Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 108
    Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Dhe si shembull do ta jap zanafillen ku thuhet se Zoti fillimisht krijoi diten dhe naten , ndersa krijimi i Diellit eshte ne diten e katert ?!!!! Me trego nga na erdhi drita qe ne diten e pare , kur Diell nuk kemi?!!!
    Kishte me vete elektrik dore...
    Ai Zot eshte ci deshte B... beri..ti do ta vesh ne pikpyetje vullnetin e tij?

Apo ju jeni pierdhur me tere kuptimin e fjales pordhe.....
    Tema ketu eshte " Pse Islamizmi dëmton Shqipërinë"

Kur diskutohet per islam dhe krishterim, ne te vertete diskutohet per popujt/njerez qe perfaqesojne kete apo ate fe, dhe si pasqyrohen vlerat e ketyre feve ne keta njerez/popuj/civilizime

Kur flasim per nje europe kristiane, ne te vertete e kemi fjalen per ate cka perfaqeson europa; civilizim, demokraci, humanizm, te drejta te barabarta, liri e shtypit ,etj qe kane te bejne me etiken europiane dhe rastis te kete background kristian , jo se jane besimtare te vertete!
    Kurse kur flasim per islam, sjellim nderment, turqine , arabine, somaline, dmth vende ne te cilat, ato te drejta qe permenda me siper nuk existojne.
    pra kur dikush thote ; le ta bejme shqiperine islamike, mendja te shkon ne nje shqiper me te sh......yer se ceshte ne keto momente.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa
    Nuk na pengon aspak zgjedhja jote , por propaganda jote eshte ajo qe na pengon !!!!
    perderisa ti ke te drejte te predikosh e te perhapesh idete e fese tende, pse dikush tjeter nuk ka te drejt ete predikoje fene e vet?
    ti therret njerezit ne besimin tend duke i ofruar argumentet e tua per ti bindur qe feja islame eshte me e mira,
    albo therret njerezit ne besimin e vet per ti bindur se besimi i tij eshte me i miri,
    une i therras njerezit te mos besojne ne fe duke i ofruar arumentet e mia,

ne fund jane njerezit qe do vendosin, prandaj te gjitha fete kane te drejten e "propagandes" ose predikimit, per sa kohe e ka kete te drejte edhe islami.

Shpresoj te me kesh kuptuar drejt.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet në Bllog
    23
    Po ti je ai qe mohon faktet , ti je ai qe nuk e pranon Kuranin si shpallje te Zotit , ti je ai qe kurre nuk na ke sjell nje fakt me te cilin mund te thuash se Kurani nuk eshte veper hyjnore.
    Ndersa une qe kam lexuar mund te te sjell 1.000.000 fakte te cilat tregojne shum qarte nderhyrjen njerezore dhe ndryhimet te cilat njerezit i kane be ne Bibel.
    Une nuk besoj as ne Islam dhe as ne Kuran dhe nuk me intereson aspak si fe aqsa nuk e humbas kohen fare qe te te "jap fakte ty" apo kujtdo per Kuranin apo Islamin si fe te gabuar. Ajo per mua eshte kohe e humbur kot, une harxhoj kohen time duke lexuar dhe praktikuar besimin tim, qe te rritem vete shpirterisht.

Ashtu sikur nuk me intereson aspak qe te te mbush mendjen ty qe te behesh i krishtere. Mua nuk ma mbushi mendjen njeri qe te behesha i krishtere, une e kerkova dhe e gjeta vete Krishterimin me bekimin e Perendise. Ti nuk je i krishtere, je mysliman dhe qofsh shendoshe se je per vete e jo per mua.

Dhe si shembull do ta jap zanafillen ku thuhet se Zoti fillimisht krijoi diten dhe naten , ndersa krijimi i Diellit eshte ne diten e katert ?!!!! Me trego nga na erdhi drita qe ne diten e pare , kur Diell nuk kemi?!!!
    Ti te kishe lexuar sa gjysma e asaj e kam lexuar une do te ishe shum para . Thua se je i lexuar , ndersa logjika nuk te punon .
    Nese ke lexuar Zanafillen, do te kete shpetuar Fjala e Perendise per Agoren, skllaven e Abrahamit dhe djalit te saj Ishmael, pasardhes te te cilit jane te gjithe myslimanet. Lexoje se eshte interesante, ben fjale per nje gomar te eger ne mes te shkretetires.

Andaj ALBO nuk te flas nga inati , vetem se kur pretendon se je i ditur dhe me mbron krisherimin te pakten me fakte dili zot e jo me fjale boshe !!!
    Nuk e dija qe Krishterimi kish nevoje per ndihmen time, tani e mesova.

Albo

dua ate qe me do Maska e ELDORADO
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    atje ku jam rrit qysh i vogel se u lodha tu bredh
    Postime
    817
    mire more cun vazhdo TE PREDIKOSH ATE QE TE DUKET E DREJTE,DISA KA PERQAFU KRISHTERIMIN DISA JANE MYSLIMANE ETJ ETJ FE DOJA TE DHTOJA DHE HEBRENJTE SE DHE ATA KANE LIBER ,NDERSA FETE E POPUJVE TE TJERE QE U LUTEN KU DI UNE QELLIT APO LOPVE APO STATUJAVE ATA PER MUA JANE NE NJE PREDIKIM PA KUPTIM
    DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    perderisa ti ke te drejte te predikosh e te perhapesh idete e fese tende, pse dikush tjeter nuk ka te drejt ete predikoje fene e vet?
    ti therret njerezit ne besimin tend duke i ofruar argumentet e tua per ti bindur qe feja islame eshte me e mira,
    albo therret njerezit ne besimin e vet per ti bindur se besimi i tij eshte me i miri,
    une i therras njerezit te mos besojne ne fe duke i ofruar arumentet e mia,

ne fund jane njerezit qe do vendosin, prandaj te gjitha fete kane te drejten e "propagandes" ose predikimit, per sa kohe e ka kete te drejte edhe islami.

Shpresoj te me kesh kuptuar drejt.

Nuk jap argumente qe ti bindi tjeter qe feja Islame eshte me e mira , kete e bej me qellim qe njerezit te kuptojn qe feja Islame eshte feja e drejte. Sepse ma mer mendja nuk ka rendesi se cfar ke lindur , musliman , kristian , budist etj etj , nje dite te gjithe do te vdesim dhe mos mendoni qe shpetimin do gjejm tek frazat , po une kam besuar gabimisht sepse baba im ashtu me ka mesuar . Ne boten tjeter , secili duhet ti pergjigjet pyetjes pse nuk u mundove te shikojsh dhe te vertetojsh besimin e babes tend , a eshte tamam ose jo !!!
    Nuk diskutohet qe sot bota Islame kalon ne krize. Kete nuk e mohoj , dhe e kuptoj se cfar mendojne njerezit kur shikojne ne TV , maskaraluqet qe disa i bejne nen emrin e Islamit = Paqe - i nenshtruar vullnetit te perendise, .
    Por ate qe shikoni ne TV ska te bej aspak me Islamin e vertete.

Nuk jam musliman sepse i shikoj tjeter se jane musliman dhe mua me pelqen , jam musliman sepse me te vertete ky liber ska gabime. Dhe sinqerisht me vjen keq per ata musliman te botes arabe qe kane marre nje rruge te gabuar , qe sot vriten midis veti edhe pse kjo eshte reptesisht e ndaluar ne Islam.
    Nuk bej thirje per nje fe te tille jo. Po bej thirje per nje fe te vertete , fe te paqes dhe mireqenies njerezore.
    Dhe secili nje dite ne boten tjeter do te pergjigjet per veprat e tija .
    Andaj shikoj , veten time , te jem i drejte ne syte e njerezve dhe ne syte e Krijuesit.
    Sa i perkte gabimeve ne Bibel , kete nuk mund ta mohoj , me te verete ka shum gabime aty. Juve si te doni ashtu punoni , secili pergjigjet per hakun e vet.

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Shqiperine dhe shqiptaret nuk i demton as islami as kristianizmi,por e demton injoranca,mentaliteti mesjetar,dhe interesa te caktuara qe perdorin fene si mjet per te arritur qellimet e tyre.Eshte kaq e thjeshte sa te vjen te bertasesh me te madhe nga deshperimi qe shume bashkombes nuk e kuptojne injorancen e vet.

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Citim Postuar më parë nga murik
    Shqiperine dhe shqiptaret nuk i demton as islami as kristianizmi,por e demton injoranca,mentaliteti mesjetar,dhe interesa te caktuara qe perdorin fene si mjet per te arritur qellimet e tyre.Eshte kaq e thjeshte sa te vjen te bertasesh me te madhe nga deshperimi qe shume bashkombes nuk e kuptojne injorancen e vet.
    Tkishte qene ndonje person tjeter do te kishte pas kupim postimi por ti je ai murik qe e quan shenjt vehabistin al Albani. Cfare te presim ne prej islamistave te rinj qe po duan te na ndricojne me kulturen e moderume islame? Shqyqyr qe kemi bektashinj me shumice por edhe atyre po ua tregoni ju islamin e vertete qe ndoshta e ka te veshtire me u shkeput nga vehabizmi. Edhe kur te te duhet me shku ne Meke 1 here ne jeten tende, prape ne toke te vehabistave do shkosh. Me bertit eshte kur sheh se cfare perplasjesh e cfare problemesh te medha fetare kane shoqerite ku ka perqindje te popullsise islamike. Per ty po rradhis disa vende sic jane Libani, Irani, Iraku, Afganistani, Pakistani, Somalia, Nigeria, Bangladeshi, Arabia Saudite, Turqia etjera. Jane nje numer i madh popullsie dhe vazhdimisht lexon per probleme fetare qe krijone besimtaret e fese islame. Nuk e di pse e quajne fe e paqes kur islami ka xhihadin me kuptim violent si element te rendesishem per permirsimin e fese dhe besimtarit. Budizmi a konfucizmi po qe mund tu thuhet fe te paqes me gjith kuptimin e fjales, pasi duket si shaka pa krip me ia dhene ate titull fese islame per te cilen vete Muhamedi te perkruan se nje besimtar mund te vritet vetem ne 3 raste. Paqsor eee, vetem ne 3 raste.
    Duhet me e pyetur veten nese ky islam ne Shqiperi, Maqedoni e Kosov pas do vitesh do jete me i moderum apo mos valle do behet me i fort si ne vendet arabe pren nga po merret literatura dhe shkollimi i shume te rinjve qe neser do jene imama e keshillusa feje.
    plasen islamistat duke krahasuar islamin me kristianizmin dhe duke perdor cdo lloj argumenti per ti dhene vend dominues islamit problematik.
    sura 4:34 e kuranit ku ben fjale per lendimin trupor te gruas 'se pabindur' prej burrit dominant musliman esht domethense e dhunes dhe pabarazise fetare familjare, nje element qe pastaj zbret nga familja ne shoqeri
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ermal 22 : 07-12-2006 më 22:59

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Ermal po ta kesh lexuar mire shkrimin per Al Albanin,do te kuptosh se une jam komplet injorant ne lidhje me Al Albanin,prandaj edhe tema eshte hapur ne forme pyetje nga ana ime per ata qe kane dijeni.E dyta nuk jam as mysliman as i krishtere ne ate prizmin qe e sheh ti ose shume te tjere.Besoj ne Zot,qe eshte nje dhe i njejti per te gjithe,dhe besoj se eshte dicka personale.
    Nuk kam asgje kundra atyre qe besojne dhe praktikojne me ndershmeri dhe vertetesi fete respektive,por jam kundra zarave qe te cajne menderen gjithe diten me teorite qe mbushen perdite,dhe duan te na mbushin edhe ne te tjereve.Fanatiket jane te rrezikshem te cilesdo ngjyre qofshin.Ketyre duhet me ju rujt,jo Murikut qe flet haptas per c'do gje.Por e keqja eshte qe ne pergjithesi ne kercejme si gjelat per c'do gje qe nuk na pelqen ose nuk e kuptojme.Keshtu eshte kjo bote mik i dashur,edhe me vellain nuk mund te jesh dakord per c'do gje,por nuk eshte arsye ta urresh apo ta gjykosh.
    Shokun dhe mikun duhet ta pranosh me te mirat dhe me te keqiat qe ka,perndryshe nuk do te kesh shoke e miq kurre.E shumta mund te jesh pjestar i ndonje grupacioni me tipa si vetja,pra militante te c'fardo ideje.
    Edhe kombi keshtu e ka,pederisa dikush eshte shqiptar duhet ta pranoje kombin e vet per kete qe eshte,pra nje komb i vjeter me tradita te mira dhe te keqia,ndoshta te keqia me shume se te mirat.Shpeshhere ne i shohim te mirat vetem ne fantazine tone,pra ashtu si e deshirojme qe te jemi,kur ne fakt jemi komplet ndryshe.Ti thua dicka qe tjetri nuk e kupton,dhe etiketohesh menjehere si tradhtar,armik,islamist,komunist,barbar,kosovar etj...
    Mos te duket cudi,por per disa te jesh kosovar eshte njesoj me ato epitetet qe permenda me lart.Dikush me klasifikoi si kosovar,kur ne fakt une kam lindur ne Tirane e baba gjithashtu,e nona poashtu e baba i nones e baba i babes se nones e keshtu me rradhe.Por keta jemi ne.

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Mire fole murik se te gjithfarllojshem jemi ne shqiptaret por megjithate kush mendon ti se jane me fanatiket dhe pse arrihet deri ketu sa te hapen tema per demet qe sjell islamizmi? Ka mundesi gje gjerat e shemtume me natyre fetare qe ndodhin ne bote na frikesojne se neser do vijne ne Shqiperi dhe na ben te friksohemi per te ardhmen. pastaj lindin pyetje se sa larg mbi kombin u shkon feja disave. Ti e ke ven re qe disa nuk pertojne me na ul poshte figurat kombetare dhe e bejn kete me zell fanatik qe te ben antipatik e te padashtur ndaj fese se tyre. Fjala kosovar nuk eshte vetem per keq se per trimni e patriotizem jane shquar kosovaret, packa se disa kane qef me perdore emrat krahinore si lab, cam, dibran etjera. kombi kerkon qe te mos hidhen dyshime per fene e shqiptarit tjeter por duhet qe feja e tjetrit mos ta cenoje kombin pasi dhe ne kete forum kemi pare ide per shtet islamik medemek se myslimanet jane shumica. Ky ishte nje rast per te treguar se na egersojne me keto ide qe vetem shqiptarizem nuk jane dhe pastaj habiten se pse ju sulmohet besimi.

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Fatkeqesia e Shqiperise eshte fakti qe ishim nen nje rregjim shkombtarizues per nje periudhe gati 50 vjecare.Njerezit u transformuan krejtesisht.
    Njeriu i ri qe krijoi ky sistem eshte njeriu pa prone,pa fe,pa dinjitet,frikacak,genjeshtar,driteshkurter,i pamoralshem etj....
    Pas permbysjes se kominizmit primitiv shqiptar njerezit papritmas u perballen me nje realitet krejt tjeter nga ai qe ishin mesuar.Eshte sikur te leshosh nga burgu nje njeri qe ka kaluar gjithe jeten e vet prapa hekurave,ai do te jete i hutuar,i cakerdisur,i trembur etj..
    Keshtu edhe populli yne,kerkon pika referimi qe na kane munguar(kemi pas me shumice por ishin te gjitha fallco: Partia mbi te gjitha- lavdi marksizem-leninizmit- ku eshte rinia eshte e perparuara etj gomarrlleqe si keto).
    Mungesa e nje shtrese te mirefillte intelektuale e ben akoma me te veshtire procesin e pastrimit nga e kaluara e erret.Keshtu qe njerezit jane si ato bagetite pa bari.Dikush kerkon te gjej vetveten tek feja,dikush tek paraja,dikush te droga e keshtu me rradhe derisa gjerat te ekuilibrohen.
    Une kam bindjen personale se asnjera nga fete tradicionale te shqiptareve nuk do te krijoje probleme te medha(perplasje te vogla mund te kete).
    Me te rrezikshme per mendimin tim jane sektet e tipit Deshmitaret e Jehovait.
    Sidoqofte nje nga faktoret kryesore ekuilibrues eshte gjendja ekonomike.Kur njerezit jetojne ne standarte te mira detyrimisht jane te preokupuar te mbajne ose te rrisin kete nivel jetese,pra nuk kane kohe te merren me gjera te tjera te panevojshem.Kur njeriu eshte i varfer ekonomikisht,ai si rrjedhoje edhe i predispozuar qe frustrimin e tij per mos daljen dot nga kjo gjendje ta shprehi diku.Si pasoje kemi njerez qe bien ne droge,alkohol,vetevrasje, ose strehim ne ndonje fe.

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Franz Baron von Nopca (1877-1933)
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 30-04-2024, 02:46
  2. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  3. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  4. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  5. Ja kush e varros pavaresine e Kosoves dhe demton Shqiperine
    Nga Shën Albani në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 172
    Postimi i Fundit: 23-05-2003, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •