Klodi ketu flet dhe hedh poshte ate qe deshmuesi ka thene dhe ne nje shkrim te mevonshem verteton ate qe deshmuesi ka thene duke cituar vete nga Romaket 8:16-17:Ti nuk ke nevoje te marresh ZBULESA mbi shkrimet, se ajo tashme eshte dhene, nuk ka me ZBULESA per tu dhene. Pastaj ku e di ti qe i ke nga Zoti? Nuk je vecse nje Individ qe mund te sillesh per kudo nga besimi.
Keto lljo pretendimesh per ZBULESA INDIVIDUALE , ketu qendron edhe ARSYEJA e HEREZIVE EDHE RENIEVE PROTESTANTE edhe te te gjithe njerezve ne pergjithesi.
Pra vete Fryma i deshmon frymes sone.Ti mund te besosh cfare te duash ne lidhje me kete, por Shkrimi thote qarte Fryma i deshmon frymes sone.Rom 8:16-17
"Vete fryma i deshmon frymes sone se ne jemi bij te Perendise. Edhe nese jemi bij, jemi trashegimtare te Perendise edhe bashketrashegimtare te Krishtit nese VUAJME me Te, do LEVDOHEMI bashke me Te."
Tani kam nje pyetje per ty Klod dhe per Matrix ne lidhje me paracaktimin.
Apostujt e Jezu Krishtit erdhen vete tek Jezusi dhe po e kerkonin ate, apo Krishti i thirri ata? Per t'ju ndihmuar ne pergjigje ja cfare thote vete Zoti Jezu Krisht tek Gjoni 15:16:
Nuk me keni zgjedhur ju mua, por une ju kam zgjedhur juve;
Pastaj apostulli Pal kur po shkonte ne Damask, valle po shkonte te perhapte ungjillin apo te shkaterronte kishen e Perendise dhe kush iu shfaq gjate rruges per atje?Por cfare thote Shkrimi: Veprat e Apostujve 9:15 :
Por Zoti i tha : "Shko, sepse ai eshte vegla qe une kam zgjedhur per ta sjelle emrin tim perpara johebrenjve, mbreterve dhe bijve te Izraelit."
Dhe cfare thote Pali per veten e tij tek Galatasve 1:15 :
Por kur i pelqeu Perendise, qe me kishte ndare qe nga barku i nenes dhe me thirri me ane te hirit te tij,
Pra shihet qarte se Perendia zgjedh dhe therret dhe ate qe Ai e ka paracaktuar ata edhe i ka shfajesuar Romakeve8:29-30.
Dua t'ju bej nje pyetje te fundit:
A e keni bere ju personalisht "rrugen e Damaskut".Nqs jo uroj qe sa ,me shpejt te ndodhe me ju ajo qe ndodhi edhe me Palin (Saulin).
Me respekt, Astriti!
Zoti ju bekofte!
Krijoni Kontakt