Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    Liburne Maska e Urijan
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    United States of Albanian
    Postime
    104

Ndihme për ADSL-në në Red Hat

shum kohe po punoje ne WINDOWS dhe dua te kaloje te punoje ne LINUX dhe kam nje kompjutere ku e kam te instaluar Red Hat, por nuk di si me e konektuar ne internet kam lidhje te ADSL, nese do te mundeshte dikush te me sqaronte se si te bej konfigurimin e ketij kompjuteri qe te kem akses ne internet (si te krijoj ne lidhje ADSL)
    dhe dicka tjeter si do te mundesha pasi ta kem lidhur ne internet kompjuterin, t; munesha te komunikoja me kete kompjuter nga vendi i punes ku punoje ne fakt a ka ndonje aplikacion qe e ben kete apo duhet te konfigurohet kompjuteri per Remote ose ndokush nese ka ndonje menyre tjeter te me ndihmonte, une dua qe nga vendii punes te mundem te kembej dokumente me kete kompjutere.
    shpresoj qe ndokush do te gjeje pak kohe te me ndihmoje.
    Çdo ditë që jetojmë është një mundësi e veçantë

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Cilin version te Redhat e ke instaluar? Si dhe si e lidh kompjuterin me ADSL (permes routerit i cili eshte edhe DHCP server, apo direkt ...)

Liburne Maska e Urijan
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Postime
    104
    E kam versionin 9.2 dhe per momenti dua te lidhem direkt me modemin e ADSL

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Per te qen me kjart me instruksione a mundesh me me tregu se sa ke experience me linux, a e ke instalu sistemin operativ apo po mbledh keshilla para se me e instalu, a eshte modemi i jashtem apo i mbrendshem (nqs eshte i mbrendshem cfar modeli, nqfs eshte i jashtem a lidhet permes ethernet me kompjuter). Sa i perket casjes nga lergesia ke disa menyra, por neqoftese deshiron me shkemby skedar mes ketij kompjuteri dhe kompjuterit ne pune atehere konfiguroje kete kompjuter si ftp server.

Redhat 9.5 eshte bukur i vjeter, a e ke konsideruar edhe ndonje version tjeter (ndoshta edhe Fedoren e cila eshte e sponzoruar nga RedHat).?

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anëtarësuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Urijan,

direkte me kompjuterin ADSL presupozon nje lidhje USB kam pershtypjen dhe kjo gje nuk ofrohet ne redhat 9.2 pasi module per routera ADSL jane shtuar vone ne kernel Linux.

Menyra me e thjeshte eshte nepermjet kabllit te rrjetit. Ti e vendos modemin e ADSL ne bridge mode dhe konfiguron PPPoE ne OS tende. Kjo te lejon mundesin e aksesimit ne remote te kompjuterit, nese ke IP publike nga ISP.
    Kompjuterin mund ta aksesosh nepermjet SSH ose ndonje klienti per remote si VNC a ndonje tjetri. Per me teper nese ke ndonje IP dinamike te caktuar nga ISP mund te perdoresh sherbime DynDNS, qe gjen me shumice dhe falas ne internet, kerko ne Google dhe s'do kesh probleme.

Sa per kuriozitet, deri vone une kam patur dhe serverin tim personal te e-mailit duke perdorur keto sherbime DNS dinamike te hostuar ne kompjuterin tim personal .

Liburne Maska e Urijan
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Postime
    104

Red Hat

Pershendetje, qoska
    ne fak ne kete forme e kam krijuar une lidhejn modemin e kam te lidhur ne portin e LAN-it, mua me nevoitet se si te komunikojem me kete kompjutere nga distanca nepermjet interentit si te arri te kem full akses ne kete kompjuter (kete kompjuter e kam te konfiguruar si WEB SERVER), me konkretisht si ta konfiguroj qe te mundem te komunikoj me "SSH" me nevoitet kjo lidhje per arsye se ne kete WEB SERVER kam nje web aplikacion per entranet, dua qe te mundem te beje ndryshime ne kete aplikacion (kur them ndryshime dua qe nga kompjuteri im ne shtepi te mundem te vendos versione te reja te keti aplikacioni mendoj kopjoj skedaret qe i kame ne kompjuterin tim ne WEB SERVERIN) nuk e di a do te me kuptoni.
    kam acses mneper mjete FTP por mua me nevoitet nepermjet SSH.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    duhet te besh port forward nga routeri apo modemi direkt ne ne kete makine edhe per SSH porta eshte 22 nese nuk ke bere asnje ndryshim ne konfigurimin e SSH.

Gjithashtu duhet te shofesh nese ajo porte bllokohet nga ndonje firewall. nese e perdor SSH shume atehere e di qe putty eshte nje program qe te lejon kete lidhje

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Liburne Maska e Urijan
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Postime
    104
    Ardi_Pg_ID
    Si ta krijoj port forward nga modemi, sepse uen e ndrrova porten sepse nuk po mundesha me u lidhur ose me jep pak sqarim si ta mundet qe te cblokoj firewall dhe ky aplikacion a eshte edhe per platformen e WINDOWSIT
    nese do te mundeshte pak me shume sqarim kuptohet nese ke kohe
    Ndryshuar për herë të fundit nga Urijan : 23-04-2007 më 15:22

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Urijan me thuaj cfare modeli routeri ke edhe sa kompjutera ke te lidhur ne ate router. Putty eshte nje program specifik per platforme windows edhe os x dhe mund te gjendet shume kollaj nese e do link me thuaj.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Varfëria dhe mizerja.
    Nga DI_ANA në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 18-01-2017, 05:25
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Çlirimi i Frymës
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •