Nga e di i verberi qe i ka vdekur babai kur nuk e shikon
Nga e di i verberi qe i ka vdekur babai kur nuk e shikon
Nese sot eshte 0 grade C neser do te jete -36 grade C.
Uji: H2O
Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO
Bravo, zbulim epokal ke be. (Postuar më parë nga Arben Kote
) Me siguri vitin tjeter, do te marresh cmimin nobel per fizike dhe do te jeshe nje pasues i denje i Albert Ensteinit. (
) Shaka, shaka, mos ma merr per te madhe...
Nejse, pasi jemi ketu: a na tregon nga erdhe deri ne kete perfundim se:
Nese sot eshte 0 grade C neser do te jete -36 grade C
My silence doesn't mean I am gone!
Nese sote eshte 0C pra 21F neser eshte -21F pra -36C me afersi po e them se nuk e mbaj mend saktesisht.
Mos e mer seriozisht per te qeshur e thashe DAVIUS.
Ndryshuar për herë të fundit nga ARKIA : 26-12-2006 më 11:31
Sipas teje problemi qenka i zgjedhur, dmth shkenca nuk paska nevoje te merzitet per kete fenomen. Por problemi qendron ne ate se sa kam lexuar une kam verejtur se deri me tani kjo ceshtja e "TEMPERATURES ZERO" eshte e pazgjidhur, por tash verej se edhe kesaj pune i paska vdek nona. ()
My silence doesn't mean I am gone!
O DAVIUS nje mendim me shume thashe nuk u ngrita fare ne nivele te pakundershtueshme keshtu qe ke te drejte te cosh "shqetesimin" e gjetjes se zgjidhjes se ketij"problemi" ne nje shkalle me te larte se nje FORUM,ose "kundershtoje" zgjidhjen e nje joshkencetari si mua .
GEZUAR VITIN E RI!
i ftohti nuk matet people shkon deri ne -435 (me rregulloni shifrat nese jane gabim sepse nuk i mbaj mend mire)kurse nxehtesia matet ok.tani ftohtesia tregon thjesht mungese te nxhehtesise ,pra neser do te jete po 0 grade por edhe dy here me ftohte se dje.pra thjesht nxehtesia mungon dy here me shume se dje por kjo nuk ka si te matet.Postuar më parë nga Alienated
Ah po peme pa kokrra mbetet ju .Degjoni dhe mesoni,kush nuk di me arsyetu mos shkruaj fare.Postuar më parë nga Alienated
Mund të keni shumë nxehtësi, tepër nxehtësi, super nxehtësi, mega nxehtësi, nxehtësi të bardhë, pak nxehtësi ose aspak nxehtësi, por nuk kemi ndonjë gjë të quajtur “ftohtësi”. Mund të arrijmë 458 gradë nën zeron, që do të thotë aspak nxehtësi, por nuk mund të shkojmë më tutje nga ajo. Një gjë e tillë si ftohtë nuk ekziston, përndryshe do të mund të shkonim në më ftohtë se 458 gradë.Ftohtë është vetëm fjala të cilën e përdorim që ta përshkruajmë mungesën e nxehtësisë. Ftohtësinë nuk mund ta masim, ndërsa nxehtësinë mund ta masim në njësi termale pasi nxehtësia është energji. Ftohtësia nuk është e kundërta e nxehtësisë, por vetëm mungesa e saj.
PS"e mos u beni e hiqeni te zgjut me zor hahahahaha
Ndryshuar për herë të fundit nga XX22 : 28-12-2006 më 19:43
Ca jane keto CUDIRA more?Postuar më parë nga XX22
![]()
Po sikur thjeshte fare ta marresh zotrote antonimin e fjales nxehtesi cila eshte (antonimi = fjala qe tregon kuptimin e kundert),a i bie ftohtesi?Nqs ajo teta te televizori qe shef ti per dite thote neser eshte ftohte more djale dhe eshte -10 grade celcius,dhe do bjeri bore ti si e kupton,neser eshte me ftohte se sot keshtu qe po vesh nje pale corape se su dilka me shapka????
Foli mendjes more qyp,qe na tregoke zgjuarsine!!!Nqs temperatura arrihet te matet deri ne -458 grade celcius atehere cfare do te te thote kjo per ty qe nuk qeka ftohtesi?Spo ti kuptoj keto fjale.Shkencetaret kane arritur ta vertetojne qe ajo "gjeja" qe eshte nga ana tjeter e termometrit shkon me minus grade nen zero dhe e kane quajtur dhe Ftohtesi,Acar,Tmerr etj etj etj per ty sqeka ftohtesi,e kane matur,e kane vertetuar qe matet,e kane vertetuar qe ekziston,e kane vertetuar qe shkon deri ne minus grade,i kane vene dhe nje emer dhe per ty nuk ekzistoka???
Me duket se si kane vene emrin qe ke dash ti prandaj dhe te ka ngel hatri.
Kane lezet dhe postime te tilla,duhen per te relaksuar njerezit,se dhe te Portokallia ka raste te tilla ku me shume te merzisin.
P.S.Sa per ato kokrrat e pemes te siguroj une qe kemi,vecse duhet me u bo pak me i shkathet me i gjet.![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga White_Wolf : 29-12-2006 më 08:54
A GOOD FRIEND IS LIKE A PC:Enters Your Life,Saves You In His Heart,Formats Your Problems & Never Deletes You.
Ja po ia pershtatim pyetjen ketij konstatimi qe ke dhene ti.Postuar më parë nga XX22
Sot temperatura eshte 0 grade celsius, dhe neser do jete dy here me nxehte! Sa do jete temperatura neser!
Presim pergjigje!!!
Koha është e maskarenjëve
Por atdheu i Shqiptarëve
Krijoni Kontakt