Close
Faqja 16 prej 25 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 242
    i/e regjistruar Maska e terili1
    Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    UNE GEZOHEM BILE EDHE ATE PA MASE QE I KE TE GJITHA ZAKONET SHQIPETARE DHE UROJ QE KURE TE MOS I HAROSH BILE EDHE TI TRASHEGOSH BREZ PAS BREZI PRA TUA LESH AMANET PASARDHESVE TE TU . SA PER FENE QE KE NUK E DI SE ENDE NUK JE PREZENTUAR SE CILES FE I PERKET SE SI DUKET KETU NE FORUM JE BASHKUAR ME NJE ATEIST( X4 CLUBS).

sa per fene zotni origjina ime eshte e krishtere .
    por si person nuk besoj ne fe . ose thjesht besoj tek feja e dashamiresise dhe bashkimit midis shqiptareve . e di qe nuk eshte fe por kete do deshiroja per popullin tim te besonte, e jo gomarlleqet e klerikeve .
    se ne rast se nuk e keni kuptuar feja ka lindur qe te jetojne disa me mire ne kurriz te hundlesheve.
    ajt, kalofshi shqiptarisht dhe bukur.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Citim Postuar më parë nga titulli i temes
    Kush lind si mysliman duhet të vdesë i tillë?
    Asnje nuk lind fetar, konvertohen gjate jetes nga dogmat fetare infektuese te qenies njerezore. Gjithashtu, une mendoj se kush eshte i mencur dhe kembengules i shmanget fese dhe perrallave te saj.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga terili1
    por si person nuk besoj ne fe . ose thjesht besoj tek feja e dashamiresise dhe bashkimit midis shqiptareve . e di qe nuk eshte fe por kete do deshiroja per popullin tim te besonte, e jo gomarlleqet e klerikeve .
    se ne rast se nuk e keni kuptuar feja ka lindur qe te jetojne disa me mire ne kurriz te hundlesheve.
    ajt, kalofshi shqiptarisht dhe bukur.
    Por mos harro Borix se ato nuk kane te bejne me Perendine. Por ne shqiptaret ne pergjithesi besimi mbetet teme tabu, ose shumica e shqiptareve jane anti-fetare duke gjykuar se cfare kane bere dhe cfare bejne njerzit. Gabimet e njerzimit nuk deshmojne se Perendia nuk ekziston. Gabimet e fese apo kritikat ndaj fese nuk duhet te ngjallin levizje anti-Zot. Ai popull qe largon Perendine nga mesi i tij, vetem do t'i sjelle mallkim vetes, ke shume shembuj historik qe e deshmojne kete. Ke shembujt levizjet ateiste ne Evrope para dy lufterave boterore, cfare i sollen njerzimit. E di se sot ateistet thone p.sh. per Hitlerin qe ishti i krishtere, por pagezimi nuk te ben te krishtere. Hitleri, Stalini, Mao kishin rene nen kthetrat e ateizmit, p.sh. Nice (qe thoshte se *a nuk mund qe njeriu te behet i vrazhdet si natyra*), Marksi, Darvini etj. Cfare krijuan ata, monstrume. Besimi duhet te jete individual sepse Kisha nuk mundet te te bej besimtar nese ti nuk deshiron. Ne keto kohe tek njerzit ka hyre egoizmi, lakmia ndaj parave, femrave pastaj veseve te ndryshme si alkoolit, drogave. Ne thjesht e kemi larguar Perendine nga vetvetja si popull dhe si komb. Per Kosove po flas, se mbi 60% e te rinjeve konsumojne apo i kane provuar drogat te lehta dhe pastaj nje shumice tjeter i ka provuar ato te renda. Vetem ne lagjen time 80% e te rinjeve pijne bari dhe nje perqindje e madhe e tyre konsumojne edhe droga qe jane shktatrrimtare. A nuk eshte ky shkatrrim i shoqerise dhe i ardhmerise sone si popull. Pershendetje.

sinqerisht, Mesia4ver.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Eh mer djale, te sugjeroj te lexosh me thelle nga shkenca, pastaj te japesh nje mendim te qarte mbi figurat qe ke permendur (perjashto Hitlerin, Stalinin, e gangstere te tille).

Sa per mua, feja eshte dosje sociale, aspak shpirterore. Prandaj, une nuk e dua fene jo vetem per pasojat e saj ne shoqeri, por edhe per dogmat dhe botekuptimin e saj te cale.

Shkenca dhe aksiomatika mbi te gjitha!
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Problemi eshte akoma me i thelle se kaq . Nuk dmth se njeri lind musliman dhe duhet te vdese i tille .
    Mund te vdesi edhe si budist , edhe pse eshte i lindur si musliman !!!
    Problemi qendron tek njohja e te vertetes !!! Ekzistojne shum fe , dhe te gjitha nuk mund te jene te verteteta !!! Vetem njera nga keto eshte e drejte dhe tjerat jane te gabuara .
    Neve lindim dhe ne momentet e para te jetes nuk dime asgje dhe qe nga lindja deri ne vdekje mesojme cdo gje .
    Dhe ketu eshte edhe thelbi qe te mesojme te verteten mbi Krijuesin . Pra neve duhet te arijmederi ne ate pike qe te themi se kjo eshte feja e vertet dhe ja ku i keni provat .
    Per vete , kam zgjedhur fene Islame , sepse eshte e vetmja fe qe i kalon te gjitha testet .
    Shumices ketu i duket sikur une po bej propagande fetare , por ne fakt jam duke fol te verteten ashtu sci une e shikoj nga kend veshtrimi im !!!
    Kam lexuar Biblen , njerezit thuan se eshte shkruar nga njerez qe kane qene te frymezuar nga Perendija dhe per ate ky liber eshte i vertete !!! Por ama , neve nuk jetojme ne kohen e gurit qe aq lehte te gjynjezohemi dhe te themi ashtu eshte , eshte liber pa gabime dhe i vertetete !!! Vet Zoti ashtu e ka krijuar njeriun qe cdo gje e ven ne sprove , kjo eshte nje veti e jone qe kafshet tjera nuk e kane , andaj sprova ne kete jete eshte dituria , koncepti se si neve e parafytyrojme Perendine !!!
    Ma merr mendja qe secili nga ne qe beson ne Perendine , beson qe Perendija eshte e gjithdicme dhe se neve keto lirba te shejnte jane shpallur nga nje Perendi e tille nuk duhet te kene gabime ne mbrendi .
    Kjo duhet te jete pika nga e cila neve duhet te gjejme rrugen qe na con nga e verteta.
    Bibla , per mua bie nga testi sepse eshte shum e qarte , ben gabim trashanik kur folen per krijimin e trupave qiellor ( toka ne diten e dyte dhe dielli ne diten e katert ) - si rrjedhim duhet te besojme ne nje Perendi qe nuk din se kush eshte krijuar para , toka ose dielli ?!!
    Nuk dua te ndalem shum ne gabimet qe hasen ne Bibel , sepse kjo nuk tema ku diskutohen gabimet Biblike i sjell keto te dhena vetem pik referimi .
    Nga ana tjeter , kemi Kuranin , po ashtu qe retendon se ehte i shkruar nga Perendija ose i eshte transmetuar profetit nga ana e Krijuesit .
    Tani per vete i kam lexuar te dy librat fetar . Tek Bibla ka shum gabime ndersa tek Kurani ka shum mrekulli , shum gjera qe te bejne te mendosh "valle nga erdhen keto informata ne kete liber ?!!" .
    Secili nga ne e di qe qendra e tokes eshte e perbere nga NiFe sfera ( dmth Nikel dhe Hekur ) - dhe shum ak nga ne e dijne qe kur eshte krijuar sistemi Diellor , Dielli i yne nuk ka pasur fuqi te prodhoj hekur , dhe hekuri ne planetin tone eshte shum i perhapur , ose me mire me thene eshte nje nga metalet me te perhapura.
    Dhe ne Kuran "thuhet qe Allahu hekurin ne toke e solli nga qielli !!!!" Sot nuk ka shkencetar ne bote qe mohon kete te vertete , dhe kjo e vertete cuditerish eshte shkruan ne Kuran 1400 vite me pare , kur njerezit nuk kane ditur se yjet jane burim i te gjitha llojeve te ndryshme te materies .
    Pra duke u bazuar ne keto fakte , une mendoj qe per vehte kam bere zgjedhjen e drejte .
    Dhe sipas fese qe kam zgjedhur une , aty thuhet qe ne boten tjeter nuk pranohen pergjigjet une kam besuar ne kete menyre (gabim ) sepse im ate me ka mesuar ashtu !!!
    Secili pergjigjet per veprat e veta secili ka te pyetet psenuk kane punuar me shum qe te gjejne te verteten .
    Ne fund dua ti falemenderohem Perendise qe me ka bere nje nga ato te qe jane te udhezuar ne rruge te drejte .

Me respekt Gostivari_usa

i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anëtarësuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    Askush nuk lind mysliman, i krishtere e as doktor apo dicka tjeter.
    Te gjithe kete e marrin ne menyra te ndryshme por me e perhapura eshte nga familja dhe rrethi.
    Eshte e drejte e secilit te vendos per besimin e tij.
    Kur une kam lindur skam ditur asnje gje rreth fese, duke u rritur mesoja gjera, por me dukeshin te pakuptimta, ndoshta edhe i besoja por gjithmone isha skeptik. Diku rreth moshes 15 vjecare erdha ne perfundim qe nuk mund te besoj ne gjera te tilla.
    Une gjithmone kuptoja dhe arsyetoja ata qe besojne, por nje gje me irriton, insistimi i tyre qe une jam gabim, dhe thirrja e tyre qe vazhdimisht e bejne ''te kthehem ne rrugen e zotit'', por kur i pyes se pse brengosen per besimin tim, nuk dijne arsyen.
    Edhe ketu shoh se njerezit vazhdimisht bejne thirrje te tilla. Vetem deshiroj te di pse? Cfare i mundon ata? Le te tregojne nese jane me mision te posacem, nese dikush i ka derguar te me ktheje mua mendjen.

Une vetem nje gje jam i sigurte. Njeriu lind lakuriq (naked) dhe te tjerat i merr gjate jetes.
    Barca

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga jimmychrist
    Askush nuk lind mysliman, i krishtere e as doktor apo dicka tjeter.
    Te gjithe kete e marrin ne menyra te ndryshme por me e perhapura eshte nga familja dhe rrethi.
    Eshte e drejte e secilit te vendos per besimin e tij.
    Kur une kam lindur skam ditur asnje gje rreth fese, duke u rritur mesoja gjera, por me dukeshin te pakuptimta, ndoshta edhe i besoja por gjithmone isha skeptik. Diku rreth moshes 15 vjecare erdha ne perfundim qe nuk mund te besoj ne gjera te tilla.
    Une gjithmone kuptoja dhe arsyetoja ata qe besojne, por nje gje me irriton, insistimi i tyre qe une jam gabim, dhe thirrja e tyre qe vazhdimisht e bejne ''te kthehem ne rrugen e zotit'', por kur i pyes se pse brengosen per besimin tim, nuk dijne arsyen.
    Edhe ketu shoh se njerezit vazhdimisht bejne thirrje te tilla. Vetem deshiroj te di pse? Cfare i mundon ata? Le te tregojne nese jane me mision te posacem, nese dikush i ka derguar te me ktheje mua mendjen.

Une vetem nje gje jam i sigurte. Njeriu lind lakuriq (naked) dhe te tjerat i merr gjate jetes.
    Jimmychrist askush nuk mund ty te te detyroj te besojsh dicka nqs ti personalisht nuk je i bindur se ajo este e verteta .
    Une mund te te mbaj leksione ketu lidhur mrekullive te Kuranit me ore te terra , por krejt ajo do te jete e kote nqs ti nuk i beson ato . Andaj , njerezit kane te drejte qe ti shprehin mendimet e tyre ose ne nje fare menyre te te nxisin ne nje drejtim , te lexojsh dicka ,te fitojsh nje bindje , ti bashkohesh nje grupi etj etj . Por vendimi perseri eshte i yti .
    Ti mundesh qe ne fillim ti injorosh te gjitha ato thirje dhe mos merresh fare me to , mundesh disa ti verifikojsh , per ca te tjera mund te tregojsh interesim dhe per tjera jo . Por gjithsesi jeta jote , rruga te cilen ti zgjedh ne kete jete eshte ne menyre totale vendim i yti personal . Fundja ne shqiptaret themi "degjo 100 vete dhe puno si di vete !!!"

Dhe e perseris se qellimet e mija ne keto qe une postoj ne asnje menyre nuk jane qellime propagandistike . Thjeshte jane pikpamjet e mija lidhur me boten qe jetojme !!!

i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anëtarësuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    Jo edhe une e di qe askush nuk mundet sepse une nuk i toleroj, por ata vetem mundohen dhe kjo mua me pengon, une nuk them se ata jane njerez jo te mire sepse ata jane shoke te mi dhe une i cmoj ata, por une vetem pyes veten ndonjehere: po pse edhe une nuk jam nje tip i tille i padurueshem qe te insistoj qe ata te mosbesojne, por nuk me intereson puna e tyre sepse une kam gjera tjera per tu marrur. Dhe ndonjehere arrij ti arsyetoj sepse e di qe une nuk brengosem per ta sepse nuk besoj qe po shkojne nje rruge te keqe ndersa ata per mua kete mendojne, ndoshta kjo eshte ajo qe i ben te padurueshem, sepse ata ndjejne keqardhje per mua. Por une smund ti kuptoj disa ketu.
    Por nuk e kisha fjalen per ty Gostivari_USA ne skrimin e meparshem por te disa te tjereve. Ti mund te postosh fakte sa te duash dhe nuk besoj qe do ti pengojne ndonje njeriu.
    Barca

[
    ajt, kalofshi shqiptarisht dhe bukur

Kaq deshta nga ty falemnderit shum.
    edhe ti kalofsh SHQIPTARISHT , dhe ne te ardhmen mos u mer me gjera pa lidhje ,se ne kete bote te sodit cka nuk ndodh , ja pra si ajo qe ndodhi ne ITALY dje .po skemi cka te bejme se njerezit jane te tille nuk i kuptojn gjerat si duhet.
    po tek e fundit jemi shqipetare ( O SA MIRE ME QENE SHQIPTARE).

ALL-LLAHU EKBER (ZOTI ESHTE I MADH)

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Borix
    Eh mer djale, te sugjeroj te lexosh me thelle nga shkenca, pastaj te japesh nje mendim te qarte mbi figurat qe ke permendur (perjashto Hitlerin, Stalinin, e gangstere te tille).
    Shkenca nuk mund ta vertetoje ekzistencen e Zotit ne menyre te drejtperdrejt sic nuk mund ta vertetoje as 'se Perendia nuk ekziston', sepse shkenca nuk mirret me gjerat shpirterore. Perendia apo gjerat shpirterore jane jashte studimit te shkences, sikurse eshte p.sh. kompjuteri jashte studimit te biologjise.

Citim Postuar më parë nga Borix
    Sa per mua, feja eshte dosje sociale, aspak shpirterore. Prandaj, une nuk e dua fene jo vetem per pasojat e saj ne shoqeri, por edhe per dogmat dhe botekuptimin e saj te cale.

Shkenca dhe aksiomatika mbi te gjitha!
    Percaktoje 'fene' sepse tek ne ka shume kuptime (tek disa ka kuptim negativ). Besimi, marredhenia me Krijuesin ekziston vetem ne Bibel, ne asnje besim tjeter. Vetem desha ta permend nje thenie nga Bibla ku Jezusi thote se Mbreteria e Tij nuk eshte e kesaj bote. Edhe une jam ithtar i shkences dhe me pelqen, por shkenca nuk mendoj se eshte mbi te gjitha.
    Respekt.

Faqja 16 prej 25 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Përgjigje: 170
    Postimi i Fundit: 31-08-2011, 03:13
  3. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-08-2006, 16:53
  4. Komuniteti Mysliman dhe legjislacioni
    Nga Iliriani në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-05-2006, 12:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •