Close
Faqja 5 prej 25 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 242
    .... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa
    Sdi cte te te them ma shum !!! Vetem se te te udhezoj qe te lexojsh ma shum .
    Injorantit (ne kuptimin e paster e jo percmues te fjales) llogjikisht duhet t'i hapim rruge, por nga ana tjeter, injoranca shkaterron.

Ti djale, udhezimet mbaji per vete, apo thuaja vetes. Per shembull, zgjohu nje dite te bukur, dhe thuaj: sot do perpiqem te shkruaj me mire shqip.

Mos me trego mua sa do lexoj, se nuk me njeh, dhe nuk e di fare sa kam lexuar, e sa tru kam. Ne cdo postim tendin, ka 1001 te paverteta, dhe me keshillon mua te lexoj?

E para Gostivar, thua qe shqiptaret u konvertuan "nga shkaku se nuk kane pasur lidhje me fene e tyre" por harron te permendesh se para se te behej konvertimi ne islam, trevat shqiptare ishin te krishtere per 1000 vjet. Arsyet perse u konvertuan jane debatuar 100 here, por do shtoj qe sekti i perhapur ne Shqiperi, ishin Bektashinjte, nje sekt me karakteristika disi ndryshe nga ato qe njohim sot, ku nder te tjerash, lejoheshin shenjetoret dhe biles behej dhe kryqi, te pakten ne fillimet e konvertimit.

E dyta, z. Rahman, ne Afganistan nuk beri buje ne lajme pse u konvertua, por beri buje sepse gjykata donte ta denonte me vdekje per apostasi. Dhe ne fund, nen presionin e Vatikanit dhe organizatave te tjera, per te evituar denimin me vdekje gjykata e deklaroi te shkretin te semure psiqik, se po te ishte normal, nuk do konvertohej (sipas "llogjikes" atje.)

E treta, sa per ceshtjen e zeros, s'e luan topi. Zero eshte perdorur nga Maya, nga greket (ne astronomi, dhe ndermjet numrave si numer pa vlere) por ne Indi u zhvillua ne konceptin e vertete. Al Khwarizmi, dhe me gjere Ibn Ezra ne shek. 12 e prezantuan kete nocion ne Lindjen e Mesme pasi e moren nga India. Bile, titulli i librit te Al Khwarizmit ishte: "Al Khawarizmi mbi Artin Hindu."

E katerta, me thua mua te lexoj, por ti ke mungesa ne lexime, nqs nuk e njeh Walid Shoebat, nje ish-luftetar i PLO. Domosdo qe s'eshte shume i famshem, s'eshte ne TV cdo dite si Dave Chapelle (qe shan neper shfaqjet e tij, dhe vuan nga probleme droge etj.) Fatua per Shoebat eshte 10 milione dollare, kur shkon neper ndonje konference tek tuk, jane rojet nga te gjitha anet, se eshte ne shenjester. Te konvertuarit nga islami ne krishterim nuk bejne buje, dhe shpesh here jetojne ne anonimitet persa i perket besimit te tyre, sepse rrezikohen me vdekje per apostasi. Pikerisht per kete po diskutohet ne teme.

E pesta, e gjashta, e shtata, pak rendesi kane. Meqe ben dallime zotrote, shqiptaret e Shqiperise vs shqiptaret e Maqedonise dhe Kosoves, (qe s'hane buke konvertimi) atehere rri urte e mos na zi ne goje, se s'te zuri njeri ne goje ty. Besimi eshte personal, cdo individ beson, ben si t'i ndihet ne shpirt. Mos u bej merak, se s'te konverton njeri me zor. Te pakten jo nga anet tona.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 30-11-2006 më 16:21

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Fisnik djali, "hemoseksualizmi" eshte nje dukuri e re?? Se s'e kam degjuar me pare, dmth me sakte, rrenjen "hemo". (Jam kurioze te di per cfare dege studion, dhe ne cfare gjuhe i ben studimet, megjithese ne pamje te pare, s'ka mundesi t'i besh ne shqip.)
    personat qe bejne mardhenje seksuale tete njejtes gjini (hemoseksualet)nese doni ta dini fillet i ka qe nga koha e lashte greke dhe me heret ne egjiptin e vjeter
    dhe shume popuj jane zhduke sipasoje e kesaj dukurie nese perkrahim nje te tille dukurie pse jo ne te mos e perjetojme te njejtin fate.

sa i perket kurreshtjes suaj per studimet e mija ,ku i beje ,une jam student ne juridik ne oxford .

te pershendes dhe kalomire.

pa keqkuptime fisniku

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-11-2006
    Postime
    34
    Citim Postuar më parë nga iliria e para
    Njeriu nuk lind as musliman e as i krishtere. Njeriu behet psh. musliman ose tjeter, varesisht se ne cfare familje edukohet (rritet) ose sic ndodhi me shqiptaret gjat V shekujve nen turqit.
    Tashti e drejta e konvertimit ose mohimit te fese eshte pyetje shume interesante. Personalisht njoh njerz qe kan konvertuar, por e mbajne sekrete(sidomos per te afermit e tyre), tjeret heshtin dhe jetojne nje jete qe asesi nuk i ngjan asaj si e jetonte familja, por nuk thone se kan konvertuar , pra kan frike per represalie. Per asnje njeri nuk eshte e thjeshte te konvertoje, ka komplikime, por per muslimanet konvertimi ose braktisja jane direkt te rrezikeshme per jeten. Sidomos per ata nga vendet arabe.
    Pse?
    Njeriu lind i paster ne natyren njerezore dhe rrjedhimisht i bie qe te kete nje besim te drejte. Pra eshte ne doren e prinderve pasi femija te komunikoje qe t'i tregohet apo imponohet njera nga fete.
    Vete shpirti thuhet qe e njef Krijuesin, kjo duke u mbeshtetur ne faktin qe kushdo, madje edhe ateistet ne raste veshtiresish i luten Zotit. Te ateistet kjo ndodh pa vetedije.
    (ika te ha buke nje here tjeter do e perfundoj me kismet.)

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    personat qe bejne mardhenje seksuale tete njejtes gjini (hemoseksualet)nese doni ta dini fillet i ka qe nga koha e lashte greke dhe me heret ne egjiptin e vjeter
    dhe shume popuj jane zhduke sipasoje e kesaj dukurie nese perkrahim nje te tille dukurie pse jo ne te mos e perjetojme te njejtin fate.

sa i perket kurreshtjes suaj per studimet e mija ,ku i beje ,une jam student ne juridik ne oxford .

te pershendes dhe kalomire.

pa keqkuptime fisniku

Ne fakt personat qe bejne marredhenie seksuale me te njejten gjini, quhen homoseksual, dhe jo hemo (per kete rrenje te pyeta.)

Studion ne Oksford the? Pas gjithe atij karakterizimi qe i bere botes perendimore, ky fakt qe solle me siper eshte kulmi i hipokrizise.

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga mario_kingu
    feja e e shqiptarit eshte shqiptaria

edhe sa per mysliman edhe kartolik akoma ktu ju :P

edhe mos haroni tere shqiperia ka qen kartolike apo se dini historin dikussh tha qe shqiperia ka qen myslimane pffff

turku i ktheu ne mysliman lexhoni histori se jeni mbrapa

sa per mua jam pagezuar kartolik :P maman kartolike baban mysliman por babi im ska vajt njehere ne xhami :P kish me mua edhe ai :P

hehe me keto foret(frrkat) e pashko vases na lodhet bree.

kuptoje njeher qka d.m.th feja ateher flis per fjalet e pashko vases .

shqiptaria nuk eshte fee mos keqkupto feja eshet te besosh ne zot,
    dhe feja islame nuk eshte e turkut. turku vetem ka sjell islamin si nje mesazh ne trojet shqiptare ecila eshte perqafu sinqerisht nga populli dhe tash egzagjerohet dhe degezohet si arome parfumi.saqe po krijon fobi tek bota jo islame .dhe shpifin ne adres te islamit.

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Ne fakt personat qe bejne marredhenie seksuale me te njejten gjini, quhen homoseksual, dhe jo hemo (per kete rrenje te pyeta.)

Studion ne Oksford the? Pas gjithe atij karakterizimi qe i bere botes perendimore, ky fakt qe solle me siper eshte kulmi i hipokrizise.
    sa i perket hemos me fal paska qen keqkuptim ,ok flm

bota perendimore :si pasoj qe po e shijoje nga afer shijen perendimore.

ed i saktesisht moralin e botes perendimore dhe sa me shume qe studjon aq me shume deshprohesh.

perendimit sa iperket moralit , ik larg prej tyre, por e mitoj sa i perket teknologjise dhe shkences.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    . turku vetem ka sjell islamin si nje mesazh ne trojet shqiptare ecila eshte perqafu sinqerisht nga populli .
    Lol, rri se po tallesh tani. Si e solli turku mo? E vuri ne tabaka dhe ua sherbeu shqiptareve mes valles dhe kenges?

ed i saktesisht moralin e botes perendimore dhe sa me shume qe studjon aq me shume deshprohesh.

perendimit sa iperket moralit , ik larg prej tyre, por e mitoj sa i perket teknologjise dhe shkences.
    E pra, kjo me duket hipokrizi mua, qe thua dhe vete ik larg, por prape aty je. Deshperohesh, ne depresion etj, por prape aty.
    Kur i bere listen e zeze perendimit ne postimet me lart, harrove te permendesh teknologjine dhe shkencen, tani e zure ne goje. Persa i perket moralit: morali ne perendim ka nje te mire, nuk te imponohet, por ben zgjedhjen tende te lire.

Ehuuu, nuk ia vlen te zgjatesh ...

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga R2T
    Mire i permende keto pislliqet qe i sherbenin axhendes tende fetare. Po pse nuk permend ti zoteri se bota perendimore (krishtere) ka shpikur gjithashtu dhe ilacet per 95% te semundjeve qe kurrohen sot, ka shpik nga letra higjenike e deri tek makineria qe ndan atomin, ka shpik motorin me gaz e avull, telefonin e cabllin dixhital, ka shpik avjonin e raketen, GPS-in e satelitin, ka zhvillur ekonomine e tregut, ka ndertuar bashkpunimin global, po mban me buke 60% te botes, duke filluar nga Somalia e deri tek Palestina. Dhe vete ky mediumi qe ta hapi gojen ty, interneti e kompjuteri eshte shpikur nga ajo bota perendimore e krishtere. E po tja vesh ne peshore te mirat e te keqijat, peshorja anon fare thjeshte nga e mira.
    mos je kaq i sigurt djalo nese done ta kuptosh te verteten e ketyre zbulimeve shkencore dhe origjinene se ku ekan ather kam frike se do deshprohesh ,se bie ne kundershtime me keto qe the.

dhe ne fund tani ti ekuptone se bota perendimore dhe shkeca dhe te arriturat e tyre kane mbijetuar fale nje univerziteti ne univerzitetin e cordobes ne spanje ,shkolla e andoluzise ,nese dote qe te informohesh me thell ather jam ne sherbimin tuaj dhe ti sjllee ketu ne forume. dhe ne funde te kesaj del se bota perendimore paska e mituar qarte dikend tjeter qe nuk eshte ne evrope.

"kaltrohet qielli kur zbulohet e verteta"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-11-2006
    Postime
    1
    Hmmm... feja? A kemi fe sepse qajo eshte e drejta, dhe ideologit/filosofit jan te vertet, dhe met vertet ka nje zot apo se na vyndet, sepse kena frik nga jeta, se jeta metvertet eshte interesant po edhe shum mistik...???

identitet eshte ma e rendsishem se feja...?!

ka ndonje kush mendime reth ketu pytje???

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Lol, rri se po tallesh tani. Si e solli turku mo? E vuri ne tabaka dhe ua sherbeu shqiptareve mes valles dhe kenges?

E pra, kjo me duket hipokrizi mua, qe thua dhe vete ik larg, por prape aty je. Deshperohesh, ne depresion etj, por prape aty.
    Kur i bere listen e zeze perendimit ne postimet me lart, harrove te permendesh teknologjine dhe shkencen, tani e zure ne goje. Persa i perket moralit: morali ne perendim ka nje te mire, nuk te imponohet, por ben zgjedhjen tende te lire.

Ehuuu, nuk ia vlen te zgjatesh ...

si mendon nuk te imponohet morali ne boten perendimore?

"te punosh ne pluhur duhet te behesh me pluhur" patjeter ky eshte imponimi,te cilen nuk e duam por pluhrosemi .

Faqja 5 prej 25 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Përgjigje: 170
    Postimi i Fundit: 31-08-2011, 03:13
  3. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-08-2006, 16:53
  4. Komuniteti Mysliman dhe legjislacioni
    Nga Iliriani në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-05-2006, 12:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •