Close
Faqja 7 prej 25 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 242
    .... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa
    Nuk kapem me budallalleqe , por te jap fakte dhe nese kam ndonje gabim ne shkrim kjo nga shkaku se shpejtoj ne te shkruar .
    Krejt cfar dua te di pse nuk lejohet nje debat i lire ?~!!! Pse duhet te hlyhen temat ?!!!
    Nese je lioness te pakten trego veten tende te tille , ndaloi ata qe shlyjn tema vetem nga inati .
    Cfare faktesh mo ke dhene? Te kam shtruar kater pika dhe asnjeres nuk iu pergjigje. Por rri e ben leksion, e na tregon qe ti lexon liber te shenjte, e ne shohim televizor bardhe e zi. Dhe pastaj ke guximin te vesh ne pikepyetje virtytet shqiptare te njerit apo tjetrit. Jo per gje, por pasi ofendon dhe shqiptaret e Shqiperise. Mbaj virtytet e Gostivarit fort e na ler rehat.

Kur thashe shkruaj si Lioness, ta kisha fjalen qe shkruaj si individ, si anetare me ate pseudonim.
    Te shkruaja une si "luaneshe" ose s'do kishin mbetur shume veta ketu, ose do me kishin perjashtuar me kohe lol.

Tani si Lioness smod (se u pa puna, do qartesuar gjerat germe per germe) ato tema qe shikohen te arsyeshme nga stafi qe duhet te fshihen se bihen ndesh me rregulloren e forumit, ato tema do fshihen. Por fakti qe jemi smod apo mod s'na ben te pagabueshem. Ndonjehere iken dhe i njomi me te thatin (sic thote populli.)

PS: Deus, si te kam rrush? Si gjithmone spec djeges m'i ke keto postimet lol.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 01-12-2006 më 05:05

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    si mendon nuk te imponohet morali ne boten perendimore?

"te punosh ne pluhur duhet te behesh me pluhur" patjeter ky eshte imponimi,te cilen nuk e duam por pluhrosemi .
    edhe une jetoj ne boten perendimore,
    dhe te them se kane nje moral shume me te zhvilluar se vendet e lindjes,
    nuk e di sa shoqeri ke ti atje po ketu shoh njerez fol e qesh qe e duan jeten, qe nuk ta kane me hile, qe nuk i intereson çfare feje ke por vetem çfare njeriu je.

ketu nuk te imponon njeri asgje,

ç'do te thote te punosh ne pluhur duhet te behesh me pluhur?
    po kur paska pluhur atje ku je ti pse nuk iken atje ku nuk ka, si psh ne arabi, afganistan, iran.
    E thua me krenari "studioj ne oxford" , por ai oxford eshte me pluhur , ose eshte krijuar nga te pluhurosurit, dhe kjo eshte hipokrizi e vertete, ti deshiron te shkollohesh ne perendim , jeton atje i lire te besosh ate qe do ti, te jetosh ashtu si do ti, e megjithate ky perendim na qenka foleja shejtanit per ty.

i/e regjistruar Maska e EdiR
    Anëtarësuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Madison, WI, U.S
    Postime
    1,015
    Nuk jam dakord fare me nocionin se me c'fare fe je lindur me ate duhet te vdesesh aq me teper kur behet fjale per kombin tone. Nese shikojme mbrapa ne histori mesojme se Shqiperi dhe bota ka qene e krishtere para se te behej islame. Feja, ndryshe nga tiparet e tjera te njeriut nuk trashegohet nga ADN e prinderve keshtu qe ka se si te jete nje gje vendimtare per te bazuar jeten. Per mendimin tim behet e rendesishme te zgjedhesh kur je i vetedishem per veprimet e tua.
    Ky ishte nje reagim i shkurter i imi.
    Kalofshi mire dhe mos harroni jeni ju qe zgjidhni fene dhe jo feja ju.
    Ed

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga *Babygirl*
    Hahahah sa qesharak qenke mo djal.
    Shiko un kam lexua Biblen dhe Kuranin ashtu qe meso ti me shume jo un i dashur. Ti do i japesh dikuj keshilla dhe nuk din per vehten. Eh medet...
    "teoria pa meditim nuk vlen"

nese pretendon se eke lexuar Kuranin dhe biblen ateher ato fjale qe i kishe postuar me pare nuk te pergjigjen me dijen tende.sespe kishe treguar nje injorance ne ate shkrime.

sa i perket sa di per fe une ,kur te duash jam ne gjendje te te mbaj nje ligjerate ty.
    nuk d..m.th qe tash ke lexuar kuranin dhe biblen ,sepaku ashtu shprehesh ne forum se ku ta di si eshte realiteti.por jo rrallher ndodh qe te lexosh diqka sa per ti lene shkronjat te mos rrezohen,.
    "lexova,lexova por ne fund asgje nuk kuptova"

Një intervistë me Mohammed Arkoun

Mbi korrentet liberale në botën muslimane

Në botën muslimane korrentet modernizuese dhe liberale mund t'u përkasin dy tendencave të ndryshme sipas asaj se ku i luajnë letrat e tyre më të çmuara: një tendencë synon mbi laicitetin dhe shekullarizimin; tjetra mbi reformën religjioze. Tendenca e parë e ka eksponentin e saj më të akredituar tek Mohammed Arkoun, algjerian, plaku i madh i studimeve islamike i Universitetit të Sorbonës; e dyta e ka tek Abdolkarim Soroush, iranian, një karrierë shkencore midis Teheranit, Harvardit dhe Princeton-it. Nëqoftëse Soroush ka qenë një mbështetës i "demokracisë religjioze" dhe ka mbajtur shpresat, më pas të zhgënjyera, tek presidenca Khatami, Arkoun është një mbrojtës i laicitetit si një vlerë për botën muslimane, edhe pse e ndryshme nga përcaktimi francez i laicité.

Profesor Arkoun, arësyeja shekullare e laike midis muslimanëve do të ketë një karakter specifik, por cilin tamam?

Islami nuk e ka njohur modernizmin. Nuk e futur kurrë modernizmin në mënyrën e vet të menduarit, deri në ditët tona. Nuk ekziston demokraci, nuk ekziston çlirim i popujve muslimanë nga Indonezia deri në Marok e nga Kaukazi deri në Afrikën e Jugut. Atje ku ekzistojnë qeveri që mbështeten mbi Islamin nuk ekziston demokraci, por kjo nuk ndodh pse Islami i kundërvihet asaj. Kjo nuk është aspak e vërtetë. Kjo është fallse.

Atëhere nga çfarë varet?

Nga politika, nga Perëndimi dhe nga fatkeqësia e pasjes së naftës. Nafta është një fatkeqësi dhe njëkohësisht një domosdoshmëri ekonomike. Duhet të nisemi nga situata strategjike e të gjithë Lindjes së Mesme, e cila ka qenë teatër luftërash të vazhdueshme me Europën dhe tani me Shtetet e Bashkuara. Ky konfrontim vazhdon dhe zërat që kërkojnë të mbizotërojë një arësyetim, një çikë kulture paqeje nga ana e Islamit janë të pakta në numër, shumë të dobta dhe Perëndimi nuk i dëgjon.

Nga Perëndimi shikohet mirë fondamentalizmi, jo pjesa tjetër.

Në Perëndim mendohet se ajo që ka vlerë janë grupet islamiste fondamentaliste që tërheqin popullin në luftëra terroriste dhe harrohet pjesa tjetër e popullsisë. Kjo duhet thënë. Unë nuk mbroj në mënyrë unilaterale anën islamike dhe historinë e muslimanëve pas shekullit të XIV-të, por kjo nuk do të thotë se mund të konsiderohet fondamentalizmi i ndërthurur me besimin fetar musliman.

Si të dilet konkretisht nga një rreth vicioz?

A shikon ndokush një përfundim të luftës në Irak në një të ardhme të afërt? Cili është politikani, në anën perëndimore, që paralajmëron përfundimin e luftës në Irak? Janë tashmë tri vjet që gjërat ecin kështu dhe çdo ditë regjistrohen atentate. Perëndimi mendon se këto atentate shkaktohen nga dhuna e ndërthurur me Islamin: "Nuk mund të bëhet asgjë. Të presim që të pushojnë së vrari njëri tjetrin", thonë, por trupat perëndimore janë në Lindje të Mesme.

A do të fillojë një proces shekullarizimi islamik?

Është e natyrshme që Islami do të përfundojë për të bërë trajektoren që ka bërë Kristianizmi. Nuk duhet të harrojmë se gjatë të gjithë shekullit të XIX-të mendimi kristian dhe ai katolik në veçanti i është kundërvënë modernizmit, nuk ka dashur të dëgjojë të flitet për arësyen moderne. Deri në Koncilin Vatikani i II-të, teologjia katolike ka mbetur konservatore përkundrejt modernizmit. Ballë për ballja historike midis mendimit katolik dhe mendimit modern në Europë ka qenë një ballë për ballë lufte. Të mos vihet e të na thuhet sot se nga ana kristiane arësyeja ka funksionuar mirë, se logos-i ka qenë në simbiozë të përkryer me fjalën e Zotit. Kjo është historikisht fallse! Të gjithë perëndimorët e dinë. Po gjatë kryqëzatave? Çfarë është lufta e kryqëzatave se mos një luftë e shenjtë e shpërthyer nga papët në një kohë në të cilën Islami jetonte në tolerancë dhe në arësye? Atëhere duhet të rishkruajmë historinë e besimeve fetare.

E si mund ta bëjmë një gjë të tillë?

Gjithmonë kam tentuar të mbroj idenë se në universitete duhet të mësohet historia e krahasuar, sistemet e mendimit teologjik hebraik, kristian e musliman në të gjithë hapësirën mesdhetare. Është një program që u drejtohet kërkuesve. Megjithatë, mund të shkoni në biblioteka e të shikoni se cilët janë librat e shkruar nga kërkues perëndimorë që flasin për historinë e krahasuar. Këmbëngul në termin "e krahasuar" pikërisht për të evidentuar rolin e arësyes në të trija teologjitë. Sikur kristianët dhe perëndimorët e laicizuar të sotëm të njihnin vendin e arësyes në mendimin islamik në Mesjetë krahasuar me Kristianizmin e asaj periudhe dhe hebraizmin e atëhershëm, atëhere do ta shikonin Islamin me më shumë objektivitet, në vend që të thonë e përcjellin një shprehje ofensive në kontekstin aktual.

I referoheni Benediktit të XVI-të në citimin e Manuel Paleologut të II-të në Regensburg?

Po dhe më shumë se përmbajtja e kësaj shprehjeje kritike mënyra dhe momenti në të cilën e ka thënë: të dish se prej pak kohësh është bërë lufta në Liban, një luftë tjetër e Libanit, është një e dhënë elementare. Lindja e Mesme është në dhimbje të përherëshme. Papa duhet në fakt të thoshte fjalë paqësimi, jo të rizgjonte apologjetikën e Mesjetës.

Ju mendoni se dialogu midis besimeve fetare mund të jetë i dobishëm?

Besimi fetar në vendet muslimane, domethënë Islami, është statlizuar, është nën kontrollin e shteteve, nuk është nën kontrollin e teologjive. Nuk ka një ekuivalent islamik të kërkimit teologjik në zhvillim midis katolikëve dhe protestantëve dhe e gjitha kjo varet nga shtetet dhe, e përsëris, jo nga njerëzit e fesë. Njerëzit e fesë janë solidarë me shtetet, ashtu siç janë dhe shtetet në deficit legjitimiteti demokratik që përfitojnë nga instrumentalizimi i Islamit një legjitimitet artificial për të cilin kanë absolutisht nevojë. Ja një analizë që u shpëton krejtësisht të gjitha debateve në të cilat marrim pjesë gjithmonë. Kujtoj se gjithmonë ka qenë kështu, por nga atentatet e 11 shtatorit 2001 e më pas është akoma më keq.

A ka lëvizje që mund ta ndihmojnë një proces modernizimi?

Fatkeqësisht, për momentin nuk ekziston një lëvizje ekuivalente ndaj lëvizjes fondamentaliste, sepse kjo lëvizje fondamentaliste predikon kudo, edhe në Europë, dhe kjo varet edhe nga mënyra sesi shtetet europiane veprojnë kundrejt popullsive emigrante. Kam luftuar në Francë e në vendet europiane dhe e kam thënë shumë herë: shtetet demokratike e kanë për detyrë që t'u japin emigrantëve që jetojnë në Europë instrumentat moderne të mendimit. Domethënë t'u jepet atyre një mësim i përshtatshëm, modern, me qëllim që të mësojnë se çfarë është mendimi kritik ndaj teologjisë dhe besimit fetar. Gjithësesi, emigrantët që jetojnë në Europë nuk kanë asnjë vend ku të shkojnë e t'i mësojnë këto gjëra.

Cilat janë zgjidhjet e përshtatshme?

Të krijohen qendra kulturore që do të funksiononin nën drejtimin e profesorëve, të kërkuesve. Kam krijuar një qendër të kësaj natyre këtu në Francë, pranë Bashkisë së Montreuil, në banlieue-n parisiane, e cila quhet Qendra Civile e Studimeve e të Dhënës Fetare. Një shembull i izoluar. Bashkiakët e tjerë akoma nuk mendojnë. Shteti republikan nuk do ta bëjë. A ekziston edhe në Itali një qendër e vetme e kësaj natyre? A keni qoftë dhe një të vetme?

Më duket se jo.

E di shumë mirë që përgjigjja është jo. Nuk ekzistojnë as në Gjermani, as në Angli, as në asnjë vend. Duhen ngritur këto qendra në vende ku janë të përqëndruara popullsitë e emigrantëve.

Përgatiti: ARMIN TIRANA
    Gazeta RD

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Kush lind ka te drejte te zgjedhi ate qe beson dhe te praktikoj besimin e vet lirshem
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 02-12-2006 më 14:01
    WE WILL NOT GO DOWN!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Cfare faktesh mo ke dhene? Te kam shtruar kater pika dhe asnjeres nuk iu pergjigje. Por rri e ben leksion, e na tregon qe ti lexon liber te shenjte, e ne shohim televizor bardhe e zi. Dhe pastaj ke guximin te vesh ne pikepyetje virtytet shqiptare te njerit apo tjetrit. Jo per gje, por pasi ofendon dhe shqiptaret e Shqiperise. Mbaj virtytet e Gostivarit fort e na ler rehat.

Kur thashe shkruaj si Lioness, ta kisha fjalen qe shkruaj si individ, si anetare me ate pseudonim.
    Te shkruaja une si "luaneshe" ose s'do kishin mbetur shume veta ketu, ose do me kishin perjashtuar me kohe lol.

Tani si Lioness smod (se u pa puna, do qartesuar gjerat germe per germe) ato tema qe shikohen te arsyeshme nga stafi qe duhet te fshihen se bihen ndesh me rregulloren e forumit, ato tema do fshihen. Por fakti qe jemi smod apo mod s'na ben te pagabueshem. Ndonjehere iken dhe i njomi me te thatin (sic thote populli.)

PS: Deus, si te kam rrush? Si gjithmone spec djeges m'i ke keto postimet lol.
    Mua me vjen shum keq qe nuk je ne gjendje te me kuptosh se cfar dua te te them . Ne asnje menyre une nuk ua ve ne pikpyetje vyrtytet e juaja shqiptare !!! Jeni juve ata qe vete i veni ne pikepyetje vyrtytet e juaja shqiptare dhe nga ana tjeter nuk jam tip qe ofendoj njerez , perkundrazi ishe ti ajo qe me ofendove duke me thene se jam injorant me kuptimin e plote te fjales !!! Te thash dicka per kete ?!!! Jo !!! As qe e kam nder mend te hy me ty ne bisede se a jam ose sjam injorant.
    Sa i perket asaj qe thua qe une ofendoj shqiptaret e shqiperis , zemer , je shuuuuuum gabim , sepse nuk ta merr mendja se sa shum i respektoj shqiptaret ane mban botes nga jane , nuk e ke idene . Krejt cfar them , eshte realitet , sa i perket besimit , e them prap, per mua jeni pa fe edhe pse mundoheni te fsheheni mbas ombrellave te disa feve qe veprojne atje .
    Kam pa raste kur muslimani eshte kthyer ne kristian dhe pastaj prap ne musliman , me vone ne budist dhe me ne fund ne cifut . Dhe jo vetem nje , ne Shqiperi eshte normale qe njerezit ndrojne fete sikur corapet e kembes. Pse e bejne kete , do te kisha thene , pune interesash , para , pozite etj etj . Dhe per 4 vite qe kam studjuar ne Elbasan kam qene vete deshmitar se si studenta tape nga njohurit vetem pse konvertoheshin ne kristian , mernin viza dhe bursa te studjojne jashte shtetit dhe jo vetem ata qe konvertoheshin ne krishtian , kishte raste edhe studenta qe konvertoheshin ne musliman dhe mernin viza per te sdutjuar ne shtetet Arabe, por ne numer shum me te vogel.
    Me thuaj, a jam duke genjyer ne kete rast ose te fol te verteten ?!! Je shqiptare nga Shqiperia dhe besoj qe edhe vete ke qene deshmitare e skenareve te tilla.
    Sa i perket televizorit zi e bardh qe shikoni ju ( ne kete rast krishterimi ) dhe atij high definition ( Islami ) qe shof une . Sdi cfar tju them , aq shum fakte ju kam sjellur ne forum qe tu tregoj se Bibla e sotme ska asgje te perbashket me Biblen qe i eshte falur Jezusit , se kjo Bibel aq shum eshte ndryshuar nga dora njerezore sa qe nuk e meriton me emrin liber i shejne , nga shkaku se ne te ke gabime amatoreske , gabime si psh lakuriqi futet ne grupin e shpendeve, gabime si psh toka eshte krijuar para diellit, bota bimore eshte krijuar para diellit , kontradita ne te njejtat tema , njeri apostul e tregon ngjarjen ne nje menyre dhe tjetri po te njejten ngjarje e tregon ne menyre krejt tjeter. Si mund te quhet liber Perendije me gjitha keto te meta ?!!
    Ndersa juve qe shani Kuranin , urdheroni shejeni prap , por te pakten mundoheni te gjeni ne te nje gabim shkencor , nese jeni ata burra dhe gra.
    Sa i perket temave qe shlyni , thua qe edhe juve si smod dhe mod sjeni te pagabueshem dhe ndonjehere iken edhe i njomi me te thatin.
    Te ishte ndonjehere , askush nuk kishte te zemerohej, po si duket ne kete forum i njomi te te thatin iken cdo here !!!!

Andaj besoj qe kesaj rradhe te kam shkruajtur me qarte dhe ndoshta do te me kuptojsh dhe Shqiperine tani e ke me "Sh" te madhe .

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    me llafe te bukura tregoheni paqesore per punen e fese ju myslimanet tane por ato qe e kane studjuar islamin me thelle se ju perseri pohojn se eshte e veshtire ta lesh fen islame dhe se dhuna e shoqeron kete lenje. Gostivari_usa pse nuk e komenton ti cfare thone ky studjusi pasi shume pakjartesi ka midis denimit me cdekje dhe lirise per te braktisur fen

Të drejtat e njeriut sipas botëkuptimit islam dhe atij perëndimor
    (Një qasje krahasuese)

Ajni Sinani
    Parathënie

Përzgjedhja e kësaj teme[1] për trajtim studimor nuk është bërë rastësisht. Duke qenë se jemi një shoqëri post komuniste, e cila qe bombarduar nga një propagandë e pamëshirshme ndaj religjionit në tërësi, e ndaj Islamit në veçanti, duke qenë se gjendemi në vendet e islamit periferik, duke parë shkrimet sipërfaqësore si rezultat shpeshherë i mosnjohjes së të drejtës islame dhe herë here edhe me qëllime tendencioze, e pashë të arsyeshme që të bëja një përpjekje në këtë drejtim.

2.Ndalimi i braktisjes së fesë islame
    Në pajtim me ligjin islam, për muslimanët nuk ekziston e drejta për ndërrimin e fesë. Sipas interpretimit klasik të Sheriatit, për lënien e fesë, apostazinë (irtidad ose ridde), muslimani dënohet me vdekje, gjë që nga shumë perëndimorë është komentuar si mungesë e lirisë së ndërgjegjes në Islam, dhe që bie ndesh me nenin 18, të ‘Paktit ndërkombëtar lidhur me të drejtat civile dhe politike’* që ia njeh secilit njeri të drejtën e ndërrimit të fesë.[51]
    Për ta sqaruar këtë problem, të themi, para së gjithash, disa fjalë mbi konvertimin. Kur’ani thotë: “Në fe nuk ka dhunë” (Kur’ani: El Bekaretu, 256).

E Drejta Hyjnore Islame
    Në përputhje me Islamin, të drejtat themelore dhe liritë publike, janë pjesë integrale të besimit dhe fesë islame. Askush nuk ka të drejtë, t’i ndalojë ato plotësisht apo pjesërisht, t’i shkelë, apo t’i injorojë ato. Të drejtat themelore janë Hyjnore dhe Qiellore dhe ato janë përcjellë prej pejgambereve të Zotit në të gjitha Librat e Shenjta.

Në një thënie të tij Muhammedi a.s. ka thënë: “Nuk lejohet derdhja e gjakut të muslimanit veçse në tri raste… dhe ai që e braktis fenë e vet duke u ndarë prej komunitetit”. Disa dijetarë islamë, duke e lexuar këtë hadith tekstualisht, kanë thënë se secili që e braktis Islamin duhet të mbytet. Ndërkaq, një pjesë tjetër e dijetarëve islamë kanë thënë se, ai që duhet të vritet duhet të jetë personi që braktis Islamin dhe lufton kundër tij. Në kohën e Muhammedit a.s., të gjithë ata që braktisnin Islamin, ndonëse numri i tyre ishte i papërfillshëm, dilnin në anën e kundërt dhe i bashkëngjiteshin ushtrisë armike, duke luftuar kundër muslimanëve, prandaj, konsideroheshin luftëtarë kundër Islamit. Ndërkaq, sot kur shteti bashkëkohor nuk është në kuptimin tradicional, në shumë vende muslimane, kemi dijetarë që mendojnë se veprimi i apostazisë, nuk duhet dënuar me vdekje, një konvertues i tillë nuk duhet të vritet, por atij duhet t’i shtyhet afati, duke i ofruar argumente rreth Islamit, jo vetëm tri ditë, sikurse mendon shumica e dijetarëve muslimanë, por vazhdimisht deri sa të pendohet. Sipas një mendimi të shkollës hanefite, dënimet me vdekje për atë që e braktis fenë islame, janë sikurse dënimet ‘tazir’, ku imami mund të falë për të, e jo sikurse tek dënimet ‘hudud’, ku nuk është e drejtë e gjykatësit që të falë.[55]

[55] Dr. Vehbe Ez Zuhejli, op. cit., f. 152.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Ermal 22
    me llafe te bukura tregoheni paqesore per punen e fese ju myslimanet tane por ato qe e kane studjuar islamin me thelle se ju perseri pohojn se eshte e veshtire ta lesh fen islame dhe se dhuna e shoqeron kete lenje. Gostivari_usa pse nuk e komenton ti cfare thone ky studjusi pasi shume pakjartesi ka midis denimit me cdekje dhe lirise per te braktisur fen
    Ai shkrim ishte shume i kjarte dhe nuk eshte kamuflazh siq e quan ti" ju muslimanet dini te tregoheni shume paqesore ne punen e fese",pikerisht kete duhet ta studjosh thelle e me thell qe te kuptosh kete problem dhe tere islamin,nese e bene ti kete individualisht ateher jam i bindur se rezultatet qe do dalin jan ato qfar thash.

jam duke estudiuar juridikun dhe jame duke e shkruar nje liber ne lidhje me kete probleme"EFEKTSHMERIA NE PARANDALIMIN E KRIMEVE(sheriati dhe kushtetutat bashkohore),nje studim qe kame bere nje nder qrregullimet(lufterat) qe kan me ndodhe ne bote,shkak dote jene lirite dhe te drejtat e njeriut,jo per ti mbrojt ato por per ti shuar ato,shume parlamente ne bote miratojne shume amandamente dhe ligje te ndryshme qe jane shume kontarverze ,duke i dhene te drejta te tepruara ne njerezve ,duke ia rregulluar me ligje, qdo bindje te nje qytetari te lire ,sikurse tash ne qe hyri ne fuqi ligji qe legalizon te drejtat e hemoseksualeve ne spanje ,ky eshet nje nder rastet qe do jen nje nder shkaqet per qrregullime .

nje konstatim shteti ne miratimin e akteve kushtetuese duhet ta perdore me shume logjikene dhe etiken se sa te drejat difuze te njeriut (te drejtat e njeriut duhet jen ne nje autonomi te kornizuar),nuk duhet ti ipet shume liri dhe te drejat njeriut ,normal ne perjashtim te drejat elementare te njeriutqe eshte etiak mbi ato te drejta,

disa mendimtare kan ra ne konkludim se sa me i ashper qe te jete shteti me pushtetin etij aq me efektive eshet ne parandalimin ekrimeve dhe gjerave antiligjore.

nje gje qe em vone dota kuptoni ndoshta jo edhe ne por gjenerata ardheshme eshet se ky hov i bashkimit evropiane qe ka marre ne zgjerimin etij ,do vjen nje kohe qe do te shkaperderdhet dhe do ndahen ashtu siq kane qene dhe nuk do kete "kushtetute te perbashket"(kushtetute evropjane)por do udheheqen secili shtet me juridiksionin e tij perkates.

nje gje eshet shume interesante (vlersim nga islami i mirfilet) sheriati apo feja islame nuk ia imponon qytetatrit me dhune qe ta pranoje fene islame ,por ai qe eshte muslimane sanksionohet nese konvertohet ne fe tjeter ,kjo ka nje justifikim shume te thjesht,islami i jep shume rendesi lidhjeve farefisnore dhe familjes ne tersi ,dhe ate sanksionim qe e bene, e bene me qellim se ai qe konvertohet ne tjeter fe ,kthehet kunder fes se tij te me parshme dhe shkepute lidhjet familjare dhe farefisnore d.m.th kontribon ne prishjen e rendit dhe qetesise farefisnore, dhe arsyeja e fundit i duhet te kete justifikim ai qytetare se pse konvertohet ,mirpo muslimani nuk ka justifikm per konvertim sespe islami e konsideron se perpos islamit, fe me te pastert si ne besim dhe ne te gjitha gjera ttjera nuk ka.

po e vreni se ku qendron problemi kryesore RENDESIA FAREFISNORE DHE FAMILJARE se pse sanksionohet musl;imani per konvertim te fese se tij.

Ultras Maska e KUSi
    Anëtarësuar
    30-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    3,049
    c'do njeri ka fene e vete , mua feja muslimane eshte feja me e paster qe ekziston dhe jam krenar qe e mbaj kete feje, ky eshte mendimi im
    ” UNË JAM MIRË KUR ASHT MIRË SHQYPNIA! ”

Faqja 7 prej 25 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Përgjigje: 170
    Postimi i Fundit: 31-08-2011, 03:13
  3. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-08-2006, 16:53
  4. Komuniteti Mysliman dhe legjislacioni
    Nga Iliriani në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-05-2006, 12:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •