Close
Faqja 6 prej 42 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 412
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,306
    Postimet në Bllog
    22
    -e para ceshtja e nenshtetesie nuk perfshin gjithe refugjatet po vetem ata qe deklaruarit joshqiptare (jane pajisur me pare me karte omogjenias)
    Rendesia e ketij lajmi per mua nuk eshte dhenia e nenshtetesise greke atyre qe jane vetedeklaruar si minoritet grek. Rendesia e ketij lajmi per mua eshte qe qeveria greke morri vendimin politik qe te heqi nga tavolina karten politike te "minoritetit grek ne Shqiperi" qe e tundnin sa here qe politika greke ndjente nevojen e destabilizimit politik te Shqiperise apo irritimin e nacionalisteve greke.

Dhe shifra prej 120 000 minoritaresh homogjene qe qeveria greke ka hedhur ne shtyp eshte 2.5 here me e ulet se sa shifra qe nacionalistet greke kane servirur ne vite. Prandaj ky lajm irriton nacionalistet e rruges greke dhe shqiptare pasi sic e thashe edhe me lart, u heq nje kocke nga goja me te cilen ishin mesuar te ziheshin e luanin me njeri-tjetrin duke bere gam gam.

- e dyta pikerisht se behet fjale per 'omogjenis' nuk futet kurkund koncepti pakice me kombesi shqiptare po me nenshtesesi shqiptare.Kjo eshte e rendesishme per greket, asimilim pa zhurem e buje, se shkuan me 'deshire' e deklaruan jo shqiptare mjeranet.
    Frika e asimilimit grek eshte frike e atyre qe nuk kane njohjen minimale historike te maredhenieve shqiptaro-greke qe shkojne 30 shekuj mbrapa ne kohe. Nese shqiptaret dhe greket nuk e kane humbur identitetin e tyre si popuj ne 30 shekuj, cfare te shtyn te besosh se do ta humbin identitetin e tyre ne epoken e lirise, ku nuk ka as perandor, as sulltan, e as diktator?!

Minoriteti homogjen grek ne Shqiperi perbehet nga minoritare qe gjuhen e nenes kane greqishten, dhe fatmiresisht, ndryshe nga minoritetet e tjera ne vend si ai turk dhe arumun, minoriteti grek e ka ruajtur identitetin e vete grek edhe pse jeton prej nje kohe te gjate ne toke shqiptare. Kjo e ben te lehte procesin e seleksionimit dhe dallimit nga pjesa autoktone e popullsise.

Me ose pa dhenien e nenshtetesise greke, minoriteti grek ne Shqiperi do te ngelet minoritet grek, dhe ky minoritet nuk duhet percmuar por respektuar, nuk duhet izoluar por integruar ne jeten e vendit si shtetas te lire shqiptare me te gjitha te drejtat e plota si gjithe shtetasit. Problemet lindin atehere kur minoritetet diskriminohen apo perdoren si koka turku per qellime te caktuara.

- e treta kjo klima e nxehte sa mire qe arin e ju ngroh deri ne amerike, se ketu me sa duket eshte me shume sec duhet (kafsona) e na mbyt
    Sic thote shpesh nje profesor amerikan, njohes i shkelqyer i Ballkanit, genjeshtra me e madhe qe do te degjosh nga goja e nje Ballkanasi eshte se ata jane ndryshe nga fqinji i tyre, ne syte e nje jo-Ballkanasi, ata ndryshojne pak ose aspak nga njeri-tjetri.

- e se fundi- qe kur CAMET jane pjese e minoritetit greke?, nqse jane te tille pse Athina nuk e njeh , e nuk do qe te preket kjo teme ne rangje zyrtare????
    Camet jane pjese e minoritetit grek ne Republiken e Shqiperise pasi camet jane shtetas greke te debuar apo larguar pa te drejte kthimi ne Greqi. Dallimi i tyre i vetem me pjesen tjeter te minoritetit grek eshte se camet jane te etnise shqiptare dhe jo greke.

Nese nuk e dije, hap librat e historise qe ta mesosh.

1: Jam emigrant ne greqi ..dhe si une dhe shume nga ata qe njoh sjan te gezuar!!! Legalizim nuk do te thote te humbasesh inditentit sic thua ti!!!
    Une identitetin tim shqiptar nuk e kam ndertuar as mbi pashaporten shqiptare, e as mbi pashaporten amerikane qe kam ne xhep. Une nuk jam bageti qe damkoset me nje ngjyre te caktuar, une jam shqiptar i lire ne shekullin e XXI qe e ruaj identitetin tim shqiptar edhe ne Ameriken e larget.

Legalizim do te thote qe ti si emigrant shqiptar ne Greqi te gjesh perkrahjen ligjore te shtetit grek ne menyre qe emigrantet te mos diskriminohen nga punedhenesit e te mos perbuzen nga shoqeria ku banojne. Do te thote qe ti te kesh te drejten e aplikimit dhe marrjes se neshtetesise greke nese zgjedh qe te behesh shtetas i shoqerise greke, ashtu sic e kam marre edhe une ne Amerike.

3: Greqia ka vetem nje synim ,iteresat e saja dhe nuk e ka fare problem qe te krijoj dhe konflikte vetem per interesat e saja.Cdo gje qe ben nuk e ben per te drejata e njeriut.(Nuk njeh asnje lloj pakice ne greqi akoma dhe turqit ne thrak i njeh si mysliman dhe jo si pakic turke !!!!)
    Sic ka shteti grek interesat e veta kombetare, ashtu ka edhe shteti shqiptar interesat e veta kombetare dhe sa here qe shikon qe dy kryeministra apo dy qeveri nuk marrin vendime te njeanshme, por i diskutojne dhe negociojne se bashku, atehere duhet te kuptosh qe ekziston nje respekt gjenuin dhe nje impenjim serioz institucional nga te dy palet per ti dhene zgjidhje probleme te akumuluara ne vite qe mbajne peng maredheniet midis dy popujve.

5: Ne se vertet greqia respketonte te drejtat e njeriut dhe deshte nje klim te mire midis shqiperis dhe greqis atahere do fillonte te ndryshonte politiken ndaj emigranteve.Nuk do konsideroheshim si njerez te kategoris 2-te 3-te etc...
    Nese ti nuk arrin te shikosh ndryshimin e klimes, atehere ti nuk je duke jetuar me kembet ne toke. Kuptohet, qe ka ende shume per tu bere, por te thuash qe asgje nuk ka ndryshuar eshte nje anashkalim me dashje i realitetit.

Greqia le tu japi minoritarve shtetesin greke por shqiperia duhet ne menyre te menjehershme tu heq atyre personave qe marin shtetsin greke te drejten per votime ne zgjedhjet ne shqiperi.
    Cdo shtetas shqiptar qe gezon dy-shtetesine, per aq kohe sa punon, jeton e paguan taksa ne Shqiperi, gezon te drejten e votes se lire si gjithe shtetasit e tjere. Ligji nuk diskriminon shtetasit ne baze te races, etnise, apo minoritetit. Dhe ashtu sic voton ai minoritari grek ne zgjedhjet shqiptare, nuk do te jete e larget dita kur nenshtetasit e rinj greke nga rradhet e emigranteve shqiptare do te votojne ne zgjedhjet greke.

Nese minoriteti grek eshte vetem 3% ne shoqerine shqiptare, minoriteti shqiptar ne Greqi eshte disa fish me i madh se aq.

Ta shohim Albo! Topi ngelet te Berisha qe t'u jape nenshtesine Greke edhe Chameve, te hape shkolla ne Shqip ne Greqi etj etj. Ky mentalitet BARKTHATI po me habit tek ju Bizantinet
    Per aq kohe sa Shqiperia do te kete nje kryeminister si Berisha, dhe per aq kohe sa Greqia do te kete nje kryeminister si Karamanlis, te cilet kane largpamesine e duhur per te ndertuar nje te ardhme ndryshe per brezat e rinj te dy popujve, maredheniet midis dy popujve do te vijne duke u permiresuar. Vendimet e tyre nuk jane aspak popullore si ne Greqi edhe ne Shqiperi pasi qente rrugace do te bejne gam gam sa here qe u hiqet kocka nga goja, por kjo eshte rruga e duhur dhe e drejte e maredhenieve midis dy popujve.

Albo

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar më parë nga Clauss
    po mire ata tradhetaret e poshter qe do e marrin nenshtetesine mos u duhet te bejne gje ushtrine?
    Claus kur nuk te jepet mundesi tjeter sigurisht qe nuk je tradhetar!

Gjithe pyetja eshte pse Berisha dhe shteti shqiptar nuk mundohen qe emigrantit t'i jepet mundesia qe te zgjedhi e jo te abuzohet deri ne ate faze sa te ndroj lekuren!

Pra shume bosh ajo ironia juaj dhe ai naiviteti i disa parafolesve!

Nje pyetje: mire ti qe e meriton te behesh grek po ata te tjeret qe ndodhen ne Shqiperi pse ta gezojne kete te drejte me ligjin e ri ku cdokush benka kerkesen ne fshatin e jugut dhe u benka grek?

ps. saper numrat sipas Eleutherotipise behet fjale per reth 370 mije persona qe do perfitojne (8 Nentor 2006). Pra deri ne 2010 nga Vjosa e poshte te gjithe do ken dy shtetesi.... me gjithe dilemat qe lind nje rrjedhoje e tille!

flm dhe me mend ne koke

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga Kryeplaku

Ose me qarte: besnikeria qenka mungesa e nje opcioni me te mire
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar më parë nga Kryeplaku
    Mundesi tjera ka por nje pjese e kombit tone ende nuk e ka krijuar identitetin kombetar. Pse kosovaret ishin budallenj qe provuan torturat e masakrat me cnjerezore ne mbrojtje te identitetit te tyre kombetar? Polaket, ceket, qe jane ne kufi me nje prej kombeve me te zhvilluara ne bote sot, gjermanet, me gjithe varferine e tyre ishin budallenj qe nuk e nderruan identitetin e tyre kombetar? Sllavo-maqedonet, as nje milion banore nuk jane, dhe edhe ata jane poaq te varfer, nese jo me shume, se shqiptaret, dhe ne kufi me greket njesoj si shqiptaret, dhe te gjithe ne nje fe me greket, jane budallenje qe nuk e nderruan identitetin e tyre kombetar e te beheshin greke edhe ata? E mos ti listoj tani raste te tjera te tilla qe ke me qindra ne bote. Por nuk e di asnje rast tjeter si rasti i shqiptareve, qe per pese pare ja kthen prapanicen gjithkujt, nuk ka dinjitet njerezor, dinjitetin me te ulet njerezor ne bote.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2004
    Postime
    2,378
    Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    Ose me qarte: besnikeria qenka mungesa e nje opcioni me te mire
    o fisnik, po pse flet kodra pas bregut or burr? besnikeria presupozon se pari nje qellim te shenjt ne vetvete. e se dyti reciprocitet. pra njekohesisht te jesh e te te jene te shenjte. une personalisht nuk ndihem dhe aq i shenjte nga ajo qe perfaqeson koncepti shqiperi ose shqiptarizem. pervec se dhune, mjerim e trysni s'kam patur asgje tjeter nga ai koncept. gjithcka jam, ia dedikoj se pari familjes sime, e cila me mesoi te hedh hapat e pare dhe se dyti disa rrethanave e njerezve bujare e fisnike, qe per fat te keq as nuk e njohin konceptin shqiptarizem. tani me thuaj ti mua kujt/ cfare dhe perse duhet t'i ndihem besnik un?

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    Citim Postuar më parë nga uj me gaz
    po ore. ty p.sh. do te te vene korofillak ne librazhd. poshte shkumbinit, kuptohet.
    hahhaha e forte kjo. ja dhe nje tjeter

ishte gjinkalla dhe milingona. milingona vdiste ne pune tere diten; gjinkalla tere diten me beep te shpejta dhe makina te bukura. njehere ne vere takohen e i thote milingona: "po puno o derzi se ne dimer do te ngordhesh". i thote gjinkalla: "deri ne dimer kush ja beep beep...". tik-tok tik-tok. erdhi dimri. dhe milingona hante nga kursimet njecike e njecike e mbulohej se bente ftohte. dhe degjonte muzike e zera te gezuar nga shtepia e gjinkalles. e nje dy tre, po kjo pike e zeze thoshte milingona, cfare dreq behet, ndryshe na mesuan. pas ca kohesh u takuan ne rruge milingona si e ngordhur, gjinkalla ne cabrio me njady beep zuperwhau.
    i thote gjinkalla: ste kam pare fare.
    i thote milingona: nuk dal shume po ti me qe del po pe gje Esopin thuaj qe do ja beep beep.
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Ne Greqi, shqiptari te bej jete te bukur e te ngas cabrio????

Te thuash ne Amerike, Gjermani, Angli, etj. vende te zhvilluara po, por ne Greqi, sidomos shqiptari, i kam pare vete se kam qene disa here. Shqiptaret duke perfshire keta qe po e quajne veten vorioepirota, jane qytetar te dores se trete a te katert te Greqise, jetojne ne ghetto, punojne punet me te renda e me te felliqta fizike, femijet ju kane ngel pa shkolla (as shkolla te mesme nuk kane) ngaqe nuk kane qene te legalizuar, etj. etj. Jane gjera qe duken. Me mire jeton Bathorja e Yzberishti se shqiptaret ne Greqi.

Edhe me shume kane respekt per mua, qe vij si shqiptare se ti qe shkon si vorioepirot. Disa si puna jot ma thyen makinen kete vere dhe gjithe policia e sigurimi i shtetit u cuan ne kembe derisa e gjeten dhe duke me kerkuar falje deri shefat kryesore.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    hahahahaha rrofsh, jete te gjate pac hahahah sguxon njeriu ta tallet se e marrin seriozisht. lol dodon, rri te keqen ngro vezet e tua, leri symbolizmat lol
    gjithashtu, shiti pergjithesimet atje ku ti blejne. se mund te te thote ndonje "me thuaj me ke rri te te them kush je".

dhe tani dicka serioze: makina ishte cabrio? po ndonje .. keshtu kishe?
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

DIZER_7 Maska e dizer7
    Anëtarësuar
    24-05-2006
    Vendndodhja
    EARTH
    Postime
    176
    si shume ja varni ketyre grekeve te felliqur ju... a ka mundesi te zhduken te gjithe nga shqiperia????? si i behet kesaj pune??? dhe ne djall vafshin te gjithe.

Ata nuk duan as njeri tjetrin e jo me ti respektosh qe boll u kemi dhene kaq vite dhe as qe te dine per nder. Kur do dali nje qeveri ishalla ti zboj dhe tu thote: Doni te jeni grek? ikni te greket tuaj dhe mos u qasni me ne Shqiperi tone. Ata duhen zhdukur nga i pari tek i fundit se jane raca me e piste qe ekziston.

Nje grekefolese dilte ne tv dhe kishte mare ca kocka te vdekurish dhe i pastronte me barishte.Kur e pashe ate skene mu shpifen greket per vdekje.

Greket duhen zdukur nga faqja e dheut!!!
    jane njerezit me te degjneruar, krenohen kur babai perdhunon gocen dhe nuk e kane per gje kur djali godet me cekic baban dhe mamane.Nje grek ne diten e datelindjes pasi vrau babain, i preu fytin mamase.pastaj i coptoi, u vuri trurin ne nje kusi dhe i mbajti ne frigorifer nje muaj sa filluan te mbanin ere.

Nje grua Greke tjeter,futi foshnjen e sapolindur ne lavatrice, i hodhi klor dhe e vuri ne pune.
    Keta jane populli me i felliqur ne bote.

Nje shoku im bente shkollen ne greqi dhe kur mbaroi vajti ne angli te bente universitetin.bashke me te vajten dhe 2 grek.Nje dite kur shkuan ne nje club i pyet bodigardi: nga jeni cuna? ine ata nga greqia. U tha portieri: Shkoni ne nje vend tjeter se nuk kemi vende ketu dhe nuk i la.

Nicja, filozofi i madh thote: te cmendurit duhet tja thuash dhe ta bindesh qe eshte i cmendur.

Ashtu dhe ne grekerve duhet tja u themi dhe tja u tregojme qe jane populli me i qelbur ne bote.
    Kjo eshte detyra jone jo vetem per politikat dredheruese dhe keqdashese qe kane drejt nesh po edhe per torturen fizike dhe psikologjike qe u bojne gjithe bashkekombasve tane qe jetojne atje.

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dizer7 : 09-11-2006 më 19:16
    Po Do Paqe, Behu Gati Per Lufte!

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Lol, dizer, nuk je shprehur qarte, ka mundesi te shkoqitesh me hapur?

Nga shume sindroma qe vuajme ne shqiptaret, njera nga ato qe na ben me "krenar" dhe me "shqiptar" eshte grekofobia. Si do benim pa te?!

Faqja 6 prej 42 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Lufta e II Boterore, Greqia i kerkon ndjese Shqiperise
    Nga militanti1980 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 08-08-2004, 07:40
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •