Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 39 prej 39

Tema: Investimet

i/e regjistruar Maska e PRI-LTN
    Anėtarėsuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    671
    Une po te marr si shembull qytetin tim, Vloren.
    Perpara 5 vjetesh, metri katror i nje dyqani ne rrugen kryesore te qytetit kushtonte 1000 euro, sot ai kushton 3000. I njejti hap ka qene dhe per shtepite dhe token.
    Besoj se e kupton se cdo te thote qe te trefishosh parate e investuara brenda 5 viteve.

Te jesh i bindur qe nqs Kosova nuk do te kete me probleme e njejta gje ka per te ndodhur dhe atje.

E vertete qe cmimet jane rritur, Ne kosove jane tashme teper te rritura dhe nuk di sa do te arrijne. Ne qytetin tim ne Ferizaj eshte katastrofa sa i perket cmimeve. Para 2 viteve ka pase mundesi me marre ne periferi me 5000 euro ari, tani cmimi me i lire eshte 10 000 euro ari ne periferi po flas, sepse ne qender nuk preken fare. Psh nje shpi e vogel ne qender me 3 ari oborr shitet dikund 300 000 euro dmth i bie 100 000 euro ari, Me lire eshte edhe ne Gjermani. Njoh nje mikun tim qe ka blere 500 000 euro nje shtepi 3 kateshe ne qender me 4 ari aferisht.

E di qe jane shtrenjte por sdi une llogaris keshtu. Psh ai miku tani merr qira nga nje lokal 500 euro ne muaj. Une them po te kishe hapur nje fabrike me 500 000 euro do te fitonte me shume se 500 euro ne muaj

Fine Wine Maska e ildushja
    Anėtarėsuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajėr
    Postime
    832
    Citim Postuar mė parė nga Mendimi_Juaj
    Hahahah , Sipas teje pyetjen duhen bere vetem ne menyren si i kupton ti, ne menyren e drejte, me vjen keq qe kapaciteti yt ste lejon te kuptosh kur pyetja ka me shume se nje kuptim, Dhe sa per shqipen spo te mbaj shkolle, por e flas dhe shkruaj te pakten 100 here me mire se ti.

Sa i perket forumit, askush askend nuk injoron ketu. Thjesht njerezit kur nuk kane ndonje gje per te thene heshtin, nuk jane si ti qe fut hundet vend e pa vend vetem per te rritur numrin e postimeve.

Heshtja eshte flori per ty kur nuk ke ndonje gje te menqur per thene
    Gjera te menCura kam plot per te thene, dhe kapaciteti im per te kuptuar mesa po shof eshte teper me i larte se ai i joti.
    Konkretisht ta dhash dhe me detaje dhe shembuj pse ty nuk te pergjigjem dot, eshte e thjeshte - ti nuk di c'do te dish, ndaj ne nuk dime te te pergjigjemi.

Sa ju perket investimeve nuk te duhet as shkolle as ndonje dituri e madhe mbi to, qe te flasesh per to, sigurisht ti je shembull i kesaj gjeje pasi as vet nuk di por ke hapur nje teme te tere qe kur tjetri/a (une) te them bei pyetjet me te qarta, byca jote injorante fillon me shan apo mundohesh te me ulesh ne vend qe thjeshte te besh pyetjet me te qarta.

Sa ju perket numrit te postimeve, mund ta besh 0 pergjithmon, nuk me intereson aspak! Nuk futem ne forum qe te shtoj numrin e postimeve, po me duket si ti hapke tema per ket arsye.

Shembuj investimesh zotrote: Blerje biznesesh, tokash, shtepish, stoqesh etj etj.
    Investime lekesh ne banka, mutual funds, bonde shteterore etj etj.

E kupton pse pyetjet e tua duan sqarim?
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

Medet per mendjen tende, thua Ti nuk kupton cfare dua te di une sepse do te me tregoje. UNE NUK DUA TE DI ASGJE , une thjesht hapa temen qe te japim te gjithe keshilla per te gjithe kaq.

p.s. ty nuk te pergjigjem me, eshte e kote te flas me ty kur nuk kupton gjerat themelore. Fol cka te duash e perfundova me ty, OK

Anėtarėsuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajėr
    Postime
    832
    Citim Postuar mė parė nga Mendimi_Juaj
    Medet per mendjen tende, thua Ti nuk kupton cfare dua te di une sepse do te me tregoje. UNE NUK DUA TE DI ASGJE , une thjesht hapa temen qe te japim te gjithe keshilla per te gjithe kaq.

p.s. ty nuk te pergjigjem me, eshte e kote te flas me ty kur nuk kupton gjerat themelore. Fol cka te duash e perfundova me ty, OK

LoL atehere ti o i mencur c'fare do ti qe populli jone i dashur i forumishqiptar.com te mesoje nga kjo tema jote?

Dhe ke te drejte me injoro se sa me teper debat midis meje dhe teje po del qe je injorant.
    Mos hap tema mbi dicka nese do acaroesh me pyetje ose kerkesa te thjeshta.
    Tema te tilla do hapnim gjithe diten.

Ciaaaaaaaao!

Hahaha ? Skam koment, gjith keto fjale pa lidhje, e kenaqe forumin !!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-11-2006
    Postime
    193
    desha vetem te shprehja mbeshtetjen time te zjarrte per ilden!!!!!

Anėtarėsuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajėr
    Postime
    832
    Citim Postuar mė parė nga conman
    desha vetem te shprehja mbeshtetjen time te zjarrte per ilden!!!!!
    LoL

Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anėtarėsuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Thumbs up

Per sa i perket investimeve...

1. Duhet ditur marketi i vendit ku jetoni dhe cila pjese e tij eshte me fitimprurese. Cila ka nxjerre me shume milionere, dhe cila eshte me e pershtatshme per aftesite/kerkesat tuaja personale.

2. Duhet te ndertoni kontakte me pjesetare te fushes ku ju kerkoni te investoni. Sa me shume kontakte te keni, aq me shume do te edukoheni. Edukimi eshte #1 kur vjen puna per te investuar, perndryshe do besh gabime nga eksperienca e dobet dhe do i paguash keto gabime nga xhepi.

3. Duhet te jesh i pavarur si tip dhe te besh biznes sipas parimeve te tua. Sigurisht, mund te besh pyetje, po nuk mund te lejosh askend te te diktoje se si te besh nje biznes. Ne fund te fundit, parate do shkojne ne llogarine tende bankare. E vetmja gje qe mund te presesh nga te tjeret eshte nje mendim, per ate mendim duhet t'ja pershtatesh vetes dhe t'a mendosh mire perpara sesa t'a marresh per baze kur investon.

4. Duhet te jesh i hapur. HONEST! Sa me i cilter te jesh, aq me shume do fitosh. Njerezit bejne gabimin e madh qe mendojne se duke i fshehur nje informacion dikujt tjeter, do te fitojne me shume. Ky eshte budallik, sepse ka aq para ne qarkullim per te gjithe dhe ti asnjehere nuk do jesh ne gjendje qe t'a kesh per vete. Por, do te humbesh nderkohe nje kontakt te mire dhe nje miqesi, qe fundja eshte me e rendesishme se leku.

5. Kjo na con te deshira per te dhene. Nje gje kyce kur investon. Sigurisht ti do te perfitosh sa me shume, per nqs dikush te pyet per dicka...ti duhet te jesh i gatshem t'i japesh nje informacion te sakte. Se si e perdorin ata, eshte pune per to. Por ti gjithmone duhet te jesh korrekt. Mos bej gabimin qe te mundohesh te genjesh marketin, sepse dikush do t'a zbuloje te verteten heret a vone dhe sigurisht do te te marre me sy te keq. Ti do thuash "pune e madhe"...por ja qe eshte pune e madhe. Ai person nuk do te te rekomandoje me te askush tjeter, dhe ja ku iku reputacioni jot.

6. Reputacioni - nqs askush nuk te respekton per nje arsye apo nje tjeter, mos ja ver fajin tjetrit por vetes tende. Prandaj, mundohu qe kur investon ne nje biznes, te krijosh miq gjate kohes.

Ja keto jane disa pika baze qe duhen mbajtur mend kur investon. Se ku qysh tek, kjo te perket ty qe t'a zbulosh duke pyetur gjithandej. Te pyesesh nuk te kushton asgje. Nqs ke nje dege qe te intereson, perkushtoju. Nqs ke nje dege qe te kane rekomanduar se eshte dege e mire...edukohu mire perpara sesa t'a marresh ate rruge. Ky eshte nje gabim qe shume veta qe falimentojne bejne. I futen dickaje vetem sepse dikush tjeter thote se eshte rruge e mire. Por dikush tjeter i shef nga ana e suksesit te tij. Une mund te jem e suksesshme ne fushen e aksioneve...nderkohe qe ti mund t'a kesh me te veshtire. Te gjithe jemi ndryshe.

Prandaj, pyet verdalle, edukohu per procedurat dhe pasojat e c'do veprimi, dhe fillo kontakto persona te ndryshem per te marre nje vendim. Shume njerez mendojne se investitore dhe biznesmene te tjere nuk do kene interes te bisedojne...por nje rregull kryesor i biznesit eshte:

TROKIT 100 DYER, DHE PRIT TE HAPET VETEM NJERA!

Mos mendo se arti i investimeve eshte i thjeshte. Jo! Nqs do te investosh, duhet t'a konsiderosh si pune te dyte ose si pune kryesore. Nuk mund te thuash qe uuuu...kam vene 100 veze te ngrofen, edhe t'a lesh me aq. Mbas 20 ditesh, vezet mund te jene zgerlaqur dhe ti mbetesh pa gje.

Si te telekomedia "Borxhliu"...shikojeni se eshte perfekte per kete pune.

Une s'te jap dot keshilla specifike se nuk jetoj ne Kosove, por vetem disa udhezime paraprake qe te kesh parasysh perpara sesa t'i futesh kesaj rruge te thjeshte e te veshtire, ne te njejten kohe.
    As qe du me dit!

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-08-2011, 04:15
  2. Investimet e bizneseve nė turizėm
    Nga gea_07 nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-04-2007, 04:17
  3. Kėshilla mbi investimet e lekut
    Nga R2T nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 09:41
  4. Po kerkoj informacion mbi investimet e huaja ne Shqiperi
    Nga Prishila nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 15:49
  5. “Hegjemonia”, investimet greke, 400 milionė euro
    Nga ORIONI nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-12-2005, 02:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •