Close
Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 108
    Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga holy diver
    Është fakt që thelbi shqiptar është pagan dhe jofetar. Njëkohësisht është fakt që këtij populli historikisht i janë servirur disa fe konkurruese me njëra-tjetrën pa arritur që ta ‘blejnë’ plotësisht natyrën fisnore të shqiptarëve. Por në të njëjtën kohë jemi përpara atij fakti – që është aksidenti më i shëmtuar i historisë tonë – që pushtimi turk ktheu një shumicë numërore të popullit tonë në myslimanë.
    Ky "aksident" siç po e quan ti nuk eshte aspak me i shemtuar se "aksidentet" kur Shqiptaret nga besimi ne nje Zot u bene pagan dhe nga besimi pagan u bene te Krishtere.

Ky aksident devioji drejtimin e natyshëm të zhvillimit për këtë vend, shtrembëroi identitetin disa-shekullor të shqiptarve dhe prezantoi tek kjo racë ballkanike idetë fetare të një arabi nga mesjeta e hershme. Mbase për herë të parë jevgjitët arabë dhe kokëzinjtë turq arritën të kthejnë në fenë e tyre inferiore lëkurëbardhë bjondë e me sy blu, dhe natyrisht që e quajtën këtë – ashtu si e quajnë edhe sot – fitore dhe mundësi për të konvertuar Europën ‘kaurre’.
    Pak si shume po brengosesh per kete far kurven Europa mori botha e shitur tek fqinjet tane Sllavo-Aziatik.

Sidoqoftë dëmi që i është shkaktuar kombit shqiptar nga imponimi i një feje absurde dhe obskure siç është islami, nuk kufizohet vetëm me atë që ndodhi në shekujt e sundimit otoman, sado serioz është ai dëm në shumë forma e mënyra. Tani jemi në një fazë tjetër të injektimit të helmit arab: kthimin e shqiptarëve nga myslimanë otomanë të moderuar në islamikë ekstremë të llojit wahabist.
    Féja Islame nuk eshte aspak me absurde se féja Krishtere dhe féja Pagane dhe askush nga Shiptaret nuk eshte Shqiptar musliman Otoman i moderuar perveq teje, apo ndoshta je ti nje Shka sllavo-orthodoks qe qelbet me ere te hudhres.

Dëmi më i madh që na u shkaktua atëherë ishte armiqësimi me fqinjët tanë ballkanikë. Inati i tyre me shqiptarët, në mos zuri fill, të paktën u intensifikua me kthimin pervers të shqiptarëve në fenë e një armiku aq brutal sa Turqia Otomane. Ata filluan të na shohin si kolona e pestë, si kali i Trojës, si vegla shërbyese të një fuqie shtypëse dhe të një feje të huaj. Fatkeqësisht, perceptimi i tyre ishte shumë afër realitetit, dhe fatkeqësisht, në shekullin e 21-të ne po e provojmë përsëri karshi fqinjëve tanë se ne jemi mbartësit e farës bastarde arabo-islamike.
    Demi me i madh qe na u shkaktua neve Shqiptarve eshte lindja e jote dhe e llojit tende te fares bastarde sllavo-greko-italiane qe mundohen te fshehin historine dhe pervojen e hidhur te Shqiptarve qe kishin me fqinjet e tyre orthodoks qe edhe para ardhjes se Osmanlinjeve ne Ballkan mundoheshin ti shfarosin Shqiptaret Katolik dhe Orthodoks me te gjitha mjetet qe posedonin. Armiqsia e fqinjeve tane kunder neve ka qene gjithmone prezente dhe arsyeja nuk kishte te beje diçka me fé por me gjuhe tone dhe racen tone bujare dhe te pastert pellazge.

Hapja e tërbuar që i bëri Sali Berisha Shqipërisë në fillim të viteve 90 kundrejt çdo drejtimi e ndikimi solli një dyndje të mjekërmykërve arabë e orientalë, të cilët tani gjetën përsëri shansin për të injektuar një dozë të re, më të fortë të helmit islamik në trupin e freskët shqiptar. Të ndihmuar nga zyrtarë të paaftë si Bashkim Gazidede & co, mjekërmykët filluan të ndërtojnë xhami, të hapin shkolla indoktrinimi dhe të joshin familje fshatare dhe injorante me pak ndihma kundrejt përqafimit të rrymës wahabiste të islamit.
    Ti more fundamentalist i krishtere joneutral me ambicie Sllavo-Greko-Italiane harrove ti permendesh Greket, Serbet dhe Italianet qe erdhen per ti kthyer Shiptaret ne kombin e tyre e jo ne féne e tyre.

Është e qartë se shumica e atyre xhamive janë bosh, është e qartë se futja në ato shkolla e të rinjve shqiptarë është thjesht nje vendim i verbër dhe i pamenduar i shtresave më të paedukuara të shoqërisë shqiptare, dhe gjithashtu është e qartë se numri i familjeve të mashtruara me anë të ndihmave erdhi në rënie. Por produkti që doli prej tyre është bërë i dukshëm: më shumë mjekërmykër nëpër rrugët e Shqipërisë, më shumë vajza provinciale të mbuluara si kukuvajka dhe – siç e dëshmon edhe ky forum interneti – më shumë muxhahedinë virtualë të cilët vjellin vrerin e tyre kundër çdo personi e gjëje progresive dhe pro-perëndimore.
    Nderrimi i identitetit nga Shqiptar ne Grek, Italian e Turq i të rinjve shqiptarë është thjesht nje vendim i verbër dhe i pamenduar i shtresave më të paedukuara të shoqërisë shqiptare, dhe gjithashtu është e qartë se numri i familjeve të mashtruara me anë të ndihmave erdhi në rënie. Por produkti që doli prej tyre është bërë i dukshëm: më shumë Grek, Italian dhe Turq nëpër rrugët e Shqipërisë, më shumë vajza Shqiptare prostitute ne çdo kend dhe ne çdo vend te Europes– siç e dëshmon edhe ky forum interneti – më shumë fundamentalist te Krishtere virtualë të cilët vjellin vrerin e tyre kundër çdo personi e gjëje SHQIPTARE dhe kunder tolerances nder fétare tek Shqiptaret.

Këtë herë dëmi është akoma më i madh. Ne vazhdojmë të fitojmë urrejtjen e fqinjëve tanë duke u lidhur fetarisht me pjesën më regresive të botës së sotme dhe lejojmë operimin e xhamive dhe medreseve të financuara nga fanatikët më injorantë dhe më të errët të historisë së njerëzimit. Rezultati është se rrezikojmë të mbetemi delja e zezë në derën e Europës,dhe së bashku me Turqinë ‘motër’ të jemi qenër endacakë të cilët janë të pistë por megjithatë duan të futen në shtëpi.
    Këtë herë dëmi është akoma më i madh. Ne vazhdojme te bejme pershtypjen tek fqinjet tane se gjoja jemi nje populli i prapambetur mentalisht ose nje popull idiot qe keta fqinjet tane munden te vine tek ne dhe te na ndrrojne identitetin pa kurrfar problemi per mes religjionit qe kemi ne.

Natyrisht që futja në Europë nuk varet vetëm nga prania e faktorit islamik në Shqipëri. Por në afatin e gjatë ky faktor do të bëhet pengesë serioze për përhapjen e vlerave të qytetërimit perëndimor në këtë vend. Le të mos gënjejmë vetveten: askush nga politikanët Europianë nuk do të na e thotë këtë hapur, por përhapja e anti-vlerave islamike tek shqiptarët do të shkaktojë vetëm largim dhe neveri nga bota e qytetëruar.
    O medet per koken tende te zbrazet, po fakti qe Europianet nuk na dojne neve eshte Historia e shtremberuar dhe fshehur mbi Shqiptaret, e jo féja, se Europianet e dijne shume mire se sa Shqiptare jan musliman, sa te Krishter e sa ateist. Ata e dijne shume mire qe Shqiptaret Musliman dhe te Krishtere jan baras per nga numri, asnjera nuk jan shumice por per arsye te historise sone te fshehur apo te vjedhur thone per neve qe Shqiptaret jan musliman.

Është e domosdoshme që ne të jemi të qartë se lidhjet e tipit fetar me botën arabe sjellin pasoja politike në afat të gjatë. Atë që mbjell sot do të korrësh nesër, dhe ne duhet të mbjellim atë farë që na çon drejt familjes së humbur perëndimore, dhe jo drejt ‘miqve’ grabitës orientalë.
    Ky flet ashtu se gjoja Europianet nuk na qenkan armiq, grabites dhe antishqiptar, ky genjen sy me sy dhe kjo veti eshte tipike Sllavo-Greko-Turke.

Po a nuk jan keta Europianet qe na ndane ne pese shtete, a nuk jan keta euripanet qe lere se nuk na shpetuan nga tentimi i shfarosjes nga keta fqinjet tane "te dashur" por edhe iu ndihmuan duke mohuar ekzistencen e nje populli Shqiptar ku na quanin neve Shqiptaret musliman si Turq te Ballkanit, Shqiptaret Orthodoks si Grek dhe Shqiptaret Katolik si Latin apo Italian, a nuk jan keta europianet qe ende e vajtojne bombardimin e Serbise nga NATO, a nuk jan keta Europianet qe ne çdo emision televiziv te tyre mbi Shqiperin dhe Shqiptaret i siellin Romet (Jevgjit apo Magjupt) e pist dhe thone ja shikoni se si duken Shqiptaret dhe se sa te civilizuar dhe se sa europian jan ata dhe i siellin vetem Xhamiat e nuk siellin kurr ndonje Kishe te Shqiptarve ose nuk e ndegjon kurre ndonje fjale se paska dikund Shqiptar te Krishter, bile bile kur e inqizojne Tiranen kujdesen qe te mos duket ajo Ora qe gjendet pran Xhamise ne qender te Tiranes, sepse ajo Ore e qytetit ka formen e Kishes, frikohen se mos valle do te mendoi dikush qe paska edhe te krishtere tek Shqiptaret, a nuk jan keta Europianet qe kerkojne ne Kosove dhe Shqiperi multietnicitet dhe te drejta me te medha se per shumicen Shqiptare, kurse per minoritetet Shqiptare ne vendet tjera lere qe nuk iu ndegjohet zeri por edhe punojne kunder te drejtave te tyre themelore, a nuk jan keta Europianet qe neper librat e tyre pohojne gjera idioteske mbi Shqiptaret si p.sh. Plisi i bardh (kapuqi i bardh) i Shqiptarve qenka simbol Islamik duke fshehur haptas te verteten qe Plisi i bardh eshte simbol shume i vjeter dhe tipik i Shqiptarve te Krishtere etj. etj. etj.

Per kete kafshen shtepiake te armiqve tane qe ka lindur gabimisht tek ne Shqiptaret dhe e shpreh haptas brengosjen e tije per marrdhenjet e keqe te Shqiptarve me fqinjet e tyre orthodoks nuk kam fjale tjera, pasiqe ky e din shume mire qe fqinjet tane orthodoks jan armiqt me te medhenje dhe rreziku me i madh i shqiptarve, por e ka shitur bothen per para te majme qe te punoi kunder Shqiptareve ku edhe i duhet te hape keso tema perqarse dhe antishqiptare.

E ju te tjeret Shqiptar te Krishtere vazhdoni dhe perkrahni keta antishqiptar qe nuk kursejne asgje per te arritur ate qe kan deshiruar gjithmone fqinjet (armiqt) tane, perqarjen nderfetare ne mes te shqiptarve, vazhdoni keshtu se mire jeni. Bravo.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 17-11-2006 më 14:23

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet në Bllog
    23
    Ju po diskutoni ne nje teme per tre dimensione te ndryshme qe ju i shkrini si padashur ne nje.

1. Islami eshte nje fe monoteiste e mbi 1 miliard njerezve ne bote.

2. Kushtetuta demokratike shqiptare ngarkon me pergjegjesi shtetin shqiptar qe te respektoje lirine e besimit te cdo shtetasi te vet dhe perpara ligjit nuk ka dallim nese je mysliman, orthodhoks, katolik, protestant, ateist, etj...

3. Cdo shqiptar eshte sot i lire qe te besoje apo mos besoje ne Zot, te jete mysliman apo i krishtere, apo budist, apo .... dhe secili prej jush duhet te respektoje zgjedhjen e gjithesecilit, nese doni qe edhe ata shqiptaret e tjere te prespektojne zgjedhjen qe keni bere ju kur vjen fjala tek bota shpirterore.

Per ceshtjen e pare qe ka te beje me Islamin si fe, nuk ka vend aspak per debat, Islami eshte nje nga fete e botes dhe kushdo eshte i lire te mesoje e perqafoje ate. Eshte fe e drejte apo e gabuar per kendveshtrimin tuaj, pak rendesi ka, pasi secili e gjykon vete ne menyren e tij. Ai qe e vlereson do te behet besimtar mysliman, ti qe nuk e beson, nuk ke perse behesh besimtar mysliman pasi askush nuk te detyron ty sot qe te besosh ne kete fe me zorr.

Per ceshtjen e dyte, rolin e shtetit ne raport me besimet fetare dhe Islamin ne vecanti, as kjo nuk le vend per debat. Shteti shqiptar eshte shtet laik, qe nuk perfaqeson asnje besim te caktuar, por respekton te gjitha komunitetet fetare ne vend, ashtu sic respekton te drejten e cdo shtetasi per te besuar apo mosbesuar.

Thelbi i diskutimit tuaj eshte pikerisht ceshtja e trete, ceshtja e besimit personal dhe raporti me besimin e shtetasve te tjere te shoqerise. Ketu lindin edhe keqkuptimet me te medha qe jane te lidhura ne menyre direkte me shkallen e emancipimit demokratik dhe kultures se secilit prej jush. Po ua permbledh shkurt e qarte principet demokratike qe une zbatoj ne jeten time:

1. Une e respektoj perzgjedhjen e cdo shqiptari kur vjen fjala tek feja, pasi do te me pelqente qe edhe ata shqiptaret e tjere te respektojne perzgjedhjen time.

2. Te respektosh besimin e tjetrit, nuk do te thote qe ti beson apo respekton ate besim apo te gjitha besimet, perkundrazi, une nuk besoj ne asnje fe tjeter pervec fese sime. Ajo qe une respektoj eshte LIRIA e cdo shqiptari per te zgjedhur ate besim qe duan.

3. Sa vlen liria e cdo shqiptari per mua, nuk vlen imazhi i Shqiperise ne bote. Bile une do te thosha qe imazhi i Shqiperise ne bote eshte imazhi i drejte vetem atehere kur cdo shqiptar perjeton liri te plote.

4. Nuk me shqeteson aspak imazhi fetar i Shqiperise, absolutisht aspak, per aq kohe sa une shoh qe liria ka hedhur rrenje ne shoqerine shqiptare. Nuk me shqeteson as ferrexheja, as mjekra, as kryqi, as rasua e priftit apo murgut. Tek to une shoh formen e lirise se individit dhe keto jane shenjat qe liria fetare po hedh rrenje ne shoqerine shqiptare.

5. Ajo qe me shqeteson mua eshte uniformiteti i mendimit dhe mentaliteti i trasheguar i imponimit, qe ne vetvete deshmon nje mosvleresim te duhur te shqiptareve te lirise te cilen konsumojne perdite. Perse duhet te jemi te gjithe te krishtere apo te gjithe myslimane?! Perse te mos jemi ata qe ne vete si njerez te lire zgjedhim te jemi?! A nuk po tregohemi naive, driteshkurter, ksenofobe dhe tirane duke dashur tu imponohemi gjithe shoqerise shqiptare per hir te "imazhit te mire ne bote"?!

6. Sa here qe une shoh qe ai shqiptari tjeter zgjedh te besoje ne nje fe qe mua me duket e gabuar, une nuk i mbush mendjen atij se pse eshte nje fe e gabuar pasi kjo eshte zgjedhja e tij e lire, por ne menyre indirekte e kuptoj se sa e rendesishme eshte qe une te rritem shpirterisht ne besimin tim qe per mua eshte nje besim i drejte.

7. Kontributi me i madh qe une jap ne shoqerine shqiptare eshte shembulli i jetes sime ne besim.

Nuk eshte as Islamizmi dhe asnje fe e botes qe i demton shqiptaret. Ajo qe i demton shqiptaret me shume se cdo gje eshte kultura e ulet demokratike qe nuk i lejon qe te shohin se privimi apo mohimi i lirise se cdo shqiptari eshte burimi i te gjitha te keqijave.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 17-11-2006 më 14:46

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Ju po diskutoni ne nje teme per tre dimensione te ndryshme qe ju i shkrini si padashur ne nje.

1. Islami eshte nje fe monoteiste e mbi 1 miliard njerezve ne bote.

2. Kushtetuta demokratike shqiptare ngarkon me pergjegjesi shtetin shqiptar qe te respektoje lirine e besimit te cdo shtetasi te vet dhe perpara ligjit nuk ka dallim nese je mysliman, orthodhoks, katolik, protestant, ateist, etj...

3. Cdo shqiptar eshte sot i lire qe te besoje apo mos besoje ne Zot, te jete mysliman apo i krishtere, apo budist, apo .... dhe secili prej jush duhet te respektoje zgjedhjen e gjithesecilit, nese doni qe edhe ata shqiptaret e tjere te prespektojne zgjedhjen qe keni bere ju kur vjen fjala tek bota shpirterore.

Per ceshtjen e pare qe ka te beje me Islamin si fe, nuk ka vend aspak per debat, Islami eshte nje nga fete e botes dhe kushdo eshte i lire te mesoje e perqafoje ate. Eshte fe e drejte apo e gabuar per kendveshtrimin tuaj, pak rendesi ka, pasi secili e gjykon vete ne menyren e tij. Ai qe e vlereson do te behet besimtar mysliman, ti qe nuk e beson, nuk ke perse behesh besimtar mysliman pasi askush nuk te detyron ty sot qe te besosh ne kete fe me zorr.

Per ceshtjen e dyte, rolin e shtetit ne raport me besimet fetare dhe Islamin ne vecanti, as kjo nuk le vend per debat. Shteti shqiptar eshte shtet laik, qe nuk perfaqeson asnje besim te caktuar, por respekton te gjitha komunitetet fetare ne vend, ashtu sic respekton te drejten e cdo shtetasi per te besuar apo mosbesuar.

Thelbi i diskutimit tuaj eshte pikerisht ceshtja e trete, ceshtja e besimit personal dhe raporti me besimin e shtetasve te tjere te shoqerise. Ketu lindin edhe keqkuptimet me te medha qe jane te lidhura ne menyre direkte me shkallen e emancipimit demokratik dhe kultures se secilit prej jush. Po ua permbledh shkurt e qarte principet demokratike qe une zbatoj ne jeten time:

1. Une e respektoj perzgjedhjen e cdo shqiptari kur vjen fjala tek feja, pasi do te me pelqente qe edhe ata shqiptaret e tjere te respektojne perzgjedhjen time.

2. Te respektosh besimin e tjetrit, nuk do te thote qe ti beson apo respekton ate besim apo te gjitha besimet, perkundrazi, une nuk besoj ne asnje fe tjeter pervec fese sime. Ajo qe une respektoj eshte LIRIA e cdo shqiptari per te zgjedhur ate besim qe duan.

3. Sa vlen liria e cdo shqiptari per mua, nuk vlen imazhi i Shqiperise ne bote. Bile une do te thosha qe imazhi i Shqiperise ne bote eshte imazhi i drejte vetem atehere kur cdo shqiptar perjeton liri te plote.

4. Nuk me shqeteson aspak imazhi fetar i Shqiperise, absolutisht aspak, per aq kohe sa une shoh qe liria ka hedhur rrenje ne shoqerine shqiptare. Nuk me shqeteson as ferrexheja, as mjekra, as kryqi, as rasua e priftit apo murgut. Tek to une shoh formen e lirise se individit dhe keto jane shenjat qe liria fetare po hedh rrenje ne shoqerine shqiptare.

5. Ajo qe me shqeteson mua eshte uniformiteti i mendimit dhe mentaliteti i trasheguar i imponimit, qe ne vetvete deshmon nje mosvleresim te duhur te shqiptareve te lirise te cilen konsumojne perdite. Perse duhet te jemi te gjithe te krishtere apo te gjithe myslimane?! Perse te mos jemi ata qe ne vete si njerez te lire zgjedhim te jemi?! A nuk po tregohemi naive, driteshkurter, ksenofobe dhe tirane duke dashur tu imponohemi gjithe shoqerise shqiptare per hir te "imazhit te mire ne bote"?!

6. Sa here qe une shoh qe ai shqiptari tjeter zgjedh te besoje ne nje fe qe mua me duket e gabuar, une nuk i mbush mendjen atij se pse eshte nje fe e gabuar pasi kjo eshte zgjedhja e tij e lire, por ne menyre indirekte e kuptoj se sa e rendesishme eshte qe une te rritem shpirterisht ne besimin tim qe per mua eshte nje besim i drejte.

7. Kontributi me i madh qe une jap ne shoqerine shqiptare eshte shembulli i jetes sime ne besim.

Nuk eshte as Islamizmi dhe asnje fe e botes qe i demton shqiptaret. Ajo qe i demton shqiptaret me shume se cdo gje eshte kultura e ulet demokratike qe nuk i lejon qe te shohin se privimi apo mohimi i lirise se cdo shqiptari eshte burimi i te gjitha te keqijave.

Albo

Nuk na pengon aspak zgjedhja jote , por propaganda jote eshte ajo qe na pengon !!!!

TORCH A M@S.UE Maska e live fast
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    ferr
    Postime
    80
    Albo!!!!
    kte shkrimin me siper ja paske vjedh Alfred Mojsiut me duket,po jo mo Albo jo,mos e ver veten ne detyren e edukatorit/mesuesit/profesorit.
    ti po flet per demokraci apo jo??atehere pse u perjashtova nga forumi une per arsye te bindjeve te mia rreth virusit islamik??(HIPOKRIZI)
    Nejse tema e "holy diver "u shtremberua si zakonisht dhe kaloi ne debate personale.
    tema ishte "pse islamizmi e demton shqiperine".
    ketu duhet te jepen fakte dhe shembuj se pse.
    1-islamizmi bie ne ndesh me traditat dhe zakonet Shqiptare
    2-profeti i ketij virusi ka qene "PEDOFIL"(
    3-europa nuk eshte kontinent mysliman
    4-Shqiperia eshte ne europe
    5-lexoni me kujdes shkrimin e qarte dhe te thjeshte te "HOLY DIVER"
    6-shkrimin e tij do e printoj dhe do i shperndaj si trakte(Debatik)
    ISLAMIZMI NUK KA VEND NE EUROPE(QE PERFSHIN SHQIPERINE)

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga live fast
    Albo!!!!
    kte shkrimin me siper ja paske vjedh Alfred Mojsiut me duket,po jo mo Albo jo,mos e ver veten ne detyren e edukatorit/mesuesit/profesorit.
    ti po flet per demokraci apo jo??atehere pse u perjashtova nga forumi une per arsye te bindjeve te mia rreth virusit islamik??(HIPOKRIZI)
    Nejse tema e "holy diver "u shtremberua si zakonisht dhe kaloi ne debate personale.
    tema ishte "pse islamizmi e demton shqiperine".
    ketu duhet te jepen fakte dhe shembuj se pse.
    1-islamizmi bie ne ndesh me traditat dhe zakonet Shqiptare
    2-profeti i ketij virusi ka qene "PEDOFIL"(
    3-europa nuk eshte kontinent mysliman
    4-Shqiperia eshte ne europe
    5-lexoni me kujdes shkrimin e qarte dhe te thjeshte te "HOLY DIVER"
    6-shkrimin e tij do e printoj dhe do i shperndaj si trakte(Debatik)
    ISLAMIZMI NUK KA VEND NE EUROPE(QE PERFSHIN SHQIPERINE)

Eshte tupr per njeri e shkruan shkrime te tilla ,por nejse siduket zotriu ne fjale po flet per veteeten e tij ,sepse te trillojsh ne kete menyre , per mua kjo paraet kulmin e idiotsise .
    Por nejse edhe nafta qe ne perdorim nuk eshte e europes ( sepse 90% e saj vjen nga viset muslimane ) por eshte ne regull , mund ta perdorim , dmth ka vend ne europe per naften "muslimane" por ska vend per muslimanet ?!!! Ja deri ku ka ardhur bota me njerez te tille si puna e ketyre e hapin tema te tilla dhe permbajne tema te tilla!!!!

Il padrino Maska e DEN_Bossi
    Anëtarësuar
    31-07-2006
    Vendndodhja
    Shkoder-Tirane
    Postime
    450
    Citim Postuar më parë nga creation
    edhe nje here mos u kap kot tek filozofi, une po flas si shqiptar dhe si njeri i thjeshte pa dashur as te ule njeri as te tregohem i mencur
    Ju shkodranet mura keni qene gjithe jeten(une jam nga Durresi)mos me trego ti mua se kush jeni ju dhe per me shume mos me trego ti mua gjuhen e Fishtes, Mjedes etj. Ne kohen e tyre nuk kishte nje gjuhe zyrtare....por ce do se tani kemi nje gjuhe zyrtare dhe ti akoma se paske mesuar....dhe paske ngele akoma me te nderuarit atdhetare qe ti i permende me perpara gati nje shekull me perpara....megjithate duke ta pa kapacitetin e murit qe ke ne koke(e fillove me ofendime)nuk po ta veje veshin shume
    Lexoji edhe njehere te gjitha diskutimet e tua dhe me thuaj ku dhe cfare ke shkruar qe te behsh bindes per te tjeret pervec se duke share te tjeret kur nuk ke argumenta ti kundershtosh
    o cuno
    po flas pak me bukur tani se kur flet me filozofat duhet qe ta shtrengosh rripin fort
    postimet e mia (rreth 700) kan argumente te mjftueshme qe te hedhin poshte ate qe ti pretendon, mirpo edhe sharje e fyrje ka sepse jam munduar ti pergjigjem cdo njerit per idjotsirat e tije...
    Sa per gjuhen e per ato prrallat me siper spo flas se po pertoj me shkru. se kam aq shume sa ata merr mendja.

Tani shko lexo nichen si filozof i madh qe je dhe hajde me kundershto

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet në Bllog
    23
    Nuk na pengon aspak zgjedhja jote , por propaganda jote eshte ajo qe na pengon !!!!
    Per njeriun e paditur qe nuk i ka fort per zemer librat dhe mesimet e historise, cdo mendim apo fakt i ri i panjohur qe ai nuk e ka njohur me pare, i duket si "propagande". Asnjehere nuk me ka interesuar dhe as nuk ka per te me interesuar ndonjehere se cfare mendon ti apo gjithe shqiptaret e botes per ate qe une besoj si te vertete.

Une te shkruaj per ate qe une kam zbuluar deri me sot ne peligrinazhin tim shpirteror, ti dhe shume te tjere ketu komentoni ate qe une shkruaj. Komentoni pasi nuk e keni marre mundimin qe te perjetoni te vertetat shpirterore te popullit shqiptar, nje perjetim personal ky qe nuk e meson dot as duke lexuar nje liber e as duke lexuar Albon ne forum.

Albo

Pse Islamizmi demton shqiperine-ha-se pari sepse shqipetari kurre nuk do vendosi bomba ne trupin e femijve te vet per te vrare te tjeret per tu bere "martir"sic thone gjoja .Shqipetaret jane me kulturen me te lashte te ballkanit,dhe kjo nuk i falet.Ne nje moment qe ne kerkojme te behemi anetare te BE kjo eshte kthim mbrapa dhe jo mbrapa vetem, por ne kohen e pushtimit turk,dhe kjo eshte turp sepse ne jemi mu ne zemer te Europes.
    Nje dite degjove dike ne lajmet ne kompjuter te thote qe -C'eshte kjo vend islam ne jemi vend europian...Dhe eshte shume drejte.

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Per njeriun e paditur qe nuk i ka fort per zemer librat dhe mesimet e historise, cdo mendim apo fakt i ri i panjohur qe ai nuk e ka njohur me pare, i duket si "propagande". Asnjehere nuk me ka interesuar dhe as nuk ka per te me interesuar ndonjehere se cfare mendon ti apo gjithe shqiptaret e botes per ate qe une besoj si te vertete.

Une te shkruaj per ate qe une kam zbuluar deri me sot ne peligrinazhin tim shpirteror, ti dhe shume te tjere ketu komentoni ate qe une shkruaj. Komentoni pasi nuk e keni marre mundimin qe te perjetoni te vertetat shpirterore te popullit shqiptar, nje perjetim personal ky qe nuk e meson dot as duke lexuar nje liber e as duke lexuar Albon ne forum.

Albo

Po ti je ai qe mohon faktet , ti je ai qe nuk e pranon Kuranin si shpallje te Zotit , ti je ai qe kurre nuk na ke sjell nje fakt me te cilin mund te thuash se Kurani nuk eshte veper hyjnore.
    Ndersa une qe kam lexuar mund te te sjell 1.000.000 fakte te cilat tregojne shum qarte nderhyrjen njerezore dhe ndryhimet te cilat njerezit i kane be ne Bibel.

Dhe si shembull do ta jap zanafillen ku thuhet se Zoti fillimisht krijoi diten dhe naten , ndersa krijimi i Diellit eshte ne diten e katert ?!!!! Me trego nga na erdhi drita qe ne diten e pare , kur Diell nuk kemi?!!!
    Ti te kishe lexuar sa gjysma e asaj e kam lexuar une do te ishe shum para . Thua se je i lexuar , ndersa logjika nuk te punon .
    Andaj ALBO nuk te flas nga inati , vetem se kur pretendon se je i ditur dhe me mbron krisherimin te pakten me fakte dili zot e jo me fjale boshe !!!
    Tan kohen ju shikoj se shkruani qe Bibla eshte veper hyjnore ( edhe eshte , por jo kjo qe besoni juve, sepse kjo eshte e ndryshuar nga njeriu ) dhe askush nga ju nuk del haptas dhe ti demantoj kontraditat qe ka Bibla dhe kontradita te tilla keni plot ne Bibel .
    E ti dhe krejt ata si ti , urdheroni gjejeni nje gabim ne Kuran , nje kontradite dhe une do te behem i krishter OK ?!!! Por ta argumentoni , e jo te me flisni si ne ender , se per kete pune jeni te paret .

Andaj mos me trego se a jam i lexuar a jo , sepse sa per informate , une te kam lexuar edhe Biblen tende , dhe sme ka ardhur rende , ta mar ne dore dhe ta lexoj , E ti , ti frigohesh nga emri i Kuranit e jo me ta lexojsh ate .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 20-11-2006 më 00:08

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga klodeta
    Pse Islamizmi demton shqiperine-ha-se pari sepse shqipetari kurre nuk do vendosi bomba ne trupin e femijve te vet per te vrare te tjeret per tu bere "martir"sic thone gjoja .Shqipetaret jane me kulturen me te lashte te ballkanit,dhe kjo nuk i falet.Ne nje moment qe ne kerkojme te behemi anetare te BE kjo eshte kthim mbrapa dhe jo mbrapa vetem, por ne kohen e pushtimit turk,dhe kjo eshte turp sepse ne jemi mu ne zemer te Europes.
    Nje dite degjove dike ne lajmet ne kompjuter te thote qe -C'eshte kjo vend islam ne jemi vend europian...Dhe eshte shume drejte.

E ti kur te shkruash dicka per ato njerezit qe vene bomba ne trup , pik se pari mundohu ta kuptojsh se pse e bejne ate pune ( ne asnje menyre kjo nuk ka te bej me Kuranin dhe me fene Islame ) , kjo ka te bej me faktin qe ata jane nder roberi. I shikon lajmet ti se cfar ndodh ne lindje e mesme ?!! Cdo dite bien bomba nga qielli , , cdo dite femijt mbesin jetima , cdo dite grate humbin burrat e tyre nen pretekstin se ata jane terrorista !!! Nuk bien , patate, as domate , por bomba . qe nuk jane shaka , bomba 500 Kg dhe tani neve kritikojme nje palestinez pse ka vene bombe ne trupin e tij dhe ka hedhur veten ne ajer dhe kurre nuk e bejme pyetjen se kto bomba sa anetare te familjes i kane vra ?!! Ose i ka mbetur dikush gjalle ne familje ose jo ?!!!
    Venen veten ne poziten e tij , te shikojsh se cdo dite si tjeret ta marrin token , ta vrasin familjen , femijet qe i ke mesuar ne shkolle , i gjen rruges cop cop nga ato bombat 500 kg , nuk e din se cte sjell e nesermja . Cfar shprese per jete kane ata ahh ?!! Keshtu ose ashtu jane te vdekur . Po neve nuk na intereson shum se jane "arab" !!! Po a nuk jane edhe ata njerez si ne ?!!! Nuk meritojne lirine sic e meritojme neve ?!!
    Andaj bombat qe i vene ata ne trup , nuk i vene se Kurani thot ashtu , nuk i vene sepse feja Islame na meson ashtu , i vene sepse ajo eshte e vetmja zgjidhje per ata qe ti shpetojne tmerrit te perdicem dhe u jep nje shprese se ndoshta ashtu do ti clirojne viset e tyre .

Dhe a eshte ky vend Islam ose jo , ty kjo nuk te intereson , biles as drejtesia jote e njeanshme nuk na intereson.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 20-11-2006 më 00:08

Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Franz Baron von Nopca (1877-1933)
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 30-04-2024, 02:46
  2. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  3. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  4. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  5. Ja kush e varros pavaresine e Kosoves dhe demton Shqiperine
    Nga Shën Albani në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 172
    Postimi i Fundit: 23-05-2003, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •