Po thuajse e gjithe njerzia ne momentin e vendosjes ne diqka per dashuri kriteri i pare qe vendos eshte , e shikon se a eshte e/i bukur personi ,pastaj jep pergjigje .
"bukurin e ke ne sherbim te dikujt tjeter ,e jo per vete"
Por shume njerez me kete fakt jane deshpruar ,se ne momentin qe e kan pare personin se eshte i /e bukur ,kane menduar se edhe mbrenda tij ka bukuri (zemer te bukur),por kur e kan shijuar te kunderten ne prani ishte zhgenjimi.
"Bukuria eshte nje pasuri qe e shpenzon koha"
"Kam fytyre te bardhe por zemer te zeze"
Nje tregim per bukurine ne dashuri:
Kishin qene dy qifta dhe kishin vendosur te kalojne dhe te ecin si dashnore,dhe nje dite mashkulli e pyet femren ,e dashure? kam vendosur te dashurohem ne ty ,mirpo nuk po di se ku te dashurohem ,a ne bukurine tende qe me magjeps sa here qe te shikoje,a ne shpirtin tende qe nuk ta shof fare ,dhe nuk di qe ke shpirt se nuk po e shof fare.
kjo femra ndalet dhe mendon ne vete,thotky shpirtin nuk po ma shef fare dhe nuk po beson se kam shpirt.mirpo po thote se je e bukur dhe me magjeps bukuria e jote,dhe thot kjo ne vete me mire lete dashurohet ne bukurin e time,se jam e bukur dhe gjithmon e perfitoj.
Dhe pajtohen ne kete aspekt dhe dashurohet ne bukurin esaj.
Mirpo kjo vajza gjithmon ne dyshim se a aka sukses kjo dashuri .dhe gjitheher e pyet mashkullin se ame do ai e shikon ne fytyr dhe i thote po more te dua,dhe gjitheher e pyet keshtu dhe ky njejt vepron dhe i pergjigjet .
dhe nje moment ne nje ambient te erresuar ku nuk shifej asgje dhe kjo femra e pyeti perseri se a me dashuron ky eshikin ne fytyre dhe nuk eshef fytyren e saj,dhe i thot te lutem prite derisa te dalim ne drite dhe ta shof fytyren se nuk po jam i sigurt.
Nje eshembull mjaft i mire se qfar vlere ka bukuria ne dashuri
Krijoni Kontakt