Reagim ndaj deklaratave tė z .Ali Ahmeti tė lėshuara kundėr meje nga Shėrbimi Informativ i Partisė sė tij
1.Z.Ali Ahmeti gėnjen popullin kur thotė se nuk mė ka kėrcėnuar me ekzistencė ,po qė se nuk kthehem nė Partinė e tij ,meqė kėtė e ka dėgjuar edhe njė gazetare qė nė atė moment bėnte intervistė me mua ,dhe se emri i sajė ėshtė i njohur pėr organet e rendit si dėshmitare.
2.Mua askush dhe asnjė strukurė politike nuk mė ka bėrė shantazhe qė tė ēlirohem nga prangat dhe politika destrukive e makiaveliste pėr interesa personale tė z.Ali Ahmeti .Vendimin pėr tė dalė deputet i pavarur e kam marrė vetė dhe pėr kėtė i kam bėrė publike arsyet e mia ,duke shfrytėzuar kėshtu edhe njė tė drejtė timen ligjore dhe legjitime .
Me kėrcėnime dhe metoda tė kėtilla tė stilit stalinist ,z. Ali Ahmeti dėshiron tė na frikėsoj mė pak mua e mė shumė deputetėt e tjerė qė kėto ditė do tė shpetojnė nga goja e krokodilit edhe tre kolege tė mi deputet .
3. Derisa unė e kam udhėhequr Universitetin e Tetovės ,aty ka pasur rregull ,rend ,disciplinė dhe lulėzim ,dhe kėtė e thonė tė gjithe ata qė kanė punuar dhe studiuar nė kėtė Universitet.Por kur z.Ahmeti e futi dorėn nė Universitetin e Tetovės ,ky Universitet u kthye nė Universitet biznesi e punėsimi tė tij dhe tė farefisit tė tij.
Kėto dhe keqpėrdorimet e tjera qė i ka bėrė Ali Ahmeti me njerezit e vet nė Universitetin e Tetovės nuk mund ti fsheh ato duke manipuluar popullin se unė gjoja paskam dosie tė keqe nė kėtė Universitet.
Po tishte kėshtu ,pse z.Ali Ahmeti pėr afėr katėr vjet sa e sundoi dhe e rrėnoi kėtė Universitet nuk e hapi kėtė dosie po e gjeti sot tė rrejė,kur po i rrėshqet dheu ndėr kėmbė.
4.Ēėshtja e mandatit ėshtė ēėshtje e elektoratit ,e qytetarit dhe unė jam atje ku mė ka dėrguar populli me mandatė tė caktuar, me votė dhe besim tė plotė.
Ky ėshtė Parlament dhe unė kam obligim moral dhe ligjor qė kėtu ta pėrfaqėsoj interesin e popullit dhe ta mbroj me dinjitet kauzėn e tij kombetarė .
Pikėrisht pėr kėtė arsye ,unė nuk durova dhe nuk pranova te punojė pėr interesa dhe nevoja te ngushta tė z.Ali Ahmetit dhe nėn presionin e direktivave ,diktateve dhe shantazheve te kultit dhe prepotencės sė tij injorante.
Kjo injorancė e z.Ali Ahmeti sot ka arritur kulmin kur ai kėrcėnon ti vrasė edhe deputetet ,profesorėt dhe intelektualet shqiptarė vetėm e vetėm pse nuk i nėnshtrohen diktaturės sė tij tė kuqe.
Pra , duke parė njė rrezik tė kėtillė qė na kanoset nga z.Ali Ahmeti dhe dėmet qė po i bėn ai popullit tonė ,kėrkojme nga elektorati ynė ,rinia jonė ,deputetėt ,intelektualėt dhe mbarė populli ynė qė tė distancohen nga ky karrierist injorant ,tė jap dorėheqje sa mė shpejt nga kreu i Partisė dhe ta dorėzojė sa mė shpejt mandatin e deputetit ,sepse kėshtu ai po e keqpėrdor anėtaresinė dhe votėn e popullit.
Prof.dr.Fadil Sulejmani ,deputet
Krijoni Kontakt