Njeriu edhe ne gjendje frike mund te premtoj diqka dhe sipas teje duhet patjeter ta mbash a???Postuar më parë nga Bledari
Njeriu edhe ne gjendje frike mund te premtoj diqka dhe sipas teje duhet patjeter ta mbash a???Postuar më parë nga Bledari
...................![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga PINK : 29-11-2006 më 14:34 Arsyeja: nevermind.
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
sekreti eshte dicka qe jua themi te tjereve per te mos e mbajtur vete!Postuar më parë nga rabija
"ju'a themi te tjereve"
Cfare frike me duket se ktu nuk eshte cilesuar "frika" ok.Postuar më parë nga havaja
Urime per temen.Postuar më parë nga rabija
Mendoj qe kur premton dicka, duhet ta mbash premtimin.. por ka gjithmon raste te vecanta ku duhet ta thyesh ate.
Nje nga to eshte ajo qe ke permendur mesiper... nese i ke premtuar dikutj qe nuk do ti thuash njeriu dhe me vone merr vesh c'fare eshte ai sekret, dhe ndjen brenda vetes qe duhet ta thuash se s'ben per te shpetuar dike ose dicka, atehere beje.
Genjeshtrat e teperta s'ja vlejne por disa duhen perdorur si balancim, ne kete rast ti i ke genjyer dikujt qe do mbash premtimin por ke nje arsye me hyjnore dhe me te rendesishme.
Flm.![]()
"and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern
Rabije, ka mundesi te plotesohen te dyja, edhe te mos e thyesh bene edhe te ndihmosh ate qe do te demtohet pa ia treguar llafin per te cilin ke bere be se nuk do ta thuash. Por nese kjo mundesi nuk ekziston, sepse demi varet pikerisht nga informata atehere duhet ta thyesh bene me cdo kusht.Postuar më parë nga rabija
ps.:
Kurse me ate qe ka bere kete llaf te keputesh marredhenit pergjithmone sepse i njejti do ta beje nje gje te tille edhe kunder teje sapo t'i ipet rasti. Ky person qenka shume shpirtezi.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Faleminderit Baptist per keshillen dhe po me duket se sadopak po me kupton per gjendjen ne te cilen ndodhem!Postuar më parë nga Baptist
Disa e kane cekur se duhet ta mbash premtimin dhe do ju kisha treguar se me te vertete nuk jam njeri qe luaj me fjalen per ate edhe po e mbaj kete sekret ka gati dy vite edhe pse po me vjen shume rende sikur ta kisha bere vet kete pune!!
Kjo ka ne vete edhe frike se neser kur te zbulohet ndoshta edhe une do ta kem fajin e njejte qe e kam mbajtur fshehte njesoj si ajo qe e ka bere!!
Nuk di nese po me kuptoni drejte.....
Rabije, qeshtja eshte edhe me e rende se kaq.Postuar më parë nga rabija
Nese fati i personit te trete varet nga fshehtesia jote. Diskrecioni yt u zbulua s'u zbulua kurre merr dimensionet e fajit origjinal.
Kete faj do ta mbash ne shpirte ne kete bote dhe do ta marresh me vete ne ate tjeteren, kudo qofte! Qofte apo mos qofte ajo bote.
Ne rast se nuk del nga kjo kurthe, faji eshte i perbashket.
Por duhet ta kesh parasysh edhe nje gje. Nese ajo qe te ka shtyer ne be nuk ka bere dicka te pariparueshme; dhe po qe se kjo gje me kohe mund te behet dicka e pariparueshme, pra, dem i cili nuk mund te zhbehet - faji ne fund te do jete vetem i yti. Sepse ti e ke pase ne dore vendimin, a te behet apo te mos behet ajo e keqe "definitive".
Por nese demi qysh ne fillim ka qene perfundimtar, dhe si i tille i pariparueshem. Ti nuk ke kurrefar faji dhe e vetmja gje qe ke bere eshte deshmia e rrejshme, mosdeshmia, heshtja.
P.S.:
Per ta ilustruar me mire: Nese eshte "vrare" dikush me veprimin e saj. Ndoshta eshte me mire te mos flasesh se do besh me teper dem se dobi.
Nese per shkak te veprimit te saj "mund te vritet" dikush, faji kryesor eshte i yti, kurse i saj vetem ai "rrethanor". Sepse tregimi yt, ne kete rast mund ta shmange demin e cili mund te mos ndodhe dhe asnjera pale te mos e pesoje nje gje te keqe.
Sepse, nuk e di a te kujtohet ajo thenia se: "Ai qe e njeh te miren dhe nuk e bene, ka hyre ne mekat". [ka bere krim me nje fjale].
E jotja eshte ta peshosh rrethanen. Nese e folmja jote bene me teper dem apo ndihmon te evitohet demi i cilesdo pale.
E sheh, e gjithe pergjegjesia si morale, si shpirterore, si juridike, pra ajo e drejtesise, ne fund te kesaj storie bie vetem, e vetem mbi ty. Topi eshte te ti tash sa kohe..., bej si ta thote mendja se eshte e drejte.
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 30-11-2006 më 12:20
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
varet nga sekreti :P
por nese eshte dem tim ose ne dem te nje njeriu do beja cmos ta regulloja pa e nxhjer sekretin ne shesh L![]()
Partizoni
duke thene sekretin ne menyre te zgjuar dhe mjeshterore do te sqaroje shume gjera qe mund te ngelnin dyshim dhe enigme per dike tjeter.ne kete menyre,pra si larg e larg nuk do te ishe kontradita qe mund te lindte midis dy te prekurve nga sekreti ,por perkundrazi paqeruajtesi.ndonjehere sekretet eshte mire te thuhen,gjithmone varet cfare sekreti eshte dhe sa cenon 2 personat apo me shume qe kane lidhje me te.
Krijoni Kontakt