Close
Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 107 prej 107
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar mė parė nga alko71
    Shoki mos i ik pyetjes por pergjigju a nuk eshte ashtu,standard i dyfishte?
    Tu pergjigja:"Rendi demokratik nuk funksionon me llogjiken e vetvrasjes."
    Nuk e di se ku e ke lexuar apo pare ne praktike faktin ku demokracia i hap rruge me ane te votave forcave jo demokratike??
    ndryshe, c`kuptim do kishte vete ky sistem?? c`kuptim do kishin ushtria apo armet,diplomacia,te drejtat e njeriut etj..etj...?

behu realist...mos shkeput nje fakt qe te intereson ty (votat e lira) per te bere pergjithesime per nje sistem kaq te komplikuar....
    (votat e lira vlejne vetem per ata qe besojne ne demokraci)...

Nuk po te kuptoj? Morali ndahet ne te mire dhe te keq, o eshte hajn o nuk eshte ,dhe nese per kete mendon se jane te ndryshem atehere ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ja pra, qe gjerat nuk jane keshtu bardhe e zi....
    e mira dhe e keqja jane relative....p.sh.(demokracia per mua eshte e mire,per ty eshte e keqe..) etj...etj...

Rrotulloj syte sa te duash .Ti nuk mu pergjigje kur une te pyeta pse e ke frike ligjin fetare?
    Sepse ne bote bote nuk ka vetem fetare,apo njerez te se njejtes fe...
    keto i kam shkruajtur edhe me poshte.....
    Ne nje shoqeri,njerezit kane pikpamje te ndryshme..(kjo eshte nje e vertete dhe jo dogme),pra kesaj shoqerie i duhet nje rend publik qe i respekton te gjitha menyrat e jeteses,,,dhe ky rend eshte vetem ai demokratik..

Demokracija eshte burgim ,skllaverim i sofistikuar qe ne Kosove e kemi nje shprehje" me ta shti pa e diktuar ti" kur ta marrish vesh vooone shoki.
    Kur e kane pare ndonjehere ne realitet demokracine kosovaret qe po na nxjerrin edhe fjale te urta????

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Alko71, pik se pari Iliria eshte quajtur Iliri e jo Ilirija, kurse per kete iluzionin tend te dytin ke me iu treguar femijve kur te vizitosh ndonje fshat te Drenices, se ne qytete nuk te pin uje kjo. Une punoj me te huajte nga kater antet e botes (kete e kam profesion) dhe kam deshmi per ato qe i thashe. 95% nga keta nuk shkojne en xhami edhe pse jane me emra musliman. Pra kerkojne liri.

Te gjitha shtetet "muslimane" e kan frike lirine. E dime se cka do te ndodhte sikurse te kishin liri. Libanin qe ishte vend i zhvilluar dhe modern, e shkatrruan. Kete e kan bere Irani, Siria, Arabia Saudite, e kan futur Izraelin ne loje se me mire iu shitet. Ne Bejrut shkonin dhe e vizitonin, si nga vendet arabe ashtu edeh nga perendimi. Aty u takonin. Arabet dhe Irani filluan te vuajne nga ethet dhe mendonin se duhej ta shkatrronin para se ta fitonte "efektin domino".
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    ------------------------------

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para
    Alko71, pik se pari Iliria eshte quajtur Iliri e jo Ilirija, kurse per kete iluzionin tend te dytin ke me iu treguar femijve kur te vizitosh ndonje fshat te Drenices, se ne qytete nuk te pin uje kjo. Une punoj me te huajte nga kater antet e botes (kete e kam profesion) dhe kam deshmi per ato qe i thashe. 95% nga keta nuk shkojne en xhami edhe pse jane me emra musliman. Pra kerkojne liri.

Te gjitha shtetet "muslimane" e kan frike lirine. E dime se cka do te ndodhte sikurse te kishin liri. Libanin qe ishte vend i zhvilluar dhe modern, e shkatrruan. Kete e kan bere Irani, Siria, Arabia Saudite, e kan futur Izraelin ne loje se me mire iu shitet. Ne Bejrut shkonin dhe e vizitonin, si nga vendet arabe ashtu edeh nga perendimi. Aty u takonin. Arabet dhe Irani filluan te vuajne nga ethet dhe mendonin se duhej ta shkatrronin para se ta fitonte "efektin domino".
    Me fal per gabimin Iliria.

O Iliria nuk eshte pse nuk shkojne ne xhami e po kerkokan liri jooooo.Ne xhami nuk shkojne as ne Kosove e as ne Shqiperi,Maqedoni e Mal te zi dhe prap jane shperndare neper Europe e gjetiu.Argument me te dobet nuk kam hasur ndonjehere!!!
    Libanin???Me 45% a sa nuk e di, te krishtere???.Si duket paske nje histori tjeter ti.

Sill fakte!

Citim Postuar mė parė nga Akili-A
    Kur e kane pare ndonjehere ne realitet demokracine kosovaret qe po na nxjerrin edhe fjale te urta????
    Prap po i rrotullon syte.Me kete gje po tregon se nuk je serioz!

O Akili-A, ne ne Kosove kemi pasur demokraci qe nga 74-ta e deri ne te 80-tat,eshte quajtur veteqeverisje.Une dhe shume te tjere jemi rritur ne nje demokraci te tille gjeresa shtetet perreth nesh kane vuajtur te zite e ullirit.Nga je ti nuk e di ,dhe nga kjo qe the e mora vesh qe nuk je Kosovare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alko71 : 21-11-2006 mė 04:21
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Kjo llomotitja jote nuk di se cka eshte?!
    Kur te thash se me milione njerz nga vendet muslimane shkojne drejte Evropes per te gjetur lireine dhe se feja as qe iu intereson, per kete e ceka shkuerjen ne xhami, pra per keta qe vine ne perendim. Ti the jo, se keta e dhe ti me ta. e beni per qellime tjera! Kurse per Libanin nuk te thash se sa ka me perqindje kesish e as asish. Thashe keshtu:

Alko71, pik se pari Iliria eshte quajtur Iliri e jo Ilirija, kurse per kete iluzionin tend te dytin ke me iu treguar femijve kur te vizitosh ndonje fshat te Drenices, se ne qytete nuk te pin uje kjo. Une punoj me te huajte nga kater anet e botes (kete e kam profesion) dhe kam deshmi per ato qe i thashe. 95% nga keta nuk shkojne en xhami edhe pse jane me emra musliman. Pra kerkojne liri.

Kombi mbi te gjitha

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Mire de Iliri. Une thash per Libanin qe ti the me heret se e kane shkaterruar Arabet ndersa Izraelitet nuk e paskan shkaterruar sipas teje por gjithe fajin e paskan Arabet,prandaj te thash sill fakte dhe se ti paske nje histori tjeter kur tere bota e di qe shteti Izraelit e shkaterroi Libanin ne te cilin ndodhen gati gjysme per gjysme Musliman e te Krishtere.Andaj te thash Libanin??? me 45% te krishtere??? doja te bindesha a po flasim per te njejtin Liban apo jo? tjeter gje eshte qe per ty eshte e forte kjo menyre e te drejtuarit dhe nuk ta kap,andaj e solle perseri postimin.
    Para okupimit Izraelit ,ishte po ashtu me perqindje te njejte dhe e kishin ate perparim pra qe te gjithe Arab jane te dy palet dhe ti po i akuzon ata kinse ata i paskan rene ne qafe vetevetes e jo Jehudi.

Ps. Nuk e di pse po te duket ty llomotitje?Shume serioz jame duke folur me ty.Apo ndoshta po te mungon ndonje ofendim nga ana ime? Qe do, une mundem edhe ta kthej ne chit chat biseden dhe te kenaqem duke lozur ve me ty e Akili-A ,por s'ka dobi nga ajo gje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alko71 : 22-11-2006 mė 09:11
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Nuk thashe se Izraeli nuk eshte ne loje. Pa Izraelin nuk shkon puna ne vend.

Liri nuk ka atje ku dominon feja. Pikerisht per keta bejne cka e mos per te shkaktuar trazira, lufte e cka te duhet, e vecse mos te lene njerzit te mendojne te qete. Ja tashti me kete ministrin e ri qe e vrane. Fundamentalistet nuk dine cka do te thote zgjedhje, kompromis, liri. Ata njohin dhunen si vetmin mjet politik.

Libani, nga nje vend shumi i bukuri dhe atraktiv per vizitor nga e tere bota, eshte shendrruar ne nje tmerr te vertete. Pra kete e bene fqinjet, sepse kishin friken se edhe popujt e tyre do te kerkonin te jetonin si libanezet.

Kombi mbi te gjitha

Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011

Tema tė Ngjashme

1. Miti i 'tolerances fetare' nė Shqipėri
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  2. Rexhep Qosja: Identiteti kombėtar dhe vetėdija fetare
    Nga Davius nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-02-2006, 02:52
  3. Drejt shqiptarizimit te hierarkise fetare
    Nga copy & paste nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 12:12
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-11-2005, 12:33
  5. Gjendja Aktuale Fetare Shqiptare
    Nga Anton nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 17:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •