Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    i/e regjistruar Maska e rabija
    Anėtarėsuar
    02-08-2006
    Postime
    126

Gjuha shqipe dhe pėrdorimi i saj nga trevat

Se shqiptaret e Shqiperise e flasin me bukur dhe me qarte gjuhen shqipe se sa kosovaret ndersa keta te fundit e shkruajne me paster dhe me pak gabime?
    Kete e kam degjuar shume shpesh te flitet por me thane te drejten nuk e di, nuk e kam kuptuar ende sa eshte e vertete!!!

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485

true or false ?

False ...!!!
    Where does a thought go when it's forgotten?

Perjashtuar Maska e havaja
    Anėtarėsuar
    05-11-2006
    Postime
    35
    Me bukur e flasin shqiptaret e Shqiperise kjo eshte me se e vertete por edhe kjo varet nga cila pjese e Shqiperise se edhe ata dallojne shume ne dialekte. Disa flasin qe nuk i merr vesh dot!!!
    E ne Kosove flasin nje cike me rende por ka ndryshime te njerezit me shkolle qe mundohen te flasin gjuhen letrare!!!P:sh politikanet dhe njerezit e artit...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga havaja
    Me bukur e flasin shqiptaret e Shqiperise kjo eshte me se e vertete por edhe kjo varet nga cila pjese e Shqiperise se edhe ata dallojne shume ne dialekte. Disa flasin qe nuk i merr vesh dot!!!
    E ne Kosove flasin nje cike me rende por ka ndryshime te njerezit me shkolle qe mundohen te flasin gjuhen letrare!!!P:sh politikanet dhe njerezit e artit...
    E cili na qenka ky kriter, qe u perdorka per te vleresuar "bukurine e te folurit!!!", -jo per ndonje gje, por un nuk e konceptoj dot, dhe po te mos pertosh - te na e c'koqitesh nje cicke - ta kuptojme edhe ne te pashkollet e keshtu te dime edhe ne te vleresojme, se cili e flet "me bukur"!
    P.sh. me qe ra llafi, edhe un nuk te mora dot vesh asnje llaf c'ar ke nakatosur aty siper, lere per te bukur - eshte e menderosur fare!:
    Po ce o tu mbyll't e mendjes - me brire kemi lindur ne pe Shqiperie, qe e folkemi me bukur shqipen, apo te duket tyjan, se kemi brire per tu dalluar nga shqiptaret e tjere, meqe nuk jemi sheruar akoma nga ajo semundja e antishqiptarizmes, qe u injektua per 50 vjet nga komunizma!
    Per njerez si yve, andej nga fshati tone thone nje llaf:
    "Te qafsha moj Shege, se mbeti plenci varur!

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693

Red face

Citim Postuar mė parė nga havaja

Zonjushe Havaje je e gabuar sepse ne Kosove flasin tmersisht dobet me gjuhen shqipe,nuk eshte e thane se vetem njerzit te artit ose te ndonje partie apo intelektuale flasin ne gjuhen letrare nuk besoj ashtu si beson ty ne kosove gjuha Shqipetare eshte shume e dobet ne pergjithesi,kurse ne Shqiperi edhe nje njeri i thjesh qe ka bere 4 klase shkolle flet shume bukur gjuhen Shqipe.

Edhe une qe jam nga Dibra e madhe nese e din ku gjindet Dibra, mundohem te flase me mire gjuhen Shqipe me nje njeri qe nuk eshte vendasi i im ne shkolle ne tv e te tjera.

Me nje fjale po ta bej me dije nese i ke pare filmat e pare shqipetare ne kosove dhe filmat tani qe po jane dallohen shume nga e folura mendoj se me per para eshte folur me bukur gjuha shqipe ne kosove kurse tani besoj se eshte shume e dobet.

Jam dakort ēdo njeri ka dialektin neper trojet Shqipfolese edhe neper familjet dhe neper shtepiat e tyre le te flasin si te duan por para mediave ose filmave qe i shikojme jane verte te dobet ne te folur.

Nuk e di nese jam ne gabim edhe ne se jam ju kerkoj ndjese.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dibrani2006 : 11-11-2006 mė 17:40

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    "Albania has hundreds of dialects"

"Tosk is divided into many dialects"

"Gheg (or Geg) is spoken in Northern Albania, Macedonia, Kosovo, and in parts of Montenegro. Each area of northern Albania has its own dialect and can be divided into dialect groups: Tirana, Durrės, Elbasan and Kavaja; Kruja and Laci; Mati, Dibra and Mirdita; Lezha, Shkodra, Kraja, Ulqinj; etc. Malėsia e Madhe, Rugova, and villages scattered alongside the Adriatic Coast form the northmost dialect of Albania today although, Albanian was formerly spoken in Dalmatia until recently. There are many other dialects in the region of Kosovo and in parts of southern Montenegro, and in Macedonia"

Gjeta kėto referenca ku shohim se gjuha shqipe ka qindra dialekte.

Perjashtuar Maska e havaja
    Anėtarėsuar
    05-11-2006
    Postime
    35

Smile

Citim Postuar mė parė nga arsato1
    E cili na qenka ky kriter, qe u perdorka per te vleresuar "bukurine e te folurit!!!", -jo per ndonje gje, por un nuk e konceptoj dot, dhe po te mos pertosh - te na e c'koqitesh nje cicke - ta kuptojme edhe ne te pashkollet e keshtu te dime edhe ne te vleresojme, se cili e flet "me bukur"!
    P.sh. me qe ra llafi, edhe un nuk te mora dot vesh asnje llaf c'ar ke nakatosur aty siper, lere per te bukur - eshte e menderosur fare!:
    Po ce o tu mbyll't e mendjes - me brire kemi lindur ne pe Shqiperie, qe e folkemi me bukur shqipen, apo te duket tyjan, se kemi brire per tu dalluar nga shqiptaret e tjere, meqe nuk jemi sheruar akoma nga ajo semundja e antishqiptarizmes, qe u injektua per 50 vjet nga komunizma!
    Per njerez si yve, andej nga fshati tone thone nje llaf:
    "Te qafsha moj Shege, se mbeti plenci varur!
    Nuk di cka pate bre vllaqko Arsato qe u ofendove a nuk e di pse u nxeva nje qikez po me duket!
    Nuk e di nga je por as ju personalisht nuk shkruani pa gabime por nuk e di si flisni!!!! Nuk eshte teme per tu nxehur ne llafe por thjeshte per te shprehur ato qe mendojme! Te faleminderit per mirekuptim......

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Kjo puna e drejtshkrimit dhe bukur-foljes ėshtė njė farsė.
    E pėrdorin pjesėtarė tė njėrės fe pėr t'i shpallur joshqiptarė pjesėtarėt e fesė tjetėr, pavarėsisht pėr kėnd bėhet fjalė.
    Pėr mua mė shqiptar ėshtė njė katundar nga Drenica qė flet dialektin e vet e s'e kupton kush, sesa Fatos Nano qė flet gjuhėn letrare por e shiti Shqipėrinė sa mundi.
    Kjo ishte njė shembull i thjeshtė.
    Nėse dikush nuk kupton njė fjalė tė caktuar duhet t'i drejtohet personit me PM e ta pyesė.

i/e regjistruar Maska e kryenece
    Anėtarėsuar
    17-01-2005
    Postime
    167
    Citim Postuar mė parė nga rabija
    Se shqiptaret e Shqiperise e flasin me bukur dhe me qarte gjuhen shqipe se sa kosovaret ndersa keta te fundit e shkruajne me paster dhe me pak gabime?
    Kete e kam degjuar shume shpesh te flitet por me thane te drejten nuk e di, nuk e kam kuptuar ende sa eshte e vertete!!!
    Te them te drejten me kosovaret qe me ka rene rasti te njihem e te flas nuk eshte se nuk jemi marre vesh po na eshte dashur perkthim "shqip-shqip" ne fillim e sa per gjuhen e shkruar edhe per ate kam pasur disi veshtire t'ua kuptoj ne fillim po tani ua kam marre doren.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Gjuhen letrare te sotshme (standardi i 72-shit) me mire e flasin dhe shkruajne tosket per vet faktin qe 90% e kesaj gjuhe eshte marre nga dialekti toske. Kurse per bukurine, kjo mvaret nga shume faktore e vecanerisht nga preferencat dhe shijet individuale. Mua me shume me pelqen psh. menyra sic e flet Prishtina, ndoshta ngaqe vet jam nga Prishtina.

Mirepo, vihet re qe psh. kosovaret dhe shqiptaret e Maqedonise dhe te Malit te Zi e respektojne me shume gjuhen e njesuar letrare te sotshme se ne Shqiperi, e kam fjalen kur flasin ne media e institucione, mundohen qe me ate fuqine dhe dijenine e tyre te flasin gjuhen e letrare dhe te njehsuar e jo dialektin e tyre, edhe pse shpesh te gjoret ngelin as andej e as kendej dhe duken shume fallco. Gje qe ne Shqiperi eshte shume e rralle, jo vetem me geget e Shqiperise por edhe me tosket, te gjithe flasin dialektin e tyre.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Dėshtimi i gjuhės standarde shqipe te gegėt!
    Nga Davius nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. Armiqtė e gjuhės shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •