Close
Faqja 14 prej 20 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 195

Tema: Shpetimi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Klodi je..

Je shume mjeran dhe i panxene ne thelbin dhe konceptin biblik.
    Ashtu si Pallati ndertohet mbi themele dhe mure , po keshtu dhe besimi eshte indertuar mbi THemel , i cili eshte Krishti.
    Ju nuk jeni te qarte ne njohje te karakterit te Perendise, si dhe ne njohjen dhe zbulesen e Frymes se Shenjte. Ju nuk dini se cfare rol luan Fryma e Prendise tek Besimtari si dhe cili eshte roli i Hirit te Perendise. Ju "Procesin" e Pastrimit dhe Shenjterimt qe Perendia i ben te krishterit per gjat gjithe jetes , e quani "Proces " Shpetimi. Mere Biblen ( nese ke) dhe hape tek Romak:8:30, dhe lexo:
    " Dhe ata qe i paracaktoj( origj. Grek. I vecoi perpara koherave) edhe i THIRI, edhe ata qe THIRI edhe i SHFAJSOI ( origj. Grek. i DREJTESOI)dhe ata qe i DREJTESOI edhe i PERLEVDOI ( qe do te thote; Te qenit Bir i Perendise)."
    Ky eshte "Procesi" ne te cilin i krishteri kalon gjithe jeten mbi toke, deri sa te veje ne Perendia, dhe ky "Proces" kryhet nen Mesimin dhe Shejnteimin e Frymes , Hirit , Fjales dhe Gjakut te Krishtit. Nese do ta ndash vargun e mesiperm , do ta kesh me te lehte qe ta kuptosh kete "Proces".
    Ne fillim eshte VECIMI qe PERENDAI ju ben DELEVE qysh ne fillim te kohrave. Ai e njeh qysh prej fillimit se kush eshte DELE dhe kush eshte CJAP. Se si Perendia e ben kete VECIm ose PARACAKTIM, kete e di vetem Perendia. Me pas Ai e THERET DELEN, e cila duke qene pa bari ka ecur nen mesimin e botes dhe ne mekat. Pasi e ka THIRUR, e ka DREJTESUAR, qe do te thote : FALJA e mekatit me ane te Gjakut te Krishti dhe HIRIT meshirefales te Perendise, si dhe shenjterimin me ane te Frymes se Shejnte , ku perfshuhet i gjithe aktiviteti i Fryems per gjate gjithe jetes. Me pas Ai e ka Perlevduar te krishterin , qe do te thote, i ka dhene RIBIRESIMIN, e humbur, qysh ne EDEN.
    Kklodi me trego se ku eshte VERPA jote qe ti ben per shpetim, ne te gjithe kete "proces " qe PERendia i ben dhe i jept te Krishterit????
    (Nese ti klodi vazhdo te besh VEPRA per shptitmin, ne menyre qe ta meritosh ate. Mbare e ke nisur , nuk ke lene askend pa e quajtur Budalla, psikopat, idjot, injorant , deri atja sa arin ta quash te krishterin: bashkepuntor dhe puntor me djallin)
    Por le te shohim me poshte "xhevairet e tua , se cfare ti ke shkruar.
    Ju thoni se Izraeli e humbi Perzgjedhejn dhe premtimin, qe Perendia i beri qysh me Abrahamin dhe e formoi si komb te vecuar nga te gjitha kombet.
    Gabimi juaj katastrofik dhe tiflostik eshte : Ju pohoni se Perzgjedhja ju hoq Izraelit dhe ju dha kombeve. (Por qe ti je i verber, ky nuk eshte fai im). Ma trego ne bibel ku eshte ky fakt.
    Por le ta mendojm simbas jush: NEse PErendia ja hoqi premtimin dhe perzgjedhjen Izraelit, dhe ja u dha kombeve, atere kush eshte "Pema e Ullirit" , ne "HAva" qendrojne "deget"?? "Dege" pa Trung dhe RRenje nuk kam pare , vetem ti e pohon nje gje te tille.
    Ju pra ginjeni ( se aq dini)kur thoni se Izraelit ju hoq perzgjedhja, te thirurit dhe premtimi i Perendise, i cili ju be qysh prej Abrahamit.
    Se pari Perendia nuk e ka braktisur Izraelin , por me vjen keq se edhe pse e kini "lexuar" te gjithe kapitullin, nuk jeni ndalur tek vargu , 25-26, ku Pali konkretisht na jep kete deshmi per Izraelin.
    " Sepse nuk dua vellezer qe te jeni te paditur ne kete te FSHEHTE( prandaj nuk e kupton ti Klodi sepse eshte e fshehte per ata te MISHIT), qe te mos MBAHENI me te madh ne veten tuaj( si puna jote Klodi ) , se i ka ndodhur nje GNURTESIM ( origj. Grek: VERBERIM) nje PJESE te Izraelit, deri sa te kete hyre TERESIA e johebrenjve, dhe keshtu MBARE IZRAELI (Izraeli fizik dhe jo ai izraeli qe ti ke ne koke Klodi) DO TE SHPETOHET( do te shpetohet, do te shpetohet , do te shpetohet), sikurese eshte shkruar: Nga Sioni do te vije Clirimtari dhe do te largoje pabesine nga Jakobi."
    Kush eshte mashtrues une apo ju zoteri? Une qe them se Izraeli eshte Pema e Ullirit dhe deget jane kombet, qe besuan ne KRishti, apo ti qe thua se Izraelit ju hoq Perzgjedheja , dhe kjo perzgjedhje ju dha kombeve? Perendia nuk e haron asnje cast Kombin e tij, Ai e ashpersoi Zemeren e tij , ne menrye qe HIRI i meshires te bjere mbi Kombet, dhe keshtu te gjithe te kene mundesine qe te Shpetohen. E di ti Klodi se nese Izraeli do te kishte pranuar Krishtin cfare do te ndodhte me kombet johebre?
    Kombet erdhen ne shpetim per shkak te asaj pjese te Izraelit , qe nuk ishte e verber ne njohjen e Krishtit , dhe keshtu, thote Pali tek pasazhi i mesiperm, kjo verberi do te vazhdoje deri nsa te kete hyre pjesa e johebrenjve ne shpetim, dhe me pas i gjithe Izraeli do ta pranoje Krishtin dhe keshtu do te shpetohet.
    Me kombin e Izraelit nuk eshte e njejta gje si me kombet e tjere. Perendia ka nje plan per kete popull. Shiko se cfare thote Pali ne vargun28 -29.
    Vargun 29 ta citova me siper por tani po ta shtejlloj qe te kuptosh se Izraelit ne asnje cast nuk i eshte HEQUR Perezgjedhjea dhe Shpetimi. Per kete Pali thote:
    " Persa i e perket Ungjillit, ata jen armiq per HIRIN tuaj.."
    E kutpon kete varg zoteri? Ne hyme ne shpetim per shkak te mos pranimit (verberise) qe ata i bene ungjillit? Kujto gruan sireofenikase, Mark:7:24. Qe i tha Jezusit se, edhe Kelyshet hane nga therimet qe bien nen tryezen e zotrinjve". Si mendon ti , se, Zoteirnjve ju mbarua BUKA? Psh. Kur nje femije ja hedh buken qenit se nuk i haet, mendon ti se femija ska me buke ne shtepijn ee tij?? Izraeli eshte "Femija" i perzgjedhur i Perendise perpara cdo kombi, dhe me pas jane Kombet. Po keshtu edhe ne fillim, BUKA esht per te psandaj per Kombet. MARK :7:27.
    Nese nje johebre nuk pranon Ungjillin e Krishtit ai nuk esht i shpetuar, por me Izrailitet nuk eshte e njejta gje. Nese nje Izrailit nuk pranon Ungjillin, per shkak te "verberise" qe i ka ndodhur deri sa te hyne johebrenjte , ai nuk eshte i Humbur dhe i hedhur prej Perendise, sepse eshte bir i premtimit dhe i perzgjedhjes , ne te cilat Perendia nuk ka kthim. Sepse ata jane te Perzgjedhur per shpetim, atyre ju takon te pareve vendi ne Dasme, sepse jane te FTUARIT e NDERIT. POR MOSHYRJA E TYRE, NA DHA MUNDESINE NE QE TE FUTEMI SE BASHKU ME TA NE DASME MAT:22:8.
    Por le te shohim se si Pali naj deshmon kete fakt te vertete. Me poshte Pali thote :
    "Por persa i perket ZGJEDHJES( perzgjedhejs, perzgjedhejs, perzgjedhejs) jane te DASHUR ( tek Perendia) per HIR te eterve".
    Pra Perendia nuk e shkel premtimin qe ju pati bere Eterve te Izrailit, duke fulluar qe nga ati i pare Abrahami, e me pas tek Isaku e Jakobi . Dhe Pali tek vargu 29, na jep deshmine me te madhe ne lidhje me karakterin e Perendise, duke thene:
    " Sepse Dhuratat dhe Thirja e Perendise jane te patundura( te pakthyeshme)."
    Perendia nuk e kethen prapa ate qe e jep. Ju e imagjinoni Perendine me mendjen tuaj njerezore, duke mosnjojtur Karaterin dhe madheshtine e tij fuqiplote. Por si mund te ktheje prapa Perendia , kur ai di gjithshak qysh prej fillimit dhe nderi ne fund? Nese Perendia ja heq Sheptimin atij qe ja ka dhene (dhei cili e ka MARE ate) , atehere duhet te pranojme ( sipas jush Klodi) se, Perendia nuk e paska ditur qe me pare se nje dite ky njeri, do ta largohet prej Perendise. Si mendon ti Klodi me ate zgjuarsine tende: mund te kete gje te fshehte per Perendine? Si mendon ti se , te gjitha atyre qe ishin PARACAKTUAR per Jeten e perjeteshme hyne qe te gjithe ne Dasme?? Vepr:13:48. Pergjigju ndaj ketij vargu qe eshte sa fondamental aqe dhe mbeshtetes, ne ate qe PAli na deshmon tek letra e romakeve.
    Une se shpejti do te sjell nje shkrim teper te qarte , ne lidhje me Romak:11:22.
    Sa per matjen e kapacitetit tim , dhe percaktimet e tua per mua nuk ka rendesi, me e rendeshishme eshte se cfare Krishti mendon per mua dhe jo klodi apo orthodhoksia e protestanizmi.
    Une nuk kam te drejt tju gjykoj per jam ne gjendje qe te konstatoj se prej tej buron vetem Urejtje prej nje fetari tiflostikos.
    Deshmeusi i Krishtit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

klodi kot qe periqesh te me ..

Klodi ti nuk kupton nje gje: Eshte tjeter gje te jesh pejsemares ne MIRESI, dhe tjeter gje eshte te jesh PJESE e MIRESISE. Bibla thote se nese ai qe u ndricua njerehere dhe braktis Besimin , eshte e veshtire qe te vije perseri ne besim. Dhe ti kete varg e ke mare si nje mundesi per heqjen e shpetimit. Te siguroj se e ke katerqind perqind gabim. Eshte tjeter gje te NDRICOHESH dhe tjeter gje te JESH DRITE . JEzusi tha per Besimtaret e vertete: Ju jeni Drita e Botes, dhe jo ju jeni te NDRICUARIT e Botes. Pasqyra ndricon sa here drita bije ne te, por nuk eshte si Drita. Po keshtu Bibla thote se, dhe QENI u kthye ne te vjella , dhe DOSA E LARE kthye te zhgryhet ne lluce. Dhe ju perseri keto fragmente i kini mare si nje mundesi ku Shpetimi mund te hiqet. Perseri te them se je katerqind perqind gabim. Shiko simbolet qe JEzusi perdor. Ai na tregon per QENIN dhe DOSEN, simbole qe perdoren per JOBESIMTARET . Ai nuk thote se, U kthye DELJA ne te vjellat e QENIT..( ndersa ju thoni kthehet)Pra ai qe eshte ne thelb QEN mbet i tillle deri ne fund.
    Ne shtepi te Abrahaimt ishte dhe Ismaleli dhe Isaku, te dy ishin bij , dhe pjesemares te Miresise se Abrahamit, por Isaku ishte PJESE , PJESE, PJESE e MIRESISE , dhe jo vetem pjesemares si Ismaili.
    Pali i konsideron te gjithe besimtaret qe vijne ne kishe PJESE (ISAKE) dhe asnjerin nuk e kosideron ISMAEL .Pra tjeter gje eshte ISMAELI dhe tjeter gje eshte ISAKU. Ti qe ketu gabon , keshtu i gjithe argumenti yt eshte jashte bibles.
    Me shpjego konkretisht VERPAT 13: 48. Ku thuhet.
    "...Te gjithe sa ishin PARACAKTUAR per jeten e PASOSUR , BESUAN."
    Kur flas per mos'humbje te shpetimit flas pikerisht i nisur nga ky varg, i cili eshte fondamental per shpetimin dhe besimtaret e vertete. Tani ti mere kete varg, dhe me ane te keitj vargu me shpjego se cfare do te thote Pali me fjalen "KEPUTJE" nga Ulliri. A ka mundesi qe te ""KEPUTET" ndonjeri prej ketyre te paracaktuarve qe thuhet ne kete varg?
    Po pres pergjigjen tende.

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390

Mbi shpetimin!

Duke pare se diskutimet jane shtuar shume mbi kete teme teper te rendesishme, thuajse te gjitha fete ne bote e kane ne qender te tyre shpetimin, une perseri do te marr pjese ne kete diskutim dhe do te vazhdoj te shpall ate qe hiri i Perendise, beri te mundur per mua mekatarin, te humburin(te pakten per veten time askush nuk mund te me akuzoje qe s'po them te verteten), sepse sic thote Krishti ne hyrjen e tij ngadhenjimtare ne Jeruzalem pese dite para kryqezimit, Lluka 19:40 :

"Une po ju them se ne se keta do te heshtnin, guret do te bertisnin"

as une dhe jam i bindur se asnje i krishtere i vertete(vetem Perendia i njeh ato) nuk mund te heshtin dhe te mos falenderojne Perendine Atin dhe Zotin Jezu Krisht per shpetimin dhe Frymen e Shenjte qe na shenjteron cdo dite, duke ne bere gjithnje e me te ngjashem me Birin e Perendise.

Cdo gje eshte merite e Perendise, Ai e ka ndertuar rrugen qysh para koherave, Ai na ka thirrur ne gosti dhe ne do te hyme te sigurte ne gosti, ne dasmen e Qengjit, sepse Ati na ka thirrur te pastrohemi tek gjaku i Qengjit, dhe Fryma e Shenjte na ka bindur per mekatet tona dhe nevojen qe ne kemi per kryqin e Krishtit.Ne qofte se nuk pastrohemi tek gjaku i Krishtit jemi si ai i ftuari ne dasem qe vajti pa rroben e pershtatshme dhe qe zoteria i dasmes e nxori jashte se nuk ishte i denje te merrte pjese ne dasem.

Qellimi im ne shkrimet e mia eshte qe ti jap lavdine Perendise dhe tere merita dhe falenderimet i takojne Atij.Do te isha i marre qe te mendoja se une kam merite ne kete perzgjedhje, ne kete shpetim te mrekullueshem.Ne kete menyre une do te lavderoja veten time do te tregohesha egoist dhe aspak mirenjohes ndaj Atij qe me drejtesoi dhe me dha gjithshka.E vetmja merite e imja eshte se Ai me ka zgjedhur dhe perpara Tij une nuk kam sjelle asgje te mire, pervecse mekatit te mishit dhe Ai duke qene besnik ne perzgjedhjen e Tij me cliroi nga ky mekat.Nuk do te zgjatem me shume rreth ketyre fakteve, por dua tju terheq vemendjen ne dicka. Mos u perpiqni te gjykoni me shkrimet tuaja dhe tregoni me shume respekt, per njeri tjetrin.Perendia nuk na ka thirrur te bejme duele me njeri tjetrin, apo te sfidojme njeri tjetrin. Kush e quan veten pjese e trupit te Krishtit le te sherbeje aty ku eshte thirrur sic thote Pali me frike e me dridhje. Ne qofte se ne qe jemi ndricuar njehere per te vertetuar dicka shajme dhe gjykojme cdo gje qe bie ne kundershtim me idete tona, atehere cfare duhet te bejne te tjeret(psh myslymanet) dhe cfare duhet te presim ne te thone ata? A nuk i largojme ne kete menyre ata nga e verteta, dhe behemi pengese per ta me shembullin tone te keq? Le te fokusohemi tek Krishti dhe gjerat e mira qe na ka dhene Ati nepermjet Birit dhe le te kete me shume falenderim dhe mirenjohje ne shkrimet tona, se sa gjykim. Fundi i fundit ne drejt gjyqit jemi, cdo dite na afron me shume me daten e gjyqit, le te kemi frike prej gjyqit dhe Atij qe do te gjykoje dhe le te rregullojme ceshtjen tone pa vajtur atje, se po shkuam ne gjyq dhe kemi borxh per te paguar, Ai do te na hedhe ne qeli, dhe s'do te dalim qe andej pa paguar as qindarken me te fundit.Veshtroni te shkuaren, cdo njeri sa do i madh qe ishte ne besim ka gabuar dikur para Zotit, pse ne duhet te bejme perjashtim?Neve cdo gje na eshte zbuluar cdo gje na eshte dhene dhe perseri gjymtyret tona na shtyjne per te mekatuar, le te lutemi me shume qe te mos tundohemi prej mekatit dhe te gjykojme sa me pak.Jemi te thirrur per te shpallur lajmin e mire, ungjillin e Perendise dhe s'duhet te kemi turp per kete, por ta bejme kete gje shume me teper ne praktike, me menyren tone te te sjellurit se sa ne teori.Per te folur le te flase me shume Fjala e Perendise qe eshte ne gjendje te gjykoje cdo gje.

Se fundi duke lexuar shkrimet e fundit ne kete teme, me terhoqi vemendjen nje pasazh nga Bibla te cilen po e sjell ketu dhe secili le te gjykoje ashtu sic e mendon vete. Romakeve 9:11-24 :

11 (sepse para se t'i lindnin fėmijėt dhe para se tė bėnin ndonjė tė mirė a tė keqe, qė tė mbetej i patundur propozimi i Perėndisė pėr tė zgjedhur jo sipas veprave, po prej atij qė thėrret),
    12 iu tha asaj: ''Mė i madhi do t'i shėrbejė mė tė voglit'',
    13 siē ėshtė shkruar: ''E desha Jakobin dhe e urreva Ezaun''.

14 Ēfarė tė themi, pra? Mos ka padrejtėsi te Perėndia? Aspak!
    15 Ai i thotė nė fakt Moisiut: ''Do tė kem mėshirė pėr atė qė tė kem mėshirė, dhe do tė kem dhembshuri pėr atė qė do tė kem dhembshuri''.
    16 Kėshtu, pra, kjo nuk varet as prej atij qė do, as prej atij qė vrapon, por nga Perėndia qė shfaq mėshirė.
    17 Sepse Shkrimi i thotė Faraonit: ''Pikėrisht pėr kėtė gjė tė ngrita, qė tė tregoj te ti fuqinė time dhe qė tė shpallet emri im mbi mbarė dheun''.
    18 Kėshtu ai ka mėshirė pėr atė qė do dhe e ngurtėson atė qė do.
    19 Ti do tė mė thuash, pra: ''Pse vazhdon tė ankohet? Kush mund, nė fakt, t'i rezistojė vullnetit tė tij?''.
    20 Po kush je ti, o njeri, qė i kundėrpėrgjigjesh Perėndisė? A mund t'i thotė ena mjeshtrit: ''Pėrse mė bėrė kėshtu?''.
    21 A nuk ka vallė fuqi poēari mbi argjitėn pėr tė bėrė nga po ai brumė njė enė pėr nderim, edhe njė tjetėr pėr ēnderim?
    22 Dhe ēfarė tė thuash nėse Perėndia, duke dashur tė tregojė zemėrimin e tij dhe tė bėjė tė njohur pushtetin e tij duroi me shumė zemėrgjėrėsi enėt e zemėrimit qė qenė bėrė pėr prishje?
    23 Dhe qė tė bėjė tė njohur pasuritė e lavdisė sė tij ndaj enėve tė mėshirės, tė cilat i pėrgatiti pėr lavdi,
    24 mbi ne, qė edhe na thirri, jo vetėm nga Judenjtė, por edhe nga johebrenjtė?
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar me pare nga Deshmuesi:
    Kldi je shume mjeran edhe i panxene ne thelbin edhe konceptin biblik. Ashtu si pallati ndertohet mbi themele edhe mure, po keshtu edhe besimi eshte i ndertuar mbi Themel, i cili eshte Krishti.
    Ju nuk jeni te qarte ne njohje te karakterit te Perendise, si edhe ne njohjen edhe zbulesen e Frymes se Shenjte. Ju nuk dini se cfare roli luan Fryma e Perendise tek Besimtari si edhe cili eshte roli i Hirit te Perendise.

Pergjigje nga Klod - Shihni pak komentet e pafytyra, te parespekta edhe plote mllef te "Rilindur" te Deshmuesit. Ore Deshmues, po si nuk kupton nje gje!

Nqs Klodi qenka ai qe ti pershkruan, per te mbrojtur veten tende me EGOIZEM, atehere i bie qe nje person i tille (i panxene, i pathemelte, pa koncepte) te jete ku e ku me shume perpara teje (qe pretendon te jesh i nxene, i respekte, i themelte), pasi personi i pare, qe jam une, ne te gjitha keto shkrime, nuk ka sjelle asnje koment pa citime te kujdeshme nga vete fjalet e tua apo te ndonje tjetri si ty?

Dmth i bie qe i PATHEMELTI qenka me me THEMEL se i THEMELTI?

A e sheh tashti se ne c'deregje je? Nqs parespekti im eshte me i respktueshem se respekti yt, do te thote qe ti .........NO COMMENT!

Eshte karakterstike e JUAJA, edhe pse une ju kam paralajmeruar shume here, qe te fyeni pa u referuar, pasi nuk mundeni edhe keshtu beheni SHPIFESA!

Sidoqofte, kjo pjese e pare as qe ka te beje fare me pergjigjen time ndaj shkrimit tend BLASFEMUES. Perse e quaj te tille, shih pergjigjet e mia te mesiperme, qe ti as qe ke mundur tu sqarohesh.

Postuar me pare nga Deshmuesi:
    Ju "Procesin" e Pastrimit edhe Shenjterimit qe Perendia i ben te krishterit per gjat gjithe jetes, e quani "Proces" Shpetimi. Mere Biblen (nese e ke) edhe hape tek Romaket 8:30 edhe lexo: Edhe ata qe i paracaktoi edhe i THIRRI, edhe ata qe i THIRRI edhe i SHFAJESOI, edhe ata qe i drejtsoi edhe i PERLEVDOI." Ky eshte procesi ne te cilin i krishteri kalon gjithe jeten mbi toke, deri sa te veje tek Perendia, edhe ky "Proces" kryhet ne Mesmin edhe Shenjterimin e Frymes, Hirit, Fjales edhe Gjakut te Krishtit.

Pergjigje Klod: -

a) Se pari me duhet te verej se Deshmuesi nuk i pergjigjet dot analogjizmave ANTI-BIBILKE qe ka bere dje. Natyrsiht nuk ka se si!
    Ti Deshmues, po na kalon ne nje nenteme te re, per ti anashkaluar ne perpeltitjet e tua te zakonshme asaj qe humbet gjithnje.
    Ti po don te diskutosh se nese na flet neve Bibla per nje proces Shpetimi pasi besuam apo eshte ky...cfare procesi?

shume bukur! Qe ta analizojme ne kete biblikisht, na duhet te vendosim fillimisht se si do ta donin protestantet e forumit qe tua thosh bibla se po flet mbi Proces Shpetimi? E doni tua thote fjale per fjale, apo me nenkuptim?
    Une po ju vertetoj se i ka te dyja format e te shprehurit!

b) - "Procesin" qe vijon jeten e te krishterit pas pagezimit, ne Bibel ka emertime te ndryshme, nga te cilat kemi: proces shenjterimi, pastrimi, mesimi, plotesimi......edhe mbi te gjitha edhe gjitheperfshiresin nga keto, PROCES SHPETIMI.

Letra e drejtuar Filipianeve 2 : 12 "Prandaj te dashurit e mi, ashtu sikunder keni qene gjithnje te bindur, jo vetem kur isha i pranishem, por edhe me shume tani qe jam larg, PUNONI PER SHPETIMIN TUAJ me frike e me te dridhur"

Sic e shihni ky eshte nje nga vargjet qe na sqaron tejpertej se cfare do te thote proces shenjterimi, pastrimi, mesimi!

Tashti le te ndalemi pak tek keto emertime: proces pastrimi, shenjterimi, mesimi...

Perse do te kemi ne proces te pastrimit edhe shenjterimit?

Ne baze te logjikes suaj te deritanishme, madje perfshije kete me menyren se si Deshmuesi na e ofron vargun e romakeve 8:30, ju keni thene se shpetimi eshte marre qe diten qe pranuam Krishtin, edhe ky shpetim nuk humbet, pasi te shpetuarit jane te paracaktuar. Edhe kete, per mendimin tuaj, e verteton edhe menyra se si vargu i Rom 8:30 shprehet, dmth....."i shfajesoi", i "drejtesoi", dmth ne te kaluaren, e jo ne te ardhmen, qe sipas jush do te thote se tashme jeni te shpetuar.

Po te mendonim keshtu i bie qe ne nuk do te na duhej, ne baze te logjikes suaj, as Shenjterimi edhe Pastrimi si Proces!

Po! Sepse ne jemi pastruar edhe shenjteruar qe diten qe kemi pranuar Krishtin, perse do te na duhej nje proces tjeter Pastrimi edhe Shenjterimi?

Ne te kunderten, sipas mendimit tim, nqs ne, edhe pse te pastruar edhe shenjteruar ne Pagezim, na duhet nje proces vazhdimesie ne shenjterim edhe pastrim, pas pagezimit, atehere pse duhet te kete PERJASHTIM me Shpetimin?

Pra eshte e qarte se kur Bibla flet per proces Shenjterimi edhe Pastrimi pas Pagezimit, nuk po ben gje tjeter vecse po perdor SINONIME te Procesit te SHPETIMIT.

PROCESI I SHPETIMIT nuk eshte gje tjeter vecse nje Proces Shenjterimi edhe Pastrimi deri ne fund te jetes, per te cilin Pavli paralajmeron Filipianet qe ta bejne me frike e me te dridhur, ndersa ne kapitullin 13 te po kesaj letre ai shprehet:

"Vellezer, sa per vete, nuk mendoj se e kam zene, por bej kete, duke harruar ato qe kam lene pas edhe duke u prirur drejt atyre qe kam perpara, rend drejt synimit....."

Pra fare qarte, ai nuk po mburret e as po permend ndonje shpetim e cmim tashme te marre, e te pahumbur.

Me kete lloj logjike te shkrimit perpuqen te gjitha paravolite qe une kam sjelle, qe paralajmerojne qe te behemi te Besimtar te mencur e jo te marre, te kemi vaj me teprice; qe te qendrojme ne Vreshtin qe te mos keputemi; qe te durojme deri ne fund qe te shpetojme; qe te bejme Vullnetin e Atit, qe te mund te quhemi Delet e tija ne Diten e Gjykimit; qe te jemi administratore te mire te talantave nga Perendia, pasi talanta e paperdorur nuk na hyn ne pune per shpetim, ashtu sikur nje Shpetim qe nuk shenjterohet ne proces, edhe nuk shumohet ne frute.

Pra e gjithe PANORAMA biblike e mbeshtet kete lloj mesimi.

Ne ne Kishe, kurre nuk kemi Mohuar PARANJOHJEN edhe PARACKTIMIN mbi te cilat flasin disa vargje te Bibles......, por ne MOHOJME edhe QUAJME HEREZI cdo perpjekje qe nepermjet Paracaktimit te cenohet Vullneti i Lire i Cdo Personi.....ky lloj konkluzioni eshte kontradikte, ndersa nderthurrja e Paracaktimit me Vullnetin e Lire, nuk ka kontradikte.

Une ua shpjegova edhe dje, Adami nuk u paracaktua qe te mekatoje......perkundrazi, ai u krijua i paracaktuar qe te qendroje ne KOMUNION te plote me Zotin. Edhe qe ta kete te mundur kete gje, nuk iu be ndonje hile, qe te binte...Zoti nuk ia dha gjerat me teprice, per tia bere te mundur Renien......perkundrazi, i dha gjithshka qe i duhej......e krijoi ne NGJASHMERI edhe SHEMBELLIM me VETEN. Cfare do ti duhej me teper Adamit?

Por te gjitha keto nuk ia GARANTUAN SHPETIMIN, MOSRENIEN, PABINDSHMERINE....pasi nder te tjera Adami, edhe te gjithe njerezit me te jane te krijuar te LIRE, e cila LIRI nuk cenon as PERKRYESHMERINE me te cilen Adami ishte krijuar e as FUQINE e Zotit per te mbajtur te PARACAKTUARIT.

PARACAKTIMI eshte THIRRJE per PJESEMARRJE. Kush MERR PJESE deri ne fund eshte I PARACAKTUAR!

Kush e kontraditon kete MESAZH, ky ka kundershtuar Trupin e Zotit, Kishen, nga e cila kemi edhe Shkrimin e Shenjte, edhe e cila e di kuptimin edhe di ate qe mendja e njeriut se kap dot. Kush kundershton Trupin e Zotit, Vreshtin, ka rene nga Vreshti per ne Zjarr......pra kush nuk ka Kishen, nuk ka as Krishtin! Ky ka qene per 2000-vjet mesimi i krishtere

postuar me pare nga Deshmuesi:
    Ju pohoni se Perzgjedhja ju hoq Israelit edhe ju dha kombeve.........Ma trego ku eshte ky fakt ne Bibel

Pergjigje Klod - Deshmues, ajo qe ti nuk DO te kuptosh eshte se cfare kam thene une ne te vertete.

Megjithemend ti po POHON se nuk ka vargje ne Bibel (ungjill) ku thuhet se Mbreteria do tu merret Judenjve?

1) - Matheu 21: 43 " Prandaj po ju them se juve do t'ju hiqet mbreteria e Perendise edhe do ti jepet nje kombi tjeter qe do te jape fryt."

Deshmues, ....A E KE LEXUAR NDONJE HERE BIBLEN? Pa pastorin e kam fjalen?

Megjithate duhet kuptuar se serish une nuk kam thene se Israeli eshte hedhur poshte, ne kuptimin qe kundershton Shen Pavli tek Romaket.

Nje gje tjeter ku ti SORROLLATESH si gjithnje eshte keqkuptimi yt mbi Deget!

Si guxon e me pyet mua se te shartuarit me cilat dega u shartuan nqs israelitet kane rene? Ky eshte nje budallallik!

Mos valle kerkon te thuash se Israelitet si religjion jane ende ne fuqi?

Per me teper, Israeli nuk ishte natyror nga vetevetja, por u be i tille nga Komunioni me Krishtin, Zotin......po ashtu sikur u be edhe Kisha...Israeli i Ri.

Edhe ne fund te fundit, po Pavli thote se nuk eshte Israelit ai qe eshte nga jashte i tille, por ai qe vepron po ashtu sikur Abrahami.

Keshtu qe ajo qe Pavli thote mbi Moshumbjen e Parethirrjes se Israelit, eshte me e thelle se thjeshte Isralei ne kuptimin e jashtem te fjales.

Per me teper, me poshte ti pohon me te drejte se Kombet quhen "qente" ne ungjill, ndersa Israeli quhet si i parelindur.

Tashti, ne baze te teorise tende te qenit edhe deles, ku ti shprehesh se Delja mbetet Dele, ndersa Qeni, qen.......si ka mundesi atehere qe kombeve (qeneve) iu be e mundur berja Dele, nqs ato nuk do beheshin dot te tilla? Edhe anasjelltas, Delja (Israeli) ra, edhe u perzu?

E sheh edhe nje here se e gjitha kjo ka te beje me ate qe te kam thene, qe qe te gjithe e kane "delen" edhe "qenin" ne vetvete....nuk ka destinim, por ka berje te njeres apo tjetres.

Isareli qe ishte perzgjedhur si "dele", u be me vullnet te lire "cjap", ndersa kombet qe nuk ishin perzgjedhur si "dele", edhe si te tille ishin qener, u bene me vullnet te lire "dele"!

Zemra e Ungjillit eshte JO GRUPI, por PERSONI......

Vetem religjione edhe filozofi te rreme jane munduar te fokusohen tek grupi...ndersa krishterimi perqendrohet tek PERSONI!

Jam' une' ai qe jam ne vetvete edhe Dele edhe Qen, une jam parashikuar edhe paranjohur nga Perendia se cili do behen perfundimisht, megjithate Ai me jep mundiesine deri ne fund te jetes te behem njera ose tjetra, duke mos cenuar keshtu paranjohjen e tij. Ky eshte Ungjilli......jo destinim. Destinimi eshte skllaveri, jo biresi......roberi, jo liri.........jo merite, por detyrim.

===================

Serish ne ju kemi sjelle:

1) vargje te shumta nga Bila, ne te cilat perfshihen me harmoni edhe vargjet qe flasin per paracaktime.

2)Besen e Kishes se pare, ku u shkruajt edhe Testamenti i Ri

3) Deshmite e shumta te shumices se dominacioneve te krishtera

une nuk e kuptoj se cdoni ju me teper, ose nuk e mendoj se si duhet te ishte me e faktuar kjo gje per tu mbushur radaket juve?

Dmth, mos hidh VICKLA KOT DESHMUES, por perqendrohu ne teme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 10-12-2002 mė 18:47

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

vazhdojme me pjesen e dyte te Deshmuesit

postuar nga Deshmues:
    Klodi ti nuk kupton nje gje: Eshte tjeter gje te jesh pjesemarres ne Miresi, edhe tjeter gje eshte te jeshe PJESE e MIRESISE.

Pergjigje-koment nga Klod - Serish ketu po vazhdohet me perpjekjet per tiu shmangur thelbit te temes.
    Tema po diskuton nese Shpetimi qe merret diten qe dikush behet i krishtere, eshte i garantuar qe nuk humbet, apo eshte nje FAVOR i madh qe i jepet besimtarit, por edhe nje pergjegjesi, qe do te thote se nqs Shpetimi nuk administrohet, shumohet (jep frute) ashtu sic duhet, atehere ne japim llogari per kete...deri ne humbje te shpetimit (marrje te tallantes, shprehet ungjilli).

Tashti kushti qe te diskutohet kjo gje ka te beje me ate qe kush eshte i krishteri? Cili eshte kushti qe dikush mund te thirret i krishter, pjesemarres ne Miresine e Perendise, Shpetimit (te pare), Rilindjes?

Patjeter qe Bibla nuk ve si kusht qe i krishteri duhet te jete i PERKRYER, por si kusht eshte besimi ne Krishtin edhe ate qe ai beri edhe pagezimin ne emer te tij, KY NJERI qe kryen kete hap, ka plotesuar KUSHTIN per te qene i krishter edhe pjesemarres ne Shpetimin e pare, Rilindjen, pjesemarres i Trupit te Zotit, Kishes etj.

Ne kete aspekt po diskutohet edhe tema, qe nje i krishtere deri ne fund te jetes se tij fizike, ka ende kohe per ta quajtur veten i plotesuar, i perkryer, i shenjteruar...keshtu qe deri ne fund, primare i mbetet kjo "gare"...edhe kjo e kryer me frike e me te dridhur thote Pavli, me stervitje te mire. Gjithashtu Bibla na veren se deri ne kete moment te fundit njeriu mbetet po i lire per te qendruar apo jo me Zotin, madje per kete gje edhe vihet ne prova nga me te ndryshmet.

Keshtu qe shprehja e Deshmuesit se c'rol luan shkalla e te qenit i krishtere, nuk ka te beje me statusin e te qenit i krishtere, por me perparimin si i krishtere.

Nje i krishtere me pak i perparuar se nje tjeter, nuk e ben ate me pak te krishtere, por mund ta beje me pak te shenjte, pjekur, forte si te krishtere....keshtu qe fakti se dikush mund te jete me i pjekur si i krishtere se nje tjeter, nuk do te thote se i dyti nuk eshte i shpetuari, i rilinduri, pjesemarresi ne Miresi.

Edhe nqs Shpetimi do ti humbase nje te krishteri disi te pafrocuar nedne ne Besim, ky fakt do te thosh se kjo gje mund ti ndodhe cdo kujt nga te krishteret qe jane ende ne trupat fizike.

1) -
    Bibla thote se nese ai qe u ndricua njehere edhe braktis Besimin, eshte e veshtire qe te vije perseri ne besim. Edhe kete varg ti e ke marre si nje mundesi per heqjen e shpetimit. Te siguroj se e ke katerqind perqind gabim
    2) -
    Eshte tjeter te NDRICOHESH edhe tjeter gje te jeshe DRITE. Jezusi tha per besimtaret e vertete: Ju jeni Drita e Botes, edhe jo te NDRICUARIT e Botes. Pasqyra ndricon sa here qe drita bije ne te, por nuk eshte si Drita.

Pergjigje-koment nga Klod - Tashti tek kuotimi i pare, Deshmuesi pervec nje urimi qe ai me ben (qe une te jem gabim.....400%!!!!! bravo Deshmues, shume i zellshem me perqindje, jepi se falas i ke!)

Tek citimi i dyte, pergjigja e Deshmuesit DEGRADON si gjithnje ne nje pergjigje te botkuptimit PERSONAL jo te sakte, jo te afte, edhe te shtremberuar shume:

Deshmues, te qenit i ndricuar nuk presupozon asgje me shume e as me pak se personi qe po ndricohet po behet keshtu nga kontakti me Driten, qe vetem Krishti mund te jete.....

....vetem te tilleve, dmth atyre qe u ndricuan nga Drita e Vertete, qe eshte Vete Krishti, Krishti u drejtohet se ju Jeni Drite e Botes...jo se ishin nga Vetevetja, por se ishin te Ndricuar nga Vete Drita e Botes, Krishti......

...keshtu qe eshte FARE E QARTE, qe po behet fjale per njerez te Grigjes, te Rilindurit, te Shpetuarit......

komentet e tua jane vecse nje lojefjale e papjekur!

1) -
    Po keshtu Bibla thote se , QENI u kthye ne te vjella, edhe DOSA E LARE u kthye te zhgryhet ne lluce. Edhe ju perseri keto fragmente i kini marre si nje mundesi ku Shpetimi mund te hiqet.
    2) -
    Perseri te them se je katerqind perqind gabim. Shiko simbolet qe Jezusi perdor. Ai na tregon per QENIN edhe DOSEN, simbole qe perdoren per JOBESIMTARET. Ai nuk thote se, u kthye DELJA ne te vjellat e QENIT..(ndersa ju thoni kthehet) Pra ai qe eshte ne thelb QEN mbetet i tille deri ne fund.

Pergjigje nga Klod - Deshmues, pash nerin boje 500% gabim heres tjeter se nuk me ngelet hatri!

Po sa here duhet folur me JUVE z. Deshmues?

Analize logjikes se Deshmuesit! - Une qarte fare ia shpjegova edhe dje, se nje logjike e tille eshte jo vetem veteperqeshese, por e pare seriozisht eshte blasfemuese.

Ta zeme per nje moment, se ketu po s'po behet fjale fare per DELE......dmth sipas kesaj logjike i bie qe DELJA mbetet e tille, sikurse ne te kundert po kjo logjike thote se DOSA mbetet DOSE edhe QENI QEN!

a) Atehere ku qendron mesazhi edhe paralajmerimi i pjeses?

b) per me teper, DOSA edhe QENI po te kene qene GJITHNJE te tille, i bie qe ata te mos kene qene KURRE te SHPETUAR, as te NDRICUAR, as te LARE........

....dmth i bie qe te jete budallalleku me i madh te thuhej se DOSA E LARE iu KTHYE LLUCES.....(sipas Deshmuesit, Dosa nuk ka qene kurre e LARE, edhe se ajo ka qene GJITHNJE NE LLUCE, pasi Deshmuesi thote qe QENI, DOSA mbtet i tille deri ne fund...)

***shihni me siper se si ne vargun e fundit te citimit te dyte Deshmuesi me sfidon ne kllapa - ("ndersa ju thoni qe kthehet") - A nuk perdoret fjala "kthim" per Dosen edhe Qenin nga vete pasazhi?

Deshmues, a e sheh RREMUJEN ku ndodhesh? Kam vene re qe shkruan gjate nates, ose me mire ne oret e para te mengjesit.....une them se te ben dem, se ti paraqet mednimet edhe me te shkaperndara...se merr vesh kemba corapin..!

shih tashti se si pershtatet mesimit tone per personin: Sic te kam shpjeguar disa here, thelbi edhe mesazhi i Krishterimit eshte Personi. Me mekatin e pare, nuk u demtua thjesht Grupi, Shoqeria, duke u ndare ne njerin grup te mire (Delet) edhe tjetrin te keqijte (Qente).

JO! Ne mekatin e pare u demtua PERSONI, cdo PERSON, qe po ashti si Adami eshte Ikona e Perendise, edhe njeriu trashegoi pas Adamit te miren qe e ka ngase eshte krijuar prej Zotit, edhe te ligen, qe e ka prej Adamit. Dmth CDO PERSON ka ne vetevete edhe Delen edhe Qenin, te miren edhe te keqen, prandaj edhe Krishti u Trupezua qe ti mundesoje njeriut te Munde te Keqen qe ka ne vete, Qenin, edhe te Kultivoje Delen, te Miren.....Duke dale vete fitimtare mbi te keqen, Krishti na e ben edhe ne te mundur me ane te Tij kete gje, por kjo eshte nje pergjegjesi qe kerkon pjesemarrje serioze.....eshte si te thuash BETEJA ME E RENDESISHME E JETES, ME E SHENJTA, ME E VESHTIRA, por nga ana tjeter e Lehte se ne krah eshte Perendi-njeriu Krisht, Fitimtari, Mundesi i te Keqes, Djallit. Keshtu qe Fitorja eshte Teper e Mundeshme, madje e Sigurte per ata qe QENDROJNE, LUFTOJNE, PUNOJNE ME FRIKE E ME TE DRIDHUR, QE QENDROJNE ZGJUAR, QE MARRIN VAJ ME TEPRICE......

Prandaj edhe Joani u thote besimtareve.."djema e keni mundur djallin, te keqen"...se ne fakt Djali e ka humbur betejen me Krishtin, edhe keshtu qe edhe ne mund ta mundim fare lehte ate, po te qendrojme ne fitimtarin Krisht, po te QENDROJME AMA.....Ata qe nuk QENDROJNE, Pjetri i paralajmeroi edhe u tha se ne to fitoi e Liga, Dosa qe iu KTHYE LLUCES se vet...

shpresoj ta kesh kuptuar...lexoje me dite!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Z. Deshmues!

papapa c'paske qon per te me lodh ti mu! Per juee une kam shkeput edhe nji pjese nga Shkrimet me te hershme te Kishes se pare.

Didake: ky ka qene nje liber i shkruajtur ne kohe te apostojve, edhe ka qene per me teper pjese e kanonit te Dhiates se Re, deri ne shekullin e katert, kur Kisha Ortodokse kanonizoi perfundimisht Dhiaten e Re, sic e kemi sot.

Shih tashti se sa te kundershton ty zoti Deshmues!

"E gjithe koha e Besimit tend nuk do te beje dobi, nqs nuk do te jesh bere i kompletuar (plotesuar, perkryer) per kohet e fundit. Pasi ditet e fundit do te shumohen profetet e rreme edhe kombimtaret, edhe delet do te kthehen ne ujqer ...edhe atehere do te shfaqet Kobimtari i botes, qe do pretendoje te jete Bir i Perendise, edhe ai do te beje cudira, edhe toka do ti jepet atij nder duar" (Didake 16:3-4.......viti 70 pas Krishtit)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Prandaj eshte hequr se..

Prandaj eshte hequr se thote qe Delja behet Ujk. Kur vete JEzusi pohon se Une i njoh Delet e mija( te paracaktuarit) qysh prej fillimit. Ka shume shkrime te asaj kohe, por jo te gjithe jane te Frymezuar prej Frymes se Perendise.
    Deshmeusi

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po me qafsh, c'beeen keshtu o Deshmuesi? Se te kemi edhe pe Korce te kemi!!!

Po si ore, nga e gjete kete lloj logjike ti?

Na thuaj pak ate full story se pse eshte hequr nga Kanoni, Didake?

Do te thote se nuk eshte i frymezuar? Po sikur ato qe e kane hequr, ose se kane perfshire me mire ne kaon te thone se nuk e ben kete, per arsye frymezimi edhe mospranimi te shkrimit?

Per me teper, po sikur keta qe paskan autoritet te hiqkan libra nga DHR, te mesojne te njejten gje?

Deshmues,.....serioziteti eshte veterespekt!

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390

Shpetimi!

Themelore ne shpetimin e besimtarit eshte se shpetimi eshte pune kolektive e Perendise nepermjet te tre personave Atit, Birit dhe Frymes se Shenjte.Le te shohim me radhe se si shfaqet kjo gje ne praktike dhe se si Zoti eshte plotesisht autori i shpetimit.

Dekreti sovran i Atit!

Jezusi tha Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them: Ai qė e dėgjon fjalėn time dhe beson nė atė qė mė ka dėrguar, ka jetė tė pėrjetshme, dhe ai nuk vjen nė gjyq, por ka kaluar nga vdekja nė jetė. (Gjoni 5:24)

Kjo mund te jete edhe thenia me monumentale e bere ne Bibel ne lidhje me sigurine e shpetimit.Besimtari merr jeten e perjetshme dhe nuk do te shkoje ne gjyq.Jezusi gjithashtu sqaroi se perse Ati e dergoi Birin :

Sepse Perėndia e deshi aq botėn, sa dha Birin e tij tė vetėmlindurin, qė, kushdo qė beson nė tė, tė mos humbasė, por tė ketė jetė tė pėrjetshme....Ai qė beson nė tė nuk dėnohet, por ai qė nuk beson tashmė ėshtė dėnuar, (Gjoni 3:16,18) Ne nje menyre pozitive Jezusi na tregon neve se kemi jete te perjetshme, dhe ne nje menyre negative na thote qe ne kurre nuk do te shkojme ne gjyq.
    Si shtese Jezuse tha :
    Gjithēka qė mė jep Ati do tė vijė tek unė;(Gjoni 6:37)
    Te gjithe ata qe Ati me sovranitetin e tij ka zgjedhur do te vijne tek Krishti.Megjithate, cfare Bibla meson ne lidhje me perzgjedhjen prej Perendise nuk pengon asnje njeri per te ardhur tek Krishti, sepse Zoti yne Jezus vazhdon te thote me tutje :
    dhe atė qė vjen tek unė, unė nuk do ta nxjerr jashtė kurrė, (Gjoni 6:37).
    Pastaj Jezusi tha :
    sepse unė kam zbritur nga qielli jo pėr tė bėrė vullnetin tim, por vullnetin e atij qė mė ka dėrguar. Ky ėshtė vullneti i Atit qė mė ka dėrguar: qė unė tė mos humbas asgjė nga tė gjitha ato qė ai mė ka dhėnė, por t'i ringjall nė ditėn e fundit.(Gjoni 6:38-39)
    Te gjithe ata qe jane zgjedhur per shpetim - te gjithe ata qe vijne tek Jezu Krishti - do te ringjallen ne ringjalljen e madhe qe paraprin kthimin e Tij ne toke. Asnje nuk do te humbase.
    Ne vargun 40, Jezusi meson mbi planin e Perendise mbi shpetimin qe permblidhet ne kete menyre :
    Ky, pra, ėshtė vullneti i atij qė mė ka dėrguar: qė kushdo qė sheh Birin dhe beson nė tė, tė ketė jetė tė pėrjetshme, dhe unė do ta ringjall atė nė ditėn e fundit''
    Kushdo qe beson tek Krishti do te ringjallet per jeten e perjetshme.Ky eshte vullneti i Atit dhe premtimi i Fjales se Perendise.
    Me tutje ne ungjillin sipas Gjonit, Jezusi tha :
    Delet e mia e dėgjojnė zėrin tim, unė i njoh dhe ato mė ndjekin;
    28 dhe unė u jap atyre jetėn e pėrjetshme dhe nuk do tė humbasin kurrė, e askush nuk do t'i rrėmbejė nga dora ime.
    29 Ati im, qė m'i dha, ėshtė mė i madh se tė gjithė; dhe askush nuk mund t'i rrėmbejė nga dora e Atit tim.
    (Gjoni 10:27-29)
    Nje tablo ku besimtari mbetet i sigurte ne duart e Krishtit, duar te cilat jane te lidhura ngushte me duart e Atit.Ky eshte nje pozicion i sigurte! Por megjithate dikush mund te thote qe edhe pse jemi te mbajtur fort nga duart e Zotit ne mund te biem poshte nga kjo lidhje e Zotit.Por Perendia shkon edhe me tutje, Ai ben nje be ne lidhje me fundin.Tek Hebrenjte 6:13,16-18 ne lexojme:
    duke qenė se s'kishte ndonjė mė tė madh qė tė pėrbetohej, bėri be me veten e tij... Sepse njerėzit bėjnė be pėr dikė qė ėshtė mė i madh, dhe nė kėtė mėnyrė betimi pėr ta ėshtė garancia qė i jep fund ēdo mosmarrėveshjeje.
    Kėshtu Perėndia, duke dashur t'u tregojė trashėgimtarėve tė premtimit nė mėnyrė mė tė qartė palėkundshmėrinė e vendimit tė tij vuri ndėrmjetės betimin,ne menyre qe... tė kemi trimėrim tė madh ne, qė kemi kėrkuar strehė duke u kapur nga shpresa qė na u vu pėrpara.

Zoti, sigurisht, nuk ka nevoje te beje nje be te tille.Fjala e tij eshte njelloj e barabarte me nje betim te tij.Por per shkak te besimit te dobet te njeriut, Zoti beri nje be per premtimet e tij per te na siguruar.Qellimi i Tij eshte qe te na "trimeroje neve, qe kemi kerkuar strehe".
    Ne cfare menyre praktike ne shkojme tek Ai? "Duke u kapur nga shpresa qe na u vu perpara" Cila eshte kjo shprese? Krishti vete dhe ungjilli qe Ai solli. Nese duam te kemi nje shprese dhe siguri te madhe duhet te kerkojme strehe tek Zoti dhe te kapemi fort tek Jezu Krishti qe eshte e vetmja shprese per shpetim.

vijon
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Une nuk e kuptoj perse jane kaq te padenje, inferiore shumica e protestanteve ne te gjitha diskutimet ne forum?

Ka qene vetem nje, i cili ishte ne gjendje te ish mese i sinqerte edhe i denje ne nje bashkebisedim, Berati96!

Tashti, po te lexosh Astritin, te duket sikur e theku me vargje, por ajo qe po ben, nuk eshte vecse po thote gjera qe nuk jane fare ne diskutim me temen.

Ketu nuk po dsikutohet nese na shpeton te besuarit ne Jesu Krisht, apo jo? As nuk po vihet ne dyshim se cili ishte misioni i Krishtit!

Ketu po diskutohet nese Herezia qe disa protestante mesojne mbi PARACAKTIMIN, eshte nje mesim i krishtere, apo jo!

E pare ne kete kendveshtrim, kemi: Vargjet e sjella deri me tash nga "ne" qe besojme ne shpetimin si proces qe perfundon ne fund ku edhe vleresohet. Keto vargje, ti Astrit, se bashku me te tjeret si ti, keni deshtuar tu pergjigjeni!

Ndersa nga ana tjeter, vargjer e tua, edhe ato te mesipermet, u pershtaten fare mire shpetimit si proces.

Tashti, perse e keni kaq te veshtire ta peruleni QAFEN ju xhanem?

Me "shenjteri" doni te sillni HEREZI? Kjo lloj "shenjterie" ne bibel quhet FARISEIZEM, qe nuk eshte gje tjeter vecse DEMONIZMI me i rrezikshem!

Faqja 14 prej 20 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  2. Bota po kthehet drejt Islamit
    Nga titi-a nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 07-12-2008, 18:47
  3. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  4. Besimi, Veprat dhe Shpetimi.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 13-08-2003, 20:34
  5. Beratasit dhe ēifutėt
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 10:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •