Close
Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 123
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Citim Postuar më parë nga Haleja
    dhe keni nis me mu dhimt koheve fundit se keni ren ne grack te njeri tjetri e nuk mundni as me dal se cili ta qitni shoqin e hani nga vet partneret ejuaj
    Kush janë partnerët tanë?
    Nëse je aq e qmendur sa të kesh fjalën për dëshmorët, ata janë heronjtë perënditë tona, e jo partnerë mori e poshtër.
    Unë nuk jam fare partiak.

Zoti e ka per ti pastruar e gjithe ata/o plehera qe e damtoin kete por gjithsesi nuk do ia vleni jo kot perpiqeni
    Plehra jeni ju që hyjnizoni politikanët kur vetë fjala politikan do të thotë rrenc, vetë fjala politikë do të thotë gënjeshtër.
    Pse je ti nga bjeshka e Rugovës nuk do të thotë që ke lidhje me Rugovën, po ti si duket nuk paske as lidhje me krye se...
    Ndryshuar për herë të fundit nga alibaba : 23-12-2006 më 20:31

i/e regjistruar Maska e hajla
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    Citim Postuar më parë nga pllugu
    Si ke fytyrë?
    Si nuk ke turp?
    Rugova para se të jetë president isshte partiak pjesëtar i LDK,
    Është një fjalë e urtë që thotë se politikan dhe i ndershëm nuk mund të jetë, por vetëm njërën.
    Si s'të vije turp t'a ngresh në qiell, ai luftoi (jo me armë) kundër UÇK-së, derisa UÇK donte të mobilizonte popullin dhe Kosovën t'a çlironte me forca shqiptare ai e dëmtoi lëvizjen shqiptare duke e bërë të pamundur çlirimin pa ndihmën e të huajve, kështu që falë Rugovës sot po na sundojnë t' huaj, po nejse se s'është problem kjo pasiqë ke punuar si përkarthyese e gjuhës angleze tek këta të huajt, ty s'ta ndjen për komb e atdhe vetëm për interesa të ngushta.
    Sikur mos të ishte Rugova, populli nuk do ndiqte pacifizmin por do luftonte dhe 2 miljon banorë nuk janë pak që të luftojnë, dhe Kosova do të shlirohej nga forcat shqiptare dhe sot do të ishim të lirë.
    Por Rugova largoi popullin nga UÇK, dhe prandaj gjithë ata njerëz u masakruan dhe gjithë ata luftarë ranë dëshmorë dhe sot ju e ngreni në qiell Rugovën, kurse dëshmorët i keni harruar.
    Mos më thuej tash se i nderoni, se nuk i nderoni ata janë e kundërta e juaj.
    hec bre shporru me keto matraforet e tua tashme se me shurdhove po qka po lavderoheni per hava!
    une nuk ju kam faj e as Rugova e as Kosova se ju keni ren kaq posht me parrollat e jauja fame keqe,po hec e mos u qyrravni ketu se nuk jeni tu na shti ne gjynah,se qysh ekeni lyp dhe keni me gjet pasha bacen...se Ai Faqe Bardhi shkoi ashtu si i pat hije Ni Presidenti qe ka shtetin ai u varros me gjitha te miart ia pruni Zoti deri sa edhe Bota marrshoi per diten eVorrimit te tij.duke i dhen ngushllime Familjes se Tije dhe mbare Kosoves sikur dhe ata me ni te belbezim e thojshin fort mir se ti shkove si eshte mase mirit vepra dhe ideali yt me faqe te bardh ..po kush ka tash pas teje per ta udhehequr se?
    sikur me ni parafolje pa e qitur krejt fjalen,shum mir ekan dite dhe Bota se Kosova i ka la duart tashme he medet per ne ...spo dini tjeter gja veqse keni mbetur me qete UQK-eja ne jemi UQK dhe ne ekemi fituar Lirin dhe po mos te ishim ne si do i behej halli Kosoves ...blla blla blla,pah iu be ashtu si ia mbaruat kulaqin a po kujtoni si nuk po edim'a po ka ardhur koha qe tua them ne sy ty dhe shum kesi si ti se nuk ka per tshkuar kungulli mbi uj gjithmon jo PLLUGU
    madje qiftat si ju rrafshe e bejn besa pse amos po ia mendoni te miren vendit,qe ta perparoni.a po ta ngrisni ne syte ebotes per te mire...po per te keqe po dini fort besa burrat qe bajn llafe shum nuk ia vlejn a e dini ju kete ,dhe qeni qe leh shum thojn mos u tut prej tij,se nuk te kafshon,po me vjen shum keqe nga disa te tjere,qe po shprehem keshtu nga ata qe din qka eshte njerzia,ama prej juve aspak se vete po ma impononi keshtu...!
    ku une nuk desha ti pergjigjem as adolfi dhe me tjera shkrime qe nuk ishte ndalur me qaq,por akoma kishte vazhduar me tifozet e veta qyqare e bashk mety qe nuk po ju ndaj,asnjerin se keshtu dhe po perngjajkit me sifate te njejta i paskit mashalla ju kjoft athua qfare edukatore/i ju ka mesuar kaq hijshem he ju paqin e kosoves mos i rafshin hise tipat si ju Zoti e ruajt nga e keqja jarebile...AMIN
    po kam frig se dhe ne po digjem afer juve,he medet si kan than moti ni budall e gjuan gurin dhe ia shohin sherrin e tere Katundi...
    te ishte veq ni katund hallall po e tere Kosova he medet ku kemi ren nga disa tipa te pa cip se nuk din qka thot njerzi,qe nuk ia din vleren as me te vogles ,ai nuk ia dina as me te madhes,,e tani kerkoim Pvaresi...jo pasha mua me qesi matrafozave stakemi par me sy Pavaresin kurr...bes na laqin Lirin mir eshte puna se na jemi te zot efjales e jo te Pushkes e as te penes na veqse per se mbrapshtit dim ti mbathim kepucat...dhe per ta kthyer mbrapsht vendin ton!
    po ju tregon puna tashme se sa bukur po dini ta ndertoni dhe ta moderoni vendin e juaj.
    Tani Rugova ua ka lshuar udhet lereni te qet atij po i prehet shpirti ne PAQE...Iqoft dheu i lehte i Kosoves Dardane...LAVDI...

po ju ku jeni mor te gjore keni mbetur duke u qyrravur e akoma gjeni fjale dhe veni ne faje te tjeret,e spo eshifni bullin mbi koken e juaj,ku dhe tokes po i bani rand me korrupcione,me mashtrime,me shpifje,me tradheti,me vrasje,hajde vrani shqipetar vrani he ua nxaft therra shpirtin e juaj...sa Figura te shquara qe i vrat o dorzezat tradhetare...a kujtoni si ka me ju shkua pa ju dal tana ne lendin...ku keni per tdhen pergjigjesin e para Familjes se tyre ne radhe te par..dhe mandej para Kosoves e haram ju kjoft buka qe po e hani ne vater te saj...ne vater e cila eshte ngarkuar me plot halle dhe mjerime sot,sot ma shum se kurr nga te vetit hajduta...
    qe nuk ia duan te miren aspak por se si tja marr karriken tjetrit dhe me zor ta udheheqim shtetin kete synoni ju sikur dhe esunduat dhe gjat luftes,e i perziet te miret me te keqijt...Une nuk jam kundraj Luftetarve qe kan Luftuar per Lirin dhe Atedheun...Une jam me ta/o dhe do jem perhera me te cilet vertet Luftuan per vendin dhe vertet kan ren Heroikisht per LIRIN
    po qysh tia lidhim bishtin efaqes zez te juaj,qe i vrat te shumtit dhe sikur perpiqi ti mbloni gjurmet!
    kete si ta quajm he medet si i keni vra Figuart me te shquar te Kombit i keni vrar bash te UQK-es turp sdo keni i keni vrar ne syt ethmive,i keni vrar ne syt enenave,dhe ua keni ven pushken ne ball se bane e tregove te kallim me tere familjen qe ke,i keni vrar ne syt egruas,i keni vrar ne syt e motres,hajde vrisni vrisni.se qeshtu dini ju per ti treguar Botes se kush jeni...more qyqara dhe po gjeni akoma te akuzoni kinse Rugoven apo dikend tjeter se mir dihet dhe shum qpejt ka per tu ditur vertet kush ka qen tradhetari i vendit dhe kush per te miren e vendit.

keshtu doni ta formoni shtetin'a jo,jo keshtu nuk formohet shteti por keshtu shkatrrohet i teri...e kush ishte per shtetin dhe per vendin u pa dhe ne syt e Botes...e haj medet mir edim se qka po i knohet Kosoves me ate dite qe e la Rugova e ka lan dhe e mira e Zotit kam frig...ta shohim se qka po mbjellni tani ju trimat, pas tij hm!
    si po ankoheni kinse se ai ju la mbrapa!

ne vazhdim...

Hajla Rugovase
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga hajla
    spo dini tjeter gja veqse keni mbetur me qete UQK-eja ne jemi UQK dhe ne ekemi fituar Lirin dhe po mos te ishim ne si do i behej halli Kosoves ...blla blla blla
    Dikush pa e trashegue armiqesin ndaj UÇK-se e me trash miqesin me shkaun nuk bahet nga kabilja e juaj rugova sepse e kini ne gjak dhe trashigimi miqesin me shkie e tradhtin ndaj kombit
    ne do te mbesim me UÇK-ne tue festue Çlirimin qe na Çliroi UÇK-ja e ju vajtone miqesin e humbur me serrbin qe jau humbi bash kjo UÇK
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Citim Postuar më parë nga pllugu
    Kush janë partnerët tanë?
    Nëse je aq e qmendur sa të kesh fjalën për dëshmorët, ata janë heronjtë perënditë tona, e jo partnerë mori e poshtër.
    Unë nuk jam fare partiak.
    Po kush ke ai qe foli keq per deshmoret, per djemte me te mire te kombit?

Nese nuk je partiak do te thote se nuk qane koken fare se kush e ka timonin e anijes (se vendit) tone. Bile nuk ben as detyren me te thjeshte te qytetarit, qe t'i japesh besimin nje force politike, apo fundi i fundit te futesh ne jeten politike (drejteperdrejte) si nje Kandidat i Pavarur.

Perderisa e konsideron veten jo-partiak, atehere pse merresh me partite dhe poltikanet?

Plehra jeni ju që hyjnizoni politikanët kur vetë fjala politikan do të thotë rrenc, vetë fjala politikë do të thotë gënjeshtër.
    Pse je ti nga bjeshka e Rugovës nuk do të thotë që ke lidhje me Rugovën, po ti si duket nuk paske as lidhje me krye se...
    Nuk po hyjnizojme asnje politikan. Politikanet vleresohen nga populli per punen e tyre.
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Citim Postuar më parë nga Llapi
    Dikush pa e trashegue armiqesin ndaj UÇK-se e me trash miqesin me shkaun nuk bahet nga kabilja e juaj rugova sepse e kini ne gjak dhe trashigimi miqesin me shkie e tradhtin ndaj kombit
    ne do te mbesim me UÇK-ne tue festue Çlirimin qe na Çliroi UÇK-ja e ju vajtone miqesin e humbur me serrbin qe jau humbi bash kjo UÇK
    Me larte po ofendon nje treve te tere (Rugoven). Padronet qe te paguajne per ti ba roje FSH-se, kane me te rreh keq.

Nuk po ben punen qe duhesh ba. Po vjell menjehere.
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga adolfi
    ku spo ta kana arb spo mer vesh,rugova duhet krahasu me millosheviqin se e ka pas milloshi joker rugoven e jo si ai pisi liones ani eshte regjistru si vlonjat qe kur skom degju ndoj vlonjat ta doje rugoven e berishen,e krahason rugoven me SKENDERBEUN e me nenen GONGJE BOJAGJIUN,po politikant gjithmon harohen mas 1 apo 2 a 3 ma se shumti viteve,si shembull tito,enveri ,millosheviqi, rugova te gjithe njejte si te vdesin ne gugje k.r..it ,shpejt harohen
    Ti mezi shkruan shqip mor djale, e jo te kuptosh cfare eshte shkruar ne shqip. Une te thashe bota na njeh me keto figura, duke perfshire ketu dhe Kadarene qe te mos jem jashte teme. Nuk i barazpeshova, sepse kane luajtur rol te ndryshem ne rrethana te ndryshme, ne aspekte te ndryshme.

Qe te qartesohesh ti adolf, une jam femer. Keshtu qe sic me kercenove mund te me shash me kollaj tani. Por kur mezi shkruan dy fjale ne shqip, si mund te kuptosh ndryshimin lion/lioness ne gjuhe te huaj.

Dhe qe jam vlonjate, kete e dine te gjithe ne forum, e s'e vene ne dyshim, por te falet se je i ri ketu. Por kam dhe nje damar nga veriu, nga Bajram Curri, nga bjeshket. Megjithate, kush te tha ty qe vlonjatet nuk duan Berishen apo Rugoven? Ke qene ndonjehere ne Vlore ti?
    Ti ore djale ngaterron kritiken me vend qe duhet t'i bej populli politikaneve me urrejtjen.

2 milion te rri ender e shohin si me gjet nje lidhje e me ik prej atdheut, e qka po bejne politikanet per kete te zeze qe i ka roke shqiptaret kurgje as qe e bejne llaf bile,e tani politikanet shqiptare po mi mbroni qe as feja e as dialektet e as reliefi gjeografik nuk i ka nda shqiptaret si politikanet tone,e na mujna me filozofu sa te dojna po keshtu eshte realiteti ne trevat shqiptare
    Nje ndalese ketu shpejt e shpejt (jashte teme.) S'jemi as te paret e as te fundit qe po vuajme nga dukuria e emigracionit. Mjafton te shikosh levizjet e popullesise ne US ne shek 20. Kjo e "zeze" ne vend qe te vihet kuje per te, mund te kthehet ne te bardhe, me rolin qe luan apo mund te luaj diaspora per atdheun. Por po te rrish gjithe diten, e t'i vesh fajin politikaneve asgje s'behet.

Dhe sa per dijeni, nuk jane politikanet qe percajne popullin, por mendja e kokes. Vetem ketu kam pare te shahen me shtate breza, shka e serb e pis etj per dike qe mendon ndryshe. Babai dhe nena ime i perkasin dy partive te ndryshme. Por kane 30 vjete martuar dhe jetojne me njeri-tjetrin per bukuri te Zotit.

Per sqarim, analogjine e Rugoves me Gandin, nuk e shpika une. Kur vdiq Rugova, televizoret ne US, apo lajmet ne internet thoshin: "Nderroi jete Gandi i Ballkanit." Me perpara s'e kisha degjuar ndonjehere kete krahasim. Per mua nje krahasim te tille qe i behet nje figure shqiptare, eshte shenje respekti. Ju merreni si te doni.

Me ne fund, vazhdo te shash pa merak adolf, se s'perjashtohet. Duhen edhe ca si ty ketu te na shtojne humorin.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2006
    Postime
    143
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Ti mezi shkruan shqip mor djale,pajtohem me ket se pritoj te shkruaj me gramatike poshkruaj dhe e kuptoj gjuhen e drejte dhe te gjitha dialektet shqipe, e jo te kuptosh cfare eshte shkruar ne shqip. Une te thashe bota na njeh me keto figura, duke perfshire ketu dhe Kadarene qe te mos jem jashte teme. Nuk i barazpeshova, sepse kane luajtur rol te ndryshem ne rrethana te ndryshme, ne aspekte te ndryshme.
    po pajtohem per Kadarene eshte i vetmi ambasador i popullit shqiptar pas nenes Tereze
    Qe te qartesohesh ti adolf, une jam femer. Keshtu qe sic me kercenove mund te me shash me kollaj tani. Por kur mezi shkruan dy fjale ne shqip, si mund te kuptosh ndryshimin lion/lioness ne gjuhe te huaj.
    respekt qe je femer,nuk te kercenova vetem kerkova qe te shahemi ne mesazhe private,nuk me ben pershtypje nicku yt,ashtu qe me beson se prape nuk e shikoj se si shkruhet

Dhe qe jam vlonjate, kete e dine te gjithe ne forum, edhe ma e respektuar nga une e s'e vene ne dyshim, por te falet se je i ri ketu.fale te qofte edhe ty se shqiptare jemi Por kam dhe nje damar nga veriu, pak respekt nga une, nga Bajram Curri, nga bjeshket. Megjithate, kush te tha ty qe vlonjatet nuk duan Berishen apo Rugoven? Ke qene ndonjehere ne Vlore ti?
    po kam qene hiq ma larg se vitin e kaluar me nje shok timin nga gjilani eshte rugovist i perbetuar,kur e moren vesh vlonjatet se eshte rugovist fale meje se dojshin me shtyp me shikime te rrepta,dhe skom takuar ndonje vlonjat apo beratas ta dojne berishen a rugoven

Ti ore djale ngaterron kritiken me vend qe duhet t'i bej populli politikaneve me urrejtjen.
    spendohem i urej rugoven,berishen,nanon.nuk me interesojne meta,thaqi,ramushi e rama,kam respekt per ballin dhe Ahmet zogun

Nje ndalese ketu shpejt e shpejt (jashte teme.) S'jemi as te paret e as te fundit qe po vuajme nga dukuria e emigracionit. Mjafton te shikosh levizjet e popullesise ne US ne shek 20. Kjo e "zeze" ne vend qe te vihet kuje per te, mund te kthehet ne te bardhe, me rolin qe luan apo mund te luaj diaspora per atdheun. Por po te rrish gjithe diten, e t'i vesh fajin politikaneve asgje s'behet.
    nuk me interesojne levizjet e popujve tjere, ne jemi nje grusht popull e ma mer mendja qe ne nuk kemi popull me mbush natalitetin e botes dita dites asimiluese perendimore

Dhe sa per dijeni, nuk jane politikanet qe percajne popullin, por mendja e kokes. Vetem ketu kam pare te shahen me shtate breza, shka e serb e pis etj per dike qe mendon ndryshe. Babai dhe nena ime i perkasin dy partive te ndryshme. Por kane 30 vjete martuar dhe jetojne me njeri-tjetrin per bukuri te Zotit.
    e une isha viktima qe u provokova ketu vetem pse kritikova politikanet,por kerkoj falje prape se ndoshta qe rash ne kurth te provokatorve e teprova pak

Per sqarim, analogjine e Rugoves me Gandin, nuk e shpika une. Kur vdiq Rugova, televizoret ne US, apo lajmet ne internet thoshin: "Nderroi jete Gandi i Ballkanit." Me perpara s'e kisha degjuar ndonjehere kete krahasim. Per mua nje krahasim te tille qe i behet nje figure shqiptare, eshte shenje respekti. Ju merreni si te doni.
    sigurisht se nuk po e njeh situaten ne trevat shqiptare,se ne vitet e 90 ne Kosove rugova quhej me mburje gandi,po pasi u qlirua Kosova rugova e familja e tij shpejt u pasuruan dhe u haru nga partidaret e adhuruesit e vet qe i ngjante gandit ,po filloi te konsumente alkohol luksoz chivas e cila edhe ja mori shpirtin dhe filloi te merte poza te George bushit,dhe gandin e politiken e majte me menquri ua hodhi partive te dala nga lufta

Me ne fund, vazhdo te shash pa merak adolf, se s'perjashtohet. Duhen edhe ca si ty ketu te na shtojne humorin.
    jo publikisht nuk mundem te shaj se sjam idiot po nese nuk me hidherohesh te behemi edhe me shok fillojme e te shahemi ne privat,dhe ti na duhesh se po na e shton humorin
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 24-12-2006 më 16:16

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Kush i la mend n'shesh e t'i mbledh dynjaja.
    Ti aq di, aq thua mor qyq. (Bile dhe s'di dhe ta thuash.)

Gjithe bota nese njeh dicka te mire per Shqiperine, shqiptaret, njeh Nene Terezen, Rugoven, Gjergj Kastriotin. Figuren e Nene Terezes disa "shqiptare" e bejne pacavure. Gjergj Kastrioti, po ashtu ne disa raste i merret emri neper kembe.
    E Rugova, Gandi i Ballkanit, qe koka shteti derguan ngushellime nga kater anet e botes, disa ketu duke u nisur qe nga Llapi me shoke, s'denjuan as per sy e faqe te lene nje fjale ngushillimi, dhe tani, vetem vrer dine te nxjerrin.

Nejse nejse, vazhdoni shkruani, dmth grini sallate, se dhe ne per hajgare u lexojme se s'na prishet kollaj gjaku nga gjakprishurit.

Po si pas teje gjak prishur kokan Ushtaret e Ushtris Çlirimtare teKosoves!!!
    a bota po na njofka me akuzat qe i bente rugova UÇK-se!!!

---------------------------------------------------------------------------------------

CKA THA IBRAHIM RUGOVA PARA GAZETAREVE TE HUAJ DHE ATYRE VENDOR, NE INTERVISTA DHE KONFERENCA PER SHTYP...?!?!

Pergatiti:Sheradin Berisha

------

RUGOVA:„Mendoj se nuk ekziston UÇK-ja“

Konferencë shtypi e dr. Ibrahim Rugovës me gazetarë
    22.06.1996, „Rilindja“

Në këtë konferencë Rugova thotë:“Mendoj se nuk ekziston UÇK-ja“.
    Kryetari Rugova rreth marrjes së përgjegjësisë për vrasjen e milicit serb nga UÇK tha:“Ne nuk kemi informata se ekziston një organizatë e tillë dhe letrat që dërgohen (aludonte në ato për marrjen e përgjegjësisë) janë pa kurrfarë identiteti dhe pa kurrfarë rëndësie, pos që ta rëndojnë situatën në Kosovë dhe të pengojnë zgjidhjen politike të çështjes në Kosovë. Unë mendoj se nuk ekziston një organizatë e tillë“.

----------------------------------

RUGOVA: „Dënojmë edhe njëherë shpërthimin terrorist të autobombës në Prishtinë...dhe kërkojmë që këtë rast ta hulumtojë FBI dhe INTERPOL-i“
    Konferencë me gazetarë e dr. Ibrahim Rugovës
    „Rilindja“ , 25.01.1997

Konferencë me gazetarë e presidentit të Republikës së Kosovës Dr. Ibrahim Rugova e dt. 24 janar 1997, ku pos tjerash thotë:“Gjendja në Kosovë është shumë e rëndë dhe po punojmë që të mos eskalojë gjendja dhe të mos provokohen qytetarët e Kosovës. Ne nuk kemi informacione se ekziston Ushtria Çlirimtare e Kosovës dhe në emër të saj mund të paraqiten shërbime të ndryshme pasi ende nuk është paraqitur askush i kësaj UÇK-je. Kështu dr. Rugova u përgjigj në pyetjen e një gazetari serb për gjendjen e tanishme në Kosovë dhe për UÇK-në, për të vazhduar më pastaj „Dënojmë edhe njëherë shpërthimin terrorist të autobombës në Prishtinë, si moment i rrezikshëm për gjendjen e rëndë në Kosovë dhe kërkojmë që këtë rast ta hulumtojë FBI dhe INTERPOL-i, të shihet se çfarë ishte ai shpërthim mjaft i sofistikuar. Po ashtu dënojmë edhe vrasjet që po bëhen me pretekst të kolaboracionizmit dhe kërkojmë ndërprerjen e tyre“ tha dr. Ibrahim Rugova.

Pra, siç po shihet, Rugova i mbron edhe kolaboracionistët!

-----------------

RUGOVA: „Mund të jetë që këtë ta kryejnë shërbimet serbe”

Intervistë e Rugovës në gazetën „Frankfurter Rundshau“
    Prishtinë, 9 shtator 1997 (QIK)

Gazeta e përditshme „Frankfurter Rundshau“ botoi në numrin e sotëm një intervistë me kryetarin e Republikës së Kosovës dr. Ibrahim Rugova, i cili gjendet për një vizitë në Gjermani.
    Në pyetjen mbi UÇK-në e cila që nga prilli i vitit 1996 kreu disa atentate ndaj policisë serbe.

Rugova tha se” nuk di se kush është prapa asaj lëvizjeje. Mund të jetë që këtë ta kryejnë shërbimet serbe me qëllim që në këtë mënyrë ta deskriditojnë çështjen e Kosovës dhe të shqiptarëve dhe „që të duket se shqiptarët janë terroristë“.
    Pra për ta penguar luftën për çlirim kombëtar, shihni se si mundohet që ta frikësojë masën.

RUGOVA: „Disa spekulime flasin për krijimin e saj (UÇK-së) nga shërbimet sekrete serbe“

Intervistë e Rugovës në gazetën belge „Le Soire“
    „Rilindja“, 2.12.1997
    Prishtinë, 1 dhjetor 1997 (QIK)

Gazeta e sotme autoritative belge „Le Soire“ boton një intervistë që kryetari Rugova, gjatë qëndrimit të tij në Bruksel, i dha gazetarit të njohur, Eduard Van Velthem. Lidhur me sulmet kundër policisë serbe në Kosovë, siç thotë gazetari „të një ushtrie misterioze e quajtur UÇK“, kryetari Rugova tha se nuk ka asnjë informacion për ekzistimin e një organizate të tillë. Disa spekulime flasin për krijimin e saj nga shërbimet sekrete serbe, për të pasur pretekst për një intervenim brutal dhe për të diskredituar imixhin tonë joviolent. „

RUGOVA:„Është fjala për disa individ të frustruar“

Intervistë e Rugovës dhënë të përjavshmës zvicerane „Facts“
    „Rilindja“, 15.12.1997
    „Facts : Që nga viti 1996 u paraqitën disa sulme të armatosura në stacionet policore. Përgjegjësinë për këto sulme e merr UÇK- j. A paraqet kjo një faktor të ri politik?

Rugova: Ne nuk kemi kurrfarë informatash për një organizat të tillë. Sipas të gjitha gjasave është fjala për disa individë të frustruar. Parimisht është i pamundur konstituimi i një organizate të tillë, ngase ne jemi të kontrolluar rigorozisht në çdo rrafsh njerëzor. Në shtëpitë shqiptare nuk ka armë. Ushtria Çlirimtare e Kosovës mund t’i shërbejë regjimit serb si pretekst për një fushatë të re represive në Kosovë. Elementet me papërgjegjësi shoqërore regjimi serb i përdor për qëllimet e veta.

RUGOVA: „Për dy ditë do të mund të na shkatërronin të gjithëve“

Pjesë nga intervista e dr. Rugovës dhënë gazetës gjermane „Dier Spiegel“, e cila u emetua në radion „Deutche Wele“, në emisionet e dt. 7.3.1998.

A mund të ndalohet fillimi i një lufte në Kosovë?- është pyetje e parë e revistës drejtuar Rugovës:
    Një luftë normale nuk do të ketë, u përgjigj Rugova, mund të ketë vetëm masakër. Për nga këndvështrimi ushtarak, ne nuk do të kishim kurrfarë shansi, për dy ditë do të mund të na shkatërronin të gjithëve. “

IBRAHIM RUGOVA,PAS OFENZIVES SE VERES SE VITIT 1998 NGA FORCAT USHTARAKE TE MILLOSHEVIQIT,KUNDER UCK-së,DEKLAROI SE:

„Pozicioni im do të jetë edhe më i fortë“…!!!

Në verën e vitit 1998 forcat ushtarake dhe paraushtarke serbe,ndërmorën një operacion të shkallës së gjerë kundër forcave çlirimtare të UÇK-së,dhe kryetari Ibrahim Rugova në konferencën për shtyp të datës 07 gusht 1998, në një pyetje të gazetares së BBC se: „A mendoni se pas ofensifës më të re serbe pozicioni juaj në negociata do të jetë më i dobët?“

Ai do të përgjigjet si vijon:

„JO NUK ËSHTË MË I DOBËT.PËRKUNDRAZI,DO TË JETË EDHE MË I

FORTË....!!!!”*

_________

*Burimi i informacionit : „Bujku“ 08 gusht 1998

Dhe sipas kësaj logjike rezulton se, sa më shumë që të dobësohej UÇK-ja në frontet e luftës aq më shumë do të forcohej pozicioni politik i z.Rugova. ...!!!

Tani shtrohet pyetja:

Po ku do të mbetej Kosova sikur UÇK-ja të ishte shkatërruar dhe Rugova të ishte forcuar,dhe sikur të kishte mbretëruar ajo politka e tij e urtë,e mosbërjes asgjë, gjatë viteve 1990-1997...? !!
    --
    Te nderuar lexues...,

Jepni vet pergjigjen.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e DardanG
    Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    [QUOTE=pllugu]... dëshmorët, ata janë heronjtë perënditë tonaDeshmorët nuk janë hyjni! Vetëm hyjnitë kanë mbetur ( qoftë edhe si fantazi njerëzore) të pavdekshme, ndërsa njerëzit janë qenje të vdekshme, ndaj edhe herojtë tonë. te gjitha kohërave, ishin nujerëz, pra njerëz të vdekshëm, ndaj edhe vdekja i mori, ashtu si i mori, do të thosha faqebardhë! Herojtë e vërtetë gjithmonë janë nderuar nga kombi dhe ata do të nderohen, si trima që sakrifikuan jetën për atdheun, kombin, gjuhën, traditat, por jo edhe si hyjni.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    nje djale apo vajze apo grua apo burre qe shkelmon rehatine personale.. diku ne europe a amerike a kavaje a tirane a prishtine e del me luftue armikun.. eshte hero qe kur e merr vendimin dhe a vritet ne lufte apo mbetet gjalle kjo nuk ja ndryshon figuren.. ai.. ajo.. jane heronj te kombit..

natyrisht qe per ata qe vriten do behen nderime perjete.. sepse ata dhuruan jeten e tyre per atdheun.. dhe cdo nderim e lavdi per ta nuk eshte e tepert..

ceshtja "UCK" eshte e komplekse..

vetem ne se sejcili shqiptar i kosoves shkruan kujtimet e veta.. per vitet 90 e ca e deri sot.. e aty thote vetem te verteta .. athere do te kemi nje pasqyre te qarte se cfar ishte uck e cfare ndodhi..

kush eshte uck?

po marrim nji shembull..

agim ceku ishte pjesmarres ne uck.. por nuk ja priton uck-ashi jakup apo rexhep apo hashum.. tja po.rdhin perdite punen agimit kryeminister..
    uck-ash ishte sali veseli por nuk ja pritoj me ja cue ningjat nji uck-isti tjetr..ekrem rexh drinit.. e ta vrase ne sy te fmis nanes e grues..
    uck-ist ishte uk bytyqi por uck-ashet jakup lim e hashim nuk mund ta pranonin qe nji ish uck-ist me kandidue ne zgedhje per ldk-ne..dhe e vrane diten e votimit.. kur heroi uk bytyq po festonte fitoren.. pra po gezonte me popull voten e popullit..

pra UCK ka shum faqe..

ka faqen heroike dhe polpotiste..

heronjte do mbeten te lavdishem..
    polpotistet te urryer..

Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Kadare: Schwartz, një përçarës fetar
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 118
    Postimi i Fundit: 30-06-2006, 03:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •