Close
Faqja 5 prej 20 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 195

Tema: Shpetimi.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,319
    Postimet nė Bllog
    22
    Deshmuesi, te falenderoj per shkrimet e frymezuar me Shpirtin e Shenjte qe ke hedhur ne kete teme. Nuk pata kohe ti lexoj te gjitha shkrimet, por do te gjej kohe ti lexoj keto me rradhe.

Une jam i KRISHTERE pasi kam zgjedhur Jezu Krishtin qe te jete Shpetimtari Im. Emrin orthodoks, katolik, ungjillor, nuk na e ka ndare Krishti, por vete ne njerezit njeri-tjetrit. Zoti na dha:

TE VERTETEN + SHPIRTIN E SHENJTE = JETEN.

Shpetimi per mua eshte:

PROCES = NJOHJE E SE VERTETES + PRANIMI I JEZU KRISHTIT + PJESMARRJA NE KOMUNITETIN FETAR + PERHAPJA E LAJMIT TE MIRE + VDEKJA PER HIR TE JEZU KRISHTIT + GJYKIMI I MEKATEVE + RINGJALLJA

Ky eshte nje proces njerezor qe Bibla e shpalos per te gjithe te zgjedhurit e Zotit, te cileve Ai u hap syte te njohin te vertetat qe lexojne, dhe cliron shpirtin nga hekurat e mekatit. Kam deshire te shkruaj gjate per te gjitha keto pika duke ndare me ju ate qe une quaj BESIM dhe e ruaj si te shenjte.

Duhet te kuptoni se Zoti nuk do te shpetoje vetem katoliket, as vetem orthodokset, as vetem ungjilloret. Zoti do te shpetoje te gjithe ata besimtare, nga te gjitha bashkesite e Krishtera qe vune ne vend FJALEN E TIJ dhe e jetuan jeten e tyre ne toke ashtu sic i pelqen Atit.

Zoti nuk e shikon KRISHTERIMIN me syte qe e shohin njerezit. Bibla na meson se te gjithe njerezit do te gjykohen per mekatet e VETA dhe jo sepse jane katolike, ungjillore apo othodokse.

Gjakun e TIJ Jezu Krishti e derdhi ne kryq, per te lare mekatet e SECILIT prej nesh. Ne i perkasim Krishtit dhe jemi te Krishtere, pavaresisht se populli i Zotit eshte populli i Izraelit.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Klodi perseri.

Albo se pari te falenderoj per inkruajimin tuaj si dhe per zbulesen qe mesazhi i Kirshtit ka dhene ne zemren tuaj.
    Zoti te bekofte.
    I nderur Klodi. ju perseri vazhdoni te mos ju bindeni vargjeve te kthjellet qe une kam mare nga bibla.
    #Ju thoni: cfare do te thote fakti qe ne mekatojme pasi jemi rilindur?
    Pergjigjen do te te jap perseri me bibel. Lexo tek i Gjon:5:16-17.
    Gjoni na tregon se ka dy lloj mekatesh : Mekat qe te con ne vdekje, dhe mekat qe nuk te con ne vdekje. I krishteri kryen mekate qe nuk te cojne ne vdekje, dhe jo mekate qe te cojne ne vdekje, (lexo Galatasit 5) te cilat jane veprat e MISHIT, . Ndersa mekatet qe te cojne ne vdekje vijne prej atyre te "krishtereve" te cilet nuk kan pranim te drejtperdrejte dhe personal me Jezus Krishtin. Pra ata kane thjesht nje besim te vdekur(Jakobi).
    #Sa per shartimin e te krishterti, ose Rilindja ne Krisht te kam dhene nje shkrim te qarte, por ju meqenes kini mosnjohje te zbuleses biblike, e cila vjen prej Frymes se Shenjte, e keqinterprtoni dhe e denigroni biseden.
    Apostrulli Pal ju drejtohej kishes se Romes apo te gallatise, ne lidhje me rrugen qe ata duhej te ndiqnin, sepse kjo ishte detyra e tij per te cilen e vendosi Perendia. Si mendon ti , kur nje bir shkon kunder vullnetit te atit, mos valle nuk eshte me bir i atit? A duhet nje bir qe ati i tij ta mesoje, ta ndeshkoje por edhe te thuprose kur ai gabon? Perendia i ndeshkon te tijte. Sepse cili eshte ai at' qe nuk e ndeshkon birin e tij, thote Jezusi.
    Por ju beni nje gabim trashanik kur mendoni dhe pohoni se, te gjithe ata qe shkojne ne kishe jane te RILINDUR. Ndersa Pali ne lidhje me kete fakt tha: jo te gjithe qe jane nga Izrael jane Izrael. Pra jo te gjithe qe shkojne ne kishe jane te krishtere te Rilindur. Jo te gjithe Apsotujt ishin Apsotuj te Krishtit, (juda iskariot).
    I rilindur eshte vetem ai qe ka lindur prej Perendise dhe keshtu eshte bere bir i Perendise dhe do te trashegoje mbreterine e Perendise. Gjon:1:12-13. Galat:4:6-7.
    Kur Pali ju dretjohet ne kishe rreth Makateve qe te "krishteret" benin , si kurveria, vjedhja , vrasja e tjera (Mekate te vdekshme), ju drejtohet pikerisht atyre qe ende ishin te parilindur , pra qe nuk kishin nje mardhenie te drjteperdrejte me Krishtin , pra jobesimtareve te cilet ecin ne MISH dhe nuk ishin te shartuar. Por ju nuk e kuptoni dote kete fakt se, per ju te gjithe ata qe shkojne ne kishe jane te gjithe te Shartuar, por fakti eshte se jo tek te gjithe ka zene "Shartimi" .
    Shiko ne realitet pemen e shartuar, nese ti pranon se , nje peme e shartuar mund te beje perseri peme me natyren e saj te me parshme te parashartimit (EGER), athere eshte e kote qe ne te bisedojme. Por le te vijme para nje raliteti. Kjo peme e shartuar, mund te beje dhe fryta te "KRIMBURA" , por asnjehere te "EGRA", jashte natyres se saj te "BUTE". Pikerisht kopshtari qe kujdeset per kete peme nepermejt "PUNES" se tij ben te mundur qe ta sheroje kete peme nga Krimbi, me ane te helmeve te ndryshme.
    Keshtu vepron dhe Perendia me Besimtarin e "Shartuar" ne Krisht , ku BISKU eshte KRISHTI. Sa here qe ai ben vepra jo te drejta(por jo te egra kunder natyres se Krishtit) Ai me ane te Frymes dhe fjales se tij e meson dhe e disiplinon te krishterin , duke e bere me te forte ne besim dhe ne kembengulje per te sherbyer ne trupin e Krishtit, dhe e gjitha kjo fillon me pendesen qe i krishteri ben para kembeve te Krishtit. prandaj dhe Gjoni ne letren e tij te pare thote: "..Prandaj edhe nese dikush mekatoi(mekate jo te vdekshme) kemi nje Avokat tek Ati , Jezus Krishtin te drejtin. Keshtu Gjaku i Krishti me ane te Hirit te Perendise , ben te mundur qe i krishteri te vije perseri ne paqe me Perendine , dhe keshtu te jete gjithmone i shenjte dhe shenjtor perpara Perendise.
    # Sa per thenien: "Qeni u kthye tek te vjellat e tij", juve i nderuar klodi ju mungon Zbulesa e Frymes. Shiko se si thuhet ne kete varg: Qeni u kthey tek te vjellat e tij. Pyetja ime eshte: kush u kthye tek te vjellat: QENI apo DELJA? I rilinduri ne Krisht nuk eshte QEN, por eshte DELE. Fjala QEN tregon se ky njeri nuk eshte "shartuar" ne Krishtin Jezus , edhe pse shkon ne kishe, edhe pse digjon fjalen e Perendise ne kishe, edhe pse eshte orthododoks apo katolik apo protestant e ungjillor. Ai QEN ishte dhe QEN mbeti, dhe Qeni ne bible simbolizon te pabesin. Ky varg qe ti ke sjelle , te tregon me se qarti se jo te gjithe qe shkojne ne kishe jane te krishtere, jane te rilindur , jane te shpetuar, jane trashegimtare te Perendise, dhe jane Bij te Perendise. JEzusi tha: une jam BARIU i DELEVE dhe jo i QENVE. Bariu i Qenve eshte Satani. Pra Qeni mund ta veshe lekurene Qingjit , por ne thelb ai eshte QEN dhe nuk behet Dele. do ta pranoja mendimin tuaj , nese do te thuhej: Dhe delaj u kthye ne te vjellat e qenit. Perednia njeh se kush eshte Dele dhe kush edhe Qen, dhe per delet tha: Ato jane ne doren tim dhe askush nuk mund ti rrembeje nga dora ime. Kur te kuptosh kete gje do ta njohesh se kush eshte JEzus Krishti, dhe sa force ka ai per te mbrojtur delet e tij qe te mos "C'rilinden.
    # Sa per dhuratene shpetimit.
    Perseri me duhet tju them se ju nga qe nuk kini mardhenie personale me Jezus KRishtin, nuk arini te njihne dhe te kuptoni karakterin e Perendise. Qe ti ta kuptosh kete fakt se, Shpetimi nuk i hiqet te Rilindurt ne krisht, pasi Perendia eshte i PAKTHYESHME ne premtimet dhe dhuratat qe jep(gje qe ska dyshim) , po te bej nje pyetje. Nese ti e ke diturine e plote per te bere nje gje, po marim fjala vjen skemen e nje amplifikatori: do te mund te vendosje nje element te gabuar ne qark? Pra me kete dua te te them se: A mund tja jepte Perendia dikujt dhuraten e shpetimit, dhe me pas ky njeri ta zhginjejte ate, dhe Ai te detyrohej tja merte? Nese pranojme kete llogjike, i bije qe para Perendise te kete gjera te panjohura. Pra Ai nuk e paska ditur se nje dite , ky besimtar do ta braktiste. Por cfare thote bibla? Gjithshka perpara Perendise eshte e zbuluar. Ai di gjithshka perpara se ti ta mendosh dhe ta thuash. Ai di plotesisht se ku do te shkoje njeri apo tjetri. Ai di ploteisht se kush eshte Dele dhe kush eshte Qen. Pra meqenes Perendia di gjithska , a mund te beje nje perzgjedhje dhe premtim te gabuar? Ky fakt eshte i mbeshtetur plotesisht simbas Bibles. Une jam i bindur se Perendia nuk gabon ne ate qe premton dhe jep , dh po keshtu ai nuk kthen prapa nga ato qe thote dhe ben. E megjithse Izraeli e kryqezoi Shpetimtarin, Perendia nuk e ktheu prapa premtimin e tij per ti hequr shpetimin botes, por e shpuri dhe e ralizoi deri ne fund premtimin e tij. Ky eshte karakteri i Perendise ne te cilin te krishteret besojne.
    Shiko sherbetorin e trete te tallantave. Zoteria ja dha HIRIN shpetues edhe atij. Pra kjo do te thote se, edhe pese Virgjereshat e "Mara" nuk ishin te perjashtuara nga e drejta per te hyre ne dasme ,por ato nuk zbatuan dhe nuk moren DITURIN e duhur ashtu si virgjereshat e tjera te "Mencura". Keshtu veproi dhe sherbetori i trete i tallantave. Ai nuk e pranoi dhe nuk e vuri ne perdorim HIRIN e Perendise, pra ai ishte i "MARE" dhe jobesnik. Ti mendon se zoterie nuk e dinte pabesueshmerine e sherbetorit te trete? Qe do te thote: ti mendon se Perendia nuk e di se kush eshte Klodi dhe Deshmuesi? Zoteria e dinte ploteisht se kush ishte njeri apo tjetri sherbetor, prandaj thuhet atje se, ai ja u ndau tallantat simbas AFTESISE. Me kete fakt JEzusi na tregon se , zoteria e njihte ploteisht se kush ishte ky sherbetor. por ju do te thoni: Perse ja dhe tallanten kur e dinte se sherbetori i tij ishte jo besnik? ZoteriaTallanten ja dha sepse ne radhe te pare, zoteria ishte i drejte dhe nuk mbante ane midis sherbetoreve te tij, e dyta: Kjo ishte e vetmja menyre qe ky sherbetor te gjindej fajtor para zotrise nepermjet perzgjedhjes se vullnetit te tij te lire. Ky fakt eshte edhe tek te gjithe njerezit ne bote .Shpetimi eshte per te gjithe. Jezusi vdiq ne kryeq per te gjithe njerezit, pra HIRI eshte per te gjithe pa perjashtim. Perendia e di se kush eshte sherbetor besnik dhe kush nuk eshte , por Drejteis e tij nuk e lejon qe disave tja u jape tallanten, Hirin meshirfales, dhe disave jo. por duhet thene se per disa tallanta eshte Shpetim dhe per disa te tjere mallkim. Ne kete menyre co njeri eshte fajtor ose jo fajtor para Perendise. Ne ditene gjyqit askush nuk mund ti thote Perendise se,perse mua nuk ma dhe hirin (tallanten ) qe te shpetohem?
    Sherbetori i trete e "mori" tallanten dhe e groposi. Pra ai e quajti te pavlere Gjakun dhe vepren e Krishtit i ne kryq.
    deshmuesi

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: Klodi perseri.

Postuar mė parė nga deshmuesi
    Albo se pari te falenderoj per inkruajimin tuaj si dhe per zbulesen qe mesazhi i Kirshtit ka dhene ne zemren tuaj.
    Zoti te bekofte.
    I nderur Klodi. ju perseri vazhdoni te mos ju bindeni vargjeve te kthjellet qe une kam mare nga bibla.
    #Ju thoni: cfare do te thote fakti qe ne mekatojme pasi jemi rilindur?
    Pergjigjen do te te jap perseri me bibel. Lexo tek i Gjon:5:16-17.
    Gjoni na tregon se ka dy lloj mekatesh : Mekat qe te con ne vdekje, dhe mekat qe nuk te con ne vdekje. I krishteri kryen mekate qe nuk te cojne ne vdekje, dhe jo mekate qe te cojne ne vdekje,

lexo Galatasit 5) te cilat jane veprat e MISHIT, . Ndersa mekatet deshmuesi

shume i nderumi Deshmues! Ti dac besoje e dac mos e beso, une po te them se te te kundershtoj ty, pasi une dua te te imponohem me mendimet e mia, kjo gje eshte e huaj per mua. Une e respektoj te drejten tende per te besuar cfare te duash, nqs ke vendosur, edhe nuk kerkon te te sfidoje njeri!

Ppor nga ana tjeter, pasaktesia qe me ballafaqohet prej teje, apo cdokujt, nuk me le qe te hesht!

Une nuk e lexova gjithe shkrimin temnd te mesieperm!

Perse? Po a ka nevoje te lexohet ai, kur ti, si zakonisht, qe ne vargun e pare, keput nje gabim te habitshem, qe vetem biblik nuk eshte:

(vargu i fundit prej citimit tend thote)

"i krishteri nuk kryen mekate qe te shpien ne vdekje, por ato te qe jo te vdekshmet"!!!!!!!!!!

Deshmues, me thuaj sinqerisht, biblik eshte ky mendim?

Ku thuhet ne Bibel se i krishetri nuk kryen mekate te vdekeshme?

Per me teper perse i paralajmeron Joani te krishteret per mekatat e vdekshme?

Shembull kerkon ti?

Veprat e apostojve, ku Shen. Petro i thote Ananias, se ke genjyer Frymen e Shenjte, Perendine edhe jo njeriun! Edhe pas kesaj, Ananias (besimtar, patjeter i rilindur) ra perdhe i vdekur!!!!!!

Te lutem shume Deshmues......

Qofsh me shendet!

ja per respekt po vazhdoj edhe pak me poshte me ato qe shpreh!

Ti me poshte ben nje ndarje arbitrare, qe nuk eshte po ashtu biblike, kur thua se ka te krishtere qe ecin sipas frymes, me frute si ato tek Galatianet, ndersa ka edhe disa te tjere qe ti i quan "te krishtere" (perse ne thonjeza?, dikush o eshte o nuk eshte fare i krishtere. Titulli i krishtere nuk mund te jete i mesem, edhe per me teper Bibla nuk flet per mundesi te te qenit i krishtere ne thonjeza) qe kan besim te vdekur!!!

Tashti serish, i krishteri eshte i krishter, edhe besimi eshte besim.

Ti ne komentin tend pa dashur bie dakort me mua ne piken se nje i krishtere, duke e vdekur besimin e tij me ane te veprave te mishit, e kthen veten ne "te krishtere", dmth me fjale te tjera devijon, apostazon, bie nga hiri edhe gradualisht pritet fare nga Hardhia, humbet shpetimin, edhe ne ate moment ai edhe pse mund te njohet si i krishtere ne bote eshte kthyer vecse ne nje "te krishter" ne sy te Zotit edhe Kishes se tij.

Por gabimi yt qendron ne faktin se ti sheh dy grupe te krishteresh, te krishteret edhe "te krishetert", si te ndara qe ne fillim edhe jo se ata te "krishteret" jane ish te krishteret e rene!
    ==========

serish, me poshte ti thua se jo te gjithe qe shkojne ne Kishe jane teb Kishes!

Shume bukur! Me pas ti thua se Pali kur flet per imoralitet etj, u drejtohet atyre te ashtequajtur te krishtere!!!

E sheh gabimin tend?!

Nqs Pali do njihte ndinje te ashtequajtur te krishtere, ai nuk do tu fliste fare mbi vepra imoraliteti apo vjedhje, por do tu thoshe qe te besonin se end enuk kane filluar te bejne hapin epare!

Fakti qe ai u flet per vepra mekati, tregon se ai po u drejtohet te krishtereve te vertete, qe kan pranuar besen me zemer etj, por qe po nuk e ruajten ne jeten e perditshme, mund te devijojne....

"aq me teper ruajuni ju, qe jeni prej se shartuares, se mos te priteni!!!!!

Perse do ti paralajmeroje Pali te krishteret jo judenje se nqs Izraeli ra, mundesia eshte jo me e vogel qe nje pagan, edhe pse i shartuar me Israelin frymor (Kishen), nqs nuk qendron, BIE, PRITET, qe nuk eshte gje tjeter vecse HUMBJA e SHPETIMIT me ane te herezise apo jetes se padenje!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 17-11-2002 mė 19:29

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

me thuaj..

Me thuaj klodi ku thuhet se Anania ishte i rilindur ne Krisht. Fole me fakte dhe jo me deshira. Krishtin endiqnin edhe besimtare dhe jo besimatre. A mundet ai qe eshte Beimitar i rilindur prej Frymes te mohoje dhe te ginjeje Frymen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Besimi fillon me FRIKE ndaj Perendise thuhet ne proverbat.
    Deshmeusi

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    sa per break..

Postuar mė parė nga Albo
    Duhet te kuptoni se Zoti nuk do te shpetoje vetem katoliket, as vetem orthodokset, as vetem ungjilloret. Zoti do te shpetoje te gjithe ata besimtare, nga te gjitha bashkesite e Krishtera qe vune ne vend FJALEN E TIJ dhe e jetuan jeten e tyre ne toke ashtu sic i pelqen Atit.
    Nje njeri sapo u nda (nga kjo toke), dhe u ngjit ne qiell. Atje e priti njeri nga engjejt, i cili vendosi t'i tregonte parajsen.
    -Ketu, - thote engjelli jane filan grup, ketu... jane te tjeret..
    -Poooo, thote i sapoardhuri, - une mendoja se keta nuk do te ishin...
    -Nejse, - thote engjelli, ketu jane filan grup... kurse ketu (dhe foli me ze teper te ulet) jane filan group.

-Me fal, - thote i sapoardhuri, perse e ule zerin kur me permende filanet ?
    -Sepse keta mendojne se jane vetem ne parajse, i tha engjelli...??!!

Ju pershendes te gjitheve,
    huggos
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga huggos : 18-11-2002 mė 02:09

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Huggos!

E verteta e krishtere edhe perjetesia nuk maten me mecurira barsaletash...

Une di te te them se Zoti me ane te Kishes se Tij, ne Shkrimin edhe Traditen e Shenjte pohon se ka menyra, rruge edhe arsye qe njeri i vetekrijon edhe i ben vete pengese vetes per te Hyre ne Parajse!

Po ashtu, ne vend te nje barsalete qe ti sjell, une po te sjell nje histori nga ata persona qe e ndoqen Krishtin deri ne vdekje, duke mohuar pasuri e te mirat e qejfet e botes qe i kishin me shumice, edhe duke mbajte mbi vete poshtrimin e te qenurit ndjekes i Krishtit.

Nje here nje Ati ne shkretetire i shfaqet nje njeri qe fillon ta shaje me lloj-lloj ofendimesh, per ti pare perulesine edhe i thote: Imoral; jam peregjigjet kokeulur eremiti (edhe pse nuk ishte ne te vertete). Vjedhes; jam pergjigjet serish eremiti (edhe pse nuk ishte). Mendjemadh; jam i thote serish. E ne fund njeriu i thote: Heretik, dmth perkrahes i mesimeve te gabuara...

atehere eremiti kercen perpjete me emocion edhe i pergjigjet fuqimisht...- JO HERETIK NUK JAM.

ateher njeriu i thote se perse nxehesh kaq shume, ti pranove aq gjera qe si ke, ndersa tek fjala heretik kundershtove.

Eremiti ia kthen: Spse te gjitha mekatat mund te te falen, por HEREZIA eshte mekat i pafalshem. Dmth fyerje kundra Frymes se Shenjte.

============

Prandaj te dashur Huggos, Deshmues, Albo, Astrit etj...qe nuk jeni pjesetare te se Vertetes sic e ka dhene Zoti ne Kishe

degjojini mire keto fjale...!

Me respekt (ps ate kafen po erdha ne Shqipni do ta jap une, esspresso )

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Shpetimi.

U be pak kohe qe e nderpreva vazhdimin e temes mbi shpetimin, por kjo ishte per shkak te diskutimeve, qe ne te krishtert patem po rreth kesja teme. Un edo te falenderoja te gjithe ata qe marin pjese ne kete diskutim , pasi mendoj se frytshmeria eshte e madhe. E megjithse ne kemi disa pikpamje jo te njejta, perseri jam i kenaqur me menyren dhe pasjonin e ketij diskutimi , pasi ne shkrimet e gjithsecilet do te mesoh dicka.
    Le te vazhdojme perseri me HIRIN e Perendise.
    Tek shembelltyra e djalit plangprishes, pame se si buron dhe vepron Hiri i Perendise tek ai njeri, i cili i kthehet me pendese drejt Perendise. Por une mendoj se gjeja me e rendesishme per njeriun eshte : Afrimi dhe marja e ketij Hiri shpetues tek Krijuesi Zoti Perendi.
    Hiri, i cili buron prej Perendise, i eshte dhen cdo njeriu sado mekatar dhe pagan qofte ai. Pali thote se : atje ku mekati eshte i madh, Hiri i Perendise eshte edhe me i madh, ne menyre qe gjithsecili te kete mundesine per te ardhur ne paqe me Krijuesin. Perendia nepermejt Hirit te tij te shumfarshem, e pranon njeriun perseri prane gjirit te tij Ateror, dhe njeriu behet pjestar i Hirit te Perendise, vetem me ane te perzgjedhjes dhe besimi tek Krishti. Por perse pikerisht Hirin e Perendise e marim vetem nepermjet besimit tek Krishti? Hiri i Perendise ka nje " Vlefte" ne thelb te tij, dhe kjo "Vlefte" eshte: Vepra e Krishtit ne kryq. Pra pagesa qe Jezusi i beri mekatit ne kryq. Hiri i Perendise eshte nje PASURI, me ane te se ciles njeriu shlyen Borxhin para Perendise. Pra te besosh tek Krishti do te thote te jesh i shlyer nga cdo mekat para Perendise, do te thote ta kesh paguar Borxin tend me ane te JEzusit, sepse Jezusi eshte ai qe e pagoi borxhin tone, me vepren e tij ne kryq. Prandaj pa Jezusin nuk ka shlyerje te mekatit dhe keshtu nuk ka Hir te Perendise.
    Hiri i Perendise u dha per te vetmen arsye se, njeriu ishte i PAFUQISHEM qe te vinte ne paqe me Perendine, per shkak te borxhit te mekatit. Pa paguar kete Borxh, midis njeriut dhe Perendise nuk kishte paqe. Atehere Zoti Perendi, i cili per shkak te dashurise qe kishte per krijesen e vet, e beri vete "Shlyerjen" , duke dhene Birin e tij te vetem ne kryq, si nje clirim te njeriut nga ky Borxh.
    Ky perfundim na tregon se , gjithshka eshte e pergatitur dhe kryer prej Perendise, e vetmja gje qe i duhet nejriut te beje eshte: ta mare kete Hir Perendie nepermejt besimit tek Krishti, dhe keshtu te kete mundesi qe te clirojhet nga mekati dhe vdekja. Kete fakt e shohim shume mire tek djali plangprishes. Nese shohim veprat e tij, ai ne cdo gje e kishte mohuar dhe perdhosur emrin e atit' te tij. Ai nuk kishte asnje VEPER me ane te se ciles do te mund ti PELQENTE atit' te tij. Me kete fakt Jezusi na tregon, poziten e njeriut ne mardhenie me Atin qiellor. Nese njeriu nuk do te vije se pari ne nje perfundim te tille , e ka te veshtire qe te gjeje rrugen drejt Perendise. Djali plangprishes, e pranoi kete perfundim , dhe jo vetem kaq, por ai e pranoi se para atit te tij , nuk mund te justifikohej me asnje lloj vepre te tij. Por cila ishte menyra dhe rruga qe ai ndoqi per tu kthyer prane atit te tij? Ai e filloi me mohimin e vetvetes , pra ai pranoi se ishte nje mekatar dhe borxhli para atit' te tij. Keshtu e vetmja rruge nepermejt se ciles ai do te mund te kthehej tek ati' i tij, ishte rruga e HIRIT. Ai ishte i vendosur ne nje fakt, ne te cilin kishte vendosur cdo shprese per kthim, dhe fakti ishte: "Une jam biri i atit' tim" dhe prej atit' tim buron cdo miresi dhe dashuri.Pra ai gjeti HIR ne sy te Atit' dhe ky Hir beri qe ai te kthehej perseri ne gji te atit" te tij. Ai ju afrua me pendese duke keruar falje dhe meshire prej atit'te tij. Dhe Hiri i shumfarshem i atit' verpoi tek ai , dhe keshtu ai rifitoi birerine e humbur, duke u bere perseri trashegimtar i pasurise se atit'.
    Jezusi me ane te kesaj shembelltyre , na tregon rrugen qe duhet te ndjeke njeru, per te ardhur ne paqe me Perendine, dhe kjo eshte rruga e Hirit nepremjet besimi tek Krishti.
    Po keshtu Jezusi tek nje shembelltyre tjeter , na tregon se cfare do te thote, te "kesh" dhe te "perdoresh" Hirin e Perendise.
    Kjo shprehet qarte tek shembelltyra e "Tallantave".
    Tek Djali plangprishes pame FUQINE vepruese te Hirit te Perendise ,se si ai vepron tek mekatari qe kthehet me pendese prane Ati qiellor. Ndersa tek shembelltyra e Tallantave , do te shohim se cfare odo te thote , te "kesh" dhe te "perdoresh" Hirin e Perendise.
    Hiri i Perendise nuk i nevoitet mekatarit vetem sa per ti dhen mundesine e kthimit dretj Ati i tij qiellor, ai eshte prezent dhe veprues tek besimtari , pergjate gjithe jetes qe ai jeton ne kete bote.
    Tek shelbelltyra e Tallantave Mat:26. JEzusi na tregon se Hiri i Perendise eshte me besimtarin pergjate gjithe jetes qe ai jeton ne toke. Po keshtu tek kjo shembelltyre , JEzus na tregon se cdo te thote: te "pasurit e Hirit", te "jetuarit nen Hir" dhe te "perdorurit e hirit" te Perendise nga i krishteri.
    .
    Vazhdon.
    deshmuesi i Krishtit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 18-11-2002 mė 23:00

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Shpetimi I Perjetshem

Ne shkrimin tim te fundit mbi shpetimin pame se ne kete toke ka vetem dy familje shpirterore : Familja e Zotit dhe ajo e djallit.
    Ne lindem ne familjen e djallit ne kohen e lindjes tone fizike dhe ne lindem ne familjen e Zotit kur ne pranuam Jezu Krishtin si Shpetimtarin tone. Gjoni 1:12-13.
    Me te drejte lind pyetja qe edhe shume pjesmarres ne kete teme e kane trajtuar : “A mund ta humbase une kete dhurate te lire te shpetimit?”
    Le ti drejtohemi autoritetit te Bibles per pergjigjen tone.

A - Cfare tha Jezusi lidhur me “Shpetimin e Perjetshem?”

1- Ai premtoi se ne mund te shkojme tek Ai dhe te shpetonim, dhe Ai nuk do te na hidhte ne jashte familjes se Tij. Gjoni 6:37 :

37. Gjithēka qė mė jep Ati do tė vijė tek unė; dhe atė qė vjen tek unė, unė nuk do ta nxjerr jashtė kurrė,

2- Ai premtoi se asnje njeri nuk ishte aq i forte sa te mund te na nxirrte nga dora e Tij. Gjoni 10:27-29

27. Delet e mia e degjojne zerin tim, une i njoh dhe ato me ndjekin;
    28. dhe une u jap atyre jeten e perjetshme dhe nuk do te humbasin kurre, e askush nuk do t’i rrembeje nga dora ime.
    29. Ati im, qe mi dha , eshte me i madh se te gjithe; dhe askush nuk mund t’i rrembeje nga dora e Atit tim.

B - Cfare thote pjesa tjeter e Bibles lidhur me "Shpetimin e perjetshem".

1. Kur dikush eshte i shpetuar, ai kurre nuk do te vdese apo te humbase ne ferr. Gjoni 3:15; 3:18; 3:36; 5:24; Letra 1 Gjonit 2:25. :

15 qė kushdo qė beson nė tė tė mos humbasė, por tė ketė jetė tė pėrjetshme.
    18 Ai qė beson nė tė nuk dėnohet, por ai qė nuk beson tashmė ėshtė dėnuar, sepse nuk ka besuar nė emrin e Birit tė vetėmlindur tė Perėndisė.
    36 Kush beson nė Birin ka jetė tė pėrjetshme, kurse kush nuk i bindet Birit nuk do tė shohė jetė, por zemėrimi i Perėndisė qėndron mbi tė``.

25 Dhe ky ėshtė premtimi qė ai na bėri: jeta e pėrjetshme.

2. Asgje nuk mund te ndaje ndonjehere besimtarin nga Krishti. Romakeve 8:35-39 :

35 Kush do tė na ndajė nga dashuria e Krishtit? Pikėllimi, a ngushtica, a pėrndjekja, a uria, a tė zhveshurit, a rreziku, a shpata?
    36 Siē ėshtė shkruar: ``Pėr ty po vritemi gjithė ditėn; u numėruam si dele pėr therje``.
    37 Por nė tė gjitha kėto gjėra ne jemi mė shumė se fitimtarė pėr hir tė atij qė na deshi.
    38 Sepse unė jam i bindur se as vdekja, as jeta, as engjėjt, as pushtetet, as fuqia dhe as gjėrat e tashme as gjėrat e ardhshme,
    39 as lartėsitė, as thellėsitė, as ndonjė tjetėr krijesė, nuk do tė mund tė na ndajė nga dashuria e Perėndisė qė ėshtė nė Jezu Krishtin, Zotin tonė.

3. Besimtari bekohet nga Shpirti i Shenjte qe nga momenti qe ai shpeton, deri sa te shkoje te bashkohet me Jezusin.
    Efesianeve 1:13; 4:30 :

13 Ne te edhe ju,pasi e dėgjuat fjalėn e sė vėrtetės, ungjillin e shpėtimit tuaj, dhe pasi besuat, u vulosėt me Frymėn e Shenjtė tė premtimit,
    30 Dhe mos e trishtoni Frymen e Shenjte te Perendise me te cilin u vuloset per diten e shpengimit.

4.Jezusi ka premtuar per t'i ruajtur ata qe Ai i shpeton.
    Juda 1, 24 ; 1 Thesalonikasve 5: 23-24

Juda, shėrbėtor i Jezu Krishtit dhe vėllai i Jakobit, tė thirrurve qė u shenjtėruan nė Perėndinė Atė dhe tė ruajtur nė Jezu Krisht:
    Dhe atij qė mund t`ju ruajė nga ēdo rrėzim dhe t`ju nxjerrė para lavdisė sė tij tė paqortueshėm dhe me gėzim,

23Dhe Perėndia i paqes ju shenjtėroftė ai vetė tėrėsisht; dhe gjithė fryma juaj, shpirt e trup, tė ruhet pa tė metė pėr ardhjen e Zotit tonė Jezu Krisht.
    24Besnik ėshtė ai qė ju thėrret, i cili edhe do ta bėjė.

5. Jezusi eshte Autori (inisiatori) i shpetimit tone dhe Ai eshte gjithashtu Mbaruesi i shpetimit tone. Hebrenjve 12:2; Filipianeve 1:6 :

duke i drejtuar sytė te Jezusi, kreu dhe plotėsonjėsi i besimit, i cili, pėr gėzimin qė ishte pėrpara tij, duroi kryqin duke e pėrēmuar fyerjen dhe u ul nė tė djathtėn e fronit tė Perėndisė.
    duke qėnė i bindur pėr kėtė, se ai qė nisi njė punė tė mirė nė ju, do ta pėrfundojė deri nė ditėn e Jezu Krishtit.

Duke e mbyllur ketu ketu shkrim te sotem qe do ta vazhdoje me vone ne dashte Zoti kini ne mendjet tuaja premtimin e Atij qe nisi nje pune te mire ne ju (besuat ne Tedhe u shpetuat) se Ai eshte besnik dhe do ta perfundoje kete shpetim. Le te falenderojme Zotin per premtimin e tij te mrekullueshem dhe per sigurine e shpetimit qe ne kemi marre me ane te tij.Kemi dhe plot gjera te tjera per ta falenderuar Perendine tone qe na ka dashur qysh para se ne te eksistonim dhe kapergatitur rrugen e shpetimit, dhe ne te kapur fort pas Krishtit ecim te sigurt drejt fitores.Shpresa jone eshte tek Jezu Krishti.Do te ishim te marre dhe budallenj te mbeshteteshim tek vetvetja jone se mund te benim dicka per te shpetuar. Ata qe besojne tek veprat e tyre jane me te humburit.Une per veten time mund te them se pervec mekatit tim asgje te mire nuk i kam sjelle Zotit, por meshira e tij me tregoi se ku isha, ku kam jetuar dhe me hapi syte te shoh se ku me conte vepra ime.Tani qe kam besuar ne Zotin Jezu Krisht eshte Fryma e Tij qe me drejton rrugen time te veshtire por te sigurte.Faleminderit Perendi i dashur qe me ke pranuar ne familjen tende nepermjet gjakut te Krishtit.Amen

Vazhdon
    Me respekt, Astriti!
    Zoti ju bekofte!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar mė parė nga Astrit77
    Shpetimi I Perjetshem

Ne shkrimin tim te fundit mbi shpetimin pame se ne kete toke ka vetem dy familje shpirterore : Familja e Zotit dhe ajo e djallit.
    Ne lindem ne familjen e djallit ne kohen e lindjes tone fizike dhe ne lindem ne familjen e Zotit kur ne pranuam Jezu Krishtin si Shpetimtarin tone. Gjoni 1:12-13.
    Me te drejte lind pyetja qe edhe shume pjesmarres ne kete teme e kane trajtuar : “A mund ta humbase une kete dhurate te lire te shpetimit?”
    Le ti drejtohemi autoritetit te Bibles per pergjigjen tone.

A - Cfare tha Jezusi lidhur me “Shpetimin e Perjetshem?”

1- Ai premtoi se ne mund te shkojme tek Ai dhe te shpetonim, dhe Ai nuk do te na hidhte ne jashte familjes se Tij. Gjoni 6:37 :

37. Gjithēka qė mė jep Ati do tė vijė tek unė; dhe atė qė vjen tek unė, unė nuk do ta nxjerr jashtė kurrė,

2- Ai premtoi se asnje njeri nuk ishte aq i forte sa te mund te na nxirrte nga dora e Tij. Gjoni 10:27-29

27. Delet e mia e degjojne zerin tim, une i njoh dhe ato me ndjekin;
    28. dhe une u jap atyre jeten e perjetshme dhe nuk do te humbasin kurre, e askush nuk do t’i rrembeje nga dora ime.
    29. Ati im, qe mi dha , eshte me i madh se te gjithe; dhe askush nuk mund t’i rrembeje nga dora e Atit tim.

B - Cfare thote pjesa tjeter e Bibles lidhur me "Shpetimin e perjetshem".

1. Kur dikush eshte i shpetuar, ai kurre nuk do te vdese apo te humbase ne ferr. Gjoni 3:15; 3:18; 3:36; 5:24; Letra 1 Gjonit 2:25. :

15 qė kushdo qė beson nė tė tė mos humbasė, por tė ketė jetė tė pėrjetshme.
    18 Ai qė beson nė tė nuk dėnohet, por ai qė nuk beson tashmė ėshtė dėnuar, sepse nuk ka besuar nė emrin e Birit tė vetėmlindur tė Perėndisė.
    36 Kush beson nė Birin ka jetė tė pėrjetshme, kurse kush nuk i bindet Birit nuk do tė shohė jetė, por zemėrimi i Perėndisė qėndron mbi tė``.

25 Dhe ky ėshtė premtimi qė ai na bėri: jeta e pėrjetshme.

2. Asgje nuk mund te ndaje ndonjehere besimtarin nga Krishti. Romakeve 8:35-39 :

35 Kush do tė na ndajė nga dashuria e Krishtit? Pikėllimi, a ngushtica, a pėrndjekja, a uria, a tė zhveshurit, a rreziku, a shpata?
    36 Siē ėshtė shkruar: ``Pėr ty po vritemi gjithė ditėn; u numėruam si dele pėr therje``.
    37 Por nė tė gjitha kėto gjėra ne jemi mė shumė se fitimtarė pėr hir tė atij qė na deshi.
    38 Sepse unė jam i bindur se as vdekja, as jeta, as engjėjt, as pushtetet, as fuqia dhe as gjėrat e tashme as gjėrat e ardhshme,
    39 as lartėsitė, as thellėsitė, as ndonjė tjetėr krijesė, nuk do tė mund tė na ndajė nga dashuria e Perėndisė qė ėshtė nė Jezu Krishtin, Zotin tonė.

3. Besimtari bekohet nga Shpirti i Shenjte qe nga momenti qe ai shpeton, deri sa te shkoje te bashkohet me Jezusin.
    Efesianeve 1:13; 4:30 :

13 Ne te edhe ju,pasi e dėgjuat fjalėn e sė vėrtetės, ungjillin e shpėtimit tuaj, dhe pasi besuat, u vulosėt me Frymėn e Shenjtė tė premtimit,
    30 Dhe mos e trishtoni Frymen e Shenjte te Perendise me te cilin u vuloset per diten e shpengimit.

4.Jezusi ka premtuar per t'i ruajtur ata qe Ai i shpeton.
    Juda 1, 24 ; 1 Thesalonikasve 5: 23-24

Juda, shėrbėtor i Jezu Krishtit dhe vėllai i Jakobit, tė thirrurve qė u shenjtėruan nė Perėndinė Atė dhe tė ruajtur nė Jezu Krisht:
    Dhe atij qė mund t`ju ruajė nga ēdo rrėzim dhe t`ju nxjerrė para lavdisė sė tij tė paqortueshėm dhe me gėzim,

23Dhe Perėndia i paqes ju shenjtėroftė ai vetė tėrėsisht; dhe gjithė fryma juaj, shpirt e trup, tė ruhet pa tė metė pėr ardhjen e Zotit tonė Jezu Krisht.
    24Besnik ėshtė ai qė ju thėrret, i cili edhe do ta bėjė.

5. Jezusi eshte Autori (inisiatori) i shpetimit tone dhe Ai eshte gjithashtu Mbaruesi i shpetimit tone. Hebrenjve 12:2; Filipianeve 1:6 :

duke i drejtuar sytė te Jezusi, kreu dhe plotėsonjėsi i besimit, i cili, pėr gėzimin qė ishte pėrpara tij, duroi kryqin duke e pėrēmuar fyerjen dhe u ul nė tė djathtėn e fronit tė Perėndisė.
    duke qėnė i bindur pėr kėtė, se ai qė nisi njė punė tė mirė nė ju, do ta pėrfundojė deri nė ditėn e Jezu Krishtit.

Duke e mbyllur ketu ketu shkrim te sotem qe do ta vazhdoje me vone ne dashte Zoti kini ne mendjet tuaja premtimin e Atij qe nisi nje pune te mire ne ju (besuat ne Tedhe u shpetuat) se Ai eshte besnik dhe do ta perfundoje kete shpetim. Le te falenderojme Zotin per premtimin e tij te mrekullueshem dhe per sigurine e shpetimit qe ne kemi marre me ane te tij.Kemi dhe plot gjera te tjera per ta falenderuar Perendine tone qe na ka dashur qysh para se ne te eksistonim dhe kapergatitur rrugen e shpetimit, dhe ne te kapur fort pas Krishtit ecim te sigurt drejt fitores.Shpresa jone eshte tek Jezu Krishti.Do te ishim te marre dhe budallenj te mbeshteteshim tek vetvetja jone se mund te benim dicka per te shpetuar. Ata qe besojne tek veprat e tyre jane me te humburit.Une per veten time mund te them se pervec mekatit tim asgje te mire nuk i kam sjelle Zotit, por meshira e tij me tregoi se ku isha, ku kam jetuar dhe me hapi syte te shoh se ku me conte vepra ime.Tani qe kam besuar ne Zotin Jezu Krisht eshte Fryma e Tij qe me drejton rrugen time te veshtire por te sigurte.Faleminderit Perendi i dashur qe me ke pranuar ne familjen tende nepermjet gjakut te Krishtit.Amen

Vazhdon
    Me respekt, Astriti!
    Zoti ju bekofte!

degjo! Deshmuesi thote se une sjell vargje te njeaneshme, ndersa ju vargje sillni po ashtu....

Tashti, a mund ti pergjigjesh ti vargjeve te sjella prej meje Astrit?

Po deshiron, shohim edhe te tuat nje per nje...

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Klod!

Per cilat vargje e ke fjalen, per ato qe ti ke sjelle tek tema e re "Siguria e shpetimit(protestant) vs. Shpetimi si nje proces(ortodoks)"

Me thuaj se per cilat vargje e ke fjalen dhe une do te perpiqem te pergjigjem megjithese shkrimi im i mesiperm i cituar prej teje tregon qarte pozicionin tim mbi kete teme dhe te them te drejten mua me duhet me shume kohe per ta bere kete, pasi me duhet te studioj keto vargje dhe te konsultoj edhe studiuese te tjere ne lidhje me to per te nxjerre nje konkluzion me te sakte.
    Ne jemi njerez dhe shohim pjeserisht dhe ne jemi te kufizuar ne kohe dhe hapesire. Vetem Fryma e Shenjte mund te na jape mundesine te shohim mesazhin Biblik ashtu sic eshte i pandryshuar dhe une para se te shkruaj dicka i lutem Frymes qe te me ndihmoje te them ato gjera qe Fryma do.

Megjithate dua te shpreh respekt dhe konsiderate per cdo pjesmarres ne keto diskutime edhe pse kemi mendime te ndryshme.Le te perpiqemi te gjithe te bejme vullnetin e Zotit dhe ta bejme qellimin e jetes sone :

Te pelevdojme Zotin

Me respekt, Astriti!
    Zoti ju bekofte!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Faqja 5 prej 20 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  2. Bota po kthehet drejt Islamit
    Nga titi-a nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 07-12-2008, 18:47
  3. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  4. Besimi, Veprat dhe Shpetimi.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 13-08-2003, 20:34
  5. Beratasit dhe ēifutėt
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 10:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •