Deshmuesi, te falenderoj per shkrimet e frymezuar me Shpirtin e Shenjte qe ke hedhur ne kete teme. Nuk pata kohe ti lexoj te gjitha shkrimet, por do te gjej kohe ti lexoj keto me rradhe.
Une jam i KRISHTERE pasi kam zgjedhur Jezu Krishtin qe te jete Shpetimtari Im. Emrin orthodoks, katolik, ungjillor, nuk na e ka ndare Krishti, por vete ne njerezit njeri-tjetrit. Zoti na dha:
TE VERTETEN + SHPIRTIN E SHENJTE = JETEN.
Shpetimi per mua eshte:
PROCES = NJOHJE E SE VERTETES + PRANIMI I JEZU KRISHTIT + PJESMARRJA NE KOMUNITETIN FETAR + PERHAPJA E LAJMIT TE MIRE + VDEKJA PER HIR TE JEZU KRISHTIT + GJYKIMI I MEKATEVE + RINGJALLJA
Ky eshte nje proces njerezor qe Bibla e shpalos per te gjithe te zgjedhurit e Zotit, te cileve Ai u hap syte te njohin te vertetat qe lexojne, dhe cliron shpirtin nga hekurat e mekatit. Kam deshire te shkruaj gjate per te gjitha keto pika duke ndare me ju ate qe une quaj BESIM dhe e ruaj si te shenjte.
Duhet te kuptoni se Zoti nuk do te shpetoje vetem katoliket, as vetem orthodokset, as vetem ungjilloret. Zoti do te shpetoje te gjithe ata besimtare, nga te gjitha bashkesite e Krishtera qe vune ne vend FJALEN E TIJ dhe e jetuan jeten e tyre ne toke ashtu sic i pelqen Atit.
Zoti nuk e shikon KRISHTERIMIN me syte qe e shohin njerezit. Bibla na meson se te gjithe njerezit do te gjykohen per mekatet e VETA dhe jo sepse jane katolike, ungjillore apo othodokse.
Gjakun e TIJ Jezu Krishti e derdhi ne kryq, per te lare mekatet e SECILIT prej nesh. Ne i perkasim Krishtit dhe jemi te Krishtere, pavaresisht se populli i Zotit eshte populli i Izraelit.
Krijoni Kontakt