Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    Team UARE
    Anëtarësuar
    23-11-2006
    Vendndodhja
    Bathore
    Postime
    19
    Citim Postuar më parë nga Neritan Hyso
    Klikova mbi te paren, dhe sa s'u mallengjeva nga perkujdesi me te cilin nje nga anetaret e forumit kishte kopjuar faqen e help-it te fjalorit tim (aty ku flitej mbi regjistrimin) dhe pyeste nese ndokush dinte ndonje site ku mund ta crack-onte.
    shume shqiptare te tjere pretendojne se jane "hackera"/"crackera" (edhe pse s'kane crackuar gje prej gjeje) dhe nje gje e tille konsiderohet nder.
    Jam dakort qe shume shqiptare pretendojne se jane "hackera"/"crackera" edhe pse s'kane crackuar gje prej gjeje ,por je naiv nese mendon se te tille nuk ekzistojne ne Shqiperi.Fjalori yt eshte thyer nga grupi yne prej gati nje muaji,por pavaresisht se une kisha deklaruar ne nje tjeter shkrim qe do ta botonim krakun, vendosem qe per momentin mos ta bejme nje veprim tille sepse kemi nje etike dhe nuk do na pelqente qe gjithe puna juaj te shkonte dem.Jam i sigurt qe nuk do besosh asgje nga fjalet qe po shkruaj,prandaj po ta dergoj me e-mail kopjen e thyer te fjalorit tend ne adresen e meposhtme.

intein_programe@yahoo.com

Pres komentet tuaja.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2006
    Postime
    81
    Po i pergjigjem ndoshta me pak vonese mesazhit tend, sepse une nuk e vizitoj kete forum c'do dite, dhe e-maili qe me kishe derguar nuk kishte ardhur ne inbox, por kishte perfunduar ne "bulk", te cilin nuk e hap kurre.

Shprehjen qe ke cituar me lart (lidhur me krakerat qe s'kane krakuar kurrgje) e ke nxjerre nga konteksti. Une isha duke sqaruar se, une vete nuk kam krakuar ndonje program (sic po prezumohesha), dhe nuk po pretendoja te paraqisja rezultatet e ndonje sondazhi rigoroz mbi nivelin e krakerave Shqiptare.

Une i shikoj gjerat ne kete menyre:

Kur Shqiptaret blejne produkte te huaja, (edhe) ata sponsorizojne kompanite qe i prodhojne, dhe ne kete menyre kontribuojne ne rritjen e mireqenies se vendeve te zhvilluara.
    Ne menyre te ngjashme, kur Shqiptaret blejne produkte Shqiptare, ata sponsorizojne zhvillimin e sektoreve prodhues Shqiptar, e per pasoje mireqenien e tyre (jo me kote rritja e mireqenies matet me "rritjen e prodhimit te brendshem bruto").

Por nese ne treg ka produkte qe kushtojne zero leke, ketu ka nje problem. Asnje sipermarres nuk merr persiper te investoje ne krijimin e nje produkti, i cili eshte i destinuar te konkuroje me nje produkt tjeter "pa para", sepse shume kliente do preferonin me mire "produktin pa para", sesa ate "me para", qofte edhe kur ky i fundit eshte me cilesor (nese Ectaco do me kishte rene ne dore me pare, Fjalori im s'do ekzistonte fare).

Aty ku nuk fitohet, nuk investohet, dhe aty ku nuk investohet, asgje s'leviz perpara!

Midis dy alternativave: "asgje-se pa para" dhe "dicka-se me para", mendoj se e dyta eshte me e mire, sepse te pakten ajo eshte nje alternative.

Nuk eshte e veshtire per ne te krijojme programe te pa-thyeshem duke perdorur skema mbrojtje shume agresive, por nje gje e tille penalizon konsumatoret.
    Faktikisht, versioni i pare i Fjalorit (2003) perdorte nje skeme mbrojtje te tille (agresive), e cila ndonese e mbrojti programin per me shume se dy vjet, nga ana tjeter shkaktoi pakenaqesi tek ndonje klient.

Natyrisht nuk ka produkte te perjetshem. Kur Fjalori doli fillimisht ne treg, ai ishte ndoshta programi me i mire ne Bote ne llojin e vet, por sigurisht koha ben te veten, dhe vjen nje dite kur c'do produkt, me apo pa para, nuk i rreziston me kohes.

Keshtu qe ne vitin 2005, ndersa programi "po plakej", gjykova se me mire nje mbrojtje e "bute", qofte dhe me rriskun e kopjimit, por te pakten shume vete kane per te çmuar cilesine e punes time, sesa nje nje mbrojtje qe jo vetem mund te shkaktoje pakenaqesira, por per me teper programi "ka per ta mbyllur ciklin e tij te jetes" dhe shumekush s'ka per ta marre vesh qe ekzistoi.

Strategjia qe ndjek une eshte: Kur krijoj nje program te ri, programin paraardhes e bej "falas", duke i bashkangjitur pak reklame per produktin e ri. Me nje fjale "vdekja" e produktit "te vjeter" ndihmon ardhjen ne jete te produktit te ri.
    Kete gje bera me programin "Kurs Kompjuteri Multimedial & Interaktiv", i cili u be "falas" diten kur "lindi" Fjalori. I njejti "fat" e pret edhe Fjalorin, diten kur programi qe jam duke krijuar - i cili gjithashtu ka per te qene nje nga programet me te mire ne Bote ne llojin e vet - do dale ne treg.

Ju pergjigja mesazhit tend, ne respekt te ketij forumi, por jo se ndjej ndonje gje te tille per ju apo per ate c'ka ju beni.

Team UARE
    Anëtarësuar
    23-11-2006
    Vendndodhja
    Bathore
    Postime
    19
    Ne menyre te ngjashme, kur Shqiptaret blejne produkte Shqiptare, ata sponsorizojne zhvillimin e sektoreve prodhues Shqiptar, e per pasoje mireqenien e tyre (jo me kote rritja e mireqenies matet me "rritjen e prodhimit te brendshem bruto").
    Aty ku nuk fitohet, nuk investohet, dhe aty ku nuk investohet, asgje s'leviz perpara!
    Jam dakort me ty ne kete pike , prandaj nuk kam qene asnjehere partizan per thyerjen e programeve shqiptare dhe botimit te krakut te tyre ne internet. Por gjithashtu nuk jam dakort qe programistet shqiptare te perfitojne nga ky fakt duke vendosur cmime te kripura (mos e merr personale sepse po flas ne pergjithesi).
    Nuk eshte e veshtire per ne te krijojme programe te pa-thyeshem duke perdorur skema mbrojtje shume agresive, por nje gje e tille penalizon konsumatoret.
    Faktikisht, versioni i pare i Fjalorit (2003) perdorte nje skeme mbrojtje te tille (agresive), e cila ndonese e mbrojti programin per me shume se dy vjet, nga ana tjeter shkaktoi pakenaqesi tek ndonje klient.
    Programe te pathyeshem! Nuk e besoj.E vetmja menyre do ishte qe kodi te mos ishte i plote tek programi i proves dhe kjo sic the penalizon konsumatoret.Dhe megjithate as kjo menyre nuk eshte 100% e sigurte sepse askush nuk na pengon te blejme nje kopje te plote te produktit ,ta thyejme dhe ta botojme ne net.
    Sa per mbrojtjen,sic kish shkruar dhe dikush tjeter shkrimi i te cilit qenka fshire,nese do ishe kaq i zoti do shisje skema mbrojtje dhe jo fjalore.Edhe mbrojtjet me te suksesshme ne bote nje dite jane thyer.Ndoshta ne mbase s'jemi ne ate nivel,por ti e di qe kur ngarkon nje program ne debuger kodin ne ASM e ke ne pellembe te dores.Gjithe problemi eshte sa je ne gjendje ta interpretosh por kjo eshte tjeter ceshtje.Nuk e di se c'skeme mbrojtje ke perdorur tek fjalori 2003 sepse nuk kam nje kopje te tij por nese mund te ma dergosh do isha shume kurioz ta shikoja.
    Ju pergjigja mesazhit tend, ne respekt te ketij forumi, por jo se ndjej ndonje gje te tille per ju apo per ate c'ka ju beni.
    Ndersa une te respektoj si nje programator te zotin dhe mund te them qe mbrojtja qe i ke bere fjalorit eshte per tu lavderuar, pavaresisht qe sic do mbrojtje edhe kjo ka pikat e saj te dobta.Une nuk shkruajta per te kerkuar respekt prandaj pak rendesi ka per mua ajo qe ndjen ti.Sa per kete forum edhe une nuk hyj shpesh por nuk kam ndonje respekt per forume ku ekziston censura.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gabeli : 29-01-2007 më 08:25
    Team UARE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2006
    Postime
    81
    Nuk di se sa "i kripur" eshte nje cmim prej 3500 Lekesh (nga ku me shume se 1000 Leke jane firo: fitimi i tregtarit + koston), po te kihet parasysh qe ne Shqiperi, vetem boja e printerit (me te cilen mund te printohen qameti 300 faqe - 1 liber) kushton dyfishi.

Per sa i perket "shitjes" se skemave te mbrojtjes, nuk besoj se ndokush do i blinte, sepse askush nuk ndihet "rehat" me faktin qe skemen e mbrojtjes e njeh edhe te pakten dikush tjeter (ai qe ta shiti).
    Nga ana tjeter ekzistojne pershkrime teknikash, nga ku me te sofistikuarat jane variante te te ashtuquajturit "self modifying code". Nje skeme te tille kisha perdorur ne 2003, por jo per faj te skemes, se sa te realizimit nga ana ime (aq dija ne ate kohe), "mbrojtja" u shkaktoi probleme disa klienteve (edhe ne kete forum lexova nja dy ankesa).
    Ne periudhen 2002-2003 (kur u krijua pjesa dermuese e programit, perfshire mbrojtjen), mendoja se kishte akoma njerez qe perdornin windows 95, pra programi u krijua per te suportuar edhe '95,keshtu qe ai nuk shfrytezon asnje nga sherbimet (ne drejtim te mbojtjes) qe windows 2000, xp, ejt ofrojne.
    Ndersa programi vertet "shndriste" krahasuar me programet tipike per windows 95 apo 98, ne 2005 thuajse te gjithe perdornin windows xp, i cili ofron nje sere sherbimesh te reja (visual style, etj), te cilat programi im nuk i shfrytezonte, duke u ndiere vertet "i plakur" krahasuar me "boten qe e rrethonte".
    I vetedijshem se ky ishte programi me i sofistikuar qe ishte krijuar ndonjehere ne Shqiperi, apo nga Shqiptare, preokupimi i meparshem "per ta mbrojtur me c'do kusht", i la vendin preokupimit per ta bere "vip" sa s'eshte vone.

Programet krijohen me gjuhe te zhvilluara (psh. c++), me te cilat mund te krijohen skema shume komplekse, te cilat ne asembler eshte thuajse e pamundur te lexohen (kuptohen) nga njerezit, kjo eshe dhe arsyeja qe programet nuk krijohen ne asembler para se gjithash.

Jam a s'jam ne gjendje sot te shkruaj skema mbrojtje te sofistikuara, duke perdorur "self modifying code", pa kurrfare "efekte anesore", eshte dicka qe mund ta demostroj fare lehte (per qejfin tim) - mund ta krijoj brenda dites nje program demostrues, thjeshte me jep nje adrese ku ta postoj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Neritan Hyso : 29-01-2007 më 10:51

Team UARE
    Anëtarësuar
    23-11-2006
    Vendndodhja
    Bathore
    Postime
    19
    Per sa i perket "shitjes" se skemave te mbrojtjes, nuk besoj se ndokush do i blinte, sepse askush nuk ndihet "rehat" me faktin qe skemen e mbrojtjes e njeh edhe te pakten dikush tjeter (ai qe ta shiti).
    Nuk jam dakort ne kete pike, sepse skema mbrojtjeje ose me sakte programe mbrojtjetje shiten ne te gjithe boten si psh. Armadillo , ExeCryptor etj. dhe keto mbrojtje perdoren nga shume programiste pavaresisht se dhe keto kane pika te dobta sic do mbrojtje tjeter.
    Programet krijohen me gjuhe te zhvilluara (psh. c++), me te cilat mund te krijohen skema shume komplekse, te cilat ne asembler eshte thuajse e pamundur te lexohen (kuptohen) nga njerezit, kjo eshe dhe arsyeja qe programet nuk krijohen ne asembler para se gjithash.
    Nuk krijohen ne assembler sepse vete assembleri eshte nje gjuhe e papershtashme per te shkruar.Te shkruash nje program ne ASM ku cdo rresht ka nje instruksion eshte nje nderrmarrje thuajse e pamundur (nje exe qofte dhe e vogel ne KB ka mijera rreshta ne kodin asm)
    .Jam a s'jam ne gjendje sot te shkruaj skema mbrojtje te sofistikuara, duke perdorur "self modifying code", pa kurrfare "efekte anesore", eshte dicka qe mund ta demostroj fare lehte (per qejfin tim) - mund ta krijoj brenda dites nje program demostrues, thjeshte me jep nje adrese ku ta postoj.
    Ok do ta shikoj me kenaqesi, por ama krijo dicka qe ti pershtatet nje programi prove, pra qe te jete nje Full Functional Trial. Beji diku upload psh. ne turboupload.com dhe posto linkun ketu ose ma dergo ne adresen time gabeli2007@yahoo.com . Diten qe do ta thyejme (nese do mund ta thyejme) do ta botojme ketu.Tung.
    Team UARE

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Ç'mendim keni për internetin?
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 05:17
  2. Numri i faqeve të internetit rritet për 30 milionë në 2008
    Nga YlliRiaN në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-01-2009, 06:41
  3. Java - gjuhë programuese e shërbimeve të Internetit.
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-01-2004, 00:07
  4. Java - gjuhë programuese e shërbimeve të Internetit
    Nga ILovePejaa në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-10-2002, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •