Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 47 prej 47
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Kush e ka ba ket pyetje t'budallme?

Ah, studenti! Kap librat m'so, -hiqu topit, se ma shum' paska topi se ti..., -hajt boll lujte tash.

Lumturi t'perhershme?

Me kan t'rrish, qashtu bahesh, -edhe ti mashallah, gjithe diten e lume me top...

derisa ty keto gjera te duken qesharake ,eshte mendimi juaj d.m.th ka vend per mendim ndryshe.

por me ka ra ne sy metaliteti jua dhe po shfrytezoj rastin qe ta diskutoj me ty ,po ti shikojme te gjitha postimet e tua ,gjithmon vetem bene kritika ,kritika.

nuk di qfar qellimi ke ,por nganjeher di edhe te ofendosh por nuk eshte ky karakteri qe parapelqen njeriu me mendje te shendosh. gjithmon hyn me postime disi si duke vrapuar dhe menjeher jep mendime difuze qe shpesh mdikon ne prishjen e atmosferes qe krijohet ne forum.

te lutem mos me keqkupto kto ishin me shume si keshille.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Paske lexuar vetem pergjegjet ndaj pyetjeve provokuese dhe ideologjike me qellim te propagimit ideologjik ne dem te njerezve dhe mendimit te lire. Ato ndonjehere mund te jene te prera, por jo te padrejta.

Athere:
    Pse ore fisnik po bene pyetje te paqena? Se edhe kjo eshte nje pyetje me fundament ideologjik e cila rrjedh nga botekuptime te prapambetura te mosdijes se mjaftuar ne kohen kur eshte formuluar mentaliteti prej te cilit buron.

Para se te marresh ndonje pergjigje sadopak te debatueshme ti vet duhet te pergjigjesh ne keto pyetje:

Kush e ka perjetuar lumturine?
    Cka quajm lumturi?

Nese lumturia eshte dicka qe ndien (menyra se si ndihesh), e ne kete pike kam shprese, pajtohemi te gjithe:
    Si mund te jete e perhershme ndjenja?
    Nese je perhere i lumtur, -si mund ta dish qe je i lumtur?

Keshtu pra;
    Kur te pergjigjesh ne keto, -pasi pergjegjet e mija t'i thyejne botekuptimet dhe iluzionet qe ke per jeten, eshte e qarte se te nuk tepelqejne, -do te te jap edhe ate pergjegjen qe po e kerkoje me cdo kusht me menyeren e formulimit qe ia ke bere pyetjes.

Po, po, -do te ta jap saktesisht ate pergjegjen qe e ke kerkuar dhe qe e deshiron ta degjosh. Sepse ajo pergjegje qe po e kerkon ti eshte vetem nje botekuptim i pabaze i shekujve kur njerezit me shumice nuk dinin as shkrim dhe lexim dhe eshte lehte per ta mbajtur mend, edhe nese e ke degjuar vetem nje here ne jete, sepse eshte parolle propagandistike, -e di une e kujte!

Prandaj deri atehere, te uroj te mos i gjykosh replikat permes prizmit se si te ngjajne ato ty apo se si ndihesh ndaj tyre, por se si perputhen me boten objektive qe eshte e pavarur nga botekuptimet e njerezve dhe nga ndjenjat tona.

p.s.:
    Dikush qe i ka tejkaluar keto pyetje qysh ne rini te hershme dhe ne debate te gjata e shumevjecare, eshte fakt se do te te jap nje pergjigje te shpejte thuase vrapon per mendimin tend ende te paformuluar. Por ta dish se per ate qe ka aftesi mesatare meditative, kuotimi "Lumturi t'perhershme?" perban pergjegjen e plote ne pyetjen qe kishe bere.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061

Pnp..............................

Citim Postuar më parë nga XX22
    sa i mençem qe je babe te lumt,hera pare qe po me pelqen ti mua bravo
    Mke habis fare ktu se disha qe mpelqejshe

Po Baba ka habis veten LOL

Te Pershendes yllo !!!

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anëtarësuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    ky nolt ka rene mrena

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Paske lexuar vetem pergjegjet ndaj pyetjeve provokuese dhe ideologjike me qellim te propagimit ideologjik ne dem te njerezve dhe mendimit te lire. Ato ndonjehere mund te jene te prera, por jo te padrejta.

Athere:
    Pse ore fisnik po bene pyetje te paqena? Se edhe kjo eshte nje pyetje me fundament ideologjik e cila rrjedh nga botekuptime te prapambetura te mosdijes se mjaftuar ne kohen kur eshte formuluar mentaliteti prej te cilit buron.

Para se te marresh ndonje pergjigje sadopak te debatueshme ti vet duhet te pergjigjesh ne keto pyetje:

Kush e ka perjetuar lumturine?
    Cka quajm lumturi?

Nese lumturia eshte dicka qe ndien (menyra se si ndihesh), e ne kete pike kam shprese, pajtohemi te gjithe:
    Si mund te jete e perhershme ndjenja?
    Nese je perhere i lumtur, -si mund ta dish qe je i lumtur?

Keshtu pra;
    Kur te pergjigjesh ne keto, -pasi pergjegjet e mija t'i thyejne botekuptimet dhe iluzionet qe ke per jeten, eshte e qarte se te nuk tepelqejne, -do te te jap edhe ate pergjegjen qe po e kerkoje me cdo kusht me menyeren e formulimit qe ia ke bere pyetjes.

Po, po, -do te ta jap saktesisht ate pergjegjen qe e ke kerkuar dhe qe e deshiron ta degjosh. Sepse ajo pergjegje qe po e kerkon ti eshte vetem nje botekuptim i pabaze i shekujve kur njerezit me shumice nuk dinin as shkrim dhe lexim dhe eshte lehte per ta mbajtur mend, edhe nese e ke degjuar vetem nje here ne jete, sepse eshte parolle propagandistike, -e di une e kujte!

Prandaj deri atehere, te uroj te mos i gjykosh replikat permes prizmit se si te ngjajne ato ty apo se si ndihesh ndaj tyre, por se si perputhen me boten objektive qe eshte e pavarur nga botekuptimet e njerezve dhe nga ndjenjat tona.

p.s.:
    Dikush qe i ka tejkaluar keto pyetje qysh ne rini te hershme dhe ne debate te gjata e shumevjecare, eshte fakt se do te te jap nje pergjigje te shpejte thuase vrapon per mendimin tend ende te paformuluar. Por ta dish se per ate qe ka aftesi mesatare meditative, kuotimi "Lumturi t'perhershme?" perban pergjegjen e plote ne pyetjen qe kishe bere.
    pajtohem se pyetja eshte kontraverze.

nuk kam pergadite diqka te paramenduar me pare por do mundohem qe ti definoje sado pak pyetjet tua.

"lumturi dote thote jetosh pa brenga ne harmoni me qdo gje qe te rrethon,asnje keqe te te mos rrethoje dhe te kesh ne dispozicion te gjitha qe te pelqejne"

mjaft mire mund ta kuptoje njeriu edhe nese eshet i lumtur gjithmon , mund ta kuptoj thjeshte nuk ndalem se gezuari, nuk deshprohem ,nuk hidhrohem ,nuk zhgenjehem me jeten kam te gjitha qe me pelqejne,e verej kur nuk jam i lumtur sepse jan ne dispozicion keto qe thash me larte.

me fale por ti me heret nuk ma diskutove temen por nderyre direkt ne kritika te personalitetit tim dhe me shume te interesonte shkaku se spe eshet hapur kjo teme se sa ta diskutosh,.sa i perket kritikave qe ti dhash nuk u bazova vetem me diskutimet qe ke pas me ua por ,te kam verejt se edhe nese jan ato tema qe duhet te ulet volumi i ndjenjve ti vazhdon te kritikosh ne pozita personale dhe ke cak personal.
    por me fale nese nuk e kam ne rregull thjeshte eshet mendimi im,dhe nuk kam diqka me prapavije te caktuar ne keto kritika por thjeshte jam nje njeri qe e them ate e qe ndjeje e transmetoje ne gjuhe.

mos me keqkutpo te pershendet fisniku me rrespekt

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Ne kete bote cdo gje eshte e perkoheshme, si vuajtja, si lumturia, si gezimi, si endrrat, si vete jeta jone, pra, si cdo gje! Nese dikush pretendon se lumturia eshte e perjeteshme, ai paska pi si shume doubley whiskey ose qenka be tape nga mendja. ( lol )
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-03-2003
    Postime
    10,240
    ncuq
    #VamosArgentina

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema të Ngjashme

1. Lumturia...
    Nga Erlebnisse në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 94
    Postimi i Fundit: 12-10-2024, 15:28
  2. Mbështetje e përhershme nga Franca per Kosoven
    Nga YlliRiaN në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 15-01-2009, 21:29
  3. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  4. Për të qenë të lumtur
    Nga hope31 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 25-05-2006, 17:36
  5. Cka eshte ne fakt dashuria vuatje, lumturi apo urrejtje per ata qe deshtojne
    Nga babadimri në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 29-11-2004, 22:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •