Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 64
    cervelone Maska e kacile
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Vendndodhja
    prane detit
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga bujarprishtina
    Si i tregon i verberi shurdhmemecit ( ose shurdhmemeci te verberit si te doni) qe i ka vdek baba?

e vetmja menyre qe ti tregoje shurdhmemeci te verberit se i ka vdek baba eshte qe te perdori shkrimin e te verberve.te verberit mund te bejne te njejten gje anasjelltas. kjo gje eshte e mundur me ane te disa piketash te vogla te cilat ngulen ne nje tabele te vogel te cilen te verberi e perdorin per ti shkruajtur nje te verberi tjeter.ky lloj shkrimi ka nje emer te veçante qe tani sme kujtohet
    La vita e come un albero di Natale,
    c'e sempre chi rompe le palle

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Citim Postuar më parë nga Alienated
    S'ia thote dot!

Kam dhe une nje te veshtire:

Nese temperatura sot eshte 0 grade celsius, dhe lajmet thone qe neser do jete dyhere me ftohte - sa do jete temperatura neser???
    Temperaturës i bie të jetë -1 grad celsius!

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Si i tregon i verberi shurdhmemecit ( ose shurdhmemeci te verberit si te doni) qe i ka vdek baba?
    Ku e mori vesh shurdhmemeci apo i verbëri se i vdiq babai tjetërit?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-08-2005
    Vendndodhja
    gjakove, Kosove
    Postime
    34
    vetem ta kemi parasysh se ekzistojne menyra te ndryshme te komunikimit pervec bisedes letres ka edhe tjera...........
    Nuk di se a eshte e sakte por me duket se ka logjike:

Shurdhmemeci vepron keshtu:

1. Merr nje kasetofon
    2. Shkruan ne nje leter keto fjale:
    " I nderuari zoteri: pasi qe jam memec, te lutem mi inqizoni keto fjale me zerin e juaj ne kasetofonjalet janeE KEQEARDHJE JU LAJMEROJ SE JU KA VDEKUR BABAI, PRANONI NGUSHELLIMET E MIA". Kete leter ia jep dikujt per te bere inqizimin
    3. Pas inqizimit, shkon tek i verberi dhe ia leshon kaseten.

I verberi vepron keshtu:

1. I lutet dikujt qe ne nje leter t'ia shkruaj kete tekst "ME KEQEARDHJE JU LAJMEROJ SE JU KA VDEKUR BABAI, PRANONI NGUSHELLIMET E MIA"
    2. Shkon tek shurdhmemeci dhe ia dorzon letren.

Kjo me duket se eshte pergjegjia pasi qe thate se munde te perdoren mjetet tjera komunikuese.

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    mir e tha ky lart ja shkrun ne nje leter
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Per sa i perket pyetjes me temperaturen, logjika te tradheton tek temperatura e dhene 0 (zero) ne nje shkalle te caktuar. Ne pergjithesi, nese themi x grade celsius dhe pohojme se 2x grade celsius (pra dyfishimi i numrit x) nenkupton dyfishim 'ngrohtesie', kjo eshte nje hamendje jologjike, per arsyen e meposhtme: shkalla e termometrit. Pra, jepet numri x ne grade celsius, po te kovertohet ne Fahrenheit, atehere i bie
    x ne Fahrenehit = 9xC/5+32, ku xC nenkupton x ne Celsius.

Atehere dyfishi i x ne celsius do te jete 9*(2x)C/5+32 ne fahrenheit. Por, kjo e fundit nuk eshte dyfishi i x ne fahrenheit, prandaj ketu thyhet logjika.

Pershembull, 10 grade celsius i bie 50 grade Fahrenheit. 20 grade celsius (10*2) i bie 68 grade Fahrenheit. Pra teksa 20 eshte dyfishi i 10, 68 nuk eshte dyfishi i 50. E tera eshte ceshtje e shkalles se perdorur. I njejti shpjegim vjen edhe per pergjysmimin (pra "me ftohte").
    Ndryshuar për herë të fundit nga Borix : 17-05-2007 më 04:15
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Persa i perket pyetjes ne postimin 1, me metodat qe jane sot ne bote nuk do te ishte aspak e veshtire qe i verbri te komunikonte me shurdh-memecin.
    Rasti 1. I verbri informon shurdhmemecin me ane te kompjuterit. Shkruan lajmin, e printon, dhe ia jep te dytit ta lexoje. Sot eshte e mundur qe i verbri te perdore tastjeren. Edhe sikur te shkruante ne nje leter te bardhe, prape do te lexohej.
    Rasti 2. Shurdhmemeci informon te verbrin me ane te alfabetit Braille.

Kam zgjedhje per tipin e makines?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Borix : 17-05-2007 më 04:43
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

te nderuar
    pyetja per shurdhmemecin dhe te verberin ka nje pergjigjeje
    atyre nuk ju duhet asnje send per te komunikuar as printer as incizim etj etj
    po ti leshosh ne mes te sahares ata do te mund te komunikojne madje madje ata pa ndonje problem te madh do te mund te zhvillojne bisede te gjate , mund te shkembejn mendimet e tyre me njeri tjetrin etj etj
    eshte shume interesant po ju lus merreni pak me seriozitet
    perndryshe kam degjuar edhe me pare qe ky tregim eshte munduar te zgjidhet per me shume se nje dekade ne tere evropen madje madje as vet shpikesi i saj raphael gonzales se din pergjigjejen kete e ka thene vet gjate nje debati politik qe nder te tjera e merr si shembull kete: "si do ti tregonta shurdhmemeci te verberit se i ka vdekur baba apo anasjeltas"
    pse te mos jesh i dyti qe e gjen ti sepse i pari jam une
    shume respekt per te gjithe

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ia lëmon kokën.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-08-2005
    Vendndodhja
    gjakove, Kosove
    Postime
    34
    EUREKA:

Njeni prej tyre merr doren e tjetrit dhe me gishtin e tij i "shkruan" ne shuplaken e tjetrit tekstin e lajmit.

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Albert Brojka: “Në PD ende nuk ka demokraci dhe tolerancë”
    Nga Humdinger në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 06:50
  2. Tefsir-(komentim suresh)
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 29-07-2006, 16:14
  3. Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 24-01-2005, 13:16
  4. Fjala më e vështirë për t'u përkthyer - kuriozitet
    Nga AuGuSt_ në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-12-2004, 20:32
  5. Dhunimi Plagë Që Vështirë Shërohet
    Nga abdulselam në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-01-2003, 14:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •