Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    T'majt e jotja. Maska e Reiart
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Atje ku arrin tymi i SHARRES
    Postime
    621

Programi mbrojtës më njofton për hyrje të paautorizuara

U be gati nje muaj qe McAfee Visual Trace me lajmeron cdo dite, 2-3 apo me shume here ne dite qe po sulmohem ne internet nga e njejta adrese interneti me IP 255.255.255.255 qe ndodhet diku ne USA me duket. Me poshte eshte edhe nje screen shot.
    Desha te di a jam ne gjendje te mbrohem nga keto sulme dhe si i behet qe keto sulme te bllokohen nese eshte e mundur. A mund te kontrolloj vete pc per te pare nese keto sulme kane depertuar ne pc apo jo? Dhe nese eshte e mundur a mund te kthej edhe une nje pergjigje per kete IP ?
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Injoranti eshte......
    Injorant nuk eshte ai qe nuk di, por ai qe nuk meson!

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Ajo adrese nuk eshte IP qe i perket nje kompjuteri,eshte network mask ose subnet dhe i perket nje rrjeti lokal te larget qe ka lidhje me internetin.Kjo paraqitje IP nuk te lejon perkthimin,gjeneron gabim.Per ta bllokuar perdor ndonje firewall.Te opsionet e firewallit shiko numrin IP shiko edhe portin eshte port 80 vetem qe kjo adrese kerkon te lidhet apo port tjeter.Nqs eshte porti 80 qe kjo adrese kerkon te lidhet atehere e bllokon perkohsisht dhe shikon,nese del ndonje problem me kompjuterin.Nqs kjo adrese perdor port tjeter shiko numrin e portit.Nr i portit te jep nje ide se per cfare arsye ky rrjet kerkon lidhje?Mos ka lidhje me ndonje servis qe i duhet komjuterit per te punuar nje program ose aplikacion.A e ke programin te regjistruar apo prove.Mund te ndodhe qe nqs programi eshte prove atehere mecafeja i nxjerr qellimisht keto mesazhe per te krjuar frike dhe pasiguri dhe perdorusi te bleje programin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 19-11-2006 më 20:59
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Adresa 255.255.255.255 është adresë speciale dhe nuk ekziston në internet. Mund të kesh ndonjë problem me konfigurimin e rrjetit ose të programit McAfee Visual Trace. Sidoqoftë, mos ki merak se nuk po të sulmon njeri. 'Sulmet' nuk depërtojnë në PC vetvetiu. Një nga programet që ti ke në kompjuter duhet t'i japë leje sulmuesit që të hyjë, gjë që ndodh shumë rallë. Ajo që ndodh më shpesh është se sulmuesi shfrytëzon një gabim të Windows ose të programeve të tjerë që ti mund të kesh hapur në kompjuter për të hyrë në kompjuterin tënd. Prandaj, mënyra më e mirë për të mbrojtur kompjuterin është të azhurnosh Windows-in rregullisht, të kesh të instaluar një antivirus, dhe të kesh aktivizuar Firewall e Windows XP SP2. Nëse ke azhurnuar Windows, firewall është i përfshirë dhe aktivizohet vetvetiu.
    Edi

forever hers Maska e Eagle
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    boston-temporarly
    Postime
    505
    Adressa 255.255.255.255 njehet ndryshe edhe si broadcast. E perkthyer ne gjuhen e lektronikes eshte forma dhjetore e "gjuhes binare" 11111111.11111111.11111111.11111111 dm.th the gjitha 1 . Ne konfigurimin e rrjeteve te gjitha 1 eshte broadcast- i qe leshon nje paisje (kompiuter , router , switch apo hub) qe perdor TCP/IP protocoll per te zbuluar paisjet e tjera ne te njejtin network. Disa nga paisjet perdorin broadcast vetem ne momente te caktuara sa te krijojne nje "data base" fillestare.HUB eshte paisja me tipike qe perdor kete 255.255.255.255 IP.
    nuk e duroj dot i-ne pa pike.

i/e regjistruar Maska e kejd
    Anëtarësuar
    29-11-2006
    Vendndodhja
    Tirane(me pushime ne rrogozhine)
    Postime
    13

Smile A mundet ISP-ja te me përgjojë aktivitetin në Internet?

Jam anetar i ri iforumit e fillimisht ju pershendes te gjitheve.
    Desha tju pyes se a mundet dot isp te kontrolloje aktivitetin tim ne internet apo PS?
    Kjo pyetje me lindi pasi ne nje moment qe instalova nje firewal(trial) shumeshpesh ai me njoftonte se po bllokonte hyrje te paautorizuara per ne ps nga nje ip e cila ishte pothuajse e njejte me timen. une internetin e marr me LAN, me antene.
    flmnd.

Mundet posi, varet vetem a deshiron

Anëtarësuar
    29-11-2006
    Vendndodhja
    Postime
    13
    Citim Postuar më parë nga Mendimi_Juaj
    Mundet posi, varet vetem a deshiron
    Por a kandonje zgjidhje te lutem?

Te them te drejten mundesi ka mirepo e lehte nuk eshte meqe duhet te kesh mjaft njohuri nga kompjuterizmi. Dmth edhe nese te mesoj tani dicka munde te ndodh te kesh ndonje situate tjeter dhe prape te kesh probleme. Teorikisht nje Firewall do te bllokonte hyrjen mirepo kurr smunde te jesh i sigurte.

Krejt varet sa arrin te mbash kompjuterin te paster nga programet e pa deshiruara, sepse te themi se instalon firewall dhe bllokon qasjet direkte, mirepo nese dikush te ka instaluar apo te instalon ndonje program pergjimi, firewall ste ben pune. Sdi si te them perveq qe instalo Firewall, dhe kontrolloje kompjuterin nese sheh dicka te dyshimte, psh rritje te trafikut, ngadalesim te kompjuterit ose internetit etj, Pra mbaje kompjuterin pak a shume te paster nga programet e dyshimta.

Ky si ndihme fillestare sepse kjo lemi eshte mjaft e gjere dhe ka shume per te thene, mirepo edhe duhet te dish mire ne kompjuter per ti kuptuar te gjitha

forever hers Maska e Eagle
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    boston-temporarly
    Postime
    505
    Citim Postuar më parë nga kejd
    Jam anetar i ri iforumit e fillimisht ju pershendes te gjitheve.
    Desha tju pyes se a mundet dot isp te kontrolloje aktivitetin tim ne internet apo PS?
    Kjo pyetje me lindi pasi ne nje moment qe instalova nje firewal(trial) shumeshpesh ai me njoftonte se po bllokonte hyrje te paautorizuara per ne ps nga nje ip e cila ishte pothuajse e njejte me timen. une internetin e marr me LAN, me antene.
    flmnd.
    Po je nga ate te dosjeve hap syte se ta futen ndryshe hic mos e rruj.
    nuk e duroj dot i-ne pa pike.

Anëtarësuar
    29-11-2006
    Vendndodhja
    Postime
    13

Question

Citim Postuar më parë nga Eagle
    Po je nga ate te dosjeve hap syte se ta futen ndryshe hic mos e rruj.
    Jo mo shoku, cfare dosjesh, por me beri te dyshoj ajo qe shkruajta, hyrjet e shpeshta nga adresa IP te ngjashme me timen, apo qe mund te jene te isp si dhe viruset qe pata me pare e shume spyware, etj, qe mezi i hoqa, ndryshimi i shpejtesise se interenetit, etj

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sigurimi i kompjuterit
    Nga Force-Intruder në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 06-11-2011, 16:02
  2. Ku është programi elektoral 1000 faqësh i Edi Ramës?
    Nga Jack Watson në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 11-07-2009, 14:29
  3. Programi kompjuterik për drejtshkrimin e gjuhës shqipe
    Nga edspace në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 18-08-2006, 14:33
  4. Shenjti mbrojtes i Shqiperise: SHEN GJERGJI
    Nga Pasiqe në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-06-2006, 12:20
  5. Konkurset, programi dhe modeli i testit për gjuhë-letërsi
    Nga Davius në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-06-2005, 06:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •