Close
Faqja 0 prej 20 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 195

Tema: Shpetimi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Shpetimi.

Te dashur motra dhe vellezer te krishtere, Shpetimi i Perendise ndaj njeriut , eshte nje nga temat me te renendesishme ne bibel . E gjithe bibla u shkruajt prej Perendise , piekrisht qe nejriu te njihet dhe te pranoje te Verteten, Zotin Krisht , me ane te te cilit kemi paqe dhe jete te perjetshme.
    Te gjitha sektet e verteta te krishtere, pranojen se shpetim prej vdekjes ka vetem nepermejt besimit te Jezus Krishti. Pra e gjithe kisha e Perendise , eshte e shpetuar vetem me ane te besimit tek Krishti. Amin.
    Tek Vepr:4:12. Pjetri na e deshmon kete duke thene:
    " Dhe ne asnje tjeter nuk ka shpetim, sepse nuk ka asnje emer tjeter nen qiell qe u eshte dhene njerezve (pervec Krishtit) dhe me ane te te cilit duhet te shpetohemi."
    #Cfare eshte "Shpetimi"?
    Bibla na meson se vetem besimi tek Krishti te jep shpetimin dhe jeten e perjeteshme me Perendine.
    Le te ndalemi konretisht dhe le te shohim se cfare eshte Shpetimi ne thelb.
    Pjetri ne vargun qe sapo lexuam na tregon se ,"Shpetimi" vjen vetem prej Perendise, dhe eshte plotesisht nje dhurate e Perendise dhene njeriut. A ekziston ndonje mundesi prej njeriut per ta MERITUAR kete dhurate? Kjo pyetje eshte teper e rendesishme, sepse sekte te ndryshme te krishtere, perpiqen qe ta vendosin njeriun si nj faktor i cili ka pjesen e vet ne fitimin e kesaj dhurate. Pra me pak fjale, njeriu me ane te verpave te tij, duhet ta meritoje kete dhurate. . Fjala dhurate ka kuptimin e dickaje qe jepet falas , pa investimin e atij qe e mer ate. Shpeshhere tek te krishteret kjo gje eshte pak e pakuptimshme, sepse ata mendojne se kjo dhurate e Perendise , eshte e ngashme si dhuratat qe ben njeriu. Njeriu vertet ben dhurata te afermve te tij, por njeriu nuk eshte nje qenje qe jeton jashte mekatit dhe botes mekatare, pra si i tille ai ka ndikimin e tij te natyres mekatare, dhe keshtu ne dhenien e nje dhurate ai ka dhe perzgjedhjen , interesin , mardhenien reciproke e te tjere si keto. Kurse Perendia i cili eshte ne pozitat e Krijuesit, nuk ka asnje ndikim te tille, sepse Ai eshte Dashuri , Paqe dhe Meshire plot me Hir.
    #A mund te investoje njeriu dicka me veprat e tij , ne Dhuraten e Perendise?
    Bibla na meson se Dhurata e Perendise (shpetimi jeta e perjetshme) ,eshte 100% prej Perrendise, asnje investim apo veper njerezore nuk mund te kete pjese ne te. Perse e them kete gje? Kjo se pspse shpeshhere ne disa sekte te krishtere thuhet se : duhet ta meritosh "Shpetimin" qe ta maresh. Me eshte dhen rasti qe te diskutoj me shume njerez te krishtere rreth ketij fakti.
    Pyetja ime eshte: A e meriton njeriu shpetimin e Perendise?
    Bilba na nxjer ne perfundimin se Njeriu me natyren e tij mekatare , eshte kunder Perendise, pra ai ne menrye kategorike nuk e meriton shperblimin. JEzusi ne lidhje me percaktimin NJERI deshmoi: "Brenda njeriut nuk ka azgje te mire". Gjeja qe njeriu meriton eshte vdekja, prandaj dhe Perendia ne Eden i tha atij se, qe diten qe do ta hash kete "Fryt" , me siguri ke per te vdekur. Pra vepra e njeriunt ne Eden na tregon se, ai e meriton plotesisht vdekjen , dhe jo Shpetimin. Ky fakt na tregon se Shepetimi eshte nje veper e HIRIT dhe Dashurise se Perendise, qe do te thote: e pameritushme prej njeriut, prandaj eshte DHURATE. Kete fakt e konkretizojme me fjalet e JEzusit ne kryq: Perpara se Jezusi te jepte shprit tha: "U krye." Pyetja eshte : cfare u krye? U krye dhe u perfundua DHURATA e Perendise , SHPETIMI i njeriut, JETA e PERJETSHME. Ringjallja e Krishtit nga Kryqi tegon se tashme kjo DHURATE qendron para cdo njeriu , pa asnje investim apo veprer merituese te njeriut.
    Sheptimi vjen tek njeriu , si rezultat i pranimit dhe besimit qe ai ka ne Krishtin Jezus, i cili me vepren e tij ne kryq , beri te mundur qe te cliroje njeriun nga thonjte e vdekjes. Konkretisht Shptetimi ka te beje me clirimin nga vdekja , ose shpetimin nga vdekja , dhe si rezultat i kesaj njeriu mer Jeten e perjetshme me Perendine.
    Por cfare do te thote te jesh i cliruar nga vdekja, dmth. te kesh mare Shpteitmin?
    a)Te jesh i cliruar nga vdekja do te thote: te mos jesh me nen MEKAT, sepse MEAKTI e con njeriun ne vdekje. Paga e mekatit eshte vdekja,Rom:6:23. Pra njeriu nen MEKAT gjate gjithe jetes se tij punon per llogari te MEkatit, dhe ne fund MEKATI do ta paguaje ate me Vdekjen e perjetshme , sepse kjo eshte paga e mekatit. Pali tek Romak:6:22: thote se, tani qe u cliruat nga MEKATI dhe u bete sherbetore te Perendise, ecni ne shetnjerim sepse ne fund ju pret JETA e PERJETSHME. Pra te hequrit nga denimi i MEKTAITose nga clirimi i MEAKTIT , do te thote , te maresh jeten e Perjetshme.
    b)Te jesh i cliruar nga vdekja gjithashtu do te thote , te mos jesh nen gjykim te ligjit. Pali tek Romak: 7:6. thote se tani , ne te krishteret, jemi te "zgjidhur nga ligji" , dhe keshtu sherbejme ne risine e fryems. Te jesh frymor do te thote te jesh i rilindur ne Krishtin Jezus. (kujtoni cfare i tha JEzusi Ninkodemit , dhe lexo Romak:6:1-7:)
    Por cfare do te thote te mos qenit nen ligj dhe i cliruar prej Ligjit?
    Ligji i Perendise dhene njeriut ka disa qellime, ku nje prej qellimeve kryesore te tij ishte , njohja e mekatit. Pra me ane te ligjit njihet mekati (Romak:7:7.) dhe duke njohur MEKATIN , njeriu arin te njohe drejtesine e Perendise, te cilin ai e shkel sa here qe mekaton. Pra Ligji na meson se si mekater qe jemi meritojme vdekjen e perjetshme. Keshtu qe njeriu do te gjykohet prej Perendise me ane te ligjit te Perendise. Por cfare thote Pali per ne qe besojme tek Krishti? Ne, thote Pali "Jemi te zgjidhur (te cliruar)nge ligji". qe do te thote: nuk jemi nen gjykim te tij.
    Por cfare do te thote te mos jesh nen gjykim te ligjit? Te mos jesh nen gjykim te ligjit , se pari do te thote, te mos jesh nen mekat, sepse ligji ndeshkon njeriun qe mekaton duke zbatuar drejtesine e Perendise . Se dyti, te jesh i cliriuar nga ligji do te thote, te jesh i drejte perpara Perendise. Por si u beme te drejte per Perendine? Kete e aritem me ane te Jezusit ne kryq. Ne me ane te gjakut te tij te pafajshem, morem shlyerjen prej MEKATIT. Ligji i Perendise thote se, mekati shlyhet vetem me gjak Hebrenj:9:22: dhe keshtu ne me ane t gjakut te paster te Jezus Krishtit jemi te drejte dhe te paster nga MEAKTI, para Perendise. Bibla thote se JEzusi vdiq ne kryq jo per veten e tij , sepse ai ishte i drjete dhe i pamektashem, por ai vdiq per ne , qe do te thote, i gjithe gjykimi i Perendise me ane te ligjit te bjere dhe te zbatohet ne te. Kjo eshte arsyeja kryesore se perse Jezusi vdiq ne kryq. Ligji zbaton drejtesine e Perendise , duke ndeshkuar Fajtorin , dhe ne astin konkret Jezusi e mori FAJIN ose MEAKTIN ton duke e hedhur mbi vete, dhe duke u gjendur FAJTOR per shkakun tone. Psh. Kur femija thyen nje gje me vlere te dikujt, eshte prindi i tij ai qe duhet ta paguaje kete dem, dhe keshtu femija te jete i shfajsuar , jo me ane e etij, por me anen e prindit te tij. . Pra qysh ne momentin qe JEzusi vdiq ne kryq, NJERIU u clirua nga MEAKTI dhe paga e MEAKTIT vdekja. Por perse JEzusi u ringjall? Se pari Bibla na verteton se Jezusi ishte i pamektashem ne vete te tij. Pra simbas ligjit ai ishte i DREJTE sepse nuk e kishte shkelur ate ne asnje pike, dhe keshtu nuk meritonte vdekje. Pikerisht Perendia i Drejte e ringjalli ate prej vdekjes, sepse ai vdiq per njeriun , dhe ne baze te DREJTESISe se tij, e cila u tregua ne ringjalljen e tij , ne te gjithe morem DREJTESINE e tij , dhe ne baze te DREJTESISE se tij, ne qendrojme te drejte parpara Perendise. Kjo eshte arsyeja baze se perse pa Krishtin nuk ka clirim dhe shpetim nga vdekja. Por le te hidhemi konkretisht tek Shpetimi.
    # Ai njeri i cili e ka pranuar JEzusin si shpetimtarin e jetes se tij , si dhe eshte i DREJTE perpara Perendise me ane te DREJTEISISE se Jezuit, do te gjykohet ne diten e fundit ku Perendia do ta gjykoje boten me DREJTESI apo jo?
    Perseri vijem perballe nje pyejtejej teper te rendesishme dhe fondamentale.
    Te pransoh Jezusin si shpetimtarin e Jetes tende do te thote:
    1- Te clirohesh nga MEKATI dhe denimi i MEKATIT.
    2- Te jesh i cliruar nga ligji dhe jo nen gjykim te tij.
    3- Te jesh i DREJTE perpara Perendise , me ane te DREJTESISE se Jezusit.
    4- Te jesh i rilindur dhe i gjalle per Perendine , si dhe i vdekur per boten.
    5- Te kalosh nga VDEKJA ne JETE, duke mare Jeten e Perjtshme, dhuraten e Perendise.
    Keto jane pikat me thelbesore rreth pyetjes se mesiperme.
    Por perseri pyesim: A do te gjykohen ata qe e kane pranuar Jezusin si shpetimtarin e jetes se tyre?
    Fjala, te "gjykohesh", do te thote: te qenit fajtor. Pra Ligji , thote Pali, u dha per gjykimin e te padrejteve(mekaterve ata qe nuk besojne tek Krishti) dhe jo per te DREJTIT. Gjithmone te drejtit nenkuptojme vetem ata qe permbushin te pese pikat e mesiperme, dmth. besim dhe pranim te Krishtit. Nese shkoni ne nje salle gjyqi , do te shihni se gjyqtari gjykon ate qe eshte para bangos se te akuzuarit, dhe jo spekatoret ne salle. Pra ligji bije mbi fajtorin. Ky eshte koncepti baze biblik. Te gjithe ata qe do te dalin para gjykatores se Krishtit , jane vetem se Fajtore , sepse Perendia njeh gjithshka , dhe azgje nuk eshte e fshehur pe te , prandaj dhe gjykon me drejtesi.
    #Dikush mund te pyese dhe te thote: Perse ne te krishteret shpetuam nga ndeshkimi i ligjit dhe ata qe nuk besojne nuk mund te shpetojne, ose perse ne nuk do te gjykohemi dhe ata do te gjykohen?
    Arsyen kryesore e kam sqaruar me siper , por me duhet qe te shtoj edhe dicka. Ne thelb njeriu eshte njeri, si i krishteri po keshtu edhe jo i krishteri, por I krishteri ka "mjetin" e shfajsimit nga mekati, ndersa jo i krishteri nuk e ka pranuar kete "mjet" per shfajsim. Psh. kjo eshte njesoj si ai , i cili, nese paguan "demin" qe i ka shkatuar tjetrit, athere tjetri nuk e con ate ne gjyq, por ne te kundert ai do te gjykohet ne baze te ligjit dhe do te futet ne burg. Prandaj dhe Jezusi tha: Pajtohuni me kundershtarin tuaj pa vajtur ne gjyq, sepse ne gjyq gjyqtari do te te mare do te te gjykoje dhe do te te fute ne burg.
    Tek Perendia nuk ka anesi, sepse ai eshte DREJTESIA vete. Perendia nuk mund te mbaje anesi duke shkelur parimine tij. Ligji i Perendise eshte dhene per gjykim, dhe keshtu Perendia do te gjykoje vetem fajtoret, te cilet nuk pranuan SHFAJSUESIN. Kjo anesi ndodh tek njeriu, ne kohen e diktatures, nese kishe baba Enverin apo nje anetar te byrose e me tujte, asnje ligj nuk mund te verponte mbi ty , sikur te beje cfare te doje dhe keshtu duhet te pranojem se, ne kete rast kemi shkelje te ligjit, dhe te shkelesh ligjin ke shkelur drejtesine, dhe te shkelesh drejtesine ke shkelur parimin e nje shteti. Pra nuk eshte ky koncept qe mund te na udheheqe ne lidhje me Gjykimin e Perndise.
    Ligji i Perendise u zbatua plotesisht nga njeriu Jezus Krisht. Ai , thote bibla, e plotesoi ligjin. Ky fakt ka nje rendesi shume te madhe .
    Cfare do te thote: Jezusi plotesoi Ligjin, si dhe cfare rendesi ka ky fakt per te krishteret? Se pari, Ai e mbajti Ligjin te pashkelur, gje te cilen askush pervec tij nuk mund ta bente , sepse njeriu ishte pasasardhes i Adamit dhe Eves, dhe keshtu ai trashegonte MEKATIN. Se dyti, Jezusi e plotesoi me ne fund qellimine ligjit, drejtesine e ligjit. Sepse Perendia ja dha ligjin njeriut, ne menyre qe ai te njihte drejtesine e Perendise, te njihte mekatin ne te cilin jetonte, si dhe te mos e shkelte drejtesine e Perendise, pra keshtu nejriu duke njohur ligjin dhe duke mos e shkelur ate , ai do te mund te behej i drejte. Por njeriu nuk mundi ta mbante ligjin e pashkelur, sepse lindi nen mekat. Kete pike te veshtire qe qendronte midis ligjit dhe njeriut , e plotesoi njeriu Jezus Krisht. keshtu me ne fund njeriu ariti te dale i drejt para Perendise , jo me ane te verpave te ligjit, por me ane te besimit tek Krishti. Kjo eshte fitorja qe ne arritem me ane te Jezusit ne Kryq, si dhe me ane te ringjalljes se tij nga vdekja, si nje deshmi e ringjalljes per te gjithe ata qe jane te drejte para Perendise , me ane te Birit te Perendise , Zotit Krisht. Keshtu i krishteri perpara Perendise nuk eshte me nje i padrejte nen MEKAT dhe ndeshkim te ligjit, ai duke pasur Jezusin, ka DREJTEISNE, dhe ligji nuk mund te gjykoje gjerat e drejta, por te padrejtat.
    Por a do te gjykohet nje i krishtere, i cili permbush te pese pikat e mesiperme?
    Kete do ta shohim radhes tjeter. Do te kisha deshire qe nese ka dikush ndonje pyetje , eshte i mirpritur.
    Zoti Krisht ju bekofte.
    Deshmuesi.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    z.Deshmues!

Ti po prek menjehere nje teme, pa cituar te gjithe vargjet, pasazhet, mendimet e krishtera ne histori ne lidhje me kete pike.

Te gjitha keto ti nuk mund ti hedhesh poshte...

Tashti, une sic kam theksuar deri me tash, nuk kam ndermend te te sjell kundravargje, apo kundrapasazhe, e keshtu te filloj nje kundra loje (edhe pse fare e lehte per mua) bisede.

Deshira ime eshte qe une ti le vendin atyre qe paten me eksperience se une te flasin per keto pika. E bej kete, pasi une deshiroj qe lexuesit po ashtu do te njeihen ne menyre te tille me nje mendim zyrtar e historik te krishterimit, e jo me capkenlleqet e Klodit apo ndokujt tjeter, ne perpjkjen per tia hedhur njeri-tjetrit.

Tashti sic e ceka me siper, ka shume rendesi qe te shihet kjo doktrine (e shpetimit) ne menyren sa me te gjere e perfshirese, ku hyjne mundesisht te gjitha pasazhet e bibles ne lidhje me kete ceshjte, eksperienca e te krishtereve ne shekuj me kete mesim...

E shkeputur prej ketyre, ky mesim eshte fare lehte te keqinterpretohet, duke iu pershtatur mendjesive perosnale te izoluara edhe te denoncuara nga krishterimi shekullor qe vjen qe nga shekulli i pare...

Une posedoj material te shumte (ndoshta te "pafunde" per kete teme, ne forma te ndryshme..) edhe nuk di se cilin te te sjelle me pare, e te se ciles natyre...

Ke ti ndonje preference?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Klodi.

Se pari deshiroj te jesh mire me shendet .
    Qellimi i kontributit ne kete forum dhe ne te gjithe jeten time te krishtere eshte, te sjell njerezit tek Krishti. Mua me pelqen pjesmarja e te krishtereve ne kete lloj sherbese. diskutimi qe une kam sjelle eshte i bazuar plotesisht ne bibel, pasi per te Krishterin bibla eshte baza ku ai mbeshtet, dhe ku Fryma e Shenjte i zbulon atij te fshehtat e Perendise. Ju jeni gjithmone i mirpritur ne cdo diskutim me cfare do lloj materjali qe te sillni. Por eshte e udhes qe te ndalemi tek nje pike , e cila ka nje rendesi shume te madhe. Ne duhet te kemi "Etalonin" , nepremjet te cilit do te mund te shqyrtojme se cfare qendron dhe duhet bere, si dhe cfare nuk qendron dhe nuk duhet bere. Per mua "baza ku une nisem dhe e mbeshtet cdo gje , fillon prej bibles. Une e di se e njejta Fryme qe ishte tek Apostujt ,eshte dhe tek mua. I Nnjejti Perendi qe ishte tek apsotujt eshte dhe tek mua. E njejta fjale qe ju predikua apostujve mu predikua dhe mua. I njejti besim qe ishte tek apsotujt eshte dhe tek une. Te njejtin shpetim qe moren apostujt mora dhe une. Te njejtin Krisht qe besuan apostujt besoj dhe une . I njerit Krisht qe shpetoi apsotujt me shepetoi edhe mua. Pra une perzgjedh dhe pranoj si te perendishme , cdo gje qe bazen e saj e ka ne nje unison me biblen. Kjo eshte perzgjedhja ime personale, dhe nuk mund te gjykoj askend, nese ai nuk perputhet me kete gje. Faktet kane treguar , se ata qe kane ndjekur dhe nuk i jane ndare bibles dhe mesimeve te saj, nuk kane gabuar ne misjonin dhe sherbesen e Perendise. Te gjitha keto qe thashe Klodi, jane ato cka une perzgjedh dhe i permbledh ne fjalen "Etalon".
    Menyra ime e predikimit eshte gjithmone ne perupthje te plote me biblen , pasi per mua bibla qendron mbi cdo njeri dhe sekt.
    Ne te gjitha temat e mija, une jam mbeshtetur ne fjalen e Perendise (biblen), dhe nen mesimin e Frymes se Shenjte.
    Persa i perket materjaleve tuaja, une nuk kam te drejte qe tju gjykoj , por kam te drejte qe te perzgjedh dhe te pranoj vetem ato qe mbeshteten plotesisht ne fjalen e Perendise, ne Bibel.
    Ps. Me pelqen fryma e diskutimit.
    Me respekt deshmuesi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Shpetimi.

Do te ftoja te gjithe te krishteret qe te jepnin mendimin e tyre biblik ne lidhej me kete teme kaq te rendesishme.
    Me respekt deshmuesi.

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Pershendetje!

Pa dyshim qe shpetimi prej mekatit eshte tema me e rendesishme per njeriun ne kete bote sepse pa qene te shpetuar jemi te humbur pergjithmone.Edhe gjithe mesazhi biblik kete teme ka ne qender te tij zgjidhjen e problemit te mekatit qe njeriu ka ndaj Zotit.Dhe fale hirit te Perendise sot ky problem eshte i zgjidhur nepermjet gjakut te paster te Jezu Krishtit qe shleu mekatet e cdonjerit prej nesh qe besojne tek Ai dhe qe e pranojne Ate si Zot e Shpetimtar Amen.
    Per mua kjo eshte gjeja me e rendesishme per cdo njeri besimi tek Jezu Krishti, por djalli me mashtrimet e tij e largon vemendjen e njerezve dhe sjell gjera te tjera ne mendjet e tyre.Le te perpiqemi qe t'jua bejme te qarte njerezve rendesine e ungjillit te Zotit Jezu Krisht se cdonjeri mund te pranohet nga Perendia nepermjet Krishtit.

Me respekt, Astriti!
    Zoti ju bekofte!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Shpetimi!

Le te vazhdojme me pjesen e dyte te kesaj teme kaq te rrendesishme, sic eshte "Shpetimi ".
    Ashtu sic e kam theksuar edhe me siper , "Shpetimi" eshte nje dhurate e hirit te pamase qe Perendia ka per njeriun , si qenien e tij me te dashur. Ne bibel Jezusi na tregon shume shembelltyra rreth shpetimit te njeriut , rreth marjes se ketij Shpteimi , si dhe konkretisht se cfare Shpetimi eshte ne thelb te tij.
    Perendia e pergatiti kete "Shpetim" te njeriut nga mekati dhe vdekja , me ane te Birit te tij Zotit Krisht. Kryqi eshte vendi ku u krye vepra e shptimit te njeriut nga mekati dhe vdekja. Cila eshte mardhenia dhe kontributi i njeriut ne kryerjen e kesaj vepre te kryqit? Fatkeqesisht njeriu nuk kontriboi ne asnje pike , i vetmi "kontribim" i tij ishte : kryqezimit qe ai i beri Birit te Perendise. Me kryqezimin qe njeriu i beri Birit te Perendise Zotit Krisht, ne shohim se sa e madhe eshte dashuria dhe Hiri i Perendise per njeriun. Perendia ne vend qe ta ndeshkonte njeriun perfundimisht , per shkak te kryqezimit qe i beri Birit te tij ne kryq, Ai i dha njeriut Hir , Meshire dhe Dashuri. Keto jane tri shtyllat baze ne te cilat qendron "Shpetimi". Perendia kete veper kaq mizore dhe mekatare, qe njeriu tregoi ndaj Birit te tij te vetmelindur Zotit Krisht, e ktheu ne nje bekim per te , duke i dhene mundesine njeriut qe te vije perfundimisht ne paqe me Perendine, nepermejt rruges se kryqit.
    Q te flasesh mbi "shpetimin" e Perendise, duhet me patjeter qe te shtjellosh se pari se, cfare eshte Besimi. Besimi dhe Shpetimi kane nje lidhje te drejtperdrejte me njeritjetrin: Pa Besim nuk ka Shpteim , dhe pa Shpetim nuk ka Besim. Le te flasim shkurtimisht se cfare eshte Besimi si dhe mardhenia e njeriut me te.
    #Besimi
    Cfare do te thote te besosh dhe te kesh Besimin e Perendise?
    Ne kete teme nuk dua te flas konkretisht mbi Besimin, pasi kete do teme do ta sjell ne nje shkrim te ardheshem, por shkurtimisht do te flas se cila eshte mardhenia e besimit me shpetimin e Perendise.
    "Shpetimi" eshte nje veper e pergatitur prej Perendise dhe qendron para cdo nejriu, pra cdo kush eshte i lire dhe ftuar per ta mare kete "Dhurate" te Perendise. Mendyra e vetme per ta mare kete "Dhurate" te Perendise, eshte : vetem nepermejt Jezus Krishtit. Perse kjo "Dhurate Perendie jepet vetem nepermejt Jezus KRishtit?
    Mendosj se kjo eshte nje pyejte teper e rendesishme dhe fondamentale. Ishte piekrisht JEzusi ai i cili dhe nepermejt te cilit , u arrit fitorja ndaj mekatit dhe vdekjes. Pra JEzusi e mundi vdekjen me vdekje, duke u ringjallur prej saj, keshtu vdekja nuk pati me pushtet mbi te. Jezusi e "veshi" njeriun dhe e nxori ate nga vdekja ne jete, nepermjet rruges se kryqit. Pra cdo njeri i cili pranon Jezusin si sheptimtarin e jetes se vet, nuk ben gje tjeter vecse e lejon Jezusin , qe ta nxjere ate nga vdekja ne jete , nerpemjet kryqit te tij . Ringjallja e Krishtit eshte FAKT i deshmuar , i daljes nga vdekja ne jete. Ne asnje besim dhe doktrine tjeter pervec Krishtirizmit , nuk do te gjeni nje FAKT kaq konkret dhe te kryer. Por le te vijme tek Besimi dhe mardhenia e tij me Shpetimin.
    # Jo cdo besim te con ne Shpteim.
    Nese Besimit tuaj i mungon e Verteta, atehere ai eshte nje besim ne kotesi, pra Besimi ka ne thelb te tij te Verteten.
    Besimi ka nje "objekt" mbi te cilin mbeshtet dhe vepron. Nese ky "objek" ne te cilin ju e kini mbeshtetur besimin tuaj eshte i Vertete, atehere perfundimi ne te cilen ai te nxjer eshte real. Pra ju e kini arritur prefundimisht dhe e kini mare ate qe kini perzgjedhur, shpresuar dhe deshiruar. Cfare do te thote kjo ne lidhej me nje besimtar tek Perendia? Sot ne bote ka nje shumllojshmeri besimesh, por duhet pranuar se nga e gjitha kjo llojshmeri besimesh, vetem nje eshte i verteti. Ne realitet cdo besim thote: Une jam i verteti. Por gjerat nuk varen nga cka ne deshmojme si besimtare, por nga cfare Perendia deshmon dhe FAKTON konkretisht . Por si deshmon Perendia , rreth besimit te vretete? Ketu eshte pyetja qendrore dhe thelbesore per te shpjeguar besimin e vertete.
    Bibla thote se , Perendia nuk e ka la veten e tij pa DESHMI Romak:1:19-20. Pra Perendia i ke treguar njeriut plotesisht ne thelb, qellimin e tij ne lidhje me shpetimin e njeriut nga vdekja. Bibla, duke filluar qysh nga Zanafilla dhe deri tek Apokalipsi, na njeh me kataterin e Prendise, me madheshtine dhe autrotetin fuqiplote te tij, me qellimin e tij rreth shpetimit te njeriut nga vdekja, me ralizimin ne menye konkrete te shpetimit te njeriut nga vdekja, pra Perendia na ka dhen konkretisht me FAKTE te dukshme ekzistencen e vet, si dhe rrugen e shpetimt te njeriut drejt jetes se perjetshme. Ne asnje liber tjeter nuk do te gjeni , pervec bibles, se cfare eshte mekati ne thelb, se si ne e njohim mekatin dhe perse themi eshte mekat? Kush na e tregon kete? Kete na e tregon vetem Ligji i Perendise , i cili eshte i dhene ne bibel , ai na njeh ploteisht me mekatin ne thelb dhe ne karakter. Fete e tjera , nuk kane asnje lloj menyre per ta treguar thelbin dhe karaterin e makatit, sepse nuk kane asnje ligj te Perendise, dhe keshtu te gjitha keto besime , flasin vetem ne nje hamendje(te huazuarprej bibles) rreth ceshtjes mekat. Po keshtu duhet then edhe per DREJTESINE e Perendise. Perendia ne bibel nepermejt ligjit te tij, i tregon njeriut Drejtesine dhe parimin e Perendise. Pra te gjitha keto besime te cilat ne thelb nuk kane vulen e Perendise, nuk jane gje tjeter vecse mesime te njeriut.
    Pra nese njeriu nuk njeh Perendine , nuk ka si te njohe mekatin dhe drejtesine e Perendise, keto jane dy ceshtje te cialt e mbajne njeriun larg Paqes me Perendine. Por nese nuk njeh Perendine cili eshte besimi yt? Aterhe dalim ne perfundimin dhe temi se, ky besim te cilit i mungon e Verteta, nuk te con ne Shpetimin e Perendise.
    #Besimi ne te Verteten, do te thote Besimi tek Jezusi.
    JEzusi na tregoi konkretisht dhe naj faktoi me VEPRA rugen e shpetimit, duke u ringjallur nga vdekja. Ringjallja e Krishtit eshte thellbi i se Vertetes. Nese Jezusi nuk do te ishte ringjallur , atehre e gjithe bibla do te ishte vecse nje mashtrim, sepse ku nuk ka te vertete ka mashtrim, dhe atje ku eshte mashtrimi eshte djalli satana.
    Cili eshte besimi qe te con ne Shpetim?
    Besimi tek Krishti eshte i vetmi besim qe te jep jeten e perjetshme. Por perse?
    Ps. Peseri vazhdon pyetja: A do te gjykohet i krishteri ne diten e gjyqit te Perendise? Kjo pergjigje do te jepet ne fund te kesaj teme, pasi te jete dhene plotesisht , zbulesa biblke rreth shpetimit , te kesaj dhurate te hirit te Perendise.
    deshmuesi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Shpetimi.

I dashur lexues!
    Ky shkrim eshte pak i gjate, dhe per kete keroj qe te kesh pak durim. faleminderit.
    Le te vijme keshtu ne pjesen e trete , te temes se "Shpetimit".
    Ne pjesen e meparshme ne pame shkurtimisht se, cfare eshte "Besimi" i vertete, dhe se vetem nepermejt besimit te vertete njeriu mund te mare shpetimin e Perendise. Pra vetem Besimi tek Krishti te jep mundesine e marjes se dhurates se Perendsie, Jeten e perejteshme.
    Po keshtu folem se Shpetimi i Perendise eshte Dhurate qe buron prej hirit te shumfarshem te Perendise, pra njeriu nuk investon aspak ne plotesimin e kesaj Dhruate , si dhe nuk mund ta meritoje ate me anet te asnje lloj vepreje.
    Doktrina te ndryshme brenda krishterizmit, perpiqen te japin interpretime te ndryshme , persa i perket Shpetimit te njeriut nga vdekja. ME rastisi te isha njehere, ne nje kishe adventiste( e dites se shtate). Ne kete kishe shkova disa here regullisht , ku digjoja predikimet e pastorit te kesaj kishe. Gjithmone me ka pelqyer qe te shkoj ne kisha te ndryshme dhe te digjoj predikime te ndryshme , pasi vete nuk i perkas ndonje dominacioni te caktuar. E vetemja gje qe me pelqen ta quaj veten eshte: te qenit i krishtere.
    Nje dite nje dretjuese e kesaj kishe me fton ne shtepi per nje vizite, qe te pinim se bashku nje caj. ME kenaqesi e pranova ftesen e saj, sepse si dretjuese qe ishte, kisha deshire qe te diskutoja me te rreth dhurates se Shpetimit te Perendise.
    Kisha adventiste, (e dites se shtate) , ne dotkrinen e saj ka mbajtjen e sabatit, ose mbjatjen e dites se shtune. Kisha sabatiste ose adventiste, ne thelb te saj eshte kishe e krishtere, pra nuk hyn ne kishat e reme . Ajo pranon plotesisht doktrinen e krishtere, por ne lidhje me Hirin e Perendise si dhe dhuraten e Hirit te Perendise, ajo ka disa pika te vecanta, ku nje nga keto eshte, mbajtja e dites se shtate , si nje pike e rendesishme qe ndikon drejtpersedrejti ne marjen e dhurates se Perendise. Mbajtja e kesja dite,(simbas tyre) ka nje influece te drejtperdrejte ne dhuraten e shpetimit. Por a eshte keshtu? Le te ndjekim se bashku biseden qe une bera me kete drejtuese te kesaj kishe .
    Keshtu nje dite pas predikimit ne kishe, une vajta ne shtepine e kesaj drejtuese , se bashku me gruan time . Pasi na serviri cain , ajo u ul se bashku me ne dhe me tha: mendoj se ke dicka per te thene. Po, ju drejtova une. Une kam nje kohe te gjate si i krishtere, dhe gjithmone njerezve te ndryshem ne kisha te ndryshme ne te cilat kam vajtur, ju kam bere nje pyejte, te cilen po ta bej edhe ty edhe burrti tend. Ajo ma kthehu: je i mirpritur . Atehere une i thashe: NEse JEzus Krishti vjen ne kete cast, si mendon ju : Jeni te shpetuar apo jo? Pashe se kjo pyejte i vuri te dy burre e grua ne mendime. Athere ajo u hodh e para dhe tha: MEndoj se ende nuk jam e denje per te qene e shpetuar. Kjo qe nje pergjigje te cilen nuk e prisnja, por e ndjeja se ajo foli te verteten . Ndersa burri i saj tha: Une mendoj se jam i shpetuar. Atehere mora fjalne dhe i thashe: Cfare te te ka mbetur pa bere, te cilen mendon se duhet ta besh, ne menyre qe ta maresh dhuraten e shpetimit? Ajo menjehere me tha: Mendoj se diten e shtate nuk e mbaj ashtu sic duhet, pra me vepra me dukete se ende nuk e meritoj dhe nuk jam e shpetuar.
    Le te shkeputemi nga kjo bisede me kete grua, dhe le te hidhemi ne thelb te ceshtjes.
    A ka ndonje veper , me ane te se ciles njeriu do te mund ta meritoje dhe siguroje dhuraten e shpetimin? Nese do te kishte qofte edhe vetem nje, atehere nuk kishte vend Hiri i Perendise. Hiri i Perendise eshte e vetmja mundesi qe i jepet njeriut per te mare dhuratene Perendise, pasi veprat e tij jane vecse mekat.
    Asnje lloj Vepre prej njeriut , nuk e meriton dhuraten e shpetitmit, sepse atehre nuk do te ishte me dhurate dhe hir Perendie.
    E di qe ndokush do te me tregoje letren e Jakobit dhe te me thote se, besimi pa verpa eshte i vdekur, dhe shpetimi nuk eshte vetem me ane te besmi por dhe me ane te vepres. Mos u nxitoni dhe ndiqni me kujdes vazhdimin e kesaj teme.
    Tre jane vargjet ku une do te mbeshtetem per ta treguar sa me qarte se, cila eshte dhurata e shpetimit, si dhe mardhenia e njeriut ne lidhje me kete dhurate te hirit te Perendise.
    Fillimisht le te ndalemi tek letra e Efesin:2:8-9. Apostulli Pal , i cili ishte apostull qe u dergua prej KRishtit tek johebrenjte per te shpallur ungjillin e shpetimit ,konkretisht ne lidhje me kete fakt , ai pohon:
    " Ju ( te krishtere)ne fakt, jeni te shpetuar me ane te HIRIT, nepermejt BESIMIT, dhe kjo nuk eshte nga ju, por eshte DHURATA e Perendise, jo nga VEPRA , qe te mos mburet askush."
    Fjalet e Plait jane te qarta dhe teper te kthjellta. Pali e tregon fare shkoqur se , cila eshte mardhenia e njeriut me dhuraten e shpetimit te Perendise. Ai thote se , asnje lloj vepre prej njeriut nuk mund ti siguroje atij marjen e dhurates se shpetimit. Kjo dhurat vjen tek njeriu vetem ne saje te Hirit te shumfarshem te Perendise. Askush, thote Pali , nuk mund te mburet perpara Perendise, si nje njeri qe e ka merituar dhuraten e shpetimit.
    Dhurata e Perendise, sic e kam shpjeguar edhe me siper, vjen tek nejriu dhe jepet falas , gjithmone vetem nese ai e pranon dhe beson tek Krishti. kjo eshte e vetmja veper qe nejriu duhet te beje. Ku e shohim kete fakt? Tek Gjoni 6:27-29. Jezusi ja u tregon plotesisht judenjve kete te vertete. Ai ju thote atyre se : Ju duhet te punoni per ate ushqim qe mbete per jete te perjetshme , te cilen do ja u jape Biri i Perendise. Pra ketu JEzusi ju tregon atyre se, nese doni ushqim per jete te perjetshem, kete gje e ka ne dore vetem Biri i Perendise, pra ju te dashur Judenj , duhe te punoni pikerisht per kete ushqim. Fjala Greke e perdorur ketu prej Krishtit eshte : "Ergazesthe" qe do te thote : "Pune e kryer, energji e harxhuar". Pra ketu fjala pune nuk eshte perdorur thjesht si nje simbol, por si nje veprim me "ergo"(veprim).
    Por le te shohim se cfare i thane Judenjte Jezusit. Ata sapo digjuan se ekzistonte nje "Ushqim" qe te jepte jeten e perjetshme , kerkuan te dine menyren e marjes si dhe punen (ergo) qe ata duhej te benin per ta siguruar kete ushqim.
    Prandaj e pyeten Jezusin : Cfare duhe te bejem per te kryer "Punerat " e Perendise? dhe Jezusi ju thote atyre: Kjo eshte "puna" (ergon) e Perendise: ti BESONI Birit te Perendise.
    Pra Jezusi na tregon se, e vetmja Pune e besimtarit per te mare jeten e Perjetshme eshte: Besimi tek Jezusi. Por cili Besim?
    Ketu duhet te ndalemi. Jezusi na tregoi se, Besimi qe te jep jeten e perjetshme eshte , VERPIM, dmth. PUNE e kryre(ergon).
    Ky lloj besimi quhet BESIM i GJALLE, dhe Jakovi ne letren e tij naj tregon teper saktesisht se, Besimi i gjalle do te thote: VERPIM. Ky lloj besimi ka veprat e Perendise, ne te cilat ecen i krishteri. Per kete Jakobi thote: Jakob:2:22: Besimi vepron se bashku me veprat, qe do te thote: Pune e Perendise,(Gjon:6:29) te cilen e kryen i krishteri , ne menyre qe te mare Jeten e perjetshme. Me poshte Jakovi thote se, Besimi vepron se bashku me veprat e tij. Ai besim qe nuk ka vepra , eshte nje besim i vdekur dhe qe nuk te con tek Krishti , dhe keshtu nuk mund te maresh prej tij "Ushqimin" qe mbetet ne jete te perjetshme. Njeriu, thote Jakovi, shfajsohet nga veprat dhe jo vetem nga besimi. Kjo eshte nje pike shume e rendesishme per tu kuptuar drejt. Doktrina te ndryshme krijojne nje perplasje , midis ketij vargu te jakobit, dhe vargut qe Pali ne jep tek letra e Efesjneve, ku thote se, Shpetimi eshte vetem ne saje te besimit , dhe jo ne saj te veprave. Nese i traton te ndara keto dy vargje , duke e futur konktraditen midis tyre, do te dalesh ne perfundim te gabuar. Jakobi dhe Pali plotesojne kuptimin e vertete te Shpetimit te Perendise, nepermejt besimt tek Krishti Jezus. Pra bibla ne thelb nuk ka kontradite, sepse eshe fjale Perendie, por njeriu per shkak te mosnjohjes se tij, e vendos kete hendek. Le ti analizojme te dyja vargjet se bashku, ate te Palit tek Efesianet dhe ate te Jakovit, nen thenien e Krishtit drejtuatr judenjve tek Gjoni:6:27-29.
    Pali na tregon se Sheptimi eshte direkt dhurata e hirit te Perendise, dhe njeriu nuk mund ta mare ate dhe ta meritoje ate , me asnje lloj vepre te tijen , e cfaredo lloi dhe sensi qofte ajo. Kjo dhurate i jepet njeriut FALAs, vetem me ane te BESIMIT te GJALLE tek Krishti. Jezusi na tregon se Besimi gjalle do te thote , Veprim(ergo), dhe Jakobi na tregon se nepermejt veprave njihet besimi, nese ai eshte i gjalle apo i vdekur.
    Atehere vijme ne pyetjen tjeter finale: Ne cilin moment e mer shpetimin Besimtari i krishtere?
    Besimtari e mer shpetimin qysh ne momentin qe perzgjedh dhe pranon Jezusin si Zotin dhe shpetimtarin e Zemeres se tij.
    Per kete gje do te flasim radhes tjeter.
    Ps. Deshiroj qe ta ndiqni kete teme me interes , sepse eshte tema me e rendesihme per cdo te krishtere. Zoti ju bekofte. Deshmuesi i Krishtit.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    I nderuar Deshmues,

Ti ke prekur nje teme shume te rendesishme per cdo njeri, ate te shpetimit. Te gjitha besimet qe ekzistojne ne bote jane thjesht pergjigje te kesaj pyetjeje: “Cfare duhet te bejme qe te shpetojme?”

Krishterimi, qe nga fillimet e tij I ka dhene pergjigje kesaj pyetjeje. Se si, une do te mundohem ta shpjegoj me poshte.

Por para se ta shpjegoj kete, do duhet te sqarojme nje pike tjeter:

Nga se te shpetojme? Cili eshte armiku yne nga i cili ne duhet te shpetojme?

Pergjigja direkte eshte: Nga Ferri.

Po cfare eshte Ferri?
    Eshte “vendi” larg pranise se Zotit. Por a ka nje vend fizik qe te jete larg pranise se Zotit? Normalisht qe jo sepse kjo do ta bente Zotitn te kufizuar, gje qe e ben jo te plotfuqishem.
    Prandaj Ferri eshte pare jo si nje vend fizik, por si nje gjendje shpirterore, pra nje gjendje e te jetuarit pa Zotin.
    Sipas mendimeve te eterve te Kishes, pas Ringjalljes, mekataret e te Drejtet do te jetojne ne te njejtin vend fizik, por ajo qe do t’i dalloje eshte perjetimi i ketij vendi nga secila pale.

Po e ilustrojme kete me nje shembull:
    Bimet e gjalla dhe te vdekura ndricohen njelloj nga dielli, por te parat rriten, te dytat thahen.

Kjo eshte pak a shume ajo qe do te ndodhe.

Besimi Ortodoks nuk e ka pare Ferrin si nje kazan gjigand ku Perendia do te djege perjetesisht te denuarit, por si Vendin ku mekatari “vuan duke u gezuar”
    Te vuash duke u gezuar do te thote, te kamzhikohesh prej kamzhikut te dashurise.
    Kjo torture, sipas eterve do te jete me e tmerrshmja sepse te denuarit do t’i ndodhin keto:
    ----Do t’i rritet pafundesisht dashuria ne shpirt per Krijuesin dhe per krijesat e Tij
    ----Do ta kuptoje dhe do ta ndjeje thelle mekatin e tij
    ----Rrjedhimisht do t’i rritet pafundesisht deshira per ta ndrequr gabimin e tij
    ----Por nuk do t’i jepet asnje mundesi per kete ndreqje

Kjo do te jete flaka e perjeteshme e dashurise qe do ta djege ne perjetesi.

Ky pra eshte Ferri, nga i cili duhet te shpetojme.

Tani vijme tek mjetet e shpetimit.

Luterianet qe ne fillim shpallen shpetimin vetem me ane te Besimit!
    Kjo nuk eshte ajo qe ka besuar Kisha qe ne fillimet e saj.
    Ajo qe ka besuar Kisha eshte se njeriu do te shpetoje me ane te sinergjise Hyjnore-Njerezore.

Sinergji eshte nje term i perdorur ne Kishen Ortodokse dhe do te thote “Bashkeveprim”.

Pra vete njeriu nuk mund ta shpetoje dot veten, por as Perendia nuk do qe ta shpetoje Vete njeriun, pra pa “u ndihmuar” nga njeriu vete.
    Per kete te kujtoj historine e 5 bukeve dhe 2 peshqve.
    Krishti kishte mundesine te ushqente turmen dhe pa ato buke e peshq, por nuk e beri.
    Por Ai i shumoi ato buke dhe nuk i nxorri nga hici. Merre me mend pra, Ai qe nxorri boten nga hici, nuk do te mundtte te nxirrte dhe disa tonelata buke e peshq?
    Patjeter qe mundej por nuk e beri, sepse Ai donte te bashkevepronte me njeriun, mikun e Tij te dashur, ate qe mbartte shembelltyren e Tij.

Jo, deshmues, vetem besimi pa vepra nuk mund te beje dot asgje.
    Dhe demonet besojne, por ti nuk beson se ata jane te shpetuar, apo jo?
    Por nuk ngritem kryqin tone cdo dite e te ecim ne gjurmet e Tij, Kryqi i Tij nuk do te kete asnje vlere per ne!

Ashtu si ty, edhe mua me pelqen te njihem me besimet e tjera e te shoh cfare besojne ata, dhe me ka rastisur disa dhjetra here te degjoj pyetjen standarte: “Po te vdesesh sot, ku do te shkosh?”
    Pergjigjia ime ka qene: “Nuk e di. Ate e di vetem Zoti. Une perpiqem cdo dite per shpetimin tim, por ne fund Gjykates eshte vetem Ai! Une e di gjithashtu se veprat e mia jane nje hic para veprave te Tij, per shpetimin tim, por eshte e rendesishme qe une t’i jap Atij ato pese buke e dy peshq, qe Ai t’i shumoje!”
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 08-11-2002 mė 10:46
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Matrix.

Uroj se pari qe te jesh mire me shendet dhe tja kalosh mire.
    NE shkrimin tuaj ka shume gjera te cilat nuk gjejne asnje pike mbeshtetse ne Biblen e Perendise. Megjithate qellimi im nuk eshte tju kundershtoj , ju kini mendimin tuaj, por gjerat qendrojne kur perputhen plotesiht me fjlalen e Perendise , ne bibel.
    Ju flisni per nje lloj ferri i cili nuk eshte ashtu sic thote Krishti tek shembelltyra e te pasurit dhe Llazarit, ku buza e te pasurit digjej dhe ai kishte nevoje per pakez UJE, qe Llazari ti njomte buzen. Po keshtu Ferri nuk eshte bere per njeriun , Perendia ate e ka bere per Djallin dhe demonet e tij, por fatkeqesisht jashte vullnetit te Perendise, ne to shkojne dhe ata , te cilet nuk e besuan Krishtin. Lexo Apokalipsin 20. Ne asnje vend ne bibel nuk thuhet se i drejti do te jetoje me te padrejtin , kjo eshte nje shtese antibiblike, perkundrazi bibla thote se, i lumtur eshte ai qe u gjent ne ringjalljen e pare, dhe kata jane vetem besimtaret , te cilet do te jetojne me Perendine, ndersa ata qe do te ringjallen en ringjalljen e dyte jane te gjithe ata qe nuk ekane pranuar Krishtin si shpetimater te tyre. Keshtu mbi ta do te bjere gjykimi i Perednise , dhe do te flaken ne erresira te perjetshme.Ndersa Besimtaret do te jetojen ne Jeruazalimin e ri. Nese deshiron mund te te jap shume referenca mbi keto qe te thashe. Ne shume gjera ju jeni kunder mesimit te bibles, nuk e di se sa ju e njihni shkrimin eShenjte por nga ato qe deshmoni , tregon se ju nuk e njihni ploteisht kete fakt biblik.
    Sa per shpetimin , une ende nuk e kam mbaruar plotesisht shkrimin tim, do te kisha deshire qe mendimet e tua ti shihja te mbeshtetura ne fjalen e Perendise, biblen.

Me respekt deshmuesi

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    I nderuar deshmues,

Me vjen keq qe ti me akuzon per mosnjohje te Shkrimit. Une e pranoj qe nuk jam eksoert ne kete fushe, por sidoqofte edhe krejt i paditur nuk jam.
    Bibla flet per Ferrin dhe Parajsen, por shpeshhere perdor terma simbolike per to. Zbulesa po ashtu flet per te ardhmen, por ti nuk beson se do te shfaqet nje kafshe fizike apo jo?

Qellimi i paravolise se Llazarit nuk ishte te tregonte si eshte Ferri e Parajsa, por per te treguar se njeriu nuk duhet te vrapoje pas pasurise!

Nqs ti e di me saktesi si eshte Ferri e Parajsa, na e thuaj e ne qe ta mesojme!!!!
    Ajo Kishe e cila shkroi Biblen dhe e perzgjodhi dhe e ruajti, nen ndricimin e Frymes se Shenjte, eshte po ajo Kishe qe pranon se Ferri e Parajsa nuk jane vende fizike dhe qe Ferri nuk eshte si ai qe pershkraun Dante Aligieri ne Komedine Hyjnore.
    Nqs Ferri do ishte vend vuajtjesh fizike, me beso, do ishte shume me i mire se ai Ferr qe pershkruan Kisha Ortodokse.

Ferri eshte "Vend i dashurise", sado paradoksale te duket kjo!

Aty mekataret do te kuptojne se cdo te thote te mekatosh kunder dashurise!!!!
    Dhe nuk do te jene ne gjendje te bejne asgje!

Sidoqofte, qellimi i shkrimit tim nuk ishte te tregonte si eshte Ferri, por qe per te mos shkuar aty nuk duhet vetem besimi por dhe vepra!!!

Me kupton i nderuar deshmues!!!
    Njoh shume luteriane qe para nje viti me shpallnin "Jemi te shpetuar!!!" dhe sot nuk dine ku kane koken!
    Cfare do beje Zoti me keta?
    Mos duhet t'i coje ne parajse vetem se njehere thirren "Jezusi eshte Zot!"

Me beso, Luterianizmi eshte pararendes i AntiKrishtit!!!!!!

Me dashuri ne Krishtin!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 0 prej 20 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  2. Bota po kthehet drejt Islamit
    Nga titi-a nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 07-12-2008, 18:47
  3. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  4. Besimi, Veprat dhe Shpetimi.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 13-08-2003, 20:34
  5. Beratasit dhe ēifutėt
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 10:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •