Te gjith e dime qe consolet e reja qe kan dalur akoma nuk jan konfrontuar, PS3 sapo ka dale dhe shume veta jan ankuar shume per punen e cmimit, por sic e dime nga cilesia vjen edhe cmimi. Wii qe e ka pranuar qe nuk krahasohet dot me kompani si Sony ose Microsoft per grafike etj ka punuar shume mbi controllerin ose leven sic i themi ne dhe, per mendimin tim gjithmon, kjo eshte e vetmja gje e mire qe ka bere.
Mendimi im eshte PS3>Xbox360>Wii
PS3 per mendimin tim qendron nje hap perpara Xbox360 dhe Wii. Mjafton te shofesh Trailerin e MGS4 dhe e kupton sec ka per te ofruar qe eshte vetem fillim. Nuk po merret akoma parasysh qe lojrat te fillojne te behen me blue ray edhe pse blue ray nuk eshte ne perdorim akoma.
Xbox360 ka 1 vit qe ka dalur dhe ka pasur suksesin e tij dhe cmimi eshte i arsyeshem . lojra faktikisht tani per tani ka dhe ka disa lojra te mira por aty ku Xbox360 fiton me lojra si Halo 3, Gears of War(gears of war ka vertet nje grafik te mahnitshme) PS3 kunderpergjigjet me lojra te sukseshme qe kan qen nder bestsellers me kohe si MGS4, FFXII, RE5 etj.
Wii... Ca te them per Wii e vetmja gje qe ka bere eshte leva, nuk ka ne nje persmiresim shume te dukshem ne grafikun e lojrave.
Gjitshesi ky ishte mendimi im per nga ana e lojrave persa i perket anes te hardware Xbox360 me PS3 afrohen shume ndersa Wii qendron larg per mendimin tim. Ndoshta duket shume qe jam fan i PS3 dhe sdua te dal shume kundra Wii dhe nintendos por lojrat qe zakonisht ka Wii jane lojra si Zelda, Mario, Pokemon etj. Pjesa me e madhe e lojrave per GC ishin lojra te tilla( duke perjashtuar lojra si RE4 ose FFCC
Trailer i MGS4 per PS3 mund te gjendet ketu
Halo 3 per Xbox360 mund te gjendet ketu
Gerdi
Krijoni Kontakt