Close
Faqja 13 prej 25 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 242
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    E marre tamam tamam, nqs besojme ndokund, njeriu lind ne Fene e vertete, pra ne te Verteten, qe Zoti i shpalli njerezimit si udhe Shpetimi.

Me kete ide bashkohet edhe Krishterimi edhe Islami.

Krishterimi thote qe njeriu lind sipas Ikones se Perendise, dmth mbart ne vetvete Imazhin e Tij. Te qenit Imazh i Zotit dhe te permbushurit e tij ne ate qe quhet Ngjashmeri me Perendine eshte edhe vete THELBI i Fese kristiane, mos te themi vete Feja kristiane.

Ne Islamin sunit, kjo ide paraqitet ne nje menyre me te thate edhe aspak mistike, por thjesht qe njeriu eshte krijuar ROB i Krijuesit edhe eshte i destinuar ti sherbej kete qellimi ekzistence. Pra, cdo njeri lind musliman, i nenshtruar apo rob i Krijuesit.

Duke marre aspektin historik-shoqeror te Feve, pasi Fete jane pra dhe forca shoqerore e historike, kemi edhe nje dimension te dyte dhe te dores se dyte te perkatesise fetare.
    Ky eshte ambienti shoqeror-fetar ku lindim. Ne kete aspekt te DYTE e dytesor, FEJA trashegohet, madje mund te themi se ne varesi te rrethanave, ajo behet edhe gjenetike dhe ketu nuk ka asgje te habitshme, sepse edhe ne teologji edhe ne shkence, pranohet se nje menyre e caktuar ideologjike se te jetuari ndikon edhe ne anen dhe trashegimine fizike te njeriut.

Gjithsesi, ky aspekti i dyte njerezor-historik nuk mund tia tejkaloje KURRE aspektit te pare, dmth asaj per cfare njeriu eshte krijuar.

i/e regjistruar Maska e terili1
    Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    Citim Postuar më parë nga halil_gostivari
    jo shoku ti nuk te pengon ajo qe thua se jam turk ose shqipetar apo grek e ku ta di une por te pengon dicka tjeter, te pengon ajo qe jam MUSLIMAN.a per ate qe kam mesu shqip nese gaboj dicka ma ben hallall se skam cka te bej se jam i asaj gjenerate te cilet kemi mesuar ne gjuhen e sllavit.por ju keni te drejte te livdoheni e ate se po flisni shum paster gjuhen shqipe se va la XHAXHI.
    me pengon qe nuk i thu zotit ZOT o patriot po i thu allah se ne shqiptaret kemi gjuhen tone dhe flasim shqip . myslimanet me shume i shef tu fol arabisht se shqip .
    kjo nuk te duket gabim ty ??????
    te krishteret flasin shqip per qef te zotit dhe u takon te lavderohen per kete. 90% e myslimaneve shqiptar kane thjesht etiketen dhe s'jane te c'mend si ju. jane shqiptare. o kosovar djali. dhe po deshet me hy ne europe thirini menjes se do ngeleni si afganet e sotshem.

Citim Postuar më parë nga terili1
    me pengon qe nuk i thu zotit ZOT o patriot po i thu allah se ne shqiptaret kemi gjuhen tone dhe flasim shqip . myslimanet me shume i shef tu fol arabisht se shqip .
    kjo nuk te duket gabim ty ??????
    te krishteret flasin shqip per qef te zotit dhe u takon te lavderohen per kete. 90% e myslimaneve shqiptar kane thjesht etiketen dhe s'jane te c'mend si ju. jane shqiptare. o kosovar djali. dhe po deshet me hy ne europe thirini menjes se do ngeleni si afganet e sotshem.

JO ASPAK NUK ME PENGON POR PERKUNDRAZI ME VJEN INATI BILE QE NUK DI TA FLAS EDHE ME MIRE GJUHEN ARABE.
    Mua personalisht nuk me pengon aspak se krishteret po flasin ne gjuhen shqipe greke apo sllave e ku ta di une , sa per nje informat edhe na lutemi ne gjuhen shqipe , por per tju lutur ALL-LLAHUT ashtu sic duhet patjeter se pari ti lutesh ne at gjuh edhe ne te cilen kan zbritur ato lutje.se kur lutemi ne gjuhen shqipe drejtohemi me fjalen ZOT .
    Sa per nje informat nuk jam nga kosova , dhe per evropen te cilen me flet skam nevoj me i thir mendjes se vet jam ne eu.kurse per avganet mos ki merak se ata jane mesuar te jetojn ashtu sic jetojn , sic jetoheshte nje koh ne shqiperi e maqedoni e kosov, por cdo gje ka funden e vet . cdo e keqe kq nje te mire .

por ti mos te pengoje ajo se une me cilen gjuh drejtoj lutjet e mija mos haro se ka edhe te krishtere arab , te cilet nuk i drejtohen me fjalen ZOT.

ALL-LLAHU EKBER.

i/e regjistruar Maska e XX22
    Anëtarësuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    Per ali baben tepelensin:
    Ia ke keput kot me kot si zakonisht.
    Ku e kam treguar une qe nuk di te besoj?Po mos respekt ndaj vetes ku e shikon ti?
    Muslimani e quan dhurate fene ,dhurate nga ALLAHU ndaj per kete e kupton qe jo te gjithe mendojne si ai,sepse nese nuk te jep ZOTI te kuptosh ti mbetesh i verber edhe pse ke sy e shikon,ti mbetesh shurdh edhe pse ke vesh e degjon,por shpirterisht ti je i tille pergjithmone.Ndaj kush eshte ne te vertete nuk ka se si te doje te kthehet i humbur ,kjo po do te ishte mos respektim i vetvetes por edhe budalluk i madh.Une pajtohem me mendimet e juaja ketu,pasi sic thashe dashuria per ZOTIN e per kete fe eshte dhurate dhe jo cdo njeri e gezon.
    Ndryshuar për herë të fundit nga XX22 : 14-05-2007 më 00:26

i/e regjistruar Maska e XX22
    Anëtarësuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    Citim Postuar më parë nga Ermal 22
    Ketu ka nje kontradikte qe perpiqet ti mbaje muslimanet me zor te lidhur pas fese se prinderve, dhe qe ne fakt deshmon mungese te hapur tolerance per lirine e te zgjedhurit te besimit.

Kur lind njeriu eshte foshnje e pafajshme e me vone behet femi te cilit prinderit i japin drejtimin fetar qe ata duan. Ne vendet e mirefillta myslimane duket se indoktrinimi i femijeve me fene eshte me i forte.
    Rasti me i fundit i femijeve palestineze flet per nje lidhje vdekjeprurese me fene, ne emer te se ciles u predikohet urrejtja ekstremiste per komshite izraelite

http://netwmd.com/blog/2007/05/10/1661

Nqse ka hadithe apo shprehje e veprime te profetit mysliman Muhamed qe urdherojne se duhen vrare ata qe braktisin Islamin, ateher behet me e kuptueshme pse disa e kane te veshtire te mos dalin dot nga feja me te cilen u thuhet se kane lindur

Hajde arsyetim filloreje hajde: Degjo ti djalosh.Besoj e di qe cdo foshnje lind pa mekate dhe i paster nga gabimet ,ndaj eshte prane ZOTIT si i tille,i pamekat.Me rritje vijne vetvetiu dhe gabimet qe jane te paevitueshme dhe nese nuk ka nje fjale te ZOTIT qe eshte predikuar nepermjet profeteve atehere dhe ne nuk dime se jemi ne gabim apo jo.Duke degjuar keto fjale ne fillojme dhe arsyetojme dhe llogjikojme ndryshe duke rregulluar keshtu edhe sjelljet.Nese keto fjale qe degjojme nuk na pelqejne ne detyrimish kerkojme ide te tjera per te besuar dhe per te ndjekur ne jete dhe kjo eshte zgjidhje e cdo individi ne menyre te pavarur.Por dicka qe po e perseris ma degjo;dashuria ndaj ZOTIT dhe e verteta fetare eshte dhurate dhe nuk mund ta kete cdokush.Ndaj edhe sikur prindi te mundohet e ti flase femijes se tij per ZOTIN nuk eshte e sigurte qe ai do te behet nje njeri i drejte dhe besimtare sepse besimi eshte dhurate nga ZOTI.cdua te them dhurate:nese cdo njeri qe lind i paster kujdeset per veten qe ta mbaje te paster nga mekatet ne vazhdimesi e te lutet per meshire e per falje tek ZOTI ai e ka fituar te verteten dhe ne zemren e tij ka lumturi.nese nuk kujdeset per veten duke u lutur e duke kujtuar ZOTIn e kerkuar meshiren e tij ,sado qe prindi ti flase vazhdimisht rruga e tij tashme ka humbur driten sepse mekatet jane bere kaq shume sa e kane zabtuar zemren e nuk ka me vend per te verteten.
    Dua te te tregoj qe nuk jane prinderit ato qe vendosin fatin e nje femije,ndryshe une nuk do te kisha kete besim qe kam sot,pasi fatkeqesisht te gjithe ne familjen time jane bektashinj dhe kete edukate me percollen duke shkuar ne teqe etj.njeriu duhet te degjoje shume e me pas te vendose,por nese ai flet pa reshtur si flet ti dhe nuk degjon kurrsesi nuk ka se si ta gjej ate qe eshte vertete per te dhe nese nuk lutet tek ZOTI per meshiren e tij ai kurrsesi nuk mund ta kete dot ate.Kerko meshire dhe do te te jepet ZOTI i do te gjithe nese dhe ju e doni ate,AI i kujton te gjithe nese dhe ju e kujoni ate.ZOTI te dhente syte e dijes dhe veshet e shpirtit.

Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    [QUOTE=halil_gostivari]JO ASPAK NUK ME PENGON POR PERKUNDRAZI ME VJEN INATI BILE QE NUK DI TA FLAS EDHE ME MIRE GJUHEN ARABE.
    Mua personalisht nuk me pengon aspak se krishteret po flasin ne gjuhen shqipe greke apo sllave e ku ta di une , sa per nje informat edhe na lutemi ne gjuhen shqipe , por per tju lutur ALL-LLAHUT ashtu sic duhet patjeter se pari ti lutesh ne at gjuh edhe ne te cilen kan zbritur ato lutje.se kur lutemi ne gjuhen shqipe drejtohemi me fjalen ZOT .
    Sa per nje informat nuk jam nga kosova , dhe per evropen te cilen me flet skam nevoj me i thir mendjes se vet jam ne eu.kurse per avganet mos ki merak se ata jane mesuar te jetojn ashtu sic jetojn , sic jetoheshte nje koh ne shqiperi e maqedoni e kosov, por cdo gje ka funden e vet . cdo e keqe kq nje te mire .

por ti mos te pengoje ajo se une me cilen gjuh drejtoj lutjet e mija mos haro se ka edhe te krishtere arab , te cilet nuk i drejtohen me fjalen ZOT.

ikni mer njerez te ceket. si mer ju pengoka se po flasim shqip. pop ti sje shqiptar mer tip i cuditshem.
    Ndryshuar për herë të fundit nga terili1 : 14-05-2007 më 12:47

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,968
    Me sa po lexoj këtu e shoh se;
    Kësaj i thonë: " Të bëhesh më katolik nga Papa"Mësoni nga njerzit e ditur.Ja se çfar shkruante Omar Khajam afërsishtë 1300 vjet më parë.

Xhami e Kish' e Tempull:Robëri!
    Këmban e Minare:një patërdi!
    Dervish e Prift e Hoxh' e Kryq e Hënë;
    Pengime që të gjitha për liri.

Në Labyrinth të besëve kërkova,
    Me Porosi e Dogma u qarkova;
    Po u gënjeva: s'gjeta lule fare
    Dhe vetëm driza të egra zbulova.

Jam Shqipetare Por Musliman

ikni mer njerez te ceket. si mer ju pengoka se po flasim shqip. pop ti sje shqiptar mer tip i cuditshem.

po si mor nuk jam shqipetar bile edhe pak me shum se shqipetar. une te thashe edhe me pare se nuk me pengon askush se ne cfare gjuhe po drejtohet e te pakten ne lutjet e tij , po ketu shihet qarte se ti nuk je shqipetare.
    une nuk e di perse nuk thua se te pengon ajo qe jam MUSLIMAN SHQIPETAR po thua dicka tjeter, sa per tu treguar patriot ke mund te tregohesh dikund tjeter e jo ketu ne forum .

ALL-LLAHU EKBER

Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    Citim Postuar më parë nga halil_gostivari
    po si mor nuk jam shqipetar bile edhe pak me shum se shqipetar. une te thashe edhe me pare se nuk me pengon askush se ne cfare gjuhe po drejtohet e te pakten ne lutjet e tij , po ketu shihet qarte se ti nuk je shqipetare.
    une nuk e di perse nuk thua se te pengon ajo qe jam MUSLIMAN SHQIPETAR po thua dicka tjeter, sa per tu treguar patriot ke mund te tregohesh dikund tjeter e jo ketu ne forum .

ALL-LLAHU EKBER
    o halil eshte. si me u fal une greqisht ose italisht ke zoti.me vjen keq qe shqiptaret i besojne ksaj feje qe vetem e ulin ne kulm njerezimin.
    shif ne cfare shkalle jetojne . dhe a e pe se c'fare ben vllezrit e tu mysliman nga maqedonia. shkuan deri ne irak dhe ben raprezalie ushtareve amerikan.
    amerika mer te shkrete po lufton per pavaresine e kosoves dhe myslimanet e maqedonise i shiko si ja shperblejne. kujdes se do ju vij dita dhe juve me keto vese qe keni mare nga islamizmi arabik.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Kam lindur edhe Do te vdes musliman ishalla..
    Sui generis

Faqja 13 prej 25 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Përgjigje: 170
    Postimi i Fundit: 31-08-2011, 03:13
  3. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-08-2006, 16:53
  4. Komuniteti Mysliman dhe legjislacioni
    Nga Iliriani në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-05-2006, 12:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •