Close
Faqja 32 prej 42 FillimFillim ... 223031323334 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 412
    i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Ka me shume se nje milion shqiptare emigrante qe jetojne jashte Shqiperise.
    Usa,Gjermani,Itali,France,Greqi etj.
    Shume nga ne duan te pajisen me pashaporte te vendit ku jetojne sepse kjo gje normalizon jeten.
    Ne Itali me mijera shqiptare kane marre pashaporte ialiane.Qeveria italiane mendon qe kete shifer ta kaloje si popullsi italiane per shume motive.
    Ne te gjitha vendet ku jetojne shqiptaret duhet te pajisen me pashaporta e me nenshtetesi sepse boll kemi vuajtur rrugeve te botes.
    Nuk po ta qan hallin as Nano e as Berisha e mos mbani me shprese tek ajo qeveri sepse jane njerez te vdekur qe pellasin akoma nga mengjesi ne darke.
    Kush eshte shqiptar e mban dashurine ne zemer e nje dite kur te krijohen kushtet une jam i pari qe dua te kthehem ne vendin tim.Por deri ateher jam i detyruar ti sherbej vendit qe me jep qetesine ekonomike,qe me trajton si njeri e me jep mundesine te mbaj familjen time.
    Greket dihen kush jane,e nuk i vej faj shqiptareve per ate qe bejne per tu pajisur me dokumenta.Po te isha ne Greqi do te kerkoja te merrja pashaporten greke,do preferoja te jetoja atje deri kur situata te normalizohej ne Shqiperi.Me politike nuk ushqehet familja por duhen euro ne fund te muajit e jo pallavra koti o njerez.
    Ka halle njerezia e ska kohe per tu marre me politike se femijet duhet te ushqehen.
    Greket po na pushtojne e duhet te zgjohemi?
    Te marrim pushken e te shkojme te mbrojme kufirin ateher.
    Vendi yne eshte shitur me kohe per nje grusht parash te qelbura.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    leci: Shume dakort me ty jam!
    Shumica e "patrioteve" ketu flasin hipur kalit. Akoma nuk e kane mesuar qe Shqiperia dhe Kosova varen nga te te tjeret (ketu futet dhe Greqia) Shqiperia nuk ka asgje ne dore , eshte shitur me kohe!

i/e regjistruar Maska e PRI-LTN
    Anëtarësuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    671
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1
    leci: Shume dakort me ty jam!
    Shumica e "patrioteve" ketu flasin hipur kalit. Akoma nuk e kane mesuar qe Shqiperia dhe Kosova varen nga te te tjeret (ketu futet dhe Greqia) Shqiperia nuk ka asgje ne dore , eshte shitur me kohe!
    Duhet te pajtohemi me kete fakt?

Albanian Maska e Mogli--
    Anëtarësuar
    20-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë (ALBANIA)
    Postime
    56
    Citim Postuar më parë nga Renea88
    po mire ti qe e hape kete teme cfare medon te bejme??? je i zoti ta marresh kallashin ne dore e te luftosh per atdheun??? nqse jo ik mos na caj ****** me historira te tilla alla Enever hoxha se po na pushton greku....po ty mor legen po ta shesin qeveritaret e tu dita dites shqiperine e nuk thua gje, ty te perdhunoi Enver Hoxha 40 vjet e su bere trim tani po na can koken me grekun....merre pra kallashin e shko ha koken ne kufirin grek mor tyc
    Qe ta dish ti i reneas, problemi qendron se per shkak te asaj qe kemi hequr,duhet te kuptojme qe ky eshte nje problem shume serioz.Ajo qe na ka ndodhur ne ne te shkuaren eshte dicka qe u ka ndodhur edhe disa vendeve te tjera(pak a shume)por e rendesishme eshte qe te kuptojme thellesine e ketij problemi.Te kesh akoma ligjin e luftes
    Te dish qe greqia endrren me te vjeter qe ka eshte synimi i jugut te shqiperise
    Te dish qe je nje shtet i vogel dhe ne nje gjendje te dobet nga te gjitha drejtimet
    Mos te duket aq cudi qe nje dite me shume se 70 per qind e jugut te shqiperise te kene pasaporte greke .
    Mos te duket ty cudi qe greku po synon te kete sa me shume kisha greke ne jug,po synon te kete sa me shume varreza greke ,sa me shume shkolla greke ....?
    A e di ti se cfare ka pretenduar gjithmone greqia ?A e ke degjuar me vemendje politiken greke ti se cfare thote per pretendimet e saj?
    E qe ta dish ti kjo eshte nje nga strategjite e saj per te bere sa me shume shtatas greke ne jug te SHQIPERISE.Dhe pastaj ajo ka goje te flase per pretendimet e saj edhe perpara aleateve me te medhenj...Problemi eshte me i thelle nga sa duket

i/e regjistruar Maska e PRI-LTN
    Anëtarësuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    671
    Ne mbeshtetje te kesaj qe thote Mogli, sot u emerua si metropolit i Gjirokastres, Permetit, Sarandes e nuk e mbaj mend se i kujt tjeter, nje prift me shtetesi greke.
    Kryepeshkopi Janullatos, prezantimin e ketij priftit e beri ne gjuhen greke perpara besimtareve shqiptare. Kjo e tregon qarte se per kishen greke te gjithe ortodokset shqiptare jane me kombesi greke.
    Ne majat e hierarkise se Kishes Orthodokse Shqiptare, qendrojne prifterinj grek.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    O moj Shqypni, e mjera Shqypni,
    Kush t`ka qit me krye n`hi ?
    Ti ke pas ken nji zonje e rrande
    Burrat e dheut te thirrshin NANE.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga PRI-LTN
    Duhet te pajtohemi me kete fakt?
    Duhet te genjejme veten?

Tradhetare do te kete gjithmone

Njerez,

Do te kete gjithmone nga ata qe do jene me pushtuesit. Ca nga ata do e bejne sepse nga qe jane te dobet duan me doemos te jene me "me te fortin".
    Ca e bejne thjesht per interes ekonomik ose pushtet.

Mos u lodhni kot ti mbushni mendjen atyre, eshte kohe e kote. Kur ti u thua "shiko ujkun" ata te thojne "me trego gjurmet".

Qeveri greke do te beje ate qe ka bere gjithmone. Ne duhet ti kerkojme pergjegjesi ketyre taneve.
    Nuk mund te themi se cilin te votojme por mund te themi se ke te MOS votojme. Te mos votojme Bollanon, Dulen e shoket te tyre.
    Eshte me lehte te tregosh fajtorin se te tregosh gjithe te pafajshmit.

Te shikojme se cfare do te thojne gazetat neser per Janullatosin http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=75145
    Mos shikoni kisha e xhamia feja e shqiptarit është shqiptaria -Pashko Vasa

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga Kinezi
    Njerez,

Do te kete gjithmone nga ata qe do jene me pushtuesit. Ca nga ata do e bejne sepse nga qe jane te dobet duan me doemos te jene me "me te fortin".
    Ca e bejne thjesht per interes ekonomik ose pushtet.

Mos u lodhni kot ti mbushni mendjen atyre, eshte kohe e kote. Kur ti u thua "shiko ujkun" ata te thojne "me trego gjurmet".

Qeveri greke do te beje ate qe ka bere gjithmone. Ne duhet ti kerkojme pergjegjesi ketyre taneve.
    Nuk mund te themi se cilin te votojme por mund te themi se ke te MOS votojme. Te mos votojme Bollanon, Dulen e shoket te tyre.
    Eshte me lehte te tregosh fajtorin se te tregosh gjithe te pafajshmit.

Te shikojme se cfare do te thojne gazetat neser per Janullatosin http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=75145
    O kinez.. sa flasin nga greqia ketu ne forum? pak jane...kam idene une
    Ne (80%) nuk jetojme as ne greqi as ne shqiperi...keshtu qe ndonje interes nuk kemi... por po themi realitetin. Asnje ne Shqiperi spo e cn koken per komb, a e ke idene ti? te tere duan te ikin, te zhduken nga ai vend qe nuk po shikon ndonje dite te bardhe. Nqs ka fajtore ne tere kete mesele , atehere ata jemi ne shqiptaret, keshtu qe mos gri sallate kot.

................
    Anëtarësuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1
    O kinez.. sa flasin nga greqia ketu ne forum? pak jane...kam idene une
    Ne (80%) nuk jetojme as ne greqi as ne shqiperi...keshtu qe ndonje interes nuk kemi... por po themi realitetin. Asnje ne Shqiperi spo e cn koken per komb, a e ke idene ti? te tere duan te ikin, te zhduken nga ai vend qe nuk po shikon ndonje dite te bardhe. Nqs ka fajtore ne tere kete mesele , atehere ata jemi ne shqiptaret, keshtu qe mos gri sallate kot.
    Meqë qenke pe Korçe, më duhet të të kujtoj se në vitet 1915-30, patriotët e tu korçarë morën rrugën e mërgimit në mënyrë masive. Atëhere Shqipëria ishte më keq sesa sot dhe mundësia për tu copëtuar ishte më e madhe sesa sot. Ata mërgimtarë nuk rreshtën së menduari për Shqipërinë dhe po nga ata mërgimtarë erdhi qeveria e Nolit e veç saj investime jo të vogla me paratë e mbledhura nga emigrantët sidomos ata që ishin në Usa, pa përmendur ngritjen kulturore të tyre të cilën e "transportuan" në Shqipëri.
    Pra ajo që dua të të them është që: nuk na mungon përvoja në situata të tilla, sepse i kanë kaluar paraardhësit tanë më parë sesa ne ti njohim si "realitet i sotëm"... por, nëse ata emigrantët e fillimeve të 1900-s ishin aq të bashkuar me njëri tjetrin, ne të sotmit, jemi "njëri gozhdës e tjetri patkoit"
    Po u nisëm me mendimin që the ti më lart, atëhere jo vetëm nuk do bëjmë kurrë prokopi, por do na zgërdhijnë sa herë tu teket atyre që na kanë "qef".
    Nëse gjithçka ju duket lojë dhe se "askush nuk mund të na bëjë dot gjë në ditët e sotme" dhe se "Shqipërinë e mbron Europa dhe USA nga ata që duan ta aneksojnë", jeni shumë të gabuar dhe jashtë realitetit.

Tjetër arsye që grekët po bëhen kaq xhymertë me shqiptarët në dhënien e nënshtetësisë, është dhe çështja çame, e cila së fundi u diskutua deri në organizmat europianë.
    Hiqeni nga mendja... grekët nuk bëjnë kurrë mirë pa pasur përfitim nga ajo që japin.

Faqja 32 prej 42 FillimFillim ... 223031323334 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Lufta e II Boterore, Greqia i kerkon ndjese Shqiperise
    Nga militanti1980 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 08-08-2004, 07:40
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •