Close
Faqja 16 prej 20 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 195

Tema: Shpetimi.

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390

Ata qe jane ndricuar njehere!

Para se gjithash, duhet te veme re se ne kete paszh nuk gjejme asnje reference ku flitet per shpetimin.Nuk permendet fare shfajesimi, shenjterimi, rilindja, ose rigjenerimi.
    Ata qe jane ndricuar njehere nuk do te thote se jane rilindur, jane bere te shenjte, ose te drejte.Pra termat qe perdoren kudo ne Testamentin e Ri mbi shpetimin nuk jane perdorur fare ketu dhe nga kjo mund te themi se autori nuk po u drejtohet te shpetuarve.
    Ne e dime se jo te gjithe qe vijne ne kishe jane te shpetuar, vetem Zoti e di qe nga fillimi se kush jane te shpetuar dhe kush jo.Per mua ata qe jane ndricuar njehere jane persona qe vijne ne kishe dhe qe e kane degjuar te verteten, pra jane te informuar mbi te verteten, por nuk e kane pranuar ate. Eshte tjeter te degjosh dicka dhe tjeter ta pranosh ate.Askush nuk mund te thote se menjehere sapo ka degjuar ungjillin per here te pare ai ose ajo ka besuar menjehere ate.Une vete jam deshmitar per veten time qe se kam pranuar ungjillin menjehere, por pas nje kohe te gjate.
    Pra edhe njeher, te ndricuar (photizo-gr.) ketu ka kuptimin te jesh I ndricuar nga njohuria ose mesimi.

Si mendon ti Klodi ata qe e degjojne ungjillin per here te pare ose edhe disa here ,por qe nuk besojne ne Zotin Jezu Krisht akoma, a nuk mund te quhen te ndricuar nga e verteta, ungjilli? Eshte e vertete se edhe te shpetuarit jane te ndricuar, por gjithashtu eshte po aq e vertete se edhe nje i pashpetuar mund te jete i ndricuar.

Kur Jezusi erdhi per here te pare ne Galile per te filluar sherbimin e Tij, Ai tha se kishte ardhur te permbushte profecine e thene me pare nga Isaia 9:1-2 Populli qė ecte nė terr pa njė dritė tė madhe; (Mateu 4:16). Te gjithe ata qe pane dhe degjuan Jezusin pane "kete drite te madhe", por jo te gjithe ata qe e pane dhe degjuan u shpetuan, apo besuan. Te shohesh driten e Zotit dhe ta pranosh ate nuk eshte e njejta gje.Keta njerez ne Galile, si te gjithe njerezit qe e kane degjuar ungjillin, jane te ndricuar, por sipas ngjarjeve ne Bibel, vetem disa prej tyre besuan tek Krishti. Ata kishin njohuri natyrore, informacion me fakte, ata e pane Krishtin, e degjuan mesazhin e Tij nga vete goja e Tij, pane mrekullite e Tij me syte e tyre.Ata paten mundesine te shohin Perendine ne mish, nje mundesi qe vetem disa mijera njerez ne te gjithe historine e kane patur. Ja cfare thuhet tek Gjoni 12:35-36 :

35 Atėherė Jezusi u tha atyre: ''Drita ėshtė me ju edhe pėr pak kohė; ecni gjersa keni dritė, qė tė mos ju zėrė errėsira; kush ecėn nė errėsirė nuk di se ku shkon''.
    36 ''Gjersa keni dritė, besoni nė dritė, qė tė bėheni bij tė dritės''. Kėto gjėra tha Jezusi; pastaj u largua dhe u fsheh prej tyre.

Jeta per keta persona qe pane Jezusin nuk mund te ishte kurre me e njejte. Ata duhej te ishin te impresionuar nga Jezusi. Megjithate, ndonese kishte bere shume shenja para tyre, ata nuk besonin ne Te.(Gjoni 12:37)

E njejta gje kishte ndodhur edhe me judenjte te cileve u drejtohet autori i letres ne kete pasazh, ata ishin ndricuar, por nuk ishin shpetuar.Si rezultat ata ishin ne rrezik te humbisnin te gjithe mundesine per tu shpetuar, dhe te beheshin nje kundershtar, apostaze. Per shkak te mosbesimit te tyre, drita qe u ishte dhene atyre per ti shpetuar po behej nje gjykim kunder tyre.

Une do te perpiqem te sqaroj edhe me tej kete pasazh, por tani nuk kam me kohe dhe me duhet ta mbyll dhe pas 2 ditesh po te jete ne vullnetin e Zotit do te vazhdoj perseri ketu ku e kam lene.
    Keto jane mundesite e mia per momentin dhe besoj se me kuptoni.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Cili eshte komenti

[

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Hebrejnte :6:4-6:

Kam vene re gjithmone se kur arin te thuash drejt fjalen e Krishtit ,gjithmone do te perndiqesh dhe do te hasesh ne kundershtime, por eshte fatkeqesisht kur ato vijne prej te krishterve.
    Zoti i falte dhe ju dhente paqe dhe VAJ ne ENEN e tyre, per diten fundit.
    Astrit, te inkruajoj ne punen tende si i krishtere, rruga e Krishtit nuk eshte e lehte , por ne e kemi fituardhe ecim si fitimtare dhe jo si ata qe nuk njohin te verteten. Ketu po sjell dhe shpjegimin tim , si i krishtere qe jam.
    Le ta shohim konkretisht kete pasazh, dhe une mendoj se eshte mrie qe ta shohim prej fillimit te kapitullit 6-te.
    Si gjithmone perpara se te pergjigjem kerkoj zbulesen e Frymes se Perendise, ne menyre qe i gjithe qellimi im te mos jete per te mburirt tim por per lavdi te Perendise.
    Hebrenj:4:1-6.
    "1.Prandaj duke e lene kryet e mesimit te Krishtit, le te synojme drejt " teleiotita"( perfundimit , persosmerise) , pa vene perseri themel pendimi prej punerash te vdekura, e bese ne Perendine. 2. Mesime per pagezime, te venurit e duarve, te ngjallurit e te vdekurve, e te gjyqit te perjetshem."
    Pali thote se, duke lene fillimin e mesimit te Krishtit, te ecim drejt persosjes. Une ne te gjitha shkriemt e mija e kam theksuar kete fatk te thene prej Palit, se I krishteri kalon ne nje proces SHENJTERIMI dhe PASTRIMI , drejt PERSOSJES, (te cilen disa e quajne, Proces i sheptimit). Nese vereni me kujdes kete varg , do te shikoni se, Pali ben nje ndarje midis fillimit te Besimit dhe fundit te tij, tek Besimtari. Pali thote se besimatri i vertete kristijan ( i cili eshte i shpetuar.Vep:13:48.) nuk vendos perseri thelmel tjeter pendimi ndaj punerave te tij te vdekshme e besim ne Perendine. Pra Pali na deshmon se per te KRishterine e vertete( te shpetuarin) ky eshte nje kapitull i mbyllur. Ai e ka bere Pendesen e vertete para kembeve te Jezusit LUk:15:21. , si dhe ka mare BESEN e vertet prej Perendise Galat:5:22. Pra ai tashme eshte plotesisht i ndertuar ne themel te Krishtit.
    Me poshte Pali thote se, pasi e kemi bere kete akt, tashme duhet te ecim drejt PERSOSMERISE. Por pyetja eshte: Kush shkon drejt persosmerise: I shpetuari , i pashpetuari, apo qe te dy?
    Pali e konfirmon kete fakt kur thote (varg ,6)se, drejt Peresosjes ECIN vetem ata qe nuk RREZOHEN, qe nuk e kryqezojne perseri Krishtin, qe nuk riperterihen perseri ne PENDIM dhe qe nuk e turpojne Krishtin. Pra me pak fjale, drejt persosjes ecin vetem bijte e Perendise, te cilet Perendia i PARENJOHU dhe i THIRI, i thiri dhe i DREJTESOI, i drejtesoi dhe i PERLEVDOI Romak:8:30.
    Pra ketu kemi nje ndarje, qe Pali na jep reth besimtareve te vertete, dhe atyre jo te vertete .
    Cili eshte tipari dallues i besimatereve jo te vertete (te pashpetuar , virgj.Budallacka), te cilet nuk mund te shkojne drejt PERSOSJES, ndaj besimatereve te vertete (te shpetuar,virgj. e Menuura)?
    Apostulli Pal vendos DRITEN, "mjetin" me te cilin ai tregon se kush eshte i perzgjedhuri nga i paperzgjedhuri, i thiruri nga i pathiruri, i drejtesuari nga fajtori(ende nen mekat), i perlevduari nga i rrezuari si dhe Biri nga kopili.
    Konkretisht Pali tek varg.4 thote:
    " Sepse eshte pune qe nuk behet ne ata qe u NDRICUAN njehere.. "
    Vetem me kete percaktim te Palit , eshte fare e thejshte qe te kuptojme se ne kete rast kemi te bejme me nje jobesimtar ose sherbetor te keq, te pashpetuar, te pa drejtesuar, te pa perzgjedhur dhe me nje KOPIL dhe jo BIR te Perendise. Cili eshte ndryshimi midis birit dhe kopilit, (po i permblesh keshutu te dyja grupimet)? Kopilat, thote Pali , jane vetem te NDRICUAR. Po BIJTE e Perendise si jane? MAteu:5:14: JEzusi thote:
    " Ju ( bij te Perendise)jeni DRITA e botes. "
    Si mendoni te dashur besimtare te krishtere, se DRITA dhe i NDRICUARI jane e njejta gje. ??
    Mendoj se cdo koment eshte i kote, dhe cdo orvatje e atyre qe periqen ta bejne te NDRICUARIN DRITE , nuk eshte gje tjeter vecse tiflositet, (verberi ne besim) , qe vjen per shkakun se, e VERTETA nukgjendet ne ta.
    Po e mbyll me nje krahasim :
    Pasqyra NDRICOHET prej DRITES, por asnjehere pasqyra nuk eshte DRITE. Kush periqet ta quaj pasqyren DRITE, nuk bne gje tjeter vecse..
    Ps. Astrit do deshiroja qe ti hidhje nje veshtirm vargut 9-te. Une po ta shkruaj kete varg , dhe po periqem qe te jete sa me afer origjinalit Grek. Pali thhote:
    "Por per ju o te dashur, ndonese flasim keshtu, na eshte mbushur mendja se kini GJERAT me te mira, te cilat JANE BASHKUAR ME SHPETIMIN."
    Nese do ta lexosh kete varg ne biblat e reja qe kemi, mendoj se ketu mesazhi eshte me i qarte dhe me i kthjellet.
    Pra Pali thote se te gjitha keto "Gjera", qe kane te bejne me PERSOSJEN e besimtarit te vertete kristjan, jane BASHKUAR me Spetimin. Pra Shpetimi eshte i pari dhe me pas vjen ecja drejt PERSOSJES (procesi i shenterimit)si nje i SHPETUAR. Ku ju, thote Pali, i kini te gjitha GJERAT per tu persosur , te cilat i jane BASHKUAR Shpetimit. Pra pa qene i shpetuar, kurre nuk mund te maresh "Gjerat" qe jane BASHKUAR me Shpetimin, qe do te thote se nuk mund te ecesh ne procesin e persosjes.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: Ata qe jane ndricuar njehere!

Postuar mė parė nga Astrit77
    Para se gjithash, duhet te veme re se ne kete paszh nuk gjejme asnje reference ku flitet per shpetimin.Nuk permendet fare shfajesimi, shenjterimi, rilindja, ose rigjenerimi.
    Ata qe jane ndricuar njehere nuk do te thote se jane rilindur, jane bere te shenjte, ose te drejte.Pra termat qe perdoren kudo ne Testamentin e Ri mbi shpetimin nuk jane perdorur fare ketu dhe nga kjo mund te themi se autori nuk po u drejtohet te shpetuarve.
    Ne e dime se jo te gjithe qe vijne ne kishe jane te shpetuar, vetem Zoti e di qe nga fillimi se kush jane te shpetuar dhe kush jo.Per mua ata qe jane ndricuar njehere jane persona qe vijne ne kishe dhe qe e kane degjuar te verteten, pra jane te informuar mbi te verteten, por nuk e kane pranuar ate. Eshte tjeter te degjosh dicka dhe tjeter ta pranosh ate.Askush nuk mund te thote se menjehere sapo ka degjuar ungjillin per here te pare ai ose ajo ka besuar menjehere ate.Une vete jam deshmitar per veten time qe se kam pranuar ungjillin menjehere, por pas nje kohe te gjate.
    Pra edhe njeher, te ndricuar (photizo-gr.) ketu ka kuptimin te jesh I ndricuar nga njohuria ose mesimi.

Si mendon ti Klodi ata qe e degjojne ungjillin per here te pare ose edhe disa here ,por qe nuk besojne ne Zotin Jezu Krisht akoma, a nuk mund te quhen te ndricuar nga e verteta, ungjilli? Eshte e vertete se edhe te shpetuarit jane te ndricuar, por gjithashtu eshte po aq e vertete se edhe nje i pashpetuar mund te jete i ndricuar.

Kur Jezusi erdhi per here te pare ne Galile per te filluar sherbimin e Tij, Ai tha se kishte ardhur te permbushte profecine e thene me pare nga Isaia 9:1-2 Populli qė ecte nė terr pa njė dritė tė madhe; (Mateu 4:16). Te gjithe ata qe pane dhe degjuan Jezusin pane "kete drite te madhe", por jo te gjithe ata qe e pane dhe degjuan u shpetuan, apo besuan. Te shohesh driten e Zotit dhe ta pranosh ate nuk eshte e njejta gje.Keta njerez ne Galile, si te gjithe njerezit qe e kane degjuar ungjillin, jane te ndricuar, por sipas ngjarjeve ne Bibel, vetem disa prej tyre besuan tek Krishti. Ata kishin njohuri natyrore, informacion me fakte, ata e pane Krishtin, e degjuan mesazhin e Tij nga vete goja e Tij, pane mrekullite e Tij me syte e tyre.Ata paten mundesine te shohin Perendine ne mish, nje mundesi qe vetem disa mijera njerez ne te gjithe historine e kane patur. Ja cfare thuhet tek Gjoni 12:35-36 :

35 Atėherė Jezusi u tha atyre: ''Drita ėshtė me ju edhe pėr pak kohė; ecni gjersa keni dritė, qė tė mos ju zėrė errėsira; kush ecėn nė errėsirė nuk di se ku shkon''.
    36 ''Gjersa keni dritė, besoni nė dritė, qė tė bėheni bij tė dritės''. Kėto gjėra tha Jezusi; pastaj u largua dhe u fsheh prej tyre.

Jeta per keta persona qe pane Jezusin nuk mund te ishte kurre me e njejte. Ata duhej te ishin te impresionuar nga Jezusi. Megjithate, ndonese kishte bere shume shenja para tyre, ata nuk besonin ne Te.(Gjoni 12:37)

E njejta gje kishte ndodhur edhe me judenjte te cileve u drejtohet autori i letres ne kete pasazh, ata ishin ndricuar, por nuk ishin shpetuar.Si rezultat ata ishin ne rrezik te humbisnin te gjithe mundesine per tu shpetuar, dhe te beheshin nje kundershtar, apostaze. Per shkak te mosbesimit te tyre, drita qe u ishte dhene atyre per ti shpetuar po behej nje gjykim kunder tyre.

Une do te perpiqem te sqaroj edhe me tej kete pasazh, por tani nuk kam me kohe dhe me duhet ta mbyll dhe pas 2 ditesh po te jete ne vullnetin e Zotit do te vazhdoj perseri ketu ku e kam lene.
    Keto jane mundesite e mia per momentin dhe besoj se me kuptoni.

Astrit!

Mos e kini kete tendence, se ne fund te fundit, ia beni vetes gjithshka.

Une e kam filluar artikullin pergjigjes jo me komente abstrakte sic filloi i yti, por me "copetim" analitik te vargut.

Fjalet kyc ne varg, nuk jane vetem "te ndricuar". Edhe vetem kjo veti, flet shume ne vetvete, por sidoqofte, ajo e shoqeruar me fjlae te tjera kyce si; "u bene pjestare te Frymes se Shenjte"; shijuan mrekullite e jetes se ardheshme"; ......edhe per me teper ne fund, kur thuhet: "po u rrezuan"..."kryqezojne serish Krishtin"...te gjitha keto te marra sebashku e GOZHDOJNE KUPTIMIN e vargut, duke na thene se po flitet per te krishtere.

Edhe nje here, te thuash se Bibla na meson per te krishetere qe nuk jane te krishtere...eshte MASHTRIM.

Ne Bibel, ai qe eshte i krishetere, eshte i tille edhe pike, edhe kjo nuk do te thote se eshte PERFEKT, I MBARUAR, PLOTESUAR NE SHENJTERI.......

Po te jete se i krishtere quhet vetem nje qe eshte i plotesuar ne shenjteri, perfekt, atehere ta dish se te gjithe JU nuk jeni te krishtere fare, as te shpetuar, si rrjedhim....Mos po na pretendoni se jeni Perfekte, te pagabueshem?

Pra kushti qe jepet ne Bibel per te qene i krishtere eshte pranimi i lajmit te mire...edhe zbatimi i porosive te Krishtit.

Ne kete grup te krishteresh, Bibla na meson edhe paralajmeron se nje pjese e vazhdon procesin e te qenit te krishtere..edhe keshtu e perfundojne me sukses garen, ndersa disa jo, pasi MUNDEN..per te cilen mundje flasin te gjitha vargjet e sjella nga une.

Si do te mund te RREZOHEJ EDHE TE KRYQEZOJE SERSISH Krishtin, nje qe nuk e ka marre Kryqin e tij, edhe qe nuk eshte Ngrejtur me pare ne Krishtin?

Pra ne kompleks vargu eshte i QARTE!

Kush do e pranon.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Edhe nje here, mendohuni mire per ato qe shkruani...

eshte blasfemi te thuash se ka njerez qe quhen te krishtere, pa marre me pare Shpetimin....

Ajo pra qe i intereson debatit nuk eshte nese disa gabojne, devijojne apo jo, por nese jane te shpetuarit ne pagezim te destinuar, dmth te garantuar se do mbarojne keshtu, apo na flet bibla se SHPETIMI (talanta e marre ne pagezim) duhet administruar (jape frut) ndryshe mund te humbase.

Fakti qe mund te humbase, na BEN te krishtere hipokrit gje qe nuk do te thote se nuk kemi qene me pare kurre te krishtere, por se u beme te tille gjate procesit te shpetimit.

Pra kategorikisht asnje here edhe ne asnje menyre Bibla nuk flet per te krishtere qe nuk kane qene asnje here te krishetere...

kjo eshte Blasfemi.......

po flet, na i thoni ju se ku! Dmth ku flitet qe nje eshte i krishtere pa qene fare i tille ne te vertete..???????

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

klodit

O fytyre ma shpjego pak se ēdo te thote te shpetohesh. ose me mire se ēdo te thote te jeshe i krishtere(kur behesh i krishtere)!!!

degjo ketu ore koke...se ato qe thua jane vetem imagjinimet e tua edhe nuk ka asnje te vertete. ma ke sjelle ne maje te hundes edhe tani mjafte. ose shiko mire ose qorrohu me keq seē je qorruar. je vetem nje qorre qe nuk te mjaftojne syzet qe ekzistojne sepse ti nuk eshte se je qorre edhe nuk e di por ti je qorre edhe do te qendroshe qorre. ik nga ky forum fytyre, shporru para se te te nxjerrim me force sepse je vetem nje skandal edhe jo me teper. je nje idjot edhe nje injorant...!
    dilem ndonjehere perpara syve edhe do te shikosh ato qe thua. degjove more fytyre e ndyre???
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: klodit

Postuar mė parė nga i krishteri
    O fytyre ma shpjego pak se ēdo te thote te shpetohesh. ose me mire se ēdo te thote te jeshe i krishtere(kur behesh i krishtere)!!!

degjo ketu ore koke...se ato qe thua jane vetem imagjinimet e tua edhe nuk ka asnje te vertete. ma ke sjelle ne maje te hundes edhe tani mjafte. ose shiko mire ose qorrohu me keq seē je qorruar. je vetem nje qorre qe nuk te mjaftojne syzet qe ekzistojne sepse ti nuk eshte se je qorre edhe nuk e di por ti je qorre edhe do te qendroshe qorre. ik nga ky forum fytyre, shporru para se te te nxjerrim me force sepse je vetem nje skandal edhe jo me teper. je nje idjot edhe nje injorant...!
    dilem ndonjehere perpara syve edhe do te shikosh ato qe thua. degjove more fytyre e ndyre???

po tashti, a kerkoni prove me te madhe se kjo, ju qe jeni te paracaktuar e destinuar per, shpetim?

Niku, do ta plotesoja me gjithe qejf deshiren, por e di qe me the te thashe jane te kota....se nuk kam mundesi sot per sot.

Ti verteton si gjithnje per ate se cfare je!

(po ne kete cilesi jeni te gjithe ju perbrenda..shprehjet Zoti ju bekofte etj etj qe mbani jane vetem parrulla qe i mesoni cmendurisht per te GENJYER gomerre si puna juaj)

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

klodit

he ore ēa do? A nuk e ke pare veten tende se si je, je ēte te theme, nuk di nga t'ja filloj sepse ke shume. Nese te dhembi qe fola te verteten per ty atehere nuk te kam faje. nese te erdhi keq qe perdora ate tone atehere here tjeter ruhu kur flet edhe mos fol si injorant sepse nuk duroj dot injorantet ne kete forum. nese ndodhemi ne "pyetje per besimtaret" atehere mund te thaush ēdo gje, por ne mesime nga Bibla nuk ke te drejte qe te thuash budallalleqe, a me kupton????njerezit si puna jote jane shume te rrezikshem sepse jane llafazaner, me keq se ato grate e liga, ose me keq seē jane italianet(qe zihen vetem me llafe por gjera konkrete nuk kane). he ore mos fol me tjeter para se te matesh, se nuk te duroj dot kur flet pa u menduar edhe pa e kuptuar diēka. nese nuk e kupton mund te thuash; "te dashur vellezer me shpjegoni ku doni te dilni sepse nuk e kuptoj", edhe jo te behesh si i marre!!!

Zote te hapte syte e zemres sepse je vertet nje qorr shpirteror!!!
    Zoti paste meshire per ty!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Re: klodit

Postuar mė parė nga i krishteri
    he ore ēa do? A nuk e ke pare veten tende se si je, je ēte te theme, nuk di nga t'ja filloj sepse ke shume. Nese te dhembi qe fola te verteten per ty atehere nuk te kam faje. nese te erdhi keq qe perdora ate tone atehere here tjeter ruhu kur flet edhe mos fol si injorant sepse nuk duroj dot injorantet ne kete forum. nese ndodhemi ne "pyetje per besimtaret" atehere mund te thaush ēdo gje, por ne mesime nga Bibla nuk ke te drejte qe te thuash budallalleqe, a me kupton????njerezit si puna jote jane shume te rrezikshem sepse jane llafazaner, me keq se ato grate e liga, ose me keq seē jane italianet(qe zihen vetem me llafe por gjera konkrete nuk kane). he ore mos fol me tjeter para se te matesh, se nuk te duroj dot kur flet pa u menduar edhe pa e kuptuar diēka. nese nuk e kupton mund te thuash; "te dashur vellezer me shpjegoni ku doni te dilni sepse nuk e kuptoj", edhe jo te behesh si i marre!!!

Zote te hapte syte e zemres sepse je vertet nje qorr shpirteror!!!
    Zoti paste meshire per ty!!!

Shihni edhe nje here...Keta jane ata qe pretendojne te jene te paracaktuarit edhe te destinuarit per Shpetim.

Do ti marri Ferri me domate keta lloj njerezish, edhe Zoti s'ka per te nderhyre.

A nu eshte per ta peshu prej veshesh kete krijese Arrogante?

Po mire, meqe na shanke edhe italianet, po ate koka-kolen mos e ke marre gje ne Karitas ore?

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Ju lutemi permbajuni temes, dhe mos kaloni ne replika personale..

Nese hapesi i temes do ta kerkoje me MP, do te bej nje pastrim total te mesazheve jashte teme.

krejt miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

Faqja 16 prej 20 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  2. Bota po kthehet drejt Islamit
    Nga titi-a nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 07-12-2008, 18:47
  3. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  4. Besimi, Veprat dhe Shpetimi.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 13-08-2003, 20:34
  5. Beratasit dhe ēifutėt
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 10:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •