Close
Faqja 6 prej 25 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 242
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga *Babygirl*
    Nuk jam dokord me ate thenjen qe nese lind musliman duket te vdesesh musliman apo te kunderten. Un mund te lindi e krishter por mund te ndryshoj fe, feja eshte dicka personale qe ka te drejte ta zgjedhin cdo person. Nuk e kuptoj nje gje ketu isha nje dite ne nje vend ne Shqiperi dhe i pash femijet (vajzat) ne moshen 5-8 vjec me mbulesa neper rrug, po nuk jemi ne Turqi apo Arabi te veshemi ashtu, pastaj tjetra nuk mundesh tia imponosh femijes se cilen fe do ta zgjedhin, ai ka drejte te zgjedhin fejen qe beson dhe ne gur, dru, etj etj. Un pershembull familjen time e kam myslimane dhe un jam katolike sepse me pelqen kjo fe me shum, feja eshte dicka personale!
    qka eshet feja per ty , mos me thuaj sport e exstrem.

meso me shume" studjo gjerat qe perkedhel me gjuhe"

ishte keshille.
    pa keqkuptime fisniku

Maska e *Babygirl*
    Anëtarësuar
    06-07-2006
    Vendndodhja
    Local Disk :D
    Postime
    910
    Hahahah sa qesharak qenke mo djal.
    Shiko un kam lexua Biblen dhe Kuranin ashtu qe meso ti me shume jo un i dashur. Ti do i japesh dikuj keshilla dhe nuk din per vehten. Eh medet...
    Mos jeto pa buzëqeshur...sepse dikush në këtë botë jeton nga buzëqeshja jote ...!

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    si mendon nuk te imponohet morali ne boten perendimore?

"te punosh ne pluhur duhet te behesh me pluhur" patjeter ky eshte imponimi,te cilen nuk e duam por pluhrosemi .
    O fisnik-djali, per here te fundit, se me le ketu, e kam pune te tjera, lol.

Degjo veten tende, mos pluhros veten, mos ia shit shpirtin shejtanit, dhe merr valixhet e ik nga Anglia. Shko studio juridikun ne Egjipt apo ne Arabine Saudite (mgjth ne kete te fundit, vetem juriprudence islamike studiohet.)

meso me shume" studjo gjerat qe perkedhel me gjuhe"

ishte keshille.
    pa keqkuptime fisniku
    Kur jep keshilla pa keqkuptime, prano te marresh ndonje keshille nga te tjeret, gjithmone pa keqkuptime. Bej derman, dhe meso te shkruash me mire shqip, se duhen lexuar nja dy here postimet e tua te merren vesh. (Miqesisht kjo keshille.)

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    O fisnik-djali, per here te fundit, se me le ketu, e kam pune te tjera, lol.

Degjo veten tende, mos pluhros veten, mos ia shit shpirtin shejtanit, dhe merr valixhet e ik nga Anglia. Shko studio juridikun ne Egjipt apo ne Arabine Saudite (mgjth ne kete te fundit, vetem juriprudence islamike studiohet.)

Kur jep keshilla pa keqkuptime, prano te marresh ndonje keshille nga te tjeret, gjithmone pa keqkuptime. Bej derman, dhe meso te shkruash me mire shqip, se duhen lexuar nja dy here postimet e tua te merren vesh. (Miqesisht kjo keshille.)
    hehehhehe flm une i pranoj keshillat .

sai perket postimeve te mija e pranoje ,por kuptohet sespe po shkruaj shpejt dhe nuk po ndalem mbrapa te shikoje se a bej gabime ne drejteshkrime.

hej kryej pune dhe mos humbe kohe klm.

pranoj keshilla pa keqkuptime heheh prej kesaj mbremje.

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Fisnik,pse Kosovo e jo Kosove?Dhe ajo "frrka" me lart....?
    "Kur debatoni për ndonjë gjë mundohuni të fitoj e vërteta, e jo vetvetja"

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    si mendon nuk te imponohet morali ne boten perendimore?

"te punosh ne pluhur duhet te behesh me pluhur" patjeter ky eshte imponimi,te cilen nuk e duam por pluhrosemi .
    U avash ore shok ,qe te imponuan moralin ty......Po ne kemi 12 vjet ne vende perendimore ,nuk na ka thene njeri plac me goje.
    A s do tja dije tjetri se kush je dhe cfare ben...As na degjeneroi njeri ,as na vuri shamite qe predikon zotrote.
    Ne fakt kjo puna e shamise eshte gje e mire per ato gra qe duan te bejne qejf ve shamine apo precen ajo zonja dhe vete ku i do qejfi dhe as e merr vesh njeri fare....
    Nejse mos u fanatizoni aq me shume djemte e rinj shqiptare dhe me arsim se eshte turp kush ju degjon ne 2006 te thoni te vihen shamite ,te predikoni fete ,apo te shani boten perendimore qe ju hapi syte dhe po ju mban me buke ,pune ,shkolla dhe entertiment.
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Injorantit (ne kuptimin e paster e jo percmues te fjales) llogjikisht duhet t'i hapim rruge, por nga ana tjeter, injoranca shkaterron.

Ti djale, udhezimet mbaji per vete, apo thuaja vetes. Per shembull, zgjohu nje dite te bukur, dhe thuaj: sot do perpiqem te shkruaj me mire shqip.

Mos me trego mua sa do lexoj, se nuk me njeh, dhe nuk e di fare sa kam lexuar, e sa tru kam. Ne cdo postim tendin, ka 1001 te paverteta, dhe me keshillon mua te lexoj?

E para Gostivar, thua qe shqiptaret u konvertuan "nga shkaku se nuk kane pasur lidhje me fene e tyre" por harron te permendesh se para se te behej konvertimi ne islam, trevat shqiptare ishin te krishtere per 1000 vjet. Arsyet perse u konvertuan jane debatuar 100 here, por do shtoj qe sekti i perhapur ne Shqiperi, ishin Bektashinjte, nje sekt me karakteristika disi ndryshe nga ato qe njohim sot, ku nder te tjerash, lejoheshin shenjetoret dhe biles behej dhe kryqi, te pakten ne fillimet e konvertimit.

E dyta, z. Rahman, ne Afganistan nuk beri buje ne lajme pse u konvertua, por beri buje sepse gjykata donte ta denonte me vdekje per apostasi. Dhe ne fund, nen presionin e Vatikanit dhe organizatave te tjera, per te evituar denimin me vdekje gjykata e deklaroi te shkretin te semure psiqik, se po te ishte normal, nuk do konvertohej (sipas "llogjikes" atje.)

E treta, sa per ceshtjen e zeros, s'e luan topi. Zero eshte perdorur nga Maya, nga greket (ne astronomi, dhe ndermjet numrave si numer pa vlere) por ne Indi u zhvillua ne konceptin e vertete. Al Khwarizmi, dhe me gjere Ibn Ezra ne shek. 12 e prezantuan kete nocion ne Lindjen e Mesme pasi e moren nga India. Bile, titulli i librit te Al Khwarizmit ishte: "Al Khawarizmi mbi Artin Hindu."

E katerta, me thua mua te lexoj, por ti ke mungesa ne lexime, nqs nuk e njeh Walid Shoebat, nje ish-luftetar i PLO. Domosdo qe s'eshte shume i famshem, s'eshte ne TV cdo dite si Dave Chapelle (qe shan neper shfaqjet e tij, dhe vuan nga probleme droge etj.) Fatua per Shoebat eshte 10 milione dollare, kur shkon neper ndonje konference tek tuk, jane rojet nga te gjitha anet, se eshte ne shenjester. Te konvertuarit nga islami ne krishterim nuk bejne buje, dhe shpesh here jetojne ne anonimitet persa i perket besimit te tyre, sepse rrezikohen me vdekje per apostasi. Pikerisht per kete po diskutohet ne teme.

E pesta, e gjashta, e shtata, pak rendesi kane. Meqe ben dallime zotrote, shqiptaret e Shqiperise vs shqiptaret e Maqedonise dhe Kosoves, (qe s'hane buke konvertimi) atehere rri urte e mos na zi ne goje, se s'te zuri njeri ne goje ty. Besimi eshte personal, cdo individ beson, ben si t'i ndihet ne shpirt. Mos u bej merak, se s'te konverton njeri me zor. Te pakten jo nga anet tona.

Po jo moj moter , as qe ke fuqi te me konvertojsh , jo ti , po as vete papa benedikti XVI .
    Sa i perket gabimeve ne shkrimet e mija , ti je eksperte , biles shum keq qe te mungon fama. Shikon gabimet vetem ne shkrimet e mija ( edhe pse aty ska gabime por ty te bejne syte ) dhe ne fakt gabimet e verteta as qe i shikon , psh gabimet qe ben ne shkrim deshmuesi , albo , baptist , kili...manxharo .
    Keta njerez jane ata qe besojne qe bota eshte e vjeter 5675 vite !!!! Keta jane ata njerez qe besojne qe Perendia ka femije, Jezusi zot ?!!!!
    Dhe keta jane ata njerez qe besojne se toka u krijua para diellit !!!!
    Por per ty , keto duket se jane te verteta apsolute .
    Andaj nese folim per injorance , atehere injorant eshte AI qe i ka te gjitha te dhenat te vertetoj te verteten dhe ne fund zgjedh genjeshtren.
    Une kam zgjedhur te besoj nje Liber te shejnte , ne te cilin njerez me dije , njerez te cilit skane fund nga diturite e tyre e kane vleresuar si dicka qe nuk eshte njerezore .
    Sa per informate , kur bota kristiane dhe tere bota arabe , ajo indiane , kineze , me nje fjale ane mban botes , kur njerezit besonin se gjithesia ka qene e perhershme dhe do te ekzistoj per here , per here te pare ne Kuran eshte theksuar se gjithesia eshte e krijuar dhe se krijimi i saj do te zgjas nje kohe te caktuar dhe pas ajas kohe do ti vi fundi .
    Po nejse une jam injorat dhe kete e kuptoj si shenje se me te vertete ka Zot dhe se AI ia dha keto njohuri profetit tone, njohuri te cilat bota moderne i zbuloi 1400 vite me vone.
    Po , perseri do te perdor nje flaje popullore , ku di dhia se cfar eshte tagjia dhe ishalla kjo vlen per mua , por kur mendoj ma mire , siduket kjo vlen per juve. As shum keni frige te verteten , skeni force te perballoni te verteten , ndjeni veten ne pozite aq te veshtire sa qe si zgjidhje , shlyni mesazhet .
    Shqiptari ka burreri , nese beson se ka te drejte , ate e tregon me burreri , ndersa juve ketu tregoni vetem pertaci asgje ma shum. Dmth ju mungojne vyrtytet e shqiptarit .
    Keni deshire per debat , por siduket duhet tju pyesim juve se cfar ju pelqen te shkruajm se per ndryshe na shlyehen shkrimet tona.
    Por si do qofte , sa i perket atij dallimit qe bej midis shqiptareve te shqiperis dhe atyre te maqedonis dhe kosoves , kjo eshte fakt. 30 vite i bera jete ne Gostivar dhe asnje shqiptar nuk ndroj fe nga musliman ne kristian , ne shqiperi kjo eshte e perdicme , sot njeri beheshte musliman , neser e shikoje si kristan , pas neser si budist , pastaj prap musliman e keshtu me radhe .

Dhe dicka boll me me ate se para 1000 viteve kemi qene kristian , se para 1000 viteve ne Amerik ke pasur fise kanibale dhe sot nuk jane te tille , sot ata jane pjese e njerezve modern . dmth sipas logjikes suaj kata njerez edhe sot e kesaj dite duhet te jene kanibal.
    Dhe mos haro se para krishterimit kemi qene fise ilire qe kane besuar ne shum zotra , tani duhet te kthehemi te tille ahhhh ?!!!
    Andaj mos perdorni ate fraze " Kemi qene kristian" se ska kuptim fare ?!!!

Kuptojeni keshtu audizmi = gramafon i vjeter , krishterimi = televizor bardh e zi ndersa Islami = Televizor HD ( hidh defenition ).
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 30-11-2006 më 20:50

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa
    Po jo moj moter , as qe ke fuqi te me konvertojsh , jo ti , po as vete papa benedikti XVI .
    Sa i perket gabimeve ne shkrimet e mija , ti je eksperte , biles shum keq qe te mungon fama. Shikon gabimet vetem ne shkrimet e mija ( edhe pse aty ska gabime por ty te bejne syte ) dhe ne fakt gabimet e verteta as qe i shikon , psh gabimet qe ben ne shkrim deshmuesi , albo , baptist , kili...manxharo .
    Keta njerez jane ata qe besojne qe bota eshte e vjeter 5675 vite !!!! Keta jane ata njerez qe besojne qe Perendia ka femije, Jezusi zot ?!!!!
    Dhe keta jane ata njerez qe besojne se toka u krijua para diellit !!!!
    Por per ty , keto duket se jane te verteta apsolute .
    Andaj nese folim per injorance , atehere injorant eshte AI qe i ka te gjitha te dhenat te vertetoj te verteten dhe ne fund zgjedh genjeshtren.
    Une kam zgjedhur te besoj nje Liber te shejnte , ne te cilin njerez me dije , njerez te cilit skane fund nga diturite e tyre e kane vleresuar si dicka qe nuk eshte njerezore .
    Sa per informate , kur bota kristiane dhe tere bota arabe , ajo indiane , kineze , me nje fjale ane mban botes , kur njerezit besonin se gjithesia ka qene e perhershme dhe do te ekzistoj per here , per here te pare ne Kuran eshte theksuar se gjithesia eshte e krijuar dhe se krijimi i saj do te zgjas nje kohe te caktuar dhe pas ajas kohe do ti vi fundi .
    Po nejse une jam injorat dhe kete e kuptoj si shenje se me te vertete ka Zot dhe se AI ia dha keto njohuri profetit tone, njohuri te cilat bota moderne i zbuloi 1400 vite me vone.
    Po , perseri do te perdor nje flaje popullore , ku di dhia se cfar eshte tagjia dhe ishalla kjo vlen per mua , por kur mendoj ma mire , siduket kjo vlen per juve. As shum keni frige te verteten , skeni force te perballoni te verteten , ndjeni veten ne pozite aq te veshtire sa qe si zgjidhje , shlyni mesazhet .
    Shqiptari ka burreri , nese beson se ka te drejte , ate e tregon me burreri , ndersa juve ketu tregoni vetem pertaci asgje ma shum. Dmth ju mungojne vyrtytet e shqiptarit .
    Keni deshire per debat , por siduket duhet tju pyesim juve se cfar ju pelqen te shkruajm se per ndryshe na shlyehen shkrimet tona.
    Por si do qofte , sa i perket atij dallimit qe bej midis shqiptareve te shqiperis dhe atyre te maqedonis dhe kosoves , kjo eshte fakt. 30 vite i bera jete ne Gostivar dhe asnje shqiptar nuk ndroj fe nga musliman ne kristian , ne shqiperi kjo eshte e perdicme , sot njeri beheshte musliman , neser e shikoje si kristan , pas neser si budist , pastaj prap musliman e keshtu me radhe .

Dhe dicka boll me me ate se para 1000 viteve kemi qene kristian , se para 1000 viteve ne Amerik ke pasur fise kanibale dhe sot nuk jane te tille , sot ata jane pjese e njerezve modern . dmth sipas logjikes suaj kata njerez edhe sot e kesaj dite duhet te jene kanibal.
    Dhe mos haro se para krishterimit kemi qene fise ilire qe kane besuar ne shum zotra , tani duhet te kthehemi te tille ahhhh ?!!!
    Andaj mos perdorni ate fraze " Kemi qene kristian" se ska kuptim fare ?!!!

Kuptojeni keshtu audizmi = gramafon i vjeter , krishterimi = televizor bardh e zi ndersa Islami = Televizor HD ( hidh defenition ).
    T'u pergjigja me fakte, dhe kapi po deshe dhe kundershtoi, ndersa ti shkruan nje carcaf te tere me nje shqipe me paterica, dhe s'thua hic gje.

Shqiperine e ke germezuar me shkronje te vogel, por Gostivarin di ta shkruash me shkronje te madhe. Ik se s'merrem me ty. Dhe mos me trego shqiptarizmin mua ti djale, se s'eshte lindur burre nene akoma te ma tregoje.

Po keto ka virtualistani, eshte i lire per lloj lloj njerezish.

i/e larguar Maska e Traboini
    Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389
    dhe ne fund tani ti ekuptone se bota perendimore dhe shkeca dhe te arriturat e tyre kane mbijetuar fale nje univerziteti ne univerzitetin e cordobes ne spanje ,shkolla e andoluzise ,nese dote qe te informohesh me thell ather jam ne sherbimin tuaj dhe ti sjllee ketu ne forume. dhe ne funde te kesaj del se bota perendimore paska e mituar qarte dikend tjeter qe nuk eshte ne evrope.

"kaltrohet qielli kur zbulohet e verteta"
    I dashur student nga Oxfordi!

Para disa vitesh me ra ne dore nje liber i quajtur "the 100 great people of science" dhe nuk pac asnje profesor nga Univerziteti i Kordobes. Poashtu, si njeri qe edukohesh ne nje univerzitet elit sic ashte Oxfordi, ti duhet ta pyesish veten se cka po ndodh me boten Islamike dhe perse mbeti kaq mbrapa perendimit ne cdo lami te jetes: liri njerzore (human rights), art, shkence, teknologji, sport etj.

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Nje sqarim te shkurter per antarin me lart (meqe e paska firmen me krype)...
    Oxfordi eshte dhe njihet ne tere boten si fabrika me e mire per perpunimin, pasurimin dhe exportimin neper cdo shtet te botes, te ketyre mendjeve te ndritura...dhe kjo eshte absolute. Problemi qendron qe Oxfordi eshte i mbushur me Universitete edhe pse nuk ka ndonje siperfaqe me te madhe se Tirana dhe te siguroj une ty me sa vula te te doje shpirti, qe, ...asnje shqiptar deri me sot, nuk ka pasur nder dhe takak (xhep) te shkele ne ndonje nga ato fabrikat qe permenda me lart. Por shkojne neper keto Universitetet e grades se trete (te cilat i gje ne cdo qytet te Anglise) dhe vetem ngaqe ndodhen brenda kufizimit te Oxford City, nderohen me titullin, student i arsimuar dhe diplomuar ne Oxford! ...qe te mbarosh shkollen ne universitetet e verteta (ajkat) te Oxfordit, duhet ose te te quhet babai Nano a Berishe, ose te jesh i lindur me kemishe, ose te kesh fituar skedinen e Forumit tone...

Faqja 6 prej 25 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Përgjigje: 170
    Postimi i Fundit: 31-08-2011, 03:13
  3. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-08-2006, 16:53
  4. Komuniteti Mysliman dhe legjislacioni
    Nga Iliriani në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-05-2006, 12:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •