Close
Faqja 7 prej 42 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 412
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-03-2005
    Postime
    926
    "Patriotet" shqiptar ketu ne forum, te cilet kane vite qe jetojne neper bote dhe qe nuk kane lene gure pa levizur per te siguruar te drejten e qendrimit ne ate shtet ku jetojne, qenkan sekelldisur keq fare per problemin e dy-shtetesise.

------------------

Zgjedhjet vendore behen ne Janar
    Krishtlindjet ortodokse festohen ne Janar
    Shqiptaret qe jetojne ne Greqi ne kohe festash i ke pothuajse te gjithe ne Shqiperi.

Meqenese jane ne Shqiperi dhe kohe zgjedhjesh eshte, pse te mos e falenderojne Berishen per dy-shtetesite me voten e tyre?

DIZER_7 Maska e dizer7
    Anëtarësuar
    24-05-2006
    Vendndodhja
    EARTH
    Postime
    176
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Lol, dizer, nuk je shprehur qarte, ka mundesi te shkoqitesh me hapur?

Nga shume sindroma qe vuajme ne shqiptaret, njera nga ato qe na ben me "krenar" dhe me "shqiptar" eshte grekofobia. Si do benim pa te?!

Ska nevoje per shpjegim, ka nevoje vetem per aplikim.

Thuajini grekut troc,pa frike dhe ndrojtje: Jeni populli me i felliqur ne bote, jeni kafshe dhe gjithcka qe keni, e keni nga shqiptaret qe nga letersia deri te historia dhe shkoronjat.

Atehere do ti fitoni respektin dhe do jeni shume me lart se mendimi i grekut.

Ai qe mbrohet duke folur per njerez qe jane njesoj dhe te drejta te barabarta, e ka te humbur lojen qe pa filluar.Skllavi flet keshtu, jo njeriu krenar dhe i forte(nga ana mendore).....

Ka grek qe e pranojne karakterin e forte te shume shqiptareve pikerisht nga kjo gje, se flasin troc dhe nuk ngaterohet ne lojrat e tyre.

Kur i thoshja njehere nje greku: jeni raca me e qelbur dhe te gjithe ju kane inat, asnjeri nuk ju do dhe ja shpifni cdokujt vetem me ekzistencen tuaj, - me tha- kudo ka njerez te mire e te keqinj, sic jeni ju jemi dhe ne dhe kemi kaluar me keq se ju.... etj etj. greku u ve ne pozite mbrojtjeje dhe perpiqej te cante me te mire.

Kete politike bejne greket me shqiptaret atje dhe u ulin kokat, po duhet ta bejme ne me ata.Do vetem nje force te vogel karakteri

Dhe tani ka ardhe koha ku nuk mund ti tolerojme me keta greke.

PROVOJENI DHE S'KENI PER TE HUMBUR
    Ndryshuar për herë të fundit nga dizer7 : 09-11-2006 më 19:35
    Po Do Paqe, Behu Gati Per Lufte!

anti,

Une jam nje nga ata qe thua ti
    kane vite qe jetojne neper bote dhe qe nuk kane lene gure pa levizur per te siguruar te drejten e qendrimit ne ate shtet ku jetojne
    Me cfare biografie jam une, sipas teje, sepse une nuk po e ditkam, kuptohet sipas standarteve te tua.

Thua ti se
    Shqiptaret qe jetojne ne Greqi ne kohe festash i ke pothuajse te gjithe ne Shqiperi. Meqenese jane ne Shqiperi dhe kohe zgjedhjesh eshte, pse te mos e falenderojne Berishen per dy-shtetesite me voten e tyre?
    Si mendon ti anti se kalimi i festave eshte fantastik kur ka zgjedhje ne Shqiperi.

Pastaj cfare lidhje ka dyshtetsia e minoritareve greke me shqiptaret? Mos valle Greqia u ka dhene dyshtetesi emigranteve shqiptare, gjithashtu.

Pse keshtu luftohet mafia?

i/e regjistruar Maska e faiksmajli
    Anëtarësuar
    12-02-2006
    Postime
    117
    Pasiqe Greqia ka pretendime territoriale ndaj jugut te Shqiperise, kjo gje me te drejte shikohet me mosbesim. Ketu mendoj une eshte problemi dhe natyrisht nuk jane reagime krejte pa vend. Pra dallon shume neneshtetesia gjermane , britanike apo ndonje tjeter nga nenshtetesia greke.
    Kur te shtohet numri i minoritetit grek ne jug te Shqiperise edhe me te tjere qe jane te interesuar per nenshtetesi greke, atehere Greqia do ta shtroj influencen e saj ne jugun shqiptar e me vone mund te kete edhe pretendime tjera.
    Pa te shohim se a do te zgjidhet dhe si do te zgjidhet problemi Came dhe pastaj mendoj se do te kemi nje pasqyre me te paster ne te ardhmen me keto nenshtetesi e gjera te tjera me Hellas-it.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Kjo pune mbaroi, te tere ata qe kane ID-omogjenis do marin pashaporte greke. Kot qe grini ju ketu.
    Po e ndruan fjalen greket, ata 200-300.000 do behen me antishqipatre se vete greket e serbet bashke, sepse do ja hedhin fajin shqiperise dhe shqiptareve te cilet e kundershtuan me force kete gje.
    Kjo eshte nje shuplake qe i behet politikes shqiptare, per tere ato vite qe u "kujdes" per emigrantet ne greqi! Kur nuk ju be vone shtetit per ata, kujtoni ju se u behet vone atyre per shtetin?
    Ju dhe une bashke e kemi zgjedhur problemin, e kemi nga nje pashaporte europiane/amerikane ne xhep. A i kini pare reagimet e doganiereve/institucioneve te huaja kur shikojne pashaporten tone? Nuk do ment ajo, qe mezi po presin te marin pashaporte greke. E ca nga ju do u thone qe mos e merni se beheni tradhetare?? LoL do tju tregojne gishtin e mezit!!
    Dhe per camet kot grini sallate, te thuash, ju dogj juve zemra per ata?!
    po he mo se cudia me e madhe 3 dite zgjat..

Kur i thoshja njehere nje greku: jeni raca me e qelbur dhe te gjithe ju kane inat
    ironike, keshtu themi dhe ne shqiptaret per veten tone.. -race e poshter-, ku e ku tja futim njeri tjetrit...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Korcar-L1 : 09-11-2006 më 22:53

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga dodoni
    Ne Greqi, shqiptari te bej jete te bukur e te ngas cabrio????

, femijet ju kane ngel pa shkolla (as shkolla te mesme nuk kane) ngaqe nuk kane qene te legalizuar, etj. etj. Jane gjera qe duken. Me mire jeton Bathorja e Yzberishti se shqiptaret ne Greqi.
    prandaj ziren per vit per ceshtjen e mbajtjes se flamurit?
    ty dodon te duket vetja me shkolle?

Citim Postuar më parë nga dodoni
    Edhe me shume kane respekt per mua, qe vij si shqiptare se ti qe shkon si vorioepirot. Disa si puna jot ma thyen makinen kete vere dhe gjithe policia e sigurimi i shtetit u cuan ne kembe derisa e gjeten dhe duke me kerkuar falje deri shefat kryesore.
    Po ti , si ju the, qe je nipi i Bushit, qe u ngrit sigurimi i shtetit per ty? Ik o mbushu , tere pordhe paskeni qene juve

Citim Postuar më parë nga murik
    O koqar c'fare do te thuash me "ju dogj zemra juve per camet"?
    Ne qofte se nuk te digjet ty,nuk do te thote se edhe te tjeret mendojne si ty.
    A ke njohur ndonje cam ne jeten tende patetike?Shko thuaji ne sy ndonje cami se nuk te digjet ***** per ta,dhe do te shohesh se si do te pergjigjen.Po ti as ne sy nuk i sheh dot camet mer legen.
    Pse u zihet bese cameve?! ... Nqs e di se do te ndeshesh nje dite me ndonje cam ne rruge dy gjera duhet te kesh parasysh, kurre mos i kthe shpinen dhe ... mbaj nje thike gati nen menge.
    Plus tani po deklarojne plot mburrje se nuk jane aspak shqiptare, se diktatura komuniste u dha me zorr shtetesine shqiptare, dhe ... se deshirojne te kthehen ne vendin ame. Ja keta jane camet. Ne Shqiperi i mbajtem per pese dekada me buke, dhe ... kur ju vjen interesi camet me gurre. C'gje te mahnitshme do te shohesh ne syte e nje cami, pervecse prejardhjen e tij shtazarake?! Te qenit kanibale ka qene vetia e tyre dalluese nder shekuj.
    The Revolution says " I was, ... I am, and ... I will be!!!".
    RAF

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1
    prandaj ziren per vit per ceshtjen e mbajtjes se flamurit?
    ty dodon te duket vetja me shkolle?

Po ti , si ju the, qe je nipi i Bushit, qe u ngrit sigurimi i shtetit per ty? Ik o mbushu , tere pordhe paskeni qene juve
    Une nuk thashe qe te gjithe shqiptaret qe kane shkuar ne Greqi kane mbetur pa shkolle, por shumica. Per shume arsye si legalizimi, barrierat gjuhesore etj. Kushdo qe ka qene ne Greqi, e di fare mire se ku jetojne shqiptaret, ne lagjet me getto te Greqise. Poashtu, e di fare mire se cfare pune punojne shumica e shqiptareve atje. Shiko statistikat sa shqiptari ka vdekur vetem ne ndertimin e Stadiumit Olimpik. Pastaj, keqtrajtimet, shiko statistikat sa shqiptari eshte torturuar e vrare nga vet ushtria e policia greke. E di cfare me thonin mua greket per keta vorioepirotat "Stay away from those Albanian vorioepirots, they're wild, you can distinguish them from others in kilometres, they look like beasts etj. etj.".

Une kam qene special guest atje por normalisht qe ata nuk qe respektojne veten, nuk i respekton kush sepse nuk e respekton veten e vet se pari. Une e respektoj veten time, ashtu sic jam, shqipe, dhe patjeter qe do me respektoj jo vetem greku por kushdo, sepse nuk i jap mundesi te tallet me mua fare. Meqe i paske qef pordhet, te befshin mire.

Shqiptaret si minoritare greke, jo qe nuk i duhen fare shtetit shqiptar e shqiptareve, por me mire mos ti kemi fare, sepse vetem te keqia nga ta mund te kemi, asnje e mire nuk mund te vij prej tyre. Shqiptare qe nuk e humbasin kombesine e tyre e qe marrin nenshtetesi te huaja, ketyre shteti e gjithe shqiptaret duhet ti ndihmojne, dhe edhe e kane detyrim e obligim, te pakten moral. Kurse per keta qe nderrojne kombesine, te vetmin obligim e detyrim, e kemi ti japim nje plumb ne balle, por meqe sot jemi ne demokraci, duhet te perbihemi dhe ti tolerojme, por ne asnje menyre nuk ka shqiptar qe mund ti doje njerez te tille, e kam fjalen per shqiptaret qe jane shqiptare.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,417
    Postimet në Bllog
    22
    Gjithe pyetja eshte pse Berisha dhe shteti shqiptar nuk mundohen qe emigrantit t'i jepet mundesia qe te zgjedhi e jo te abuzohet deri ne ate faze sa te ndroj lekuren!
    Sa lekure ke nderruar ti Kryeplak pasi ti po ben vite qe meson, punon e jeton ne Greqi? Apo te pelqen te flasesh per "emigrantet" e jo per veten, kur vete ti je nje emigrant shqiptar ne Greqi?

Claus kur nuk te jepet mundesi tjeter sigurisht qe nuk je tradhetar!
    Nese qeveria greke do te nxirrte nje ligj neser qe te gjithe emigranteve shqiptare qe kane me shume se 10 vjet ne Greqi kane te drejte te aplikojne per nenshtetesine greke, a do te aplikoje ti si emigrant per tu pajisur me nenshtetesine greke? A do te te bente kjo ty "tradhetar"?

Albo

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    Citim Postuar më parë nga Behari
    o Dodon!lere pash zotin,greku e shef shum larg,prandaj e ka me hile ate qe ka bere!por do ishte mire qe shqiperia te bente te njejten gje me shqiptaret ne kosov maqedoni mali zi presh bujan metvegj!atehere do shikoje reagimet e huaja!
    po ta bante mire do ishte o behar po kush ta bej Sala qe po na del i kokerr .....patrioti qe edhe Fatosit ja ka kalu 1000 here.
    edhe une jam per nenshtetesine por jo ti nderroje KOMBESINE,dhe çuditem me ndonje naiv qe beson politiken greke se ata gati e kane thiken mbas shpine.

Faqja 7 prej 42 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Lufta e II Boterore, Greqia i kerkon ndjese Shqiperise
    Nga militanti1980 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 08-08-2004, 07:40
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •