Me sa duket i kam rene ne koke formulimit.Postuar mė parė nga Acid_Burn
Demokracia nuk eshte nje koncept relativ por menyre jetese, qe ka ekzistuar qe ne lashtesi dhe sot e shikon (sigurisht te transformuar ne perendim)d.m.th
te aplikuar ne praktike duke menjanuar shtetin fetar qe mbizoteronte ne mesjete.
per ta kuptuar me mire ate duhet te lexosh gjithe iluminizmin europian.
Per ne shqiptaret kjo eshte e rendesishme dhe jetike.
1-sepse te krishteret shqipetar jane te lidhur ngushte me kete kulture persa i perket ndjenjave te tyre(sepse persa i perket ideve kane mungesa per arsye te shkeputjes per 500 vjet nga perendimi dhe 50 vjet nga komunizmi) pra te krishteret shqiptare ndihen se i perkasin vetem kesaj kulture).
2- myslymanet shqipetare jane te ndare ne dy rryma 1-ata qe duan te perqafojne keto ide iluministe 2-ata qe duan te krijojne nje shtet ku "demokracia" te marri nje tjeter forme nga ajo perendimore, pra te futen edhe parimet e islamit ne te.
Une dua te them me sinjqeritet te paster se ky versioni i dyte eshte i pa pranueshem per kristianet.(sepse kristianet nuk duan as fene e tyre ne shtet e jo me nje fe te huaj per te).
Pra si konkluzion dua te them se fati i ekzistences se kombit eshte ne dore te myslymaneve te versionit te pare.neqofte se ata jane te qendrueshem ne parimet iluministe,atehere shqiperia do marri rrugen e perendimit.ne rast te kundert une besoj se do kete konflikt i cili nuk dihet se ku e ka fundin.
Krijoni Kontakt