Close
Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 140
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student

JA NJE THENJE TE ARISTOTELIT ndoshte te hyn ne pune ty djalo

"Dashuri quajm verberim i shqisave nga te metat e personit te dashur"

nese mendon ndryshe eshet mendim i juaj d.m.th jo diqka definitve
    mos i perdor keto shprehje vend e pa vend....duke kujtuar se po analizon temen......
    pas kaq e kaq citimeve per dite te tera.... ti po na kthen ne fillim te temes.....

behu me konkret dhe analizoi gjerat......se edhe aristoteli pas nje perkufizimi ka shume faqe analize...

shume gjera ne dashuri (kur te verbohen shqisat) jane te parapercaktuara nga pamja e jashtme.....
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga Akili-A
    Nuk e di se per cfare ndihme po flet.......ketu tema eshte "Sa vlerë ka bukuria e jashtme në dashuri?".......
    dhe po them se nje i bukur ne shpirt e fizikisht nuk mund te martohet per ti bere sevap te shemtuarit....se ndryshe i shemtuari do shijoj bukurine dhe i bukuri shemtimesine......
    Ky arsyetimi yt i ve shkelmin asaj shprehjes e cila thote se i bukuri eshte bere per te shemtuarin dhe anasjelltas.....shprehje e cila mua me duket teper korrekte.
    Nuk eshte ndonje mekat qe nje i bukur te lidhet me nje te shemtuar....nese do te egzistonin ndarje te tilla,atehere do ti riktheheshim edhe nje here epokes naziste te spastrimit te rracave.....mos me thuaj se ti je dakort me nje gje te tille!
    Persa i perket maredhenies ne cift,partneret nuk shijojne thjesht bukurine fizike te njeri tjetrit,nese lidhjet do te bazoheshin thjesht tek bukuria fizike atehere keto lidhje nuk mund te zgjasnin....dhe se fundmi, per ta mbyllur kete debat kaq te zgjatur midis nesh, se po te vazhdojme keshtu thjesht do te perfundojme duke bere lojera fjalesh.....mendimi im definitiv eshte se bukuria nuk luan ndonje rol thelbesor ne nje lidhje....te pakten per mua,eshte apo s'eshte nuk ka rendesi.

Te falenderoj per bashkebizedimin e kendshem....me ka sherbyer shume.
    Sa per debatin,kjo eshte thjesht ceshtje pikpamjesh.....natyra njerezore eshte kaq e komplikuar saqe nuk mund te gjendet kurre nje pergjigjje e sakte per psete
    qe ne ngrehim gjate egzistences sone.....thjesht perpiqemi te pershtatemi....eshte e vetmja gje qe dime ose qe mund te bejme....

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anëtarësuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    Nuk e di se per cfare ndihme po flet.......ketu tema eshte "Sa vlerë ka bukuria e jashtme në dashuri?".......
    dhe po them se nje i bukur ne shpirt e fizikisht nuk mund te martohet per ti bere sevap te shemtuarit....se ndryshe i shemtuari do shijoj bukurine dhe i bukuri shemtimesine......

nese i njeriu i "bukur' do te shikonte ne shemtine e njeriut te shemtuar bukurine me te madhe ne bote cfare do thoje ti akil ???
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    mos i perdor keto shprehje vend e pa vend....duke kujtuar se po analizon temen......
    pas kaq e kaq citimeve per dite te tera.... ti po na kthen ne fillim te temes.....

behu me konkret dhe analizoi gjerat......se edhe aristoteli pas nje perkufizimi ka shume faqe analize...

shume gjera ne dashuri (kur te verbohen shqisat) jane te parapercaktuara nga pamja e jashtme.....
    jo akil-A nuk dola prej teme por shum mire u lidhe besada juaj me ate thenjen e aristotelit.

por te lutem pergjigjmu nje pyetje mua?

po supozojme se je nje qenje e bukur (njeri) dhe tash fejohesh me nje femer te bukur dhe kjo i bie nje pershtatje si thua edhe ti ,mirpo ti ase ajo keni ndonje fatkeqesi (nese je duke sherbyer ndonje cafe te nxeht dhe papritmas ajo cafe-ja rrezohet dhe te bie ne fytyr dhe te djege fytyren)dhe si pas teje femra dueht te terhiqet prej teje se tash je i shemtuar sepse ke fytyren e djegur d.m.th po pershtas teorin tende sepse nuk duhet nje i bukur ti qendroj nje te shemtuari sa per sevape .

tash lind pyetja se si do ishte ndier pas kesaj ?

dhe a ishe pajtuar me kete fakt?

cute_boy @ #shqiperia
    Anëtarësuar
    14-12-2005
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    25
    SHUUUUUUUUUUUUUUUME
    Zeje se nuk e njef fare, ene o i/e shemtut ne max personi, le te jet i mencem apo i qut, as qe ka per te te shku menja me e njoft.
    Psh: Goca Fantocit looooooooool Ja kpus vrapit me te 4-ra
    Don't dream your life-live your dream

/server -m irc.albasoul.com -j patriotet

#patriotet

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    po supozojme se je nje qenje e bukur (njeri) dhe tash fejohesh me nje femer te bukur dhe kjo i bie nje pershtatje si thua edhe ti ,mirpo ti ase ajo keni ndonje fatkeqesi (nese je duke sherbyer ndonje cafe te nxeht dhe papritmas ajo cafe-ja rrezohet dhe te bie ne fytyr dhe te djege fytyren)dhe si pas teje femra dueht te terhiqet prej teje se tash je i shemtuar sepse ke fytyren e djegur d.m.th po pershtas teorin tende sepse nuk duhet nje i bukur ti qendroj nje te shemtuari sa per sevape .
    nuk e ke kuptuar thelbin e asaj qe doja te thosha.....
    Ne po flasim,se sa ndikon bukuria te njerezit.
    dhe bukuria eshte faktor percaktues,te gjithe udhehiqemi nga e bukura... dhe nuk mund te behet moral per te.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akili-A : 30-12-2006 më 00:42

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    nuk e ke kuptuar thelbin e asaj qe doja te thosha.....
    Ne po flasim,se sa ndikon bukuria te njerezit.
    dhe bukuria eshte faktor percaktues,te gjithe udhehiqemi nga e bukura... dhe nuk mund te behet moral per te.

jo vlla une po te pergjigjem mendimeve qe shkruan ne postime e jo ato mendime qe i imagjinon ti une thjesht ato shkronja qe shkruan ti, dhe mundohem ti pergjigjem .

shiko morali duhet te jet ne prani aty ku bene pjes njeriu ,dhe aty ku nuk bene pjes njeriu thjesht e gjith kjo bote duhet te jete e mbuluar me nje shtres te quajtur moral .ketu qendron urtesia

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    jo vlla une po te pergjigjem mendimeve qe shkruan ne postime e jo ato mendime qe i imagjinon ti une thjesht ato shkronja qe shkruan ti, dhe mundohem ti pergjigjem .

shiko morali duhet te jet ne prani aty ku bene pjes njeriu ,dhe aty ku nuk bene pjes njeriu thjesht e gjith kjo bote duhet te jete e mbuluar me nje shtres te quajtur moral .ketu qendron urtesia
    Morali behet ferr per njeriun kur ai nuk i pershtatet natyres njerezore...
    pra duhet te njohim natyren njerezore ne fillim e pastaj te bejme moral...

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Morali behet ferr per njeriun kur ai nuk i pershtatet natyres njerezore...
    pra duhet te njohim natyren njerezore ne fillim e pastaj te bejme moral...
    SI E KUPTON MORALIN TI ORE?

MORALI SHTE TE KESH NDERGJEGJE ,TE KERKOSH FALJE KUR BEN PADREJTESI DIKUJT ,POSEDON NDER ,JE I NDERSHEM DHE I SJELLSHEM NE SHOQERI,POSEDON CILESI QE PJTOHEN RRETHI ME TY ,JE I SINQERT NE VEPRA ,KETO JAN QE BERBEJN MORALIN ,DHE SIPAS TEJE KETO NUK DUHET TE SHIKOHEN SI PRIORITARE NE JETE GJEJGESISHT NE TEME .

E PENGOJNE KETE PROCES KETO????

Vleren e nje fare kohe,asgje me teper.
    Bukuria e brendshme eshte e perjetshme.

Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314

Tema të Ngjashme

1. Thënie Filozofike
    Nga W-A-N-T-E-D në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 308
    Postimi i Fundit: 07-01-2024, 04:43
  2. Politika e Jashtme e Shqiperise:
    Nga Kryeplaku në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 05-03-2010, 08:13
  3. Thënje të bukura për dashurinë
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 483
    Postimi i Fundit: 20-07-2007, 09:21
  4. Sa thelbësore është pamja e jashtme e zyrtarit?
    Nga Davius në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-08-2006, 06:32
  5. Lexoni dhe disa perfundime shum interesante per Ate qe ne quajme : DASHURI ...
    Nga LlaCiPaCi në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 06-12-2005, 14:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •