Ajo aq e ndrojtur pergjithmone mbeti.Nuk e di perse nuk e gjeti dot forcen te rrinte me mua,te dilnim sebashku...ah sa here e kisha lutur me mijera here dhe nuk ishte me mua asnjehere ne ate zheg vape,apo mengjes dimri siç shihja çifte zogjsh te dashuruar,ato nuk ndjenin te tjere dhe nuk i veshtronin shikimet drejtuar tyre dhe ne nuk ia dolem dot te mos na interesonte kjo bote dhe llumi i saj i fjaleve e te ishim te dy,te dy a me kupton e dashur.Tani eshte bere vone,sa vone nga dashuria....ka kohe qe edhe vetja me duket ndryshe.U lodha nga dashuriçka te rastit aty ketu qe per mua qene si shkarpa drush perpara lisit te madh te zemres ..qe ishe ti.Vetem ti mbushe imazhin e endrres,vetem ti me sherove shpirtin e trazuar qe tani vetem per ty merr hov.Nje dashuri te pare e kam dhene diku tjeter,mbase edhe nje te dyte...se mbaj mend,por ti zemer ishe e verteta qe mallkuar qofte ra mbi ty,mbi ty qe nuk te kam dot.....qe nuk te perkedhel dot.....qe nuk te shijoj dot........qe nuk te arrij dot aq larg kesaj zemre sa ke shkuar.Une e di ti do te vishe e dashur,ai bregu im i etur per valen tende do te jete perjet,ashtu i varfer e i kerrusur do te te pres edhe sikur te me duhet nje jete.I varfer.......oh sa i varfer ne kete zemer, se une te enderroj ty siç enderron i varferi pasaniken,ashtu siç eshte i etur per ushqimin ..une i etur mbeta per buzet e tua.Sa kam puthur,mbrapa parqeve me lule e shkurre,edhe ne makina kurvash...ku nuk i kerkova buzet e tua...por nuk i gjeta dot kurre.Vetem nje çast do te doja te te shikoja,vetem nje here,vetem nje minute te lutem,te lutem ti e pashpirt dashuria ime.
A e mban mend prekjen tone te pare??.....ti ndoshta jo,por une asnje çast nuk dal jasht saj,Si per ti dhene jete e prek doren qe ti dikur prekje e frikesuar a padeshire nuk e mesova dot kurre,nuk e di perse kishe aq frike ti shpirti im.A thua nga une valle??...mos dashuria ime te beri te trembesh??.......po tani perse ke frike,tani qe me ke edhe me prane,tani qe askush nuk eshte me pergjues per ne te lutem fol se po ç'mendem ti e pashpirt,ti e dashur,ti enderr.............
Sikur ta dishe se sa kam qare...,ah sikur ta dishe..........a e mban mend sa shi binte dhe atehere?Tani edhe ai nuk bie me si atehere,sikur vetvetiu eshte shterur,siç eshte shterur ky shpirti im nga jeta pa ty,por ka mbetur ende shpresa se ti do te vish,....do te vish..Ashtu siç di vetem ti te vish,si diell me rreze perveluese ne kete kohen time te vrenjtur.Nuk e besova ç'me the ne telefon,ti krenare tregoje perrallen e princave kurse une fillova te rrenoj kalane qe ndertova per ne,ti e pashpirt dashuria ime........ti qeshje dhe heshtje perseri,ti qe kerkoje te zgjoje dhimbje brenda meje si per tu hakmarre fjales sime qe ishte vetem per te pare dashurine qe kishe per mua.Me thuaj a ma ke treguar ndonejhere dashurine?????..ti enigmatikja llastic qe kerkoje te me bindje se çdo gje kish mbaruar pergjithmone.Ah ti,ti qe kurre nuk me dhe nje çast ta kisha timin,ta ruaj ashtu siç ruajtur kam endrrat per ty,kujtimet me ty...ashtu siç ruajtur kam dhimbjen per ty.Dhe degjo te lutem ashtu siç erdhe te mos vish me...atje nuk kam me gezim te te jap,atje vetem lot do te gjesh,ato te shkretat letra qe me dergove,dhe poezite qe me le.Eja ndryshe,ti e di une te pres,ti e di une te dua,ti e di une endem ne kujtime.....ti e di ketu brenda nuk kam ndryshuar.Eh sa gjera di ti ,ti e pashpirt dashuria ime..............ti e vetmja dashuria ime.Mos mendo se dua tjeter,sa here do te ta them se nuk me hyn ne zemer me njeri si ty,edhe pse shume do te doja te te harroj,mbase ashtu kam menduar shpesh here,por sapo zgjohem ne mengjes endrrat rreshtohen si per te me thene ''a na mban mend ne,ne te treguam per ate,per ate qe do,per ate qe ti quan e pashpirt dashuria ime''.Dhe nis e soset shikimi im tek telefoni qe heshtje vdekjeje e ka zene,i afrohem si per ti kerkuar nje zile te vetme lemoshe,por ajo dashuri tashme eshte vrare,eshte vrare a me kupton,ik tani ti me tjeter je,une tjeter kam çfare kerkon se di?Perse me torturon nen ket dhimbje qe shpirtin çdo dite martirizon.Askush nuk na ndau,ti na ndave,ti egoistja e pashpirt dashuria ime.Nga se ke frike me thuaj,fol,fol degjon,ajo heshtja jote me ha,ta dish si me grin zemren e pameshirshmja si e zonja qe te portretizon edhe me shume imazhin tend enigme.Ti me the se per mua ke bere shume,ke genjen ti,a thua per ne bere qe me tjeter je sot,e perqafon dhe me thua i rri larg??Ke genjen ti e pashpirt dashuria ime qe vjen dhe me rremben si heren e pare.une e di tani permendesh si vjen ti,vjen si diell e iken si bubullire..,oh se harrova dhe ne fund ne shahemi ashtu siç bejme perhere,i di rregullat e lojes tani,ah sa mire i di.Po formule nuk po gjej si te te bej qe te rrishe pergjithnji,me ty nuk ka formule,se kam pyetur gjithandej,por me ty nuk ka formule e dashur,dashuria jone nuk ka formule,kaq e çuditshme,kaq misterioze,kaq psikopate dashuria jone qe lind prej psikopatesh te dashuruar.Ike dhe kete here,e di e prisja,madje po numeroja ditet se ti i mban fiks,dhe ka kaluar kaq shume kohe ti nuk ke per te ardhur me,mbase po,nuk e di.Po me thuaj te lutem si te te bej te rrishe pergjithnji,mbase me ty nuk ka pergjithnji,ne te dy kurre nuk kemi per te qene te lumtur,ai i mallkuar telefon na bashkoi dhe do te mbesim rob te tij pergjithmone,une e ti,ti e pashpirt dashuria ime.Poezi nuk di te shkruaj si shkruan ti,edhe nje leter qe ta kam derguar ishte me mundim sepse insistove,por jo se nuk te doja,ti e di mire se pergjithmone e pafundesisht do te te dua.Per ty mbase nuk ka vleri,ti iken vjen ,vjen e iken pa pyetur se me lendon,pa mare parasysh se une nuk dua qe te ikesh ate çast,ti egoiste mbete gjithmone e dashur,ti zemra ime,ti kujtimi im.
Kjo ishte leter e pashkruar,sepse shpesh meshkujt nuk te tregojne çfare ndjejne,por e zbulon shume lehte po te mundohesh fare pak.--sa shume e kam sha veten,ishalla po i bej qejfin te tjereve.
Krijoni Kontakt