Edhe në Bashkimi Sovjetik shtetet ishin pa kufij dhe lëviznin lirshëm edhe në Jugosllavi po ashtu, por, ku janë sot ato shtete??
Sa të sigurtë jemi që Europa do ngelet gjithnjë e bashkuar dhe asgjë nuk do ta detyrojë të kthehet në kufijtë e mëparshëm të shteteve??!
Grekët nuk janë idiotë që të harxhojnë miliarda për të bërë atë që duan, sepse po të ishte që asgjë nuk do kishte vlerë pas unifikimit të Europës, ata, nuk kishin përse të lodheshin.
E vërteta është se me politikën e ndjekur nga grekët në adresë të emigrantëve shqiptarë, qindra (në mos mijëra) shqiptarë kanë siguruar fare lehtë dokumenta të cilat "vërtetojnë" se janë grekofonë me shtetësi shqiptare.
Në një zyrë pune para disa vitesh në Athinë, një vlonjat më pyeti nëse kisha marrë dokument që isha minoritar (nga Shqipëria, kuptohet)... i thashë "jo" nuk kam marrë dhe ai më thotë "po pse more... kanë marrë nga anë e anës dokumenta si minoritarë e do marrin pasaportën greke kollaj".
Kjo është e keqja... ne nuk mendojmë situatat që vijnë por duam të zgjidhim ato të momentit.
Omonia greke ka lëshuar vërtetime të tilla për shqiptarë që janë myslimanë... nga na dolën edhe këta shqiptarë me kombësi greke??!!
Nuk është kaq e thjeshtë sa e mendojmë kjo çështje... grekët dhe turqit, ashtu si edhe sërbët deri dje (megjithëse akoma këta të fundit nuk kanë thënë fjalën e tyre të fundit) me shekuj kanë për shpirt aneksimin e Shqipërisë paçka sesa "përrallë" na duket kjo ne, apo sado çmënduri ta quajmë.
Sot janë kohë moderne dhe metodat drejt aneksimit janë perfeksionuar... kështuqë lufta e bërë gjatë shekujsh, po pasohet me luftë letrash dhe diplomacie... lojë shahu... mjerë kush mbetet shah-mat.
Krijoni Kontakt