Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Problemi i fëmijve të braktisur pas lindjes

nenat duan te kulturohen nese nuk e don femijen qe e lind ,thjesht e braktise nuk zgjedh vend-lokacion por e hudh afer kontinjerit(port hedhurinash) me qellim qe femija aromen e pare qe ta nuhas te jete qelbesira e mbeturinave,

fenomeni i shumtuar braktisjes se femijeve te posalindur eshet ne rritje ,duhat te perkrahet kjo ,apo..............

nenat e sodit nuk duan barr ,duan aborte!!!

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    MOS ME LERE , OJ NENE

qte pengoj nese jetoj
    sa her enderroj te te perqafoj,
    pse nuk po mundem te buzqeshi kur deshiroj
    enderroj qe nuk po mundem te fluturoj

sa fort merzitem kur nuk te kam
    te gjithe me thojn pse nuk po han
    vall moj nene je elumtur qe me braktise
    ndoshta nuk ke dashur qe te behem hise

vall moj nene ke qen femije ndonjeher
    por mami yt ,te vetme ste ka ler

qaj,qaj,qaj!
    me lot syt po i laj
    nuk edi pse,nuk kam faj!
    vetem edi se nuk kam nene,dhe po qaj

po ndihem e vetme si kurr ndonjeher
    nuk po di kend ta quaj nene
    nuk e kam par asnjeher
    vetem me ka dhene jete ,dhe me ka lere

Nata po me frikson
    erresira po me kaplon
    kerkoj ngrohtesi por askush nuk me dhuron
    kur flej askush nuk po me mbulon
    se kam nenen qe te me ledhaton

batania e vetme me shte bere hena
    po me ngrohe me rrezet e lena
    per te me ngushlluar
    se me ka braktis nena

shkroi fisnik gashi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    nenat duan te kulturohen nese nuk e don femijen qe e lind ,thjesht e braktise nuk zgjedh vend-lokacion por e hudh afer kontinjerit(port hedhurinash) me qellim qe femija aromen e pare qe ta nuhas te jete qelbesira e mbeturinave,

fenomeni i shumtuar braktisjes se femijeve te posalindur eshet ne rritje ,duhat te perkrahet kjo ,apo..............

nenat e sodit nuk duan barr ,duan aborte!!!
    varet se si ne e kuptojme fjalen BRAKTISJE ..
    kur nje nen sjell ne jete nje femij ,dhe vet kjo e para (nena )eshte gjalles e droguar ,alkolizuar e shkaterruar plotesish nga te gjitha anet ,e ka lind kete femij jo nga dashuria per te patur femij ,po nga epshet e saj te papermbajtura ,eshe me e drejt qe kjo nen ti drejtohet qendrave sociale per edukimin e ketij femije ne te ardhmen ,se sa ta rrisin me frymen e nje te alkolizuare .
    kam pare shume nena qe sa lindin i cojne femijet ne jetimore ,jo se nuk i duan po
    une mendoj qe duan te miren e femijeve qe keta te rriten ne nje nivel te larte shoqeror me ndryshe nga ajo .dhe kjo nuk eshte BRAKTISJA PER MENDIMIN TIM.une braktisjen e shoh tek abortimi ,(eshte i nevojshem ne disa raste se nuk mund te gjykoj dot kete gje )dhe lenja si te mjere rrugeve .....

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga alnosa
    kur nje nen sjell ne jete nje femij ,dhe vet kjo e para (nena )eshte gjalles e droguar ,alkolizuar e shkaterruar plotesish nga te gjitha anet ,e ka lind kete femij jo nga dashuria per te patur femij ,po nga epshet e saj te papermbajtura ,eshe me e drejt qe kjo nen ti drejtohet qendrave sociale per edukimin e ketij femije ne te ardhmen ,se sa ta rrisin me frymen e nje te alkolizuare .
    kam pare shume nena qe sa lindin i cojne femijet ne jetimore ,jo se nuk i duan po
    une mendoj qe duan te miren e femijeve qe keta te rriten ne nje nivel te larte shoqeror me ndryshe nga ajo .dhe kjo nuk eshte BRAKTISJA PER MENDIMIN TIM.une braktisjen e shoh tek abortimi ,(eshte i nevojshem ne disa raste se nuk mund te gjykoj dot kete gje )dhe lenja si te mjere rrugeve .....
    fatkeqesisht eshte numri shume i vogel i atyre nenave qe jan te droguara apo te alkoolizuara por ajn nena me mendje te rregullt qe braktisin femijet ,arsyeja se si ti tregoj shoqeris se kush ke baba i ketij femije (lidhja ilegale),normal braktisja nuk ka justifikim(arsye)eshet zgjedhja me keqe paas abortit.
    dalimi i abortit nemes br- se femijes eshte kur thuhet nje thenje popullore "Kur nuk ka shi ben edhe bresher" ta braktisesh femijen eshet ta lesh jetim por nenen ta kete gjall,ndersa ta abortosh femijen eshte ta vrasesh per arsyet personale .

br.e femijeve eshte krimi qe len pasoja. qdo te thote moj alnosa sikur ti te jesh nje femij ibraktisur dhe te jetosh pa fjalen nene apo baba .imagjinoje kete.........

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    .

br.e femijeve eshte krimi qe len pasoja. qdo te thote moj alnosa sikur ti te jesh nje femij ibraktisur dhe te jetosh pa fjalen nene apo baba .imagjinoje kete.........
    eshte shume e veshtir kjo gje ,jo per mua po per cdo njeri ..
    po tani ne kete kohe po lind femija ,femije .
    ka vajza 13 -14 vjecare qe sjellin ne jete engjej te pafajshem ,dhe nuk idihet se si i vete halli .cfar mund te presesh nga keto nena qe sdin kujt i thot femij ,po e lindin kete qenje te pafajshme ne shprese te shteti apo suporteve te ndryshme .
    i shoh per dit nena te tilla ,femij te them me mire. qe vertet them .
    KUJT JA JEP PERENDIJA FEMIJEN !!!!!!cfar do ishte me mire per kete nen
    ta abortonte (gje qe une jam kundra )
    ta adoptonte ,te gjente nje familje ku femija e saj te rritej e lumtur
    apo ta conte ne qendrat ku jetojne femijet jetim ?

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar më parë nga alnosa
    Don't even think about it !
    Where does a thought go when it's forgotten?

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    ato prinder qe len fmin rugve jan kriminel si do qe te jet ajo pun skam cthem tjeter
    Partizoni

Fine Wine Maska e ildushja
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajër
    Postime
    832
    Nuk flas dot mbi kete teme se me behen nervat e barku kacurel!
    Bohhhhh ti kapesh ti mytesh kto plera qe e bejne kete gje!
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

Tema të Ngjashme

1. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  2. Fëmijët e braktisur të Shqipërisë
    Nga DEA27 në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-06-2009, 04:53
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 19:40
  4. Numri i femijeve te braktisur ne Kosove eshte ne renie
    Nga iliria e para në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-11-2006, 05:41
  5. Femije te braktisur
    Nga shigjeta në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 04-09-2002, 19:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •