Aha nuk e dija se "kanonas" paska prejardhje nga hebraishtja.Postuar mė parė nga Tannhauser
Personalisht nuk jam kunder huazimit te fjaleve te nje gjuhe nga nje tjeter.
Aha nuk e dija se "kanonas" paska prejardhje nga hebraishtja.Postuar mė parė nga Tannhauser
Personalisht nuk jam kunder huazimit te fjaleve te nje gjuhe nga nje tjeter.
Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!
Kanun, kanon, e variantat e shumta qe dalin prej fjales nuk jane as hebraisht.
Kuptimi burimor i fjales nuk eshte Ligj.
Shprehja kanun, ka kuptim vetem per kanunet shqiptare te cilat nuk jan ligje por dicka me esenciale dhe me organike se ligjet.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Po pra, kuptimi fillestar i fjales ishte 'vizore' dhe rrjedh nga hebraishtja. Greket e morren ne menyre indirekte, nga fenikasit.Postuar mė parė nga tani 26
Por greqishtja ishte ajo qe e perhapi ne shume gjuhe perendimore dhe keshtu mendohet (gabimisht) se origjina e fjales eshte greke.
As une, por jo ne menyren qe behet ne shqipen e sotme qe c'do gazetar ka shpikur gjuhen standarte e vet plot huazime te teperta...Personalisht nuk jam kunder huazimit te fjaleve te nje gjuhe nga nje tjeter.
Kjo qe ndodh sot ne Shqiperi eshte nje diskriminim qe i behet shqipes. Jam dakort qe te huazohet atje ku eshte e nevojeshme, sic jane shkencat, fjalet teknike etj.. por te abuzohet deri ne ate menyre qe fjalen "nje ngjare e rendesishme" ta zevendesojne me fjalen "nje evenimet i rendesishem" etj kjo eshte injorance.Postuar mė parė nga Tannhauser
Edhe pak kohe dhe po nuk dite anglisht nuk do ti kuptosh kollaj gazetat shqiptare!!!
Nuk na pelqen te themi Kryetari i Shtetit por i themi Presidenti! Pse? Eshte e nevojshme? Kuvendit Popullor pse i themi Parlament? Eshte e nevojshme? Jo sigurisht..
Evropian nuk te ben gjuha apo shtremberimi i gjuhes amtare por te ben sjellja dhe kultura.
Fenikasit ishin ajo dega semitike e cila ka jetuar ne simbioze me protoiliret dhe e cila deshem apo nuk deshem, nepermes Kadmit i dha lehoni popullit ilir.
Por kjo ka pak rendesi ne lidhje me shprehjen, sepse shprehja kanun nuk e ka as kuptimin e 'drejtesise' qe do te mund te nxirrej nga nocioni 'vizore'.
Kanuni qendron siper ketyre kuptimeve; kanuni nuk jep drejtesi; ajo mund te perjetohet si drejtesi, por eshte dicka siper saj, sepse nuk kushtezohet nga morali tokesor.
Organi i pleqesise nuk nxejrr ligje. Ata bejne dicka tjeter. Funksioni i tyre eshte kujtesa e rasteve.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Nuk tha kush qe eshte fjala ligj, as ne greqisht nuk do te thote ligj pasi ne greqisht ligj = nomo e jo kanon.Postuar mė parė nga Baptist
Kanon do te thote nje rregull, zbatim dhe i pershtatet 100 % kanunit shqiptar prandaj mos kembengul kot.
Sa degjoni greqisht u duket herezi cdo gje greke, tjeter shovinizmi dhe politika greke dhe tjeter gje eshte historia dhe gjuha apo kontaktet e shqipes me greqishten, mos i ngaterroni gjerat.
2500 vjet fqinjesi dhe bashkegzistence nuk baraspeshohen me 160 vjet nacionalizem..
Postuar mė parė nga Baptist
Ohu tani po perzjen mitologjine me krishterimin dhe malesine.
Kadmi ishte nje figure mitologjike dhe jo historike.
Mitologji # Histori ok?
O vlla kokeforte shqiptar, kanuni sic eshte sot ne Shqiperi do te thote rregull, dhe fjala kanon = rregull, tani ca e lodh kot me mitologjira etj etj , ku do te dalesh?
Dhe qe te mos dal nga tema Manastirin e Hilandarit, car Stefan Dushan (krimeneli) e rrembeu nga dikush tjeter dhe e beri serb sic egziston sot e kesaj dite.
Dhe serbet "si popull i zotit" qe jane te gjithe mbreterit apo caret e tyre qe i lane duart me gjak arberish i shpallen shenjtore dhe Kosoven qe e pushtuan padrejtesisht e quajne "djep" te Serbise.
Greqia fqinji yne jugor "qe kemi ngrene buke" per mijera vjet sot simpatizon serbet, ky eshte realitetidhe justifikohet pasi ne shqipot e drodhem muhabetin pasi u beme muslimane per te mos paguar taksa etj etj...
Qe jemi interesaxhinj, materialiste etj eshte fakt. Jemi te pabese (fetarisht)...
Lere aman kur nuk merr vesh nga tema, te pakten mos ia fut kot.
Sa here e ke lexuar Kanunin?
Cfare di ti per kanunin qe flet me kaq kompetence?
Fjala kanun nuk e ka kuptimin e "rregullit" ne gjuhen shqipe. Lere se sa me the qe ishte fjale greke, tani me thua eshte fjale hebraike, une te them se nuk eshte as njera as tjetra.
Aeneas Dardanus
Postuar mė parė nga Baptist
Une thashe qe eshte hebraike? Ja lexo pak me mire...
Persa i perket Kanunit te jesh i sigurte se di mjaft me teper se ty....
Persa i perket temes nuk eshte dhe aq e rendesishme....
Postuar mė parė nga tani_26
Se me thua here ashtu here keshtu ja citatet tua:
Postuar mė parė nga tani_26
E se e njeh KANUNIN me mire se une, po ta pranoj sepse nuk kam deshmi per ta mohuar. Perpos asaj se nuk e di as cfare do te thote teresia qe perfshine emri Kanun.Postuar mė parė nga tani_26
Aeneas Dardanus
Krijoni Kontakt