dukesh qe paske pas probleme me çam ti lale se me kete lloj mllefi as greku qe eshte qen nga shpirti nuk flet kaq keq.Postuar më parë nga DeLiRiUm TrEmEnS
nejse mendimi yt.
dukesh qe paske pas probleme me çam ti lale se me kete lloj mllefi as greku qe eshte qen nga shpirti nuk flet kaq keq.Postuar më parë nga DeLiRiUm TrEmEnS
nejse mendimi yt.
PERSE GJITHE KY NACIONALIZEM?????Postuar më parë nga dodoni
E KE PYETUR VETEN NDONJEHERE KUSH JANE SHQIPETARET ME ME VLERA?
KUSH KA ME TEPER VLERA? ATA QE KANE KOMBESI E NENSHTETESI SHQIPTARE DHE JANE ME TE PACIVILIZUARIT NE EUROPE?APO ATA QE DUAN TE IKIN NGA AI VEND I PAPERSHTATSHEM PER CIVILIZIM ME TE GJITHA RRETHANAT QE I KRIJOHEN?
JA PRA QE VLERAT E NJERIUT NUK MATEN ME PASHAPORTE.POR ME SHKALLEN E QYTETERIMIT QE AI KA.(IDETE,IDEALET,PROFESIONIN,DHE TE MIRAT QE I SJELL NJEREZIMIT.)
MU NDEZEN LLAMPAT ME KETA NACIONALISTET.
Ke kujtoni juve komb, idealet dhe vlerat e njerezve qe quhen shqipetar? po,po kete kuptoj edhe une.
Po ja ti analizojme pak.
Keta njerez qe quhen shqipetare (jam edhe une brenda) ku shumica e tyre,me vlerat qe mbrojne ata me lane mua pa toke.ja morren gjyshit ne 1945,dhe sot po bejne nje ndarje ne te cilen une prape ngelem pa toke,D.M.TH. PA ATDHE.
Ku i kane vlerat keta njerez qe quhen shqipetar dhe krenohen me to?
te duash keta njerez te cilet me mentalitetin dhe vlerat qe kane krijojne nje shoqeri kaq te urryer dhe te pa drejte eshte njelloj si te jeshe MAZOKIST.
Ja pra, qe ai NACIONALIZMI PA VLERA eshte i semure.
Dhe jo vetem kaq, por ata jane kaq te pa cipe sa duan tju a ngjisin semundjen e tyre edhe shqiptareve qe duan te ecin dhe evolojne.
Postuar më parë nga ooooo
Personalisht kam karte omogjenias dhe jo vetem qe nuk shkruhet kombesia (e cila eshte shqiptare)po shkruhet vetem nenshtetesia :shqiptare dhe emrat jane shkruar ne latinisht dhe pastaj ne greqisht
Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway
E ktheva me shkronja te vogla qe te mos te "bertasim"Postuar më parë nga Akili-A
Per mendimin tim me shume vlera kane ata qe kane kombesi e shtetesi shqiptare dhe qe duan te rrijne ose te kthehen te ai vend.
Ti mos flit sikur bota te jete perfekte dhe grekerit e bejne kete thjesht per te bere nje gje te mire. Para pak muajsh edhe kockat e te vdekurve deshen ti "jepnin pasaporte".
Kjo nuk behet per emigrantet sepse kjo nuk i intereson grekerve. Kjo behet per shqipetaret ne Shqiperi qe nuk e dine akoma se kush jane e cfare duan.
Grekut nuk i intereson tu japi emigranteve pasaporte shpejt e shpejt se pastaj nuk mund te beje me operacione fshesa sa here te doje dhe do detyrohet te paguaje sigurime shoqerore e te tjera per ata njerez.
Skllavpronari do ta mbroje gjithmone skllaverimin.
Edhe dicka qe tha Albo, qe po ta bejme ne, i ngelet radha grekerve qe te tregojne civilizimin.
Ne parti u kemi dhene, shkolla u kemi dhene prandaj e kane ata radhen.
Ndryshuar për herë të fundit nga Kinezi : 10-11-2006 më 04:07
Mos shikoni kisha e xhamia feja e shqiptarit është shqiptaria -Pashko Vasa
Postuar më parë nga Akili-A
Le ti analizojme pak atehere..
Padrejtesi ka patur ne kohen e komunizmit, kete nuk e mohon njeri. Por ti mos flit kaq ne pergjithesi. Edhe gjyshit tim i eshte marre toka, dyqani etj.
Por mos shaj nje ane qe te mbrosh anen tjeter. Ti shiko se cfare eshte bere matane kufirit pothuajse fiks kur i qenka marre toka gjyshit tend. Cameve i eshte marre toka e jeta bashke. Me gjithe femije.
Nacionalizmi nuk eshte kurre pa vlere.. gjella me kripe e kripa me karar.
Tani ka njerez qe kane qejf embelsirat, edhe ato te mira jane por kane pasoja per shendetin
Mos shikoni kisha e xhamia feja e shqiptarit është shqiptaria -Pashko Vasa
.............................
Ndryshuar për herë të fundit nga ooooo : 10-11-2006 më 04:17
Per hir te se vertetes pengesa e denies se nenshtetesise minoritetit, nuk ishte nga pala greke, por nga pala shqiptare qe "kercenonte" me cregjistrim ne rast dynenshtetesie (ne baze te kushtetutes ekzistuese te Rep. Shqiptare).Postuar më parë nga Albo
E ky ishte gabimi me i rendesishem diplomatik i politikaneve shqiptar, kjo kenge kendohet qe ne 1990, (nsqe nuk e dije) , pra eshte Berisha qe me ne fund mbajti premtimin e parazgjedhjeve, e jo Athina.
Sa per politiken asimiluese qe ndjek athina, duhet te jesh perdite ne territorin grek qe ta kuptosh, ligjerisht i perkasin BE, po ca hollesira demogogjike nuk jeni ne gjendje ti shihni e ndjeni, nuk eshte praktikisht e mundur.Thjeshte une nuk po them ne thellesi 30shekullore , po hidhi nje sy fakteve historike (e jo historise se shkruar nga filogreke vetem) e shih c'eshte bere mbas renies se pashallekut te Janines.Sa perqind ishin arvanitas e ku eshte kjo pjese e popullsise.
Rasti e ka thene te njoh shume arvanitas, nga te gjitha llojet, po nuk do doja te hap replikime te ketij lloji se shkojme larg.
Nuk shqeteson askend fakti qe me ne fund minoriteti do fitoj nje te drejte qe i takon, por problemi qendron tek pjesa tjeter e omogjenias qe u pagezua e tille...
A e ke idene sa perqind e popullise shqiptare eshte kthyer ne vllah??? E nqse per te perfituar karten e omogjenias 1998-2002 kishte kritere rrigoroze, pse mbas 2002 (dihet qe 2000 u be rregjistimi i sakte i popullsie...) papritur keto kritere ishin qesharake, mjaftonte te kishe mesuar si i thoshin miredita e mirembrema ne gjuhen vllahe per te perfituar statusin.
Ja ke bere ndonjehere pyetjen vetes pse minoriteti grek ne shqiperi e rruajti identitetin e vete (e bravo per kete), nderkohe qe ne greqi asnje minoritet(fut ketu edhe ate turk apo maqedonas) nuk njihet zyrtarisht...
Grekezime Athina ka kohe qe bene, filluar me armenet, me pondiot...
Ne baze te regjistrimit 2000 dolen pothuaj 10 milion perfshi ketu edhe emigrantet(rreth1 milion), pra ne krahasim me 1990 kishin nje 10% pakesim te popullates, greket ashtu si mbare evropa jane popull ne plakje, dicka duhej bere per kete , e duke patur parasysh qe ne qarkun Attiki pothuaj 60% e nxenesve i perkasin emigranteve, e kryesisht shqiptare, zgjidhja ishte e thjeshte....
Jam Ballkanase, e nuk deklaroj as me e mire por as me e keqe se ballkanasit e tjere, e po te kisha mundesi atij prof amerikan do i thoja qe po te mos fuste kaq shume hundet amerika-ballkani do ishte me i qete ndoshta
E per ta mbyllur -sa per ceshtjen came pyetja ishte retorike nqse nuk e kuptove- po ta bej persesi -Qe kur Camet jane pjese e minoritetit grek ne territoret shqiptare???perderisa camet jane pjese e minoritetit , pse Athina nuk e njeh e nuk pranon diskutime ne rrangje te larta zyrtare?
Ndryshuar për herë të fundit nga ooooo : 10-11-2006 më 04:39
Klasa politike dhe intelektuale greke ne kete periudhe po ben propagande kunder nacionalisteve grek,persa i perket rrezimit te kufijve dhe shkrirjen e shtetit komb ne interes te bashkimit europian.Skllavpronari do ta mbroje gjithmone skllaverimin
Vjet u votua edhe kushtetuta europiane ne parlament(dhe jo referendum)
ku pika me kyce ishte cvleresimi i kufijve kombetar.
Si konkluzion:
1- po te ishim ne shqiptaret me te afte dhe me vlera demokratike sot shqiperia do ishte me afer europes dhe nuk do kishte kaq frike nga greku.
2-po te njihnim me mire vizionim europian te grekut i cili eshte i njejti me vizionin tone,prape nuk do kishim kaq frike nga greku.
3-keshtu qe, shqetesimet tona kane te bejne vetem me paaftesine tone per tu integruar ne europe.
E megjithate nuk na shpjegove asnje vlere te nacionalizmit shqiptar.Postuar më parë nga Kinezi
Krijoni Kontakt