Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    i/e regjistruar Maska e Emigranti
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    105
    O Edvir,

Meso se pari qe nuk i thone 'idhjada' (nga e ke psonisur kete fjale te shpifur) po i thone dhiata, ndryshe testamenti. Kuptimi i termit 'izraelit' ne ate pjese qe citon ti nuk eshte identik me nacionalitetin ose kombesine izraelite. Si term ai nenkupton ēdo njeri qe besonte ne zotin e Abrahamit (besoj se e di qe po kete zot besojne edhe muslimanet, vetem se e therresin arabisht All-llah). Te dyja fete monoteiste e kane origjinen ne besimin e Abrahamit. Kane nje dallim esencial, Krishterimi e pranon origjinen e vet dhe krahas testamentit te Ri (ose dhiates, jo idhjades, se Re) ne scriptet e veta te shenjta pranon edhe Testamentin e Vjeter, qe nuk eshte gje tjeter veēse Bibla e Izraeliteve, kurse muslimanet ne scriptet e veta kane vetem Kuranin, qe ia reveloi Zoti Muhamedit. Na del qe shume pjese te Kuranit Zoti i bie ti kete thene per here te dyte, meqe perputhen me pjese te bibles.
    Se fundi, asnje nga fete nuk i reziston llogjikes pozitiviste njerezore, po qe se perpiqesh ta shpjegosh brenda kuadrit te kesaj llogjike. Besimi eshte ēeshtje e shpirtit, besimtar i mire eshte ai qe beson ne nje fe, por nuk perēmon fete e tjera. Zoti i pranon te gjitha fete, sikurse qe te kete muzike te bukur duhen shume instrumenta. Ne fund te fundit Orkestra ka vetem nje dirigjent, apo jo?

lysien Maska e EDVIR
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    TORONTO CANADA
    Postime
    99
    per debatikun!!!
    i nderuar debatik faleminderit per pergjigjen por nuk ishte nevoja te shkoje aq larg nje gje te tille e kam lexuar edhe tek mateu [24:14 dhe 26:13] . une e di qe kristianizmi eshte nje fe qe eshte e perhapur ne te gjithe boten , por mua me beri pershtypje fjala e JEZUSIT kur thot se nuk eshte derguar PERVEC SE PER DELET E HUMBURA TE IZRAELIT te njejten gje ai jua urdheron edhe dishepujve te tij .
    tani si duhet ta kuptojme ne nje vend thot jam vetem per izraelin ne nje vend tjeter thot predikoni ungjillin ne te gjithe boten . mua personalisht me duket kontradiktore dhe eshte e pamundur qe te kete dicka kontradiktore ne librin e Zotit.
    me rrespekt edviri.
    'kisha nje pyetje nese mund te me tregosh kur jane pashket si date , dhe nga sa libra perbehet dhiata e re [une e di se jane 4 , mateu , marku , luka dhe gjoni ne mos u gabofsha ].
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDVIR : 29-10-2002 mė 00:07
    Shqiperi o mema ime ndonse jam i merguar
    dashurine tende kurre zemra se ka harruar

lysien Maska e EDVIR
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    TORONTO CANADA
    Postime
    99
    per emigrantin !
    ju kerkoj ndjese nese e kam shkruajtur gabim dhe nese me lejoni do doja ta korrigjoja ! pra ashtu sic thua ti eshte dhiata dhe jo Idhjada . tani per sa i perket Zotit te abrahamit [ibrahimit ]mesa di une AI nuk kishte ndonje bir [ashtu sic thot dhiata e re ] dhe dhe as nuk na flitet kund per ndonje fryme te shenjte. eshte mese e vertet se asnje njeri nuk mund te jete musliman pa besuar ne librat e ZOTIT qe jane ZEBURI [DAVIDIT-DAVUDIT] TEURATI [MOISIUT-MUSASE] INGJILI[ JEZUSIT -ISASE] DHE SE FUNDI KUR'ANI [MUHAMEDIT]. KETA JANE LIBRAT QE ZOTI IA DERGOI NJEREZIMIT NEPERMJET PROFETEVE TE TIJ DHE SIC TE THASH ASNJE NJERI NUK MUND TA QUAJ VETEN MUSLIMAN PA BESUAR NE LIBRAT E ZOTIT.
    pra sic e shikon Kur'ani nuk mohon ingjilin ashtu sic e mohojne hebrenjte dhe ashtu sic e mohojne te krishteret Kur'anin .
    dhe duhet te dish gjithashtu se popullit te izraelit i jane derguar shume profete te cilet kane udhehequr ate popull pra nuk kane predikuar neper popuj te tjere. ne Kur'ane thuhet Dhe per cdo popull ne kemi derguar profete [ nuk di te te them ajetin perkates ne kete moment ] ndersa per Muhamedin a.s thuhet Ty te kemi derguar meshire per te gjithe . [keto nuk jane ajetet-vargjet identike por po i them ashtu si me kujtohen ]
    pra une doja te dija pse JEZUSI njehere thot se nuk eshte derguar perkend tjter pervec se per popullin e izraelit dhe me pas thot predikoni ungjillin kudo ne bote .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDVIR : 29-10-2002 mė 00:07

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Edvir.

I dashur Edvir!
    NE shrkimin tim te meparshem ka disa gjera qe jane esenciale dhe fondamnetale rreth njohjes se bibles. bibla ka nje menyre te vetme per ta eksploruar. Ate e kupton vetem ne se Perendia ta zbulon, sepse dituria per te njohur te fshehtat e Perendise nuk vjen prej njeriut, nese do te vinte prej njeriut , ateher nuk kishte nevoje se perse Perendia ti jepte kete liber. Qe te ta argumentoj kete fakt , te ftoj qe te shohesh fjalet qe Jezusi ju thoshte ne fund te cdo shembelltyre judenjve. Vere me kujdes se cfare thote JEzusi ne fund te cdo shembelltyre, ku fjalet e tij jane: "Kush ka veshe le te digjoje". Keto fjale te Jezusit kane nje kuptim te madh. Fakti ishe se, atje ku Jezusi tregonte shembelltyrat , te gjithe me veshe ishin , pra te gjithe i digjonin shembelltyrat, por puna qendronte se jo te gjithe i kuptonin. Pra ata qe nuk i kuptonin ato ishin kryesisht ata qe nuk i besonin atij, ata qe nuk e pranonin ate. Kjo eshte esencjalja dhe kryesorja per te njohur biblen , fjalen e Perendise. Perpara se te digjodh fjalen e Perendise(leximi i bibles) , te duhen "Veshet e Perendise" dhe jo te njeriut. Per kete fakt Jezusin e pyeten edhe dishepujt e tij dhe i thane: Cfare do te thote kjo filan shembelltyre? Pra edhe ata nuk kishin ende "veshe", por Jezusi ju tha: Juve ju eshte "Dhene" (Veshi) perj Perednise, ndersa atyre jo. Pyetja eshte : Perse Dishepujve te Krishtit ju ishte dhene "Veshi per te digjuar" dhe te tjereve jo? E vetmja arsye eshte se , dishepujt e kishin pranuar Jezusin dhe besonin se ai ishte biri i Perendise, Zot dhe Shpetimtar, prandaj dhe Jezusi ja u shpjegonte te gjitha shambelltyrat. Ky eshte reguli i vetem per te eksploruar biblen, nese ecen jashte ketij regulli , ateher do te jesh gjithmone vetem nje njeri qe digjon me veshet e njeriut, dhe keshtu do te maresh dhe te kuptosh vetem gjerat e njeriut. Fakt ke Danielin , Driten e te tjeret, te cilet kuptojen prej bibles vetem gjerat njerezore., si historite, ngjarjet, datat, emrat, ushtrite , luftrat e tjera, por persa i perket MESAZHIT per te cilin bibla i eshte dhen njeriut, veshet e tyre njerezore , jane te shurdher. Ata nuk mund te zbulojne dot thesarin e bibles. Bibla eshte si nje minjere, ne te cilen Thesari qendron i fshehur.
    Ju mund ta lexoni qe te gjithe biblen, dhe ju siguroj se pa perzgjedhur dhe pranuar Krishtin si te vetemin shpetimtar te jetes tende dhe pa besuar ne te, nuk do te mund te zbulosh dot ate cka Perendia flet nder njerez, nuk mund te zbulosh dot rrugen e Shpetimit dhe jeten e Perjetshme. Jo se une dhe te tjeret jemi me te mire se ju, ne jemi te gjithe njejsoj, njerez, por ne kemi Thesarin, per te cilin te tregova se si duhet te veprosh per ta mare edhe ti, gjithmone nese deshiron.
    Ne lidhje me pyejten qe ben , rreth Jezusit ne Izrael, kjo vjen per shak te mosnjeohjes komplet te te gjithe bibles. Albo te thote tamam se, pyejta jote permban te gjithe biblen. Megjithate po te shpjegoj dicka. Simbas shkrimeve , premtimeve te Perendise dhe profecive te bera per Shpetimtarin Mesian, Ai i takone vetem popullit te Perendise Izraelit. Prandaj dhe Jezusi ju citon Judenjve se , une erdhe vetem per delet e humbura te Izraelit, pra ai ju citon atyre plotsisht sic ishte parathen per te. Por cfare ndodhi me Izraelin, Ata nuk e pranuan Krishtin prandaj dhe e kryqezuan. Edhe keto gjera ishin parathene ploteisht nga shkrimi dhe porfetet. Perendia i cili e dinte dinte gjithshka qysh prej fillimit , sepse Ai eshte alfa dhe omega, me ane te profetit JEremia tha::23:3:
    "Por do te mbledh kusurin e deleve te mija, nga te gjitha vendet ku i kam shperndare.(dmth.jo Izrailitet).." dhe Jezusi ne lidhje me kete profeci thote: Gjon:10:16:
    " Une kam dhe dele te tjera (jo izrailite)qe nuk jane te kesaj vathe(Izraelit), duhet ti mbledh edhe ato , dhe ato do ta digjojne zerin tim dhe do te jene nje tufe e veteme( Izraeli i Perendise jo thejsht shteti Izrael) dhe nje BAri i vetem.
    Ka dhe plot vargje te tjera ku une mund tju tregoj, por gjeja e pare dhe me e rendesishme qe ju duhet te beni, gjithmone nese deshironi me te vertete qe te njihni fjalen e Perendise, duhet te perzgjidhni dhe te pranoni JEzus Krishti, dhe keshtu Fryma e tij do te te shpjegoje gjithshka simbas menyres se Perendise dhe jo te njeriut, dhe keshtu nuk do te nisesh te lexosh biblen me mendimin se ku ajo gabon, por, se ku ajo shpall misterin dhe shpetimin e Perendsie per njeriun. Bibla eshte nje liber qe jobesimtarin e lejon te rije ne erresiren e vet, ndersa Besimarit i jep drite per te dale nga erresira. Danieli psh.ka gjetur nje gabim historik. Shikoni pra se cfare gjera i "zbulohen" jobesimtarit. Asnjehere nuk ka peretenuduar bibla qe te jete nje liber historik i pagabueshem, dhe asnjehere bibla nuk eshte shkrojtur si qellim per historine. Te gjitha keto jane dytesore, sepse Bibla u shkrojt per shpetimin e njeriut nga vdekja, per ti rrefyer dhe treguar njeriut Karakterin dhe madheshtine e Perendise. Per ti treguar njeriut Mekatin si dhe arsyen se perse vdes njeriu. Si dhe per ti treguar atij RRugen te Vertete dhe Jeten e perjetshme Jezus Krishtin ,me ane te te cilit vijme ne paqe me Perendine e perjetshem dhe fuqiplote. Ne kete pike ketu ky liber ka pergjegjesine kryesore , dhe nuk gabon ne asnje presje, por duhen "sy" dhe Veshe" prej Perendise, qe njeriu ta njohe dhe ta pranoje. Por nese njeriu fillon ta gjykoje kete liber te Perendise pa e njohur , cfare eshte duke bere? ai mbush dhe ploteson fajin tij per diten e gjyqit te madh, Ku JEzusi te gjykoje cdo krijese njerezore me drejtesi.
    Edvir , nuk kam qellim qe te te bej popogande qe te ndrosh fene dhe besimin tend. por vetem te tregova mundesine e veteme dhe menyren e vetem qe ky liber ka per ta eksploruar.
    Ja kalofsh gezuar. Deshmuesi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Edvir.

nuk e di nese e ke lexuar pegjigjen time, por do te kisha deshire qe te di mendimin tend rreht atyre qe te kam shkrojtur.
    Me respekt. Deshmuesi.

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Edvir!

Ti me lart pranon se ingjli eshte liber i Zotit dhe meqenese e pranon si te tille ateher mos u mundo me kot te gjesh gabime ose kontradikta tek libri i Zotit.Eshte mekati qe gjendet ne ty ai qe te pengon ta shohesh Biblen ashtu sic eshte e pagabueshme. Dhe nje gje Dhjata e Re perbehet nga 27 libra dhe jo 4 sic thua "ti qe e di" me siper.Bibles nuk mund ti heqesh apo shtosh asgje, per kete gje Zoti ka paralajmeruar disa here ne Bibel si tek "Ligji i Perterire 4:2; 12:32" ; "Fjalet e Urta 30:6" ; "Zbulesa 22:18-19".
    Shpresoj se kur ta kesh lexuar te teren Biblen ta kuptosh me mire ate. Por ki parasysh nje gje Bibla eshte Fjale e Perendise se gjalle dhe ajo eshte Fjale jete; Hebrenjve 4:12 :

"Sepse fjala e Perendise eshte e gjalle dhe vepruese, me e mprehte se cdo shpate me dy tehe dhe deperton deri ne ndarjen e shpirtit dhe te frymes, te nyjeve dhe te palcave, dhe eshte ne gjendje te gjykoje mendimet dhe deshirat e zemres.

Me respekt, Astriti!
    Zoti ju bekofte!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

lysien Maska e EDVIR
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    TORONTO CANADA
    Postime
    99
    per Deshmuesin !
    lexova postimin tend dhe po te jap pergjigjen time :
    shembulltyrat qe Jezusi jep ne dhiate jane te spjeguara po ne dhiate prandaj edhe kuptohen [nuk kam pse te pyes si dishepujt :mesues cfare do te thote kjo? ]
    persa i perket Jeremia 23 : 3 aty behet fjale po per popullin e izraelit po me sa duket ky popull eshte shperndare me pare prandaj dhe thuhet qe do marr KUSURIN [VERE FJALEN KUSURIN] pra nuk behet fjale per rruzullin tokesor , dhe sic e dime kusuri nuk eshte me i madh se vet shuma e dhene .
    persa i perket Gjoni 10: 16 JEZUSI thote se kam edhe dele te TJERA [vere fjalen TE TJERA qe perseri nuk ben fjale per te gjith rruzullin tokesor ] vete ajo fjale nuk eshte pergjithesuese por vetem thot te tjera .

per Astritin :
    vertet une them se ingjili eshte nje nga librat e Zotit , por une nuk pranova se dhiata e re qe ne kemi sot eshte ingjili qe i eshte dhene JEZUSIT [ISAIT ] dhe kete e tregon vete fjala SIPAS [gjonit mateut , lukes , marku .]
    kur thashe me lart qe dhiata e re perbehet nga 4 libra nuk e di a u kuptua apo jo , une po beja nje pytje per te verifikuar nese e di mire prandaj dhe thashe ne mos u gabofsha , nuk thashe se e di !
    gjithashtu meqenese ti e beson biblen atehere mos me gjyko po degjoje fjalen e dhiates se re MOS GJYKONI QE TE MOS GJYKOHENI ......... [Mateu1:1-4 ]

sipas mendimit tim libri i Zotit duhet te jet perfekt pra te mos ket asnje gabim [qofte ky historik gjeografik stinor apo ku di une se cfare ?] dhe asnje kontradite . [nuk e di a jeni dakort ?]
    gjithe te mirat dhe u degjofshim se shpejti !!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDVIR : 02-11-2002 mė 21:49

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Edvir!

Une nuk te gjykoj aspak ty sepse une jam vete nje mekatar perpara Perendise, por eshte hiri i Perendise ai qe mua me ka bere te lire prej mekatit nepermjet gjakut te Zotit Jezu Krisht.
    Ti thua se ungjilli eshte libri i Zotit, por nuk e di se ky qe kemi ne sot eshte ungjilli i vertete ose ungjilli i Jezusit.Dhe une po te them se ky eshte ungjilli i vertete i pagabueshem.Arsyeto pak, po flasim per fjalen e Zotit, e Krijuesit, te gjithefuqishmit, gjithediturit.Kush do te mund t'ja ndryshonte fjalen Atij qe Ai vete e ka krijuar.Zoti ka aq fuqi dhe mundesi ta ruaj fjalen e tij te pandryshuar dhe te paster pa asnje gabim qofte historik, gjeografik, apo te cfaredo lloji qofte.Sepse Ai qe thaZanafilla 1:3)

U befte drita! Dhe drita u be.

gjithashtu thaIsaia 40:8)

Bari thahet, lulja fishket, por fjala e Perendise tone mbetet perjete

Gjithashtu une po te kujtoj dhe nje fakt tjeter se si Zoti arrin ta ruaj fjalen e tij, ne se ke degjuar per letrat apo papiruset e gjetura ne vitin 1947 nga nje bari ne detin e vdekur dhe se si te gjitha shkrimet e gjetura perputhen plotesisht me Biblen qe ne kemi dhe qe japin nje deshmi tjeter aktuale per vertetesine e Bibles.Ne se ke kohe mund te shkosh tek
    www.deadseascrolls.com
    dhe te shikosh vete mbi permbajtjen e tyre dhe fakte te tjera se si jane zbuluar, etj.
    Edvir une te uroj qe nje dite te gjesh te verteten dhe ne se e kerkon me zemer te paster me siguri qe do ta gjesh sepse ajo (Ligji i Perterire 30:12, 14) :

"Nuk eshte ne qiell, qe ti te thuash: Kush do te ngjitet ne qiell qe te na e sjelle dhe ta degjojme, me qellim qe ta zbatojme ne praktike?...Por fjala eshte shume afer teje."

Nur im geben erwirbst du dir das recht zu nehmen!

Me respekt, Astriti!
    Zoti ju bekofte!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    KAM NJE PYETJE PER TE GJITH JUVE TE BESIMIT KRISHTER MI NGJENI TE GJITH DISHEPUJT(AHSABT-SHOKET) E ISAIT a.s. ME MUNDESI.ZOTI JU MESHIROFT DHE JU UDHEZOFT QE TE GJITHEVE
    PERSHNDETJET E MIJA

lysien Maska e EDVIR
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    TORONTO CANADA
    Postime
    99
    o astrit !!!
    po si mund te thuash se bibla qe ne kemi sot eshte ajo autentikja kur ti nuk din as vitin kur u shkrua , per me teper si nuk te duket aspak shqetesues fakti qe ne kemi dhiaten e re sipas mateut , markut lukes dhe gjonit dhe nuk kemi nje dhiate ku thuhet dhiata [libri i Zotit ] revelate dhene Jezusit . [pra fjala e Zotit reveluar Jezusit]
    pastaj kur flet per gabimet lexo pak me lart se cfare thot deshmuesi persa i perket gabimeve ne bibel . dhe ta dish ti ka edhe shume te tjera .
    nese ke mundesi a mund te me tregosh se kur jane pashket !!!
    me rrespekt edviri .....

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Misioni Amerikan Nė Shqipėri (1946)
    Nga DriniM nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  2. Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 11:58
  3. Ēfarė ju mėsoi shpirti i shenjtė?
    Nga buja_20 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 16:43
  4. Fjalet eukaristike te Jezusit
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 02:34
  5. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •