Close
Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 120
    ................
    Anëtarësuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Citim Postuar më parë nga Akili-A
    Pyetje konstruktive the???????????
    ...se po e harxhon kohen kot duke kerkuar vertetimin e identitetit tend me tema qe i perkasin fese...
    Meqë shkruan kuturu dhe nuk di ku i hedh postet e tua, po të kujtoj që ky nënforum quhet Toleranca fetare kështu që debatet këtu mund të hapen përkundër çdo lloj feje.

Kesaj i thone shkurt krize identiteti.......(e verteton edhe avatari yt)
    ... atëhere çdo thoshin për avatarin tënd të "mahnitshëm"... krizë skicofrenike??!!

................
    Anëtarësuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko
    Citoj ate qe thote Kinezi me lart;

Po pse italianet nuk e perzene Papen e tyre gjerman? edhe ky i fundit nuk eshte neneshtetas italian dhe as ishte ai perpara ketij, edhe statusi i Vatikanit i jep nje fuqi te plote dhe jo vetem ne Itali por ne te gjithe boten
    Sepse papa është në një shtet dhe ky shtet ka ligjet e veta dhe gjëndet brënda Italisë... pra është qytet shtet.

Kliko linkun për më shumë informacion:

http://www.vatican.va/vatican_city_s...tion/index.htm

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Humdinger
    ... atëhere çdo thoshin për avatarin tënd të "mahnitshëm"... krizë skicofrenike??!!
    Krize skizofrenike eshte atehere kur njerezit jane jashte orbite.....
    Kur ne te gjithe europen ka 60 vjet qe po punohet per shkrirjen e kufijve administrative te shteteve...ketu shikon njerez ne boten e tyre,me harta e kufij.....
    IDENTITETI I NJE KOMBI VARET NGA VLERAT SOCIALE,LIRITE E TE DREJTAT E NJERIUT,NGA ZHVILLIMI I SHKENCES,TEKNOLOGJISE,EKONOMISE DHE ARTET..QE KA AI KOMB, DHE JO NGA VIJA E KUFIRIT APO NGJYRA E FLAMURIT..

Ne si shqiptar,neqoftese do ti kishim kuptuar keto vlera e do ti fusnim ne kulturen dhe traditen tone,sot nuk do ishim kombi me i PRAPAMBETUR i europes...
    Prandaj,o te prapambetur mos shisni filozofi ketu mbi vizione kombi etj,etj se fjala e nje te prapambeturi nuk ka asnje vlere.....

................
    Anëtarësuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Citim Postuar më parë nga Akili-A
    Krize skizofrenike eshte atehere kur njerezit jane jashte orbite.....
    Kur ne te gjithe europen ka 60 vjet qe po punohet per shkrirjen e kufijve administrative te shteteve...ketu shikon njerez ne boten e tyre,me harta e kufij.....
    IDENTITETI I NJE KOMBI VARET NGA VLERAT SOCIALE,LIRITE E TE DREJTAT E NJERIUT,NGA ZHVILLIMI I SHKENCES,TEKNOLOGJISE,EKONOMISE DHE ARTET..QE KA AI KOMB, DHE JO NGA VIJA E KUFIRIT APO NGJYRA E FLAMURIT..

Ne si shqiptar,neqoftese do ti kishim kuptuar keto vlera e do ti fusnim ne kulturen dhe traditen tone,sot nuk do ishim kombi me i PRAPAMBETUR i europes...
    Prandaj,o te prapambetur mos shisni filozofi ketu mbi vizione kombi etj,etj se fjala e nje te prapambeturi nuk ka asnje vlere.....
    Fjalim nga Zhoao Amazonas...

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Humdinger
    Fjalim nga Zhoao Amazonas...
    Ne te gjitha shkrimet e mia deri me sot ne kete forum,ky ka qene gjithmone mendimi im....

Nje komunist si ky Zhoao Amazonas, nuk e ka idene e lirive te njeriut......
    Mendimet e mia jane konforme ideologjise se sotme europiano-perendimore....

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ckeni mer vlla me Kishen Orthodokse ju ? Ku ju rref nuk e kuptoj i her ? Kisha Orthodokse eshte e Orthdoksve, dhe e askujt tjeter. Nese ne orthodokset shqiptare duam qe te jete me shumice greke, do jete me shumice greke. Mire e tha Lionessa qe me perpara tha tjeter gje(me demek na qenka shqiptar krishterimi), qe edhe Katoliket kane Italiane, edhe nuk thote gje njeri, edhe Muslimanet falen me gjuhe te huaj e nuk thote gje njeri ?

Nese nuk jeni ne gjendje te pranoni dhe zbatoni, te mesoni dhe lartesoni mesazhet e paraardhesve tuaj, atehere mos kakarisni kot. Ja u thashe dhe i her tjeter, mesoni nga temat e Albos.

Janullatosi ka hap(pervec faktit te pamohueshem se ka futur Zotin perseri ne Shqiperi)

Shkolla
    Ka mbrojtur Kisha
    Ka restauruar monumente te rendesishme
    Kopshte
    Kampe Verore etj etj

Car keni bere ju ? Care keni bere ? Keni bere gje ?
    Mire ja te themi ju nuk mund te beni. Po Diaspora juaj cfare ka bere meqe ata kane leke ? Aaaa harrova, Dioguardi eshte menduar shume kohet e fundit per flamurin e Kosoves. Aty ta keni mendjen ju te sajimi i flamurave. Shkoni i her tutje, edhe lereni njeriun e perendise te punoj, e ju vazhdoni ti bieni daulles se po greqizoheni, edhe pse faktikisht kjo gje eshte ne fazen e fundit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 05-12-2006 më 22:05
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Shqiperia ka mar fund ne c'do drejtim.Ate qe greket nuk e bene dot para 100 vjetesh po e bejne sot me shume sukses,bile pa nevojen e tankeve dhe me pak shpenzime.Jugu i Shqiperise eshte drejt greqizimit total.Pas nje ose dy brezash jo vetem ortodokset por edhe myslimanet e jugut do te jene te bindur se me te vertete jane greke,ashtu sic jane te bindur arvanitasit qe flisnin shqip deri para 100 vjetesh,por sot te urrejne po ti thuash se je shqiptar.Me mire do te ishte jugu ti bashkohej Greqise,dhe Shqiperia te bashkohej me Kosoven dhe Maqedonine.Keshtu nje here e mire shkeputemi nga plehrat greke dhe grekomanet shqipfoles,para se te na greqizojne deri ne Gjakove.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga benmadouche
    Shqiperia ka mar fund ne c'do drejtim.Ate qe greket nuk e bene dot para 100 vjetesh po e bejne sot me shume sukses,bile pa nevojen e tankeve dhe me pak shpenzime.Jugu i Shqiperise eshte drejt greqizimit total.Pas nje ose dy brezash jo vetem ortodokset por edhe myslimanet e jugut do te jene te bindur se me te vertete jane greke,ashtu sic jane te bindur arvanitasit qe flisnin shqip deri para 100 vjetesh,por sot te urrejne po ti thuash se je shqiptar.Me mire do te ishte jugu ti bashkohej Greqise,dhe Shqiperia te bashkohej me Kosoven dhe Maqedonine.Keshtu nje here e mire shkeputemi nga plehrat greke dhe grekomanet shqipfoles,para se te na greqizojne deri ne Gjakove.
    Asnje nga shqiptaret ortodoks nuk do te qe te ndryshojne kufijte...por qe te jemi te bashkuar,nevojitet qe ata tipa si ty duhet te fitojne kulturen europiane......(nuk e ka fajin as greku e as janullatusi) gjithcka eshte ne doren tuaj....

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga benmadouche
    Me mire do te ishte jugu ti bashkohej Greqise,dhe Shqiperia te bashkohej me Kosoven dhe Maqedonine.Keshtu nje here e mire shkeputemi nga plehrat greke dhe grekomanet shqipfoles,para se te na greqizojne deri ne Gjakove.

Ti kush je qe flet ne emer te Jugut?

Kush te tha ty se Jugoret ndihen greke?

Kusht te tha se ortodokset ndihen greke?

Pse ngaterron ortodoksine me Greqine?

Pse bullgaret, maqedonasit etj te cilet jane ortodokse nuk ndihen greke?

A e di ti se edhe Kosova jote apo Dardania e dikurshme ishte e krishtere?

A e di ti se dikur gjithe Shqiperia ishte pothuaj ortodokse?

Pse shqiptaret e atehershem nuk u bene greke ?

Pse shqiptaret e sotem i frikesohen krishterimit ne nje kohe qe jane te vetedijshem se deri para 400 vjetesh te gjithe ishin te krishtere dhe perqafuan islamin vetem per interesa personale?

Prandaj mendohuni mire para se te flisni, Jugu i Shqiperise eshte shqiptar dhe ne kete pjese te Atdheut tone lindi Rilindja Kombetare dhe per pasoje ekzistenca e kombit shqiptar.
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga tani_26
    Ti kush je qe flet ne emer te Jugut?

Kush te tha ty se Jugoret ndihen greke?

Kusht te tha se ortodokset ndihen greke?

Pse ngaterron ortodoksine me Greqine?

Pse bullgaret, maqedonasit etj te cilet jane ortodokse nuk ndihen greke?

A e di ti se edhe Kosova jote apo Dardania e dikurshme ishte e krishtere?

A e di ti se dikur gjithe Shqiperia ishte pothuaj ortodokse?

Pse shqiptaret e atehershem nuk u bene greke ?

Pse shqiptaret e sotem i frikesohen krishterimit ne nje kohe qe jane te vetedijshem se deri para 400 vjetesh te gjithe ishin te krishtere dhe perqafuan islamin vetem per interesa personale?

Prandaj mendohuni mire para se te flisni, Jugu i Shqiperise eshte shqiptar dhe ne kete pjese te Atdheut tone lindi Rilindja Kombetare dhe per pasoje ekzistenca e kombit shqiptar.
    ---------------------------------------------------------------

Tani, jam dakord me ty, qe ortodokset shqipetare nuk e ndjejne veten si grek.
    Ne nje postim me perpara kam shkruar qe ketu ku jam une, ne 19 kombesi qe permblidhen ne bashkesine e kishes tone asnje nuk ka nder mend ti mbivleresoje ose te nenveleresoje asnje! Me njane perkatesite kombetare, gjindemi bashke sepse na lidh i njejti besim. Kush mendon qe feja asimilon preardhjen e nje njeriu gabohet, n.q.s. ky i fundit do dhe mbron traditat e veta. Shih arbereshet.... .

Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Migjeni
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Katalog shenjtorësh
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:31
  4. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •