Pa sqaroje pak, brenda mundesive kete shprehjen e fundit?Postuar më parë nga Genesis
Dhe nje pyetje ne pergjithesi kam une, kujt i drejtohesh me "ju" ti ne forum?! Dmth nga te kemi keshtu, perafersisht?!
Pa sqaroje pak, brenda mundesive kete shprehjen e fundit?Postuar më parë nga Genesis
Dhe nje pyetje ne pergjithesi kam une, kujt i drejtohesh me "ju" ti ne forum?! Dmth nga te kemi keshtu, perafersisht?!
Puuuuu, qysh ju mban faqja e dheut me keto idiotlleqe.Postuar më parë nga benmadouche
Je i perjashtuar publikisht nga Forumi Shqiptar.
Un jam nga Bishti Palles, dmth atje kam lere. Aty tere diten vec bej palle si gjithe bashkekombasit e mij. Marr dhe i pension, e pastaj vij ketu ene shoh se sa i ka vajt rezistenca shqiptarit.
Deri tani e shoh sic e kam pas menduar. Te forte paskeni qene, por per te keqen tuaj. Shikoni popujt e tjere si shkrihen me te tjere popuj per te perfituar vecori te tjera ? Kimia eshte ajo qe komandon boten. E ka thone ene Frojdi ket.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Epo qenkemi patriote, megjithese ne dy sfera te ndryshme, une bej palle ne virtualistan, ti beke palle ne realitet.Postuar më parë nga Genesis
.Deri tani e shoh sic e kam pas menduar. Te forte paskeni qene, por per te keqen tuaj. Shikoni popujt e tjere si shkrihen me te tjere popuj per te perfituar vecori te tjera ? Kimia eshte ajo qe komandon boten. E ka thone ene Frojdi ket
Shume interesante analogjia, por per analogjite ka thene edhe dicka tjere Frojdi:
"Analogies, it is true, decide nothing, but they can make one feel more at home."
Ate Frojdi e ka thene per te mos e keputur rezistencen, se me u tejkalu ajo rezistenca moj ti shoqe, edhe teoria e iluzionit eshte e pavlefshme. Pra dhe i her qe teoria e iluzionit te punoj duhet me e tendos materialin deri ne ate pike sa nuk thyhet ose keputet, perndryshe na piu e zeza te gjitheve. Ndersa andej nga e ka origjinen Frojdi ene ato popujt qe jane shartu me rracen e Frojdit, marrin vec ato qe i hyjne ne pune, dhe juve ju lejne kockat boshe si ajo qe shkruajte ti me siper qe teoria te qendroj.Postuar më parë nga Lioness
Nesje qe ta di un i her. Kush eshte qendrimi jot rreth ketij fakti per grekezimin e Qishes ?
Po i Tanit ?
Akillerat me shoke nuk i llogoris se jane fenomene paranormale qe i her dalin me i emer, i her me i tjeter.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Mendimi im eshte ketu:Postuar më parë nga Genesis
Kliko
PS: Nqs s'do ishe i zene me teori "shartimesh" mund ta shikoje temen dhe e gjeje postimin tim.
E kuptoj, qenke ne te njejten vije te At Artur Liolinit, i cili thote nder te tjerash me nje prepotence qe vjen nga urtesia, se po te ishte Noli gjalle, sot do ishte mik i ngushte i Janullatosit. Me teper ngja ti si zedhenese e KOASH-it se sa une.
Mendimi im per janullatusin.
Pavaresisht se jam ateist dhe nuk i futem thelle rolit te fese apo problemet e brendeshme qe mund te kene ato,opinioni im mbi janullatusin Anastas eshte teper pozitiv.
E kam degjuar ne shume intervista qe ka dhene edhe jashte shqiperise mbi tema te ndryshme shoqerore (jo fetare) dhe jam habitur me pikpamjet e tij filozofike per nje shoqeri moderne..pikpamje keto qe nuk i kam degjuar as nga kleriket me te medhenj te krishterimit po as edhe shume laike te tjere perendimore...Ai ka formim iluminist,dhe jo rastesisht ate e zgjodhen edhe kryetarin e keshillit kristian mbareboteror....shume greke intelektuale,jane shprehur hapur per kthimin e tij ne greqi,qe te drejtoje kishen e tyre.
Pra si perfundim,dua te them se kam qene dhe jam pro nje kryepeshkopi shqiptar ne kishen ortodokse,por ortodokset nuk kane kete moment ndonje njeri me kaq vlera sa Anastasi,dhe kam krijuar besimin se ai nuk do ti fusi ne rruge te shtrember besimtaret ortodoks...
une jam ateist po nuk e kuptjoj kete gje perse jane kundra se kushe e drejton kristianizmin kure vete nuk jane kristiane
njeriu kerkon pafundesine e pafundesia kerkon njeriun
Kisha nuk eshte greke as ortodoksia nuk eshte e tille pasi ajo i kaperxen kufijte kombetare dhe si e tille i perket cdo ortodoksi te cilesdo kombesie.
Nese nuk keni shkuar asnjehere ne Kishe Ortodokse dhe flisni per gjuhen qe ajo perdor e keni gabim. Une qe jam praktikant ortodoks prej shume vitesh nuk kam pasur mundesine qe ne qytetin tim te degjoj ndonje sherbese ne greqisht, por sa per informacion ne qytetin tim ka nje kishe ku gjuhe liturgjike eshte gjuha e komunitetit vllah, mos valle duhet te akuzoni kishen si fillorumune, apo fillomaqedonase, kur ne komunitetin maqedon gjiuha qe ata perdorin eshte maqedonishtja. Kush mund t'i jape te drejte ndokujt qe t'i ndalohet adhurimi ne gjuhen amtare.
Persa i perket idese suaj ne lidhje me statutin e Kishes Orthodhokse, duhet te dini qe statuti eshte nje lloj rregullorje e cila nuk mund te jete e perjtshme, por qe ndryshon here pas here. Nuk kam degjuar askend qe te akuzoje shoqata, apo parti politike per ndryshimin e statuteve sa here ata e mendojne te nevojshm. Perse Kisha Orthodhokse duhet te penalizohet duke permendur nje statut te epokes se monarkise, apo ate te kohes se komunizmit. Per informacion te me tejshem askush tjeter vec Kishes Othodhokse nuk mund te percaktoje apo vendose per statutin e saj dhe ju qe ju dhimbset kaq shume autoqefalia duke mbajtur qendrime te tilla I privoni dhe dhunoni Kishes autoqefaline e saj. Do te doja te jepja dhe nje sqarim juridik Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqiperise nuk eshte nje organizate sikunder ju mendoni, por nje komunitet fetar qe perfaqeson mijra dhe mijra njerez te cilet ju nuk mund t’i fyeni, aqmeteper kur ato qe ju thoni nuk kane anje lidhje me realitetin. Here tjeter perpara se sa te flisni per ligje dhe rregulla duhet qe me pare t’I njihni ato, qw te mos fyeni apo ofendoni institucione dhe njerez dhe qe pershkak te mos njohjes tuaj te mos dizinformoni me ato qe thoni
Krijoni Kontakt