Close
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 108
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-11-2006
    Postime
    15

mos fluturo shume me pras

Citim Postuar më parë nga DEN_Bossi
    nuk kam qa me than se nuk jam i zoti te perballem me nje filozof, aq me teper qe ky filozofi na e njihka shume mire realitetin e vendit ku jetonka

ne shkodrant kena nji shprehje: "me murin nuk flitet se nuk merr vesht"

PS- sa per dielektin, e kam per krenari te flas e te shkruaj keshtu, sepse flas me gjuhen e fishtes, migjenit, mjedes ..... qe ken qen njerez me kulture dhe me intelekt , padyshim
    edhe nje here mos u kap kot tek filozofi, une po flas si shqiptar dhe si njeri i thjeshte pa dashur as te ule njeri as te tregohem i mencur
    Ju shkodranet mura keni qene gjithe jeten(une jam nga Durresi)mos me trego ti mua se kush jeni ju dhe per me shume mos me trego ti mua gjuhen e Fishtes, Mjedes etj. Ne kohen e tyre nuk kishte nje gjuhe zyrtare....por ce do se tani kemi nje gjuhe zyrtare dhe ti akoma se paske mesuar....dhe paske ngele akoma me te nderuarit atdhetare qe ti i permende me perpara gati nje shekull me perpara....megjithate duke ta pa kapacitetin e murit qe ke ne koke(e fillove me ofendime)nuk po ta veje veshin shume
    Lexoji edhe njehere te gjitha diskutimet e tua dhe me thuaj ku dhe cfare ke shkruar qe te behsh bindes per te tjeret pervec se duke share te tjeret kur nuk ke argumenta ti kundershtosh

i/e regjistruar Maska e XX22
    Anëtarësuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    Kush tha qe e demton??Kush eshte ai mendjendritur dhe ku e vini re se po e demton??Une them nuk e demton aspak,madje e ndihmon,do te ishte shume me mire qe njerezit te besonin çdo dite dhe me shume,nuk po them vetem ne fene islame sepse une jam per bindje te lira dhe besim te lire,une jam muslimane dikush nuk pelqen fene time,mund te ndjehet me mire ne nje fe tjeter,gjykimet nuk jane per ne.Meqe ne kete rast po flitet per fene islame,po tregoj vetem disa te mira qe sjell dhe mos u hallakatni shume neper bote dhe te na thoni pastaj jo ne Irak keshtu e jo ne arabi ashtu,po flasim per shqiperine dhe per te miren e besimit ndaj ZOTIT.
    Nese shqiptaret do ta perkrahnin me shume besimin tek ZOTI dhe do ti jepnin me shume rendesi en jeten e tyre nuk do te kishte degradim,prostitucion,homoseksualizem,pedofili,vje dhje,vrasje,perdhunime pasi ne çdo moment besimi ne ZOT te ben tolerant,te vetedijshem se çfare po ben dhe koshient qe shume njerez sot jane si te dehur.Nuk kane as arsyetim dhe as llogjike te formuar sepse ia ka zene syte je urrejtje qe vjen me emrin emancipim evropian per fene Islame.Feja Islame nuk po ju pergojon,ju perse pergojoni duke hapur dhe tema te tila plot hipokrizi??Absolutisht jo nuk e demton shqiperine,per mendimin tim asnje fe nuk e cenon nje komb dhe nje shtet kur vete fete jane mbeshtetese te dashurise ndaj nje ZOTI,por shpesh njerezit kete nuk e kuptojne dhe mundohen te ngaterrohen nen fjale plot vrer qe hedh bota per qellimet e saj te caktuara.

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga iliria e para
    DEN dhe ju te tjeret. Tema ishte se islamizmi, a po e con Shqiperine drejt Somalise, apo drejt Europes? Mos perzieni Serbi e Greqi ketu, se ne e dime se sa te mire jane keto per shqiptaret.
    Sa i mire ose i demshem eshte islamizmi per Shqiperine? A duem me shume te behemi Zvicer, apo Liban?

Lirije apo Slobodanka si ke qef te te therras.

ti nuk kupton apo ben vete ?? shqiptaret kane mbetur shqiptare sepse me komshinjte +zemermire+ nuk i ka lidhur as kombi, as feja, as gjuha? Ky eshte fakt. Sa i perket ku e con Shqiperine Islami kete me rregull demokratik e vendos shumica. Shumica jemi musliman shkojme ku te dum ne. Ju pakicat greko-sllave po deshet hajdeni po deshet mos hajdeni mos na beni ktu perr perr. Kaq frike e keni ISLAMIN??

Shife cfare logjike keni ju :

Ju pyesni cfare efekti negativ ka "embelsia" te sheqeri?? Sheqeri identifikohet nga e embla dhe te pyesesh cfare efekti negativ ka kjo e fundit eshte absurde. Shqiptaret sllobodanke jane musliman 80 perqind (brenda dhe jashte kufijve marre bashke) beji vete llogarit.

Shqiptaret identifikohen si popullsi muslimane. PIK!! end of story. Kjo aspak nuk na pengon te shkojme perpara. Pse jemi musliman neve e kemi qeverine hajdute? Pse jemi musliman ne shesim motrat si kurva neper evrop? Pse jemi musliman ne nuk dim cfare eshte puna? Pse jemi musliman ne nuk kemi rruge? Pse jemi musliman nuk ka pune? Pse jemi musliman jemi vendi me i varfer i Evropes??? Pse jemi musliman jemi te korruptuar ? Pse jemi musliman jemi e jemi e jemi .... lista e negativitetit s'ka mbarim. Kjo eshte zgjidhja ? Ndrrimi i fese? Nese ndrrojme fe te gjitha keto qe permenda rregullohen???

shkoni mer tregojani keto perralla femijve tuaj kur t'i veni me flejt ... Shqiperine nuk po e le mbrapa perkatsija fetare. Atje ku Shqiperia don te shkoje perkatsija fetare rrespektohet (apo jo ? ). Edhe nder kushtet qe i ka vene Evropa Shqiperise per antarsim nuk eshte ndrrimi i fese se shumices... por eshte ulja e korrupsionit.

Konkluzioni: Beni gam gam sa te doni fene e shumices dot nuk e ndrroni. Qofshit ju te kryqit me kok lart, apo atij me kok poshte, 80 % e shqiptareve jane musliman dhe jan krenar per kete.

P.S Vazhdoni hapni sondazhe ne forum per perqindjet e perkatsive fetare se ndoshta ju rifreskohet memoria.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Acid_Burn : 16-11-2006 më 19:49
    RIPPR

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Shqiptaret identifikohen si popullsi muslimane
    Kjo është rrena ma e kullueme deri tash.Se s'kam pa asnji shqiptar që identifikohet si musliman përveq disa turqve të mbetur në trojet tona.
    Po këta janë pakicë.

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Po atehere perse dilni hapur, e mbroni (DEN_Bossin,,,Acid_Burnin..etj)
    qe jane shprehur hapur per krijimin e shtetit islam?????
    Sa per krijimin e shtetit islam,kjo nuk eshte ne doren tende por ne doren e shqiptareve si une,qe nuk do e lejojne kete gje.....
    More shoku Genci !

As une as Deni nuk kemi nevoje per avokate mbrojtes sepse neve na mbron e verteta. Gjithmone Islami si fe ka qene dhe do te jete kontradiktor me ata si ti. Te kesh kontradikta nuk eshte aspak fenomen alien, por eshte shume normale. Muslimanet shqiptare dhe ata te mbare botes kane te drejten morale dhe ligjore te jetojne ne komunitetet e veta ne baze te parimeve morale dhe shoqerore me te cilat identifikohen. Ky eshte thelbi i demokracise. Shumica ben ligjin. Pakica rrespektohet, por ama eshte faktor vendoses vetem per ceshtjet qe i takojne pakices.

Futeni mire ne koke.

Te kesh nje shtet te ndertuar mbi parimet Islame nuk do te thote aspak t'i besh Afganistanit apo Somalise fotokopje. Ju friksoheni nga deti duke qene maje kodres. Asnje nga ju nuk e di cfare eshte Islami. Nuk e di, nuk e di, me zorr nuk mesohet, ama ku e merrni ju te drejten duke i perkitur pakices te ndaloni shumicen te jetoje si do??

Diku me lart ke thene qe do kete lufte civile. Zgjohu o Genci xhaxhit! Lufte civile mund te behet nese minoriteti grek ben perr perr per vorio Epirin. Nese orthodokset shqiptare perkrahin planet shoviniste te kishes greke. Atehere po mund te shpertheje ndonje lufte civile. Lufte civile kur shumica vendos nuk ka.

Nga ana tjeter, nuk vjen pranvera me nje lule lum Baca. Krijimi i shtetit ka pune. Duhen breza te edukuar, duhen njerez me moral te forte, duhen njerez qe te perdorin mendien dhe jo te jene si kali i karroces si Talibanet qe i keni shume qef ju. Asgje nuk ka sukses nese nuk i shton njerezeve vlerat. Islami kurre nuk do triumfoje nese muslimanet nxisin gjakderdhjen, kurre nuk do triumfoje per aq kohe sa muslimanet mos jene te vetdijshem qe eshte paqja ajo qe duhet te predikojne jo lufta, asnjehere nuk do triumfoje per aq kohe sa muslimanet nuk e kuptojne fene e vet ne nje diapazon bashkohor. Islami nuk do triumfoje per aq kohe sa nuk do shtoje vlera ne jetet e njerezve, per aq kohe sa nuk do ofroje alternative per daljen nga bataku ku jemi.

Allahu xh.sh muslimaneve ju ka premtuar qe do t'i kthehet pushteti dhe lavdija qe kane pasur dikur. Kjo nuk behet sa te hapesh dhe mbyllesh syte. Kur te jene pjekur kushtet ISLAMI do drejtoje boten natyrshem. Ama me pjekjen e kushteve duhet te merren njerez si une Den Bossi etj etj Ne e kemi per detyre qe tu tregojme njerezve se c'eshte Islami. Cfare alternative ofron ligji i Allahut per popullin tone. Si dhe cfare duhet te bejme qe te sherojme plaget qe na i hapen ata "demokratet" e shperlare dhe kuqalashet sllavo-grek.

Ti me paturpsine me te madhe thua qe krijimi i shtetit Islam qenka ne doren tende dhe te atyre si ti ??? Po ti je minoritet more Genci xhaxhit. Nuk te pyet njeri ty se ku do shkoje shumica.

OK ?
    RIPPR

TORCH A M@S.UE Maska e live fast
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    ferr
    Postime
    80
    obobobo na paskan dale 2 profete te rinj "den bosi" dhe "djegje acidi".dmth e ardhmja e fese tuaj varet nga njerez si ju?po jo mer daj jo,kthjellohuni pak,bota po shkon drejt "ATEIZMIT" .e lene mo drejt asaj fese qe s`ja permen dot emrin.
    po habia ime me e madhe eshte se me sa zell i dilni ne mbrojtje kesaj feje qe eshte shkaku kryesor i mbetjes mbrapa ne krahasim me boten,fe te cilen Skenderbeu e luftoi dhe e urreu aq shume.
    po kto kundra kujt luftun.
    500 vjet hashmni e jo 5000 vjet vllazni
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Acid_Burn
    Sigurisht, kjo vlen per ate qe beson te ajo fe....
    po ai qe beson ne fe tjeter????
    po ai qe nuk beson??????
    pra nuk e kam fjalen se sa e mire eshte nje fe ne vetvete..por a duhen te behen ligje shteti parimet fetare.
    sepse ne nje shoqeri e dime te gjithe se ka njerez qe besojne ne parime te kunderta me njeri -tjetrin.
    p.s se c`eshte morale per nje njeri,ajo eshte e pa moralshme per nje tjeter dhe anasjelltas.pra kush moral do mbizoteroj ne shoqeri????
    Dhe shteti ne kete mes loz rolin e rregullatorit dhe nxjerr ligje qe keta njerez me moral te kundert me njeri-tjetrin te respektojne njeri-tjetrin.
    e kete rol e loz vetem shteti demokratik.

Ti me paturpsine me te madhe thua qe krijimi i shtetit Islam qenka ne doren tende dhe te atyre si ti ??? Po ti je minoritet more Genci xhaxhit. Nuk te pyet njeri ty se ku do shkoje shumica.
    1-D.m.th me e ndershme qenka te pranosh nje shtet islamik,apo mos ta lejosh ate shtet qe krijohet mbi nje moral te ardhur kontrabande e me pashaporte fallco ne shqiperi!!!!!
    2-Po te doni merrni tokat e gjysherve te tu e bejeni shtetin islam,se te tokat e te pareve te mi kete nuk do ta lejojme kurre.
    3-Mos te rraj mendja kot me enderra boshe,se do te mbyllin ne ndonje cmendine.

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    O Banori i ferrit

Bota te ciles i perket ti dhe ata si ti eshte llumi i shoqerise njerzore ne shekuj. Sa te duash perdore Skenderbeun si mbrojtese te kalbesires qe perfaqson.... nuk te ben pune. Te ajo fotografia qe ke nxjerr duket Isa Boletini dhe Ismail Qemali te dy musliman edhe Luigj Gurakuqi (katolik). Asnje nga ata qe jane ne ate fotografi nuk ishte ateist. Asnje mendje e shendoshe nuk e pranon ateizmin.

Gjithsesi fjalet e tua aspak nuk me dobesojne as deshiren dhe as vullnetin per te lufuar te keqen qe perfaqson ti dhe ata si ti o banor i ferrit.
    RIPPR

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Genci!!

Fute ne koke ! Nese shumica eshte muslimane ka te drejte te jetoje ne baze te normave Islame. Kjo do te thote demokraci!! Edhe mos mi kopjo shkrimet 100 here.

Tokat e te parve te tu ??? Shi shi. Me verte?? Po ti je minoritet more Genci kuptoje nese nuk identifikohesh si musliman je minoritet ne Shqiperi. Kaq nuk e kupton ??

Me e ndershme eshte te trusesh prapanicen edhe t'i bindesh shumices.
    RIPPR

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn
    More shoku Genci !

Muslimanet shqiptare dhe ata te mbare botes kane te drejten morale dhe ligjore te jetojne ne komunitetet e veta ne baze te parimeve morale dhe shoqerore me te cilat identifikohen. Ky eshte thelbi i demokracise. Shumica ben ligjin. Pakica rrespektohet, por ama eshte faktor vendoses vetem per ceshtjet qe i takojne pakices.

Futeni mire ne koke.

Te kesh nje shtet te ndertuar mbi parimet Islame nuk do te thote aspak t'i besh Afganistanit apo Somalise fotokopje. Ju friksoheni nga deti duke qene maje kodres.

Allahu xh.sh muslimaneve ju ka premtuar qe do t'i kthehet pushteti dhe lavdija qe kane pasur dikur. Kjo nuk behet sa te hapesh dhe mbyllesh syte. Kur te jene pjekur kushtet ISLAMI do drejtoje boten natyrshem. Ama me pjekjen e kushteve duhet te merren njerez si une Den Bossi etj etj

OK ?
    Ti je nderi i kombit gjoja, apo je edhe myslimani i moderuar? bah sa te marrun nga mendja jeni
    Prandaj jeni te rrezkishem ju qe i futeni fes me kok e kombe se nuk pysni per komb shqiptar por e keni mendjen tek kombi islamik.
    Nuk ka t'ardhme Shqiperia me kesi lloj mendimesh 'shumice' pasi nuk mbahet kombi yne i perzier ne fe me kete lloj mentaliteti poshterus ndaj asaj qe ti e quan pakice. Nuk duhet ta mendosh kurre shtetin islamik ne Shqperi mor myslo, o myslo, se i thon Shqiperi o islamik qe e ke mendjen per dominim.
    asnji fe ne Shqiperi nuk flet per dominim apo nuk kercenojn te ardhmen me shtete fetare, vetem ju i mendoni keto gjera. ah ai Islami juaj i paqes ah, lufte per dominim ju ka futur ne mendje, sidomos ju qe jeni dhe me shkolle. hajde pasaj e gezoju perkrahjes se islamit. mos rafte politika ne doren tuaj se si Erdogani ne Turqi e beni

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Franz Baron von Nopca (1877-1933)
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 30-04-2024, 02:46
  2. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  3. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  4. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  5. Ja kush e varros pavaresine e Kosoves dhe demton Shqiperine
    Nga Shën Albani në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 172
    Postimi i Fundit: 23-05-2003, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •