Close
Faqja 0 prej 14 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 140
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Sa vlerë ka bukuria e jashtme në dashuri?

Po thuajse e gjithe njerzia ne momentin e vendosjes ne diqka per dashuri kriteri i pare qe vendos eshte , e shikon se a eshte e/i bukur personi ,pastaj jep pergjigje .

"bukurin e ke ne sherbim te dikujt tjeter ,e jo per vete"

Por shume njerez me kete fakt jane deshpruar ,se ne momentin qe e kan pare personin se eshte i /e bukur ,kane menduar se edhe mbrenda tij ka bukuri (zemer te bukur),por kur e kan shijuar te kunderten ne prani ishte zhgenjimi.

"Bukuria eshte nje pasuri qe e shpenzon koha"

"Kam fytyre te bardhe por zemer te zeze"

Nje tregim per bukurine ne dashuri:

Kishin qene dy qifta dhe kishin vendosur te kalojne dhe te ecin si dashnore,dhe nje dite mashkulli e pyet femren ,e dashure? kam vendosur te dashurohem ne ty ,mirpo nuk po di se ku te dashurohem ,a ne bukurine tende qe me magjeps sa here qe te shikoje,a ne shpirtin tende qe nuk ta shof fare ,dhe nuk di qe ke shpirt se nuk po e shof fare.
    kjo femra ndalet dhe mendon ne vete,thot ky shpirtin nuk po ma shef fare dhe nuk po beson se kam shpirt.mirpo po thote se je e bukur dhe me magjeps bukuria e jote,dhe thot kjo ne vete me mire lete dashurohet ne bukurin e time,se jam e bukur dhe gjithmon e perfitoj.

Dhe pajtohen ne kete aspekt dhe dashurohet ne bukurin esaj.

Mirpo kjo vajza gjithmon ne dyshim se a aka sukses kjo dashuri .dhe gjitheher e pyet mashkullin se ame do ai e shikon ne fytyr dhe i thote po more te dua,dhe gjitheher e pyet keshtu dhe ky njejt vepron dhe i pergjigjet .
    dhe nje moment ne nje ambient te erresuar ku nuk shifej asgje dhe kjo femra e pyeti perseri se a me dashuron ky eshikin ne fytyre dhe nuk eshef fytyren e saj,dhe i thot te lutem prite derisa te dalim ne drite dhe ta shof fytyren se nuk po jam i sigurt.

Nje eshembull mjaft i mire se qfar vlere ka bukuria ne dashuri
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 02-12-2006 më 06:05

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Nuk Ka Vlere Pamja NE Dashuri Per Mu Personalisht

Ultras Maska e KUSi
    Anëtarësuar
    30-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    3,049
    nje njeri kur e dashurosh me te vertete nuk ka lidhje pamja , kryesorja eshte qe ta don zemra e pastaj te tjerat vine
    ” UNË JAM MIRË KUR ASHT MIRË SHQYPNIA! ”

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Per mua jo edhe aq shume! E shiqoj shpirterisht

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    per mendimin tim ai /ajo qe eshte e bukur kane dhe shpirtin e bukur ...
    kot nuk thone fytyra ose syt jane pasqyra e shpirtit .
    ai/ajo qe kane fytyr te eger ose sy te eger, egersir do e ken dhe shpirtin ,keshtu qe cfar ti dashurosh atyre ????
    per mua vlejne te dyja si bukuria dhe shpirti ,sepse jane te lidhura shume ngushte me njera tjetren
    dhe kur ndonjeri nuk ka fytyren e bukur eshte shpirti aji qe e ndricon dhe e ben me te shkelqyer ,po keshtu dhe anasjelltas ....
    dhe nuk jam dakort me kete
    KAM FYTYRE TE BARDHE DHE ZEMER TE ZEZE ...sepse zemra e zez nuk i perket fytyres se bardhe por egersise ...

MaJlInDa Maska e bregdetare
    Anëtarësuar
    23-08-2006
    Vendndodhja
    ~><kam humburr spo e di ~~><...
    Postime
    43
    Po kur !(...AI....)ka fytyr te shpifur dhe zemren e zez ....hihihiii
    ~^*Ne jet ashtu si ne art ,e bukura gjarperon me kethesa *^~

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga bregdetare
    Po kur !(...AI....)ka fytyr te shpifur dhe zemren e zez ....hihihiii
    AI ESHTE BISH EGERSIRE .
    POR JO SI AJO BISHA E FILMIT SE AI KISHTE ZEMREN E MIRE ...KESHTU QE JA BENTE DHE FYTYREN E EMBEL ,SA DHE VET VAJZA U DASHURUA ME TE .NUK E DI A KE PARE KETE FILM APO JO ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga alnosa : 02-12-2006 më 11:41

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga alnosa
    per mendimin tim ai /ajo qe eshte e bukur kane dhe shpirtin e bukur ...
    kot nuk thone fytyra ose syt jane pasqyra e shpirtit .
    ai/ajo qe kane fytyr te eger ose sy te eger, egersir do e ken dhe shpirtin ,keshtu qe cfar ti dashurosh atyre ????
    per mua vlejne te dyja si bukuria dhe shpirti ,sepse jane te lidhura shume ngushte me njera tjetren
    dhe kur ndonjeri nuk ka fytyren e bukur eshte shpirti aji qe e ndricon dhe e ben me te shkelqyer ,po keshtu dhe anasjelltas ....
    dhe nuk jam dakort me kete
    KAM FYTYRE TE BARDHE DHE ZEMER TE ZEZE ...sepse zemra e zez nuk i perket fytyres se bardhe por egersise ...
    Ke te drejte alonsa...
    dhe kjo vjen si rezultat i kompleksit qe kane jo te bukurit....ne pergjithesi dihet qe nje njeri i bukur nuk ka shume nevoje te shtiret,te genjeje,te bej dhune,etj.etj. sepse ai eshte me i pranueshem ne nje shoqeri...(sepse te bukuren e adhurojne te gjithe,kjo eshte natyra njerezore).
    kurse nje jo i bukur duhet te perpiqet me shume qe te hapi dyert e jetes,e kjo ndjenje "padrejtesie" qe u krijohet atyre ne shume raste i detyron ata te shtiren,te behen xheloze e inatcinje,te genjejne te perdorin dhune etj,etj...

Keto qe thame jane me teper tendenca ndjesore...sepse nuk duhet ne asnje menyre ti pergjithsojme gjerat...sepse ka edhe njerez jo te bukur qe e gjejne forcen dhe e tejkalojne kete gjendje inferioriteti....

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    domethene ajo historia e "the beauty and the beast" nuk bazohen ne ngjarje te verteta? uaaa
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga Clauss
    domethene ajo historia e "the beauty and the beast" nuk bazohen ne ngjarje te verteta? uaaa
    kush te tha ty qe nuk bazohet claussino picolino ........
    une i besoj atij filmi 1000 perqind ,qe dashuria shikohet tek zemra ,por ama dhe vajzat duhet te jene aq te zgjuara sa te zbusin bishen ne kete rast jeni ju djemt ...

Faqja 0 prej 14 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Thënie Filozofike
    Nga W-A-N-T-E-D në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 308
    Postimi i Fundit: 07-01-2024, 04:43
  2. Politika e Jashtme e Shqiperise:
    Nga Kryeplaku në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 05-03-2010, 08:13
  3. Thënje të bukura për dashurinë
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 483
    Postimi i Fundit: 20-07-2007, 09:21
  4. Sa thelbësore është pamja e jashtme e zyrtarit?
    Nga Davius në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-08-2006, 06:32
  5. Lexoni dhe disa perfundime shum interesante per Ate qe ne quajme : DASHURI ...
    Nga LlaCiPaCi në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 06-12-2005, 14:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •