Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15

Per te shpetuar

Ka qene nje japonez i denuar me vdjke mirepo e ka pasur nje mundesi.
    ka qene ne nje koridor ku kane qene dy dyer njera ka qene dera e shpetimit tjetra e vdekjes, prane seciles dere ka qene nga nje rojtar ,njeri rojtar ka folur vetem te verteten ndersa tjetri gjithmone ka genjyer.Japonezi ka pase te drejte ta beje vetem nje pyetje njerit nga rojtaret. Cila ka qene pyetja?
    AI KA SHPETUAR-po ti...

Kete teme e kam pare ne forum une e di qe verzioni i sakte eshte keshtu.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-08-2005
    Vendndodhja
    gjakove, Kosove
    Postime
    34
    Citim Postuar mė parė nga bujarprishtina
    Ka qene nje japonez i denuar me vdjke mirepo e ka pasur nje mundesi.
    ka qene ne nje koridor ku kane qene dy dyer njera ka qene dera e shpetimit tjetra e vdekjes, prane seciles dere ka qene nga nje rojtar ,njeri rojtar ka folur vetem te verteten ndersa tjetri gjithmone ka genjyer.Japonezi ka pase te drejte ta beje vetem nje pyetje njerit nga rojtaret. Cila ka qene pyetja?
    AI KA SHPETUAR-po ti...

Kete teme e kam pare ne forum une e di qe verzioni i sakte eshte keshtu.

Bujar,
    pyetj te cilen japonezi duhet ta beje eshte:

" A jeni ju rojtari i cili ruan deren e shpetimit ?"

Nese pergjigjja eshte "PO" atehere me te vertete ajo eshte porta e shpetimit sepse kjo pergjigje per rojen i cili flet te verteten eshte e verteta kurse per rojen tjeter eshte genjeshter

Te lutem dergona pergjigjen per shurdhanin dhe qorrin.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Problemi i Japonezit eshte me dy te panjohura .Se e zeme qe pyeti nje roje "A jeni ju rojtari qe ruan deren e shpetimit:"?
    Por ai mund te pyesi te parin rojen genjeshtar,i cili mund te thote dhe po dhe jo.Keshtuqe pergjigja lart me duket e gabuar.Ne pritje te ndonje pergjigjeje tjeter po ju shtroj dhe une nje problem te vockel.Ishin dy kalores shume te shpejte prane sulltanit .Sulltani nje here vuri nje cmim te madh dhe te cuditshem.Cmimin do ta merte kali qe do te dilte i dyti ne gare.Gara u be shume e shpejte dhe kali qe doli ne vendin e dyte fitoi.Si u shvillua gara?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-08-2005
    Vendndodhja
    gjakove, Kosove
    Postime
    34
    Citim Postuar mė parė nga ajzberg
    Problemi i Japonezit eshte me dy te panjohura .Se e zeme qe pyeti nje roje "A jeni ju rojtari qe ruan deren e shpetimit:"?
    Por ai mund te pyesi te parin rojen genjeshtar,i cili mund te thote dhe po dhe jo.Keshtuqe pergjigja lart me duket e gabuar.Ne pritje te ndonje pergjigjeje tjeter po ju shtroj dhe une nje problem te vockel.Ishin dy kalores shume te shpejte prane sulltanit .Sulltani nje here vuri nje cmim te madh dhe te cuditshem.Cmimin do ta merte kali qe do te dilte i dyti ne gare.Gara u be shume e shpejte dhe kali qe doli ne vendin e dyte fitoi.Si u shvillua gara?

Ajzberg,
    Keni te drejte, pyetja e sakte qe duhet bere eshte :
    - A jeni ju rojtari i cili thot: "Kjo eshte porta e shpetimit"?

Nese pergjigjja eshte "PO" atehere ky roje ruan deren e shpetimit, ndersa nese pergjegjja eshte eshte "JO" atehere dera e shpetimit eshte ajo te cilen e ruan roja tjeter.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-08-2005
    Vendndodhja
    gjakove, Kosove
    Postime
    34
    Citim Postuar mė parė nga skender tullumi
    Ajzberg,
    Keni te drejte, pyetja e sakte qe duhet bere eshte :
    - A jeni ju rojtari i cili thot: "Kjo eshte porta e shpetimit"?

Nese pergjigjja eshte "PO" atehere ky roje ruan deren e shpetimit, ndersa nese pergjegjja eshte eshte "JO" atehere dera e shpetimit eshte ajo te cilen e ruan roja tjeter.
    Ajzberg,
    mendoj se kam pergjigjen ne pyetjen tende.
    E kam lexuar diku dhe nese nuk kam harruar ajo eshte:
    Nderrojn kuajt njeri me tjetrin .Kaloresi qe mberrin i pari ne finish ne fakt do kishte kalin e atij qe do mberrinte i dyti.Prandaj kali i tij do mberrinte i dyti dhe ai do fitonte.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Tullumso, pergjigja jote eshte e sakte,te pershnes

Ajzberg

Citim Postuar mė parė nga ajzberg
    [FONT="Arial Black"][SIZE="7"]I KANE NDERRUAR KUAJT EDHE JAN MUNDUAR QE SA ME SHPEJT TE HYJNE NE CAK
    MFAL VEQ MOTI KA QENE KJO

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-08-2005
    Vendndodhja
    gjakove, Kosove
    Postime
    34
    O Bujarooooooo,
    tregona pergjigjen e te shurdhanit dhe qorrit sepse femijet spo me lejne rehat dhe dojne pergjigjen.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-11-2006
    Postime
    13
    valla more bujarr nuk po te kuptoj fare

Ja pergjigjeja

Cila Eshte Dera E Shpetimit Sipas Kolegut Tende?

Dhe Cili Do Qe Te Jete Ai Qe Tregon Drejt Apo Ai Qe Genjen Finishi Vjen I Njejte Mirepo Ti Nuk E Degjon Ate Dmth Nuk Hyn Ne Ate Deren Ku Ai Te Ka Thene Qe Eshte E Shpetimit Sipas Kolegut Te Vet Mirepo Vepron Ne Deren Tjeter

Sa Per Te Verberin Dhe Shurdhmemecin Kam Hargjuar Me Muaj Gjer Sa E Kam Gjeur Mfal Po Se Tregoj Dot

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Njė elbasanas i shpetuar per nje qime...
    Nga Astrit Kosturi nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 27-10-2009, 10:25
  2. Krishti, pėrmbledhja e gjithēkaje frymore.
    Nga marcus1 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  3. “Udhėtova 4 ditė nė borė pėr tė shpėtuar fėmijėn”!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-02-2005, 17:49
  4. Baba e bija greke mbyten per te shpetuar shqiptarin
    Nga militanti1980 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-08-2004, 14:15
  5. A Jemi Ne Te Shpetuar Me Ane Te Hirit Apo Veprave Te Mira?
    Nga i shpetuari nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-03-2003, 14:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •