta. Prandaj këta lakuriq të kohës tonë moderrne, shpërndajnë errësirë, me shpresë të shtrijnë krahët e tyre, e të fluturojnë sipas qejfit.Por kurrsesi nuk mund të ndalojnë lindjen e diellit, e ky diell që lind në këtë shekull, është shum i fortë, sepse është dielli i lirisë e i demokracisë së popullit të shumvuajtur, e të stërmunduar.
    Do të isha kurjoz të dëgjoja se si mund ti ndryshonin vargjet e Çajupit.
    Ç'është kisha dhe xhamija?
    Vënd ku bëhet marrëzija.
    Vënd ku mblidhen njerëz të çmëndur.
    Ndaj i shohim kaqë dëndur.

E pra mund t'ju bëjmë thirrje që të mos lënë ditë pa vajtur në këto vënde. Mundësishtë duhen shpërndarë fletushka reklamash siç bëjnë disa supermarkete për të tregëtuar mallin, ose duhet të zënë vëndin kryesor në reklamat e televizionit.Një llogari të thjeshtë bëni o fukarenj.Sikur ato fonde që përdoren për rregullimin e kulteve fetare, apo për ndërtime të reja, të hidheshin për rrugët e Shqipërisë, sot Shqipërija do ishte më lart nga Gjermanija, apo Japonija, apo Amerika.Për çfarë ka nevoj njerëzimi më parë?
    1 - Për shkolla ??
    2 -Për spitale??
    3 - Për kulte fetare ??
    Thonë se Zoti gjendet kudo.Atëherë të ndërtojmë sa më shumë shkolla, spitale, që s'para gjenden kollaj.Por u veprua e kundërta. Me ardhjen e demokracisë, filloj me një vrull të madh ndërtimi i kulteve fetare. Këto do ta shpëtonin popullin nga varfërija e do ta qetësonin që të vdiste rehat, pa patur mundësi të kurohej në spital dhe pa patur mundësi të shikoj dritën e diturisë.Mjaftë më. " Nuk mban ujë pilafi " - thotë populli. Përse duhet të shkatërrojmë, para se të ndërtojmë? Po të kemi mëndje, jeta vazhdohet atje ku ka ngecur.
    Kësaj i thonë " Të bëhemi më fanatik nga Papa". Papa i Romës ju drejtua spitalit për operacion, kur e plagosën, nuk e shëroj kisha. As 12 priftërinjtë që ranë në Greqi me helikopter, nuk i ndihmoj Zoti. Mos vallë nuk i ishin falur ? Nuk e kishin bërë kryqin? Po ata që vdesin çdo vit në Mekë gjatë peligrinazhit, të shtypur nga këmbët e njerëzve të verbër, mos vallë janë të dënuar nga vetë zoti? E pra Edhe një herë po përmënd Ajnshtajnin e madh " Nuk ka asgjë të mbinatyrëshme, por ka fenomene të pa sqaruara akoma nga njeriu", për të cilat ai punoi sa ishte gjallë.
    Si përfundim po shkruaj dy vargje, kushtuar artistit të madh, dhe i uroj të mos e ngatërrojmë më artin me politikën.Arti është shkencë kurse politika...Mbrekullitë bëhen kur i shërben politika artit dhe jo arti politikës.
    Kur flet, kur qesh,
    kur reciton.
    Gjeniun shpreh ,
    e gjeni rron.
    nënëshkruar----- Ali Baba Tepelena 2004
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ali Baba Tepele : 23-07-2007 më 11:20

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •