Postuar më parë nga
Albo
Kur une shkruaj, ti lexo se meson se sa kontakte kam patur e kam une me shqiptare perdite nga vise te ndryshme e nga cdo cep i botes, ti nuk ke per te patur ndonjehere ne gjithe jeten tende. Dhe kur nje shqiptar hedh mendimin e tij ne forum, lexoje dhe peshoje, kushdo qofte ai qe e hedh dhe cilidoqofte shkalla e tij e intelektit, pasi ne epoken qe jetojme, cdo shqiptar ka goje vete.
Sa per "ndonje shqiptar nga Kosova qe flet gjepura", mos e ke fjalen per akademik Rrexhep Qosja qe popullin e tij e quan popull qen se i dha me pak se 1% te votave ne zgjedhjet e para demokratike ne Kosove, apo mos e ke fjalen per Adem Demacin qe bente thirrje kunder mareveshjes se Rambujese dhe "luftes deri ne piken e fundit te gjakut" kur shqiptaret po therreshin si bageti e Kosova po zbrazej nga njerezit, apo e ke fjalen per ata "luftetaret e lirise" qe djegin pa pike turpi flamurin e Gjergj Kastriotit ne mes te Prishtines, apo e ke fjalen per Albin Kurtin ne krye te nje tufe adoleshentesh qe hedhin gurre dhe shishe me lende djegese kunder institucioneve te UNMIK dhe forcave te NATO ne Kosove, diten e pavaresise se vendit, apo mos e ke fjalen per kuvendin e Kosoves qe shpalli turqishten si gjuhe zyrtare te Kosoves, lajm qe do te bere te levizin nga varri te gjithe rilindasit tane, apo "prof dr. Hyseni" me lart?
Merre ne telefon shoqaten e arumuneve ne Tirane, sa e ka numrin total te anetareve. Shifra e fundit qe une kam pare i binte qe te ish 10% e gjithe popullsise se Shqiperise. PBDNJ ne zgjedhjet e fundit mori 4% te votave te shqiptareve, qe eshte edhe shifra e perafert e minoritetit grek ne Shqiperi. Pa harruar minoritetin turk ne vend qe i ka qendrat ne Shkoder, Tirane, Elbasan, Kavaje. Apo romet qe sipas statistikave te vete ministrise se punes ne Shqiperi mendohet te perbeje 2.6% te popullsise. Po ti biesh lapsit, minoritetet ne Shqiperi shkojne deri ne 20% te popullsise se vendit. Dhe minoritetet i gjen te perfaqesuara edhe ne forumin shqiptar.
Tjeter, cfare do te mesosh?
Une mjafton te lexoj se cfare shpreh ti ne forum, per te kuptuar se sa fara ka kungulli jot brenda. Po te vazhdoje vertet per letersi shqipe, dhe po ta kishe patur pak mendjen ne oret e letersise, do ta kishe ditur qe gjuha shqipe rilindi ne Permet dhe ata "fshataret e Permetit" kane shkruar ato vargjet qe ti dhe gjithe shqiptaret mesoni ti recetoni permendesh.
Por ti vazhdoje shkollen, se ku i dihet, emri yt hyn ne librat e historise shqiptare si emri i rilindasit te pare nga Kosova, krah per krah atyre "fshatareve nga Permeti".
Albo
Krijoni Kontakt