Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 64
    ØÐЮ§ ® Maska e White_Wolf
    Anëtarësuar
    12-12-2004
    Vendndodhja
    ŦǾЯÖйЂŌ ®
    Postime
    59
    Dy here me nxehte apo dy grade me shume???Kur flietet per temperaturen flitet me grade plako ashtu sikur thua kur shkon te blesh nafte apo benzine per makinen nuk i thua atij me hidh dy here nafte me shume se ate qe bleva dje por me hidh psh 20 litra me shume,pra litri njesia e lengut,kg njesia e peshes etj etj ashtu si eshte dhe grada celcius njesia e nxehtesise dhe e te ftohtit.Kur flitet per motin flitet gjithmone me grade jo kot sot eshte 0 neser sa do jete,a thua te shkoje 3????
    Mos ia fusni kot njeri gozhdes tjetri patkojit.Ne vend qe dikush te hedhi nje ide apo nje zgjidhje dalin e na shkruajne te njejtin problem po me fjale te rradhitura ndryshe.
    Ka nje shprehje populli Shqiptar dhe qe ne kete rast shkon shume me shumicen e postimeve, Futja kot i thone kesaj.
    A GOOD FRIEND IS LIKE A PC:Enters Your Life,Saves You In His Heart,Formats Your Problems & Never Deletes You.

i/e regjistruar Maska e XX22
    Anëtarësuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388

Thumbs down

Citim Postuar më parë nga White_Wolf
    Ca jane keto CUDIRA more?
    Po sikur thjeshte fare ta marresh zotrote antonimin e fjales nxehtesi cila eshte (antonimi = fjala qe tregon kuptimin e kundert),a i bie ftohtesi?Nqs ajo teta te televizori qe shef ti per dite thote neser eshte ftohte more djale dhe eshte -10 grade celcius,dhe do bjeri bore ti si e kupton,neser eshte me ftohte se sot keshtu qe po vesh nje pale corape se su dilka me shapka????
    Foli mendjes more qyp,qe na tregoke zgjuarsine!!!Nqs temperatura arrihet te matet deri ne -458 grade celcius atehere cfare do te te thote kjo per ty qe nuk qeka ftohtesi?Spo ti kuptoj keto fjale.Shkencetaret kane arritur ta vertetojne qe ajo "gjeja" qe eshte nga ana tjeter e termometrit shkon me minus grade nen zero dhe e kane quajtur dhe Ftohtesi,Acar,Tmerr etj etj etj per ty sqeka ftohtesi,e kane matur,e kane vertetuar qe matet,e kane vertetuar qe ekziston,e kane vertetuar qe shkon deri ne minus grade,i kane vene dhe nje emer dhe per ty nuk ekzistoka???
    Me duket se si kane vene emrin qe ke dash ti prandaj dhe te ka ngel hatri.
    Kane lezet dhe postime te tilla,duhen per te relaksuar njerezit,se dhe te Portokallia ka raste te tilla ku me shume te merzisin.

P.S.Sa per ato kokrrat e pemes te siguroj une qe kemi,vecse duhet me u bo pak me i shkathet me i gjet.
    Nuk arrin te me kundershtosh dot me fakte dhe na merresh me lojra fjalesh kot me kot.Ftohtesia nuk matet o people ok,ajo eshte thjesht shprehi e jona qe tregon mungesen e nxehtesise.tani mos perseris veten 100here se nuk kam kohe per budalluqet e tua.Fillo dhe lexo edhe njehere nje postim me lart timin dhe fillo arsyeto.Po deshe qe te jeshe dhe me i qarte mund edhe ta konfirmosh si arsyetim me ndonje fizikant.shendet

PS: jam femer dhe here tjeter pak me shume respekt,qe je peme pa kokrra kjo duket hhahahahahaha nuk e kam me kuptimin e keq te fjales hahahaha.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Nje gjysh ia ka lene paret djalit te vet nder jastek dhe ai papritur vdes si do i tregoj se te hollat jan nder jastek ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-08-2005
    Vendndodhja
    gjakove, Kosove
    Postime
    34
    Citim Postuar më parë nga Alienated
    S'ia thote dot!

Kam dhe une nje te veshtire:

Nese temperatura sot eshte 0 grade celsius, dhe lajmet thone qe neser do jete dyhere me ftohte - sa do jete temperatura neser???

Ja pergjigjja>
    Nese temperaturen e zberthejme ne Kelvin do te fitojme temperaturen 273.15 K . prandaj nese themi se neser eshte dy here me ftohet temperatura do te jete 136.575 K, gjegjesisht -136.575 °C.

Citim Postuar më parë nga skender tullumi
    Ja pergjigjja>
    Nese temperaturen e zberthejme ne Kelvin do te fitojme temperaturen 273.15 K . prandaj nese themi se neser eshte dy here me ftohet temperatura do te jete 136.575 K, gjegjesisht -136.575 °C.
    Po si nuk te kane pikasur me pare ata te Nobelit ty?!
    Ja ta marrim shtruar, ti thua dy here me ftohte se 0 C, eshte -136.575 C, dmth.
    0 C = 273.15 K
    273.15 K/2 = 136.575 K = -136.575 C
    Po mire a nuk eshte -68.2875 C dy here me ngrohte se rezultati yt? Dmth ti barazon 0 C me -68.2875 C?!
    The Revolution says " I was, ... I am, and ... I will be!!!".
    RAF

Citim Postuar më parë nga Alienated
    S'ia thote dot!

Kam dhe une nje te veshtire:

Nese temperatura sot eshte 0 grade celsius, dhe lajmet thone qe neser do jete dyhere me ftohte - sa do jete temperatura neser???
    Terre historia qendron ne faktin, se duke folur rreth temeperatures 0 C, eshte ilogjike, ... dikush te thote se te neseren do jete dy here me ftohte. Shefi i sherbimit sinoptik duhet te pushohet nga puna!!!
    RAF

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-08-2005
    Vendndodhja
    gjakove, Kosove
    Postime
    34
    Citim Postuar më parë nga DeLiRiUm TrEmEnS
    Po si nuk te kane pikasur me pare ata te Nobelit ty?!
    Ja ta marrim shtruar, ti thua dy here me ftohte se 0 C, eshte -136.575 C, dmth.
    0 C = 273.15 K
    273.15 K/2 = 136.575 K = -136.575 C
    Po mire a nuk eshte -68.2875 C dy here me ngrohte se rezultati yt? Dmth ti barazon 0 C me -68.2875 C?!
    Ke te drejte: nuk eshte -136.575 C por vetem e shprehur ne Kelvin (136.575 K).

dua ate qe me do Maska e ELDORADO
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    atje ku jam rrit qysh i vogel se u lodha tu bredh
    Postime
    817
    ia fut njoni tjetrit me ndonje hu apo cekic a ku di une dhe personi tjeter jo vtem qe e kupton por vete ti bej dhe shoqeri te atit te shokut

mbase eshte kjo pergjigja du veturennnnnnnnnnnnnnnnn
    per postimin e pare fare kjo pergjigje
    DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....

i/e regjistruar Maska e XX22
    Anëtarësuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    Citim Postuar më parë nga ELDORADO
    ia fut njoni tjetrit me ndonje hu apo cekic a ku di une dhe personi tjeter jo vtem qe e kupton por vete ti bej dhe shoqeri te atit te shokut

mbase eshte kjo pergjigja du veturennnnnnnnnnnnnnnnn
    per postimin e pare fare kjo pergjigje
    k: k: veture???Po prandaj na lodhka trurin ky tipi ne per te marre veture vete?? mire e keni dhe ju.

Citim Postuar më parë nga skender tullumi
    Ke te drejte: nuk eshte -136.575 C por vetem e shprehur ne Kelvin (136.575 K).
    Po perseri shpjere problemoin deri ne fund dhe do te dalesh perseri te -136.575 C, sepse qekurse nisesh me njesi Celcius duhet te perfundosh me po te njejten njesi. Provoje edhe me Farenheit dhe do ta kuptosh se ky problem nuk ka zgjidhje logjike. Gjysma e "asgje"-se eshte asgje dhe dy fishi njekohesisht jep "asgje".
    RAF

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Albert Brojka: “Në PD ende nuk ka demokraci dhe tolerancë”
    Nga Humdinger në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 06:50
  2. Tefsir-(komentim suresh)
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 29-07-2006, 16:14
  3. Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 24-01-2005, 13:16
  4. Fjala më e vështirë për t'u përkthyer - kuriozitet
    Nga AuGuSt_ në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-12-2004, 20:32
  5. Dhunimi Plagë Që Vështirë Shërohet
    Nga abdulselam në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-01-2003, 14:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •