Close
Faqja 18 prej 20 FillimFillim ... 81617181920 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 195

Tema: Shpetimi.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ore Astrit, po ju besoni edhe nuk jeni fare njerez serioze!

po ku thuhet ne ate citim se jane kthyer me shumice (me qindra, meduket se shprehesh ti)? une jam shprehur per Dyndjet e protestanteve amerikane ne gara me njer-tjetrin per te kthyer Atesitet Ruse

kjo nuk ka te beje fare me kishen.

A me gjen dot ti ndonje rast si i ketyre qe une po sjell ne forum, ku pastore me dekada, nerez te perkushtuar, u kthyen ne ortodokse?

Mire qe i lpexon shkrimet, po lexoji mire qe ti kuptosh tamam. Se vetem shkrimi i At. john-it ish protestant pastor....eshte mjaft qe te dish te vereten!

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Postuar me pare nga Klod

Se vetem shkrimi i At. john-it ish protestant pastor....eshte mjaft qe te dish te vereten!
    Une mendoj se ne qofte se do te dish te verteten duhet te lexojme dhe studiojme Biblen, dhe e verteta biblike nuk mund te matet dhe krahasohet me kthimin e disa pastoreve, apo edhe te disa ungjilloreve ne ordotokse ose katolik. Nuk dua te polemizoj mbi kete teme teper te mprehte, ortodoks, katolik, protestant, apo cfaredo lloj tjeter emertimi, sepse cdo grup pretendon se e njeh te verteten dhe se eshte ne rruge te drejte. Ne fund vepra e secilit do te provohet nga zjarri dhe ne se qendron ai do te marre shperblimin e tij, por nese ajo digjet, atehere ai do te jete i humbur.

Une do te vazhdoj perseri me analizen e vargjeve te mesiperme, por kete do ta bej sipas mundesive qe kam.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Astrit!

Ju serish i anashkaloni mesazhit te temes. Vertete qe kthimi i disa njerezve nga nje fe ne nje tjeter, ndoshta nuk eshte vula, si te thuash, ku vertetohet pasaktesia e se pares, por ndoshta e pare me nje predispozite te mire, eshte nje deshmie fare e qarte, te ciles deshmi, ju as nuk i pergjigjeni dot.

Ketu nuk po flitet per terma ortodokse, katolike e protestante ne vetvete, por per menyra te menduari.

Ps. vete fakti se te thenit se 'nqs do te mesoh te verteten, hape biblen edhe lexo (qe do te thote veteinterpreto)', tregon ne vetvete, ate qe ne quajme "protestantizem". Ky lloj te menduari, nuk eshte i krishtere.

Sic e mund edhe ta shohesh nga deshmite e shume pastoreve ish-protestante, problemi qendron me menyren se si "protestantet" e trajtojne Shkrimin e Shenjte.

Analogji: Nuk u krijua njeriu per ligjin, por ligji per njeriun. Ne kete shembull biblik, po te studiosh historine e krishterimit, do te shohesh fare qarte se, "Nuk u krijua Kisha per Biblen, por bibla u krijua prej edhe per Kishen."

Bibla e pare jashte Kishe, humbet kanalin, neper te cilin vijon.

Prandaj edhe ne nje nga shkrimet e mia ne kete forum, une e kam filluar me thenien e Augustinit te Karthxhit (mos harro qe eshte peshkopi qe beri kanonin biblik te pare, ne gjendjen e asaj qe ne kemi sot): "Une nuk do ta besoja Ungjillin (Biblen), nqs nuk do te ish autoriteti i Kishes katolike".

Ne kete autoritet, ai mundi te shpalle numrin e letrave te dhiates se Re, ndryshe nuk do te mund ta bente dot.

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390

Pershendetje!

Ju pershendes te gjitheve qe shkruani ne forumin dhe neper tema te ndryshme ku kemi patur diskutime te shumellojshme.

Le te jete ky vit nje vit i mbare dhe nje ecje e sigurte me Perendine dhe nje rritje me Zotin Jezu Krisht.

Le te vazhdojme te shpallim sigurine e shpetimit qe na jep hiri i Zotit tone Jezu Krisht dhe le ti japim Atij lavdi.

Une mendoj se per cdo njeri ne radhe te pare ka rendesi maredhenia e tij me Perendine dhe qe kjo maredhenie te jete e rregulluar, Bibla na meson se eshte Krishti lidhja dhe rregullatori i saj.Ne qofte se ne kemi pranuar mekatin tone dhe jemi penduar perpara Perendise dhe pranojme faljen e mekateve nepermjet gjakut te Krishtit, atehere jemi te rilindur perseri dhe jemi bij te Perendise se gjalle, dhe denimi per mekatin tone eshte paguar tashme nga Krishti dhe perpara Perendise ne jemi te shfajesuar. Kjo eshte maredhenia vertikale Perendi-njeri dhe vetem Krishti ben te mundur qe te rivendoset nje maredhenie e tille e drejte.Them te rivendoset sepse ajo ka ekzistuar para se Adami te mekatonte "e drejte", por mekati e prishi ate dhe ate qe njeriu e humbi ne kopeshtin e Edenit, Perendia e restauroi dhe hodhi nje themel te sigurte, qe mbi kete themel te ndertohet cdo gje qe mund te rezistoje. Jashte ketij themeli cdo gje shkaterrohet dhe njeriu peson humbje.Ne momentin qe Krishti hyn ne jeten tone dhe ne shkembejme me Te mekatin tone me drejtesine e Tij, ne pranohemi prej Tij ne familjen e Krishtit dhe qe ndryshe quhet edhe trupi i Krishtit, apo nusja e Krishtit, apo kisha e Krishtit dhe ne vijme ne maredhenien horizontale njeri-njeri, apo i krishtere- i krishtere dhe Bibla na meson qe ne duhet ti duam vellezerit dhe motrat tona ne Krisht dhe nga kjo dallohen te krishteret e vertete sic thuhet tek 1 Gjonit.

Bibla eshte autoriteti absolut i Fjales se Perendise dhe sipas Hebrenjve 4:12 ajo eshte e gjalle dhe vepruese, eshte me e mprehte se cdo shpate me dy tehe dhe na gjykon neve, mendimet dhe deshirat e zemres.Bibla nuk e merr autoritetin prej kishes, por Bibla i jep autoritet kishes, nuk eshte kisha ajo qe krijoi Biblen, por Bibla krijoi gjithshka. Gjoni 1:1-4 :

1 Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi
    2 Ai (fjala) ishte nė fillim me Perėndinė.
    3 Tė gjitha gjėrat u bėnė me anė tė tij (fjala), dhe pa atė nuk u bė asnjė nga ato qė u bėnė.
    4 Nė atė ishte jeta, dhe jeta ishte drita e njerėzve.
    .

Pra Fjala ishte e para dhe Fjala krijoi gjithshka.Kur njerezit e thirrur te Perendise shkruan shkrimet e shenjta, Fryma e Shenjte ishte gjithmone e pranishme dhe eshte Ai autori kryesor i Bibles.Libra te ndryshem te Bibles u shkruan nga njerez te ndryshem, por Fryma e Shenjte eshte e pranishme ne te gjitha librat e Bibles, ne mund te mos dime autoresine njerezore per libra te ndryshme te Bibles, por ne dime gjithmon autoresine Hyjnore te saj. Le ti japim lavdine dhe falenderimet tona Perendise qe eshte kujdesur gjithmone qe Fjala e Tij te jete e pagabueshme dhe qe eshte si pishtar ne kemben tone dhe si nje llambe ne shtegun tone dhe qe na udheheq ne cdo moment dhe na tregon rrugen drejt se vertetes, drejt jetes se perjetshme.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

freethinker
    Anėtarėsuar
    10-05-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    56

Exclamation

ME rastisi te isha njehere, ne nje kishe adventiste( e dites se shtate.... Kisha adventiste, ....ka disa pika te vecanta, ku nje nga keto eshte, mbajtja e dites se shtate , si nje pike e rendesishme qe ndikon drejtpersedrejti ne marjen e dhurates se Perendise. ...Ajo menjehere me tha: Mendoj se diten e shtate nuk e mbaj ashtu sic duhet, pra me vepra me dukete se ende nuk e meritoj dhe nuk jam e shpetuar.

Kisha adventiste nuk beson se ne shpetohemi nepermjet veprave, por vetem nepermjet besimit (marredhenies ) qe kemi tek Krishti.
    Sa per sigurine e shpetimit Gjoni 5:24-25 tregon fare qarte qe mund te kemi siguri 100% te shpetimit tone. Ajo cfare kisha Adventiste nuk pranon eshte 'once saved always saved'
    Nderkohe kur ne shpetohemi vetem nepermjet besimit, kjo nuk do te thote qe nuk kemi pergjegjesi per veprat qe bejme! Krishti tha: "ne qofte se me doni mua, mbani urdherimet e mia"
    Ne mbajme Diten e Shtate, jo ne menyre qe te shpetohemi, por sepse eshte nje nga urdherimet e Zotit ashtu sic eshte edhe urdherimi "Mos vri, etj" (Eksodi 20)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga freethinker

Ne mbajme Diten e Shtate, jo ne menyre qe te shpetohemi, por sepse eshte nje nga urdherimet e Zotit ashtu sic eshte edhe urdherimi "Mos vri, etj" (Eksodi 20)
    I nderuar freethinker. Dua te di me te detajuar, se cfare urdherimi na ka lene Krishti konkretisht per diten e sabatit.
    Deshmuesi

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga freethinker
    Sipas kėsaj llogjike, ju nuk duhet tė hani as mishin e derrit, apo jo?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

freethinker
    Anėtarėsuar
    10-05-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    56
    Ate cfare Krishti ka thene eshte qe "ne qofte se me doni mua, mbani urdherimet e mia" dhe ne qofte se besojme se Krishti eshte Zot, dhe i njejti Zot si ne Dhiaten e Vjeter, atehere 10 urdherimet jane urdherimet e Zotit!

Persa i perket mishit te derrit, ka nje arsye perse eshte shkrojtur ne Bibel. Kur lexojme Levitikun, megjithese shume e kuptojne kete liber si nje manual rregullash, mesazhi kryesor eshte ai qe Zoti eshte i interesuar per cdo aspekt te jetes tone; si higjena, shendeti etj. Ne qofte se libri i Levitikut do te shkruhej ne kohen e soteshme, do gjendeshin shume rregulla si psh, mos pi duhan, etj. Megjithate, nuk ia vlen te 'split hair' ne lidhje me cfare lejohet te hahet dhe cfare nuk lejohet. Thjesht Zoti qe na krijoi deshiron qe ne te kujdesemi per shendetin tone, sepse keshtu do te jete me mire per ne.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    I dashur vella freethinker.
    kam lexuar nje pjese te shkrimeve te tua, dhe pajtohem ne plot mendime me ju. Por ti ( ashtu si cdo i krishtere tjeter), ke vecantesine e doktrines kishtare ne te cilen shkon. Aspak nuk kam qellim te gjykoj perzgjedhjen tende dhe doktrinen ne te cilen ti beson. Por kur vjen fjala per te thene te verteten, ne duhet te jemi te nje mendimi me fjalen profetike dhe me zbulesen e Frymes se Perendise, dhene kishes se Tij.
    Kam jetuar per nje perjudhe te mjaftueshme kohore ne kishen adventiste, dhe mendoj se njoh doktrinen e tyre. Kam qene ne kete kishe( ku dhe kam kontribuar ne predikime te ndryshme), jo si nje adventist (ne kuptimin e mire te fjales), por si nje i krishtere qe thote hapur dhe drejt fjalen e Perendise. nuk haroj te them se, pastori i asaj kishe, i cili ishte nga brazili, ishte miku im me i mire dhe me i dashur. Tani konkretisht dua te ndalem vetem tek nje thenie e jotja, ku ti thua se, "neqofte se besojme se Krishti eshte Zot, i njejti Zot i dhjates se vejter, atehere dhjete urdherimet jane urdherimet e Zotit. Une apsolutisht nuk jam kunder kesaj dhe e pranoj padiskutim, por, sensi ne te cilin ti e perdor, nuk eshte i plote dhe i qarte. Si fillim te them se, Ligji i Perendise dhene Mojsiut, nuk jane vetem dhjete urdherimet. Te besh nje ndarje te ligjit, ku disa ( psh 10 urdheresa) jan pjese te rendesishme te ligjit dhe disa te tjera jo, ky eshte nje paragjykim qe i behet ligjit te Perendise. Ne asnje vend ne dhjaten e vjeter nuk marim nje mesim , ku profetet te mesonin popullin, qe ata ti benin ligjit nje perzgjedhje te tille. Asnjehere Mojsiu nuk ju tha Hebrenjve se pjeset me te rendesihme te ligjit ishin dhjete urdherat, dhe per te tjerat mus u merakosni, pasi jane dytesore. Jezusi vete ju deshmoi judenjve se, une nuk erdha per te shfuqizuar ligjin dhe profetet, por per ti permbushur ato. Mos valle JEzusi ketu ka parasysh vetem dhjete urdheresat, apo ka parasysh te gjithe ligjin e shenjte te Perendise?
    Nese ne do te flasim per ligjin e Perendsie, atehere do ta pranojme ate te PLOTE, ashtu si Perendia e dha. Por nese do te bejme nje perzgjedhje tonen, duke quajtur si te rendesishme vetem disa pjese te ligjit, ateher ligji humbet qellimin per te cilin edhe u dha. Psh. nese do ti heqim ligjit, sakrificen qe judenjte duhet te benin ne altar per mekatat e tyre, atehere ne kemi humbur mesimin me fondamental te shlyerjes se mekatit. Shiko se sa pasjoja katastrofike sjell njohurija dhe zbatimi i vetem disa pjeseve te ligjit. ( kupto sensin ne te cilin flas)
    Ti mund te thuash se, vete JEzusi kur i referoheshe ligjit, shpeshher Ai citonte pjese nga dhjete urdheresat. Ky fakt nuk na con ne mendimin se, Jezusi i quante te parendesishme pjeset e tjera te Ligjit. Po keshtu, nuk kemi asnje lloj mesimi prej JEzusit, ku ai te na mesoje se vetem mbajtja e dhjete urdheresave eshte nje garaci e besimit tone. Une kam dale ne konkluzionin se, mbajtja e dhjete urdheresave prej te krishterit ne lidhje me ligjin e Perendise, nuk eshte aspak ashtu si kisha advenitse perpiqet tja u servir besimtareve te saj. Ligji humbet qellimin, nese ne e shohim ate te ndare nga pjeset e tjera te tij, ku disa jane te parendesishme dhe nuk duhen mbajtur, dhe disa te rendesishme dhe duhen mbajtur. Kjo eshte njesoj sikur shteti te kerkoje prej shtetasve te vet, qe ata te zbatojne vetem pjeset me te rendesishme te kushtetutes se vet, dmth. vetem disa ligje . A mund te mendosh se nje shtet i tille do te mund te kete nje zbatim te drejtesise ne vet jeten e tij qytetare?
    Vazhdon.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-02-2005
    Postime
    139
    Vella Freethinker,

Zoti ka dhene shume urdheresa, puna eshte kujt ja ka dhene ato.

Jezusi nuk dha asnje urdherese kishes per mbajtjen e ndonje dite, si psh sabatin.

Mbajtja e sabatit ishte nje udherim ndaj Izraelit, jo ndaj kishes.

Lexoji me vemendje keto vargje:

Eksodi 31:

13 "Fol edhe me bijtė e Izraelit, duke u thėnė: Tregoni kujdes tė madh pėr tė respektuar tė shtunat e mia, sepse ėshtė njė shenjė midis meje dhe jush pėr tė gjithė brezat tuaj, nė mėnyrė qė tė njihni se unė jam Zoti qė ju shenjtėron.

14 Do tė respektoni, pra, tė shtunėn, sepse ėshtė pėr ju njė ditė e shenjtė; kush e pėrdhos atė, do tė dėnohet me vdekje; kushdo qė bėn atė ditė ndonjė punė, do tė shfaroset nga gjiri i popullit tė tij.

15 Do tė punohet gjashtė ditė; por dita e shtatė ėshtė e shtuna e pushimit, e shenjtė pėr Zotin; kushdo qė do tė bėjė ndonjė punė ditėn e shtunė do tė dėnohet me vdekje.

16 Andaj bijtė e Izraelit do ta respektojnė tė shtunėn, duke e kremtuar atė brez pas brezi, si njė besėlidhje tė pėrjetshme.

17 Ajo ėshtė njė shenjė e pėrjetshme midis meje dhe bijve tė Izraelit, sepse nė gjashtė ditė Zoti bėri qiellin dhe tokėn, dhe ditėn e shtatė pushoi dhe u shlodh".

Vetem ne keto vargje e thote qarte, disa here qe kjo eshte nje beselidhje e Zotit me Izraelin, jo me kishen. Kishes nuk i eshte dhene kurre nje urdherim i tille.

Pra duhet te dallojme se kujt ia jep Zoti nje urdherim, dhe jo te pergjithesojme cdo urdherim qe Zoti ka dhene, dhe te themi kjo eshte per kishen.

Zoti i dha Izraelit plot urdheresa, pse te vecojme te Shtunen dhe te leme te tjerat pas dore, nese e shtuna eshte per ne?

Per me teper, ajo urdherese u dha e bashkengjitur me faktin qe nese dikush nuk e respekton, atehere duhet vrare! A e beni ju kete? Pse jo? Eshte pjese e urdhereses se mbajtjes, pse merrni vetem pjesen e pare dhe jo te dyten?

Tani, ne Dhjaten e Re, apostujt gjithmone u takuan te Dielen, Pali thote qe kur te mblidheni te Dielen, te mbidhni ofrimet.

1 Kor 16:

Sa pėr tė mbledhurit e ndihmave pėr shenjtorėt, bėni edhe ju ashtu si i urdhėrova kishat e Galatisė.

2 Tė parėn ditė tė ēdo jave, secili nga ju le tė vėrė mėnjanė aq sa mundet sipas tė ardhurave tė tij, qė, kur tė vij, tė mos bėhen atėherė mbledhje ndihmash.

Gjithashtu tek letrat e drejtuar KISHAVE, thuhet qarte qe Zoti e goxhdoi dokumentin e ligjit, dhe 10 urdherimeve ne kryq:

Kol 2:14

Ai e zhvlerėsoi dokumentin e urdhėrimeve, qė ishte kundėr nesh dhe ishte kundėrshtar, dhe e hoqi nga mesi duke e mbėrthyer nė kryq;

Ne asnje vend ne letrat drejtuar kishave nuk sheh ndonjerin te mbaje sabatin, ne te kundert flitet qarte se ligji ka kaluar, dhe sabati ishte pjese e ligjit.

Askush para Moisiut s'mbajti sabatin, dhe askush pas Moisiut s'e mbajti ate.

Shpresoj qe ky sqarim te te ndihmoje sadopak per kete teme.

Gjithe te mirat.

Ai duhet tė rritet dhe unė tė zvogėlohem. (Gjoni 3:30)

Faqja 18 prej 20 FillimFillim ... 81617181920 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  2. Bota po kthehet drejt Islamit
    Nga titi-a nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 07-12-2008, 18:47
  3. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  4. Besimi, Veprat dhe Shpetimi.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 13-08-2003, 20:34
  5. Beratasit dhe ēifutėt
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 10:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •