Close
Faqja 25 prej 42 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 412
    Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    patriot.. me sa di une konsullata greke i ka mare fshatrat me radhe, sa mbaron me njerin , fillon me tjetrin. per kete punen e drenovareve nuk e di, por nga boboshtica njoh te pakten 6 vete qe e kane mare karten(nuk njoh tere fshatin lol)
    Konfirmoj perqindjet e tua ne lidhje me cobenjte qe kane mare karten e homogjeneitetit.Thuaju ketyre qe nuk duan te kuptojne se cfare shkruhet ne keto karta, sepse me siguri i ke pare,pasi nje ne dy korcare e ka!
    Sic e the dhe vete, kjo eshte e verteta. Sa per ata qe ende nuk e dine..ne keto karta shkruhet qarte kombesia=greke
    Deri dije do zgerdhiheshim po te degjonim se ne korce ka fshatra greke minoritare, por po te behet neser regjistrimi i popullsise , ku te futet ne skeme dhe kombesia, ja u them pa frike qe Korca do dale qyteti i pare minoritar (mos them rrethi i korces), do ja kaloje sarandes e delvines bashke..
    se per pak harova... ketu fut dhe ata mijera vete qe ndryshuan emrat e kombesite ne gjendjen civile..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Korcar-L1 : 16-11-2006 më 20:15

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Cfare eshte Karta e Homogjeneitetit?
    Karta e Homogjeneitetit u jepet nga kuesturat greke personave qe jane me origjine greke(me nje fjale minoritareve), cobenjve(arumuneve),personave qe kane studiuar ne Greqi ne rinine e tyre shume vite me pare dhe pasardhesve te tyre, personave me prejardhje cobani,personave me prejardhje nga fshatra te caktuara etj .
    Cili qenka ky ligj ne Greqi qe arumuneve shqiptare u njeh nenshtetesine greke?

1.Babai im eshte shqiptar, nena ime eshte shqiptare pasi ka lindur nga baba shqiptar dhe nene shqiptare e cila njekohesisht eshte dhe cobanke(pjestare e minoritetit kulturor jo etnik te arumuneve).Duke pare keto rrethana nenes time, ne base te kesaj politike qe ndjek Greqia,i lind e drejta te pajiset me karte homogjeiteti, nga kjo perfitoj dhe une si bir i saj, motra dhe vellai im, por jo babai im.Ky eshte nje fakt real.
    Arumunet jane minoritet me vete nga ai minoriteti grek, jane mbase minoriteti me i madh ne Shqiperi. Nese ti aplikon per ate karten e homogjeninitetit, ti nuk do aplikosh si arumun, por si minoritar grek. Nuk eshte shteti grek qe po mashtron, pasi shteti grek nuk ka nje ligj qe u jep karte homogjeniteti arumuneve shqiptare, je ti qe po mashtron konsullaten greke per te perfituar ate karte qe te lejon te levizesh lirshem ne Greqi.

Mua nuk me beri nenshtetas amerikan shteti amerikan, une zgjodha vete te behem nenshtetas amerikan konform ligjeve te vendit. Por ti nuk mund te besh me faj shtetin amerikan qe une u bere nenshtetas amerikan, ti nuk mund te me besh me faj as mua, pasi une e bera kete zgjedhje me vetedije te plote. Keshtu, neser kur ti te futesh ne xhep karten e homogjinitetit, mos te te genjeje mendja se e fitove nga nena qe e ke cobanke apo nga politika e shtetit grek, ti ZGJODHE ME VETEDIJE TE PLOTE qe deklarosh veten si shtetas me kombesi greke.

2.Rasti i nje shoqes time: Gjyshja e saj eshte shqiptare puro.Por ne rinine e saj ka studiuar ne Greqi.Prej ketij fakti Greqia i njeh kesaj te moshuare te drejten per tu pajisur me karte homogjeneiteti.Nga gjyshja perfitoi dhe shoqja ime duke mare dhe ajo kartat bashke me nenen e saj, vellain e motren, por jo babai normalisht.
    Ishte shteti grek qe e shpalli shoqen tende me kombesi greke apo ishte shoqja tende qe aplikoi dhe kerkoi karten e homogjinitetit?!

3.Kusherinjte e mi me origjine nga Voskopoja (per greket eshte Vosko-Polis me nje fjale nje ish polis grek) kane mare kartat e homogjeneitetit duke qene se babai i tyre ka lindur ne Voskopoje dhe qe nga greket konsiderohet si greke.
    Ishte shteti grek qe ua dha qe ne kufi karten e homogjinitetit kusherinjve te tu nga Voskopoja, apo ishin ata kusherinjte e tu qe shkuan ne konsullatat greke per te aplikuar per karten duke u shtirrur si me origjine greke?!

Mund te rish e te justifikohesh me rrethanat e kushtet e veshtira te jetes, por une nuk i blej justifikimet e tilla. E verteta eshte nje edhe e vetme: cdo shqiptar eshte sot ai qe eshte nga vendimet e lira qe ai ka marre ne jete. Une jam Amerikan pasi zgjodha te jem i tille. Ai tjetri eshte grek pasi zgjodhi te jete i tille. Ai tjetri eshte turk pasi zgjodhi te jete i tille. Dhe nuk e ka fajin aspak as Greqia, as Turqia e as qielli e as toka, e ka fajin cdo shqiptar me zgjedhjet qe ben ne jete.

E ka emrin pergjegjesi personale si shtetas i lire.

Albo

Citim Postuar më parë nga Albo

Arumunet jane minoritet me vete nga ai minoriteti grek, jane mbase minoriteti me i madh ne Shqiperi. Nese ti aplikon per ate karten e homogjeninitetit, ti nuk do aplikosh si arumun, por si minoritar grek. Nuk eshte shteti grek qe po mashtron, pasi shteti grek nuk ka nje ligj qe u jep karte homogjeniteti arumuneve shqiptare, je ti qe po mashtron konsullaten greke per te perfituar ate karte qe te lejon te levizesh lirshem ne Greqi.
    Me ne fund u sqarova, po ti diskutoke pa lexu bre...
    Mire faktet nuk i di , po gjithe postimet si i lexon ti lol , vetem ato qe te permbushin bindjet e tua mbake mend???
    Ligji qe arumunet te pajisen me karta omogjenias zbatohet mbas 2002 dmth pasi mbaroi pak a shume rregjistrimi i minoritareve te vertete. me sa duket nuk i pelqeu nr perfundimtar Athines e thane te behen pak me "njerezor" me emigrantet shqiptare.
    Me kete kategori kartash omogjenias jane pasijur sa shqipare u deshi qejfi (apo halli) se me ate nga omogjenia e dropullit kushtonte shtrenjte, kjo e fundit ishte falas, vetem nje vertetim nga nje shoqate vllahesh ne shqiperi e nje ore mesim privat si i thone miredita e mirembrema .
    E sa per kush mashton ke, merr diskutim te gjate, po nuk besoj se gjithe katundaret shqiptar qenkan kaq "te zote" sa ti hedhin hi syve konsullit te famshem te radhes...
    Nje keshille miqesore-perpara se te diskutosh me flake , informohu njecike me mire, mos u merr vetem me historine e lashte, se po shkruhet kjo e reja e nuk po e kupton.

Kjo eshte arsyeja qe Athina asnjehere nuk ka konfirmuar nr e sakte te emiganteve shqipatere ne territoret e saj. Jo se nuk ka regjistrim te plote, por nuk ka bere ndarjet qe i interesojne...
    Ndryshuar për herë të fundit nga ooooo : 17-11-2006 më 04:32

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Nje keshille miqesore-perpara se te diskutosh me flake , informohu njecike me mire, mos u merr vetem me historine e lashte, se po shkruhet kjo e reja e nuk po e kupton.
    Shume dakort jam me ty!!
    me gjithe vllenj, vertet minoriteti grek ne shqiperi shkon ne shifrat 300-000 e mos me shume..

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542

Tsitelikis

Nje avokat Grek shpjegon kete punen e homogjenise

Citim Postuar më parë nga Dr.Konstantinos Tsitselikis

The expression of the Enlightenment message had already been distorted, initially by a post-Ottoman perception of millet followed by a theory for the racial continuity of the Greek world based on the "Greek race". It should not be regarded as a surprise therefore, that for Greek nationalism, it is easier to accept or assimilate the non Greek speaking Orthodox populations (Vlachs, Albanians, Slav-Macedonians) than the populations of different religious faith, i.e. Moslems and Jews. It could be argued that the latter are the groups that are somewhat axiomatically considered to be more distant from the identity of the national phenotype, constituting groups by definition not susceptible to participate in the Greek nation. The non-Greek-speaking Christians became the target of assimilatory policies23, whereas people of different religions are either expelled or placed outside the scope of national idol.[25]
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-10-2006
    Postime
    30

O Moj Shqypni

O MOJ SHQYPNI

Pashko Vasa (1825-1892)

O moj Shqypni, e mjera Shqypni,
    Kush të ka qitë me krye n`hi?
    Ti ke pas kenë një zojë e randë,
    Burrat e dheut të thirrshin nanë.
    Ke pas shumë t`mira e begati,
    Me varza t`bukura e me djelm t`ri,
    Gja e vend shumë, ara e bashtina,
    Me armë të bardha, me pushkë ltina,
    Me burra trima, me gra të dlira;
    Ti ndër gjith shoqet ke kenë ma e mira.
    Kur kriste pushka si me shkrep moti,
    Zogu i shqiptarit gjithmonë i zoti
    Ka kenë për luftë e n`luftë ka dekun
    E dhunë mbrapa kurr s`i mbetun.
    Kur ka lidhë besën burri i Shqypnisë,
    I ka shti dridhën gjithë Rumelisë;
    Ndër lufta t`rrebta gjithëkund ka ra,
    Me faqe t`bardhë gjithëmonë asht da.

Por sot, Shqypni, pa m`thuej si je?
    Po sikur lisi i rrxuem përdhe,
    Shkon bota sipri, me kambë, të shklet
    E një fjalë t`ambël askush s`ta flet.
    Si mal me borë, si fushë me lule
    Ke pas qenë veshun, sot je me crule,
    E s`të ka mbetun as em`n as besë;
    Vet e ke prishun për faqe t`zezë.
    Shqyptar`, me vllazën jeni tuj u vra,
    Ndër nji qind çeta jeni shpërnda;
    Ca thonë kam fe ca thonë kam din;
    Njeni: "jam turk", tjetri: "latin"
    Do thonë: "jam grek", "shkje" - disa tjerë,
    Por jemi vllazën t`gjith more t`mjerë!
    Priftnit e hoxhët ju kanë hutue,
    Për me ju damun me ju vorfnue!
    Vjen njeri i huej e ju rri n`votër,
    Me ju turpnue me grue e motër,
    E për sa pare qi do t`fitoni,
    Besën e t`parëve t`gjith e harroni,
    Baheni robt e njerit t`huej,
    Qi nuk ka gjuhën dhe gjakun tuej.
    Qani ju shpata e ju dyfeqe,
    Shqiptari u zu si zog ndër leqe!
    Qani ju trima bashkë me ne,
    Se ra Shqypnia me faqe n`dhe!
    E s`i ka mbetun as bukë as mish,
    As zjarm në votër, as dritë, as pishë;
    As gjak në faqe, as nder ndër shokë,
    Por asht rrëxue e bamun trokë!
    Mblidhniu ju varza, mblidhniu ju gra,
    M`ata sy t`bukur q`dini me qa,
    Eni t`vajtojmë Shqypninë e mjerë,
    Qi mbet`e shkretë pa em`n, pa nder;
    Ka mbet e vejë si grue pa burrë,
    Ka mbet si nanë, q`i spat djalë kurr!

Kujt i ban zemra m`e e lan`me dekë
    Këtë farë trimneshe, qi sot asht mekë?
    Këtë nanë të dashtun a do ta lamë,
    Qi njeri i huej ta shklasë me kambë?

Nuk, nuk! Këtë marre askush s`e do
    Këtë faqe t`zezë gjithkush e dro!
    Para se t`hupet kështu Shqypnia,
    Me pushkë n`dorë le t`desë trimnia!
    Çoniu, shqyptarë, prej gjumit çoniu,
    Të gjithë si vllazën n`nji besë shtërngoniu,
    E mos shikoni kisha e xhamia:
    Feja e shqyptarit asht shqyptaria!
    Qysh prej Tivarit deri n`Prevezë,
    Gjithkund lshon dielli vap` edhe rrezë,
    Asht tok` e jona, prind na e kanë lanë
    Kush mos na e preki, se desim t`tanë
    Të desim si burrat që vdiqnë motit
    Edhe mos marrohna përpara Zotit.

Basic rules about the Greek citizenship

Basic rules about the Greek citizenship

By Christos ILIOPOULOS*

A person obtains the Greek citizenship, first, by birth. The child of a Greek obtains from his/her birth the Greek citizenship. The Greek citizenship obtains from his/her birth also the person who is born in Greek territory, provided he/she does not obtain by his/her birth a foreign citizenship or he/she is of unknown citizenship.

Also, a foreign person born out of wedlock of his/her parents, who was recognized legally as a child of a Greek, so that he/she is completely considered as a legal child of his/her father, becomes Greek from the recognition, if at that time he/she is a minor (under the age of 18).

A foreign person who was adopted before he/she became of age (18 years old) as a child of a Greek man or woman, becomes Greek from the time of the adoption.

Foreign persons of Greek origin who are admitted to the military schools for officers of the armed forces or are enlisted to the armed forces as volunteers, automatically obtain the Greek citizenship from their admission to the military schools or from their enlistment. Foreign persons of Greek origin when are enlisted as volunteers in time of war or mobilization can obtain the Greek citizenship by applying to the General Secretary of the Region.

Special cases of citizenship acquisition. 1. A child born before 8 May 1984 from a mother who was Greek at the time of the birth or at the time of the marriage from which the child was born, becomes Greek, if he declares his relevant will to the General Secretary of the Region, or to the Greek Consular Authority of his place of residence. 2. A child born of a Greek father and a foreign mother before Law 1250/1982 (16 July 1982), provided the child is considered a true child of the father according to article 7 par.3 of the above Law, becomes Greek, if he declares his relevant will to the General Secretary of the Region, or to the Greek Consular Authority of his place of residence. 3. The acquisition of the Greek citizenship in the cases of the above paragraphs is verified with a decision of the General Secretary of the Region. 4. The children of those who obtain the Greek citizenship according to this article, become Greek without any other procedure, if at the time of the declaration are under age or unmarried.

Persons of Greek origin who reside in countries of the former Soviet Union can obtain the Greek citizenship after an application to the Greek Consular Authority of the place of their residence, provided: a) They are of age [above 18], b) Their Greek citizenship cannot be recognized according to the Conventions of Ankara and of Lausanne.

Reclamation of the Greek citizenship. A Greek woman who lost the Greek citizenship due to her marriage to a foreign person reclaims the citizenship, if she declares her will to do so to the General Secretary of the Region or to the Greek Consular Authority of the place of her residence.

A child born to a Greek mother but who lost the Greek citizenship, due to recognition or legalization by a foreign father, reclaims the Greek citizenship, if the child declares his will to do so to the General Secretary of the Region or to the Greek Consular Authority of his place of residence. The children of those who obtain the Greek citizenship according to this article, become Greek, if at the date of the declaration are under age or unmarried.

Marriage does not lead to the acquisition or to the loss of the Greek citizenship.

*Christos ILIOPOULOS, attorney at the Supreme Court of Greece,
    LL.M. in International and European Law.

zot i vetes
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    rome, itali
    Postime
    55
    Albo, populli yne thote: "Kur nuk ke cfare te thuash me mire hesht!". Nuk do te thote qe meqe ti nuk ke degjuar per kete ligj atehere medoemos nuk esksiston nje i tille!Atehere si e shpjegon ti faktin, qe per te mare vizen 100 diteshe, dhe me ate te paraqitesh ne kuesturat greke, ne konsullate ka persona adapte qe te pyesin ne cobance para e prapa dhe me pas te japin vizen. Nuk te pyesin aspak ne greqisht por vetem ne cobance! Thua te jemi ne konsullaten arumune?!

Detyrohem te sqaroj ata qe kujtojne se dine gjithcka dhe marrin guximin te flasin per tema mbi te cilat nuk kane as me te voglin informacion dhe madje mundohen te hiqen dhe si kompetente. Bravo! Te pakten guximi duhet admiruar, pasi duhet guxim i madh te dalesh e te pranosh sheshit injorancen per fusha te caktuara!( Albo ti nuk je aspak ne dijeni te ligjeve qe jane miratuar nga kuvendi grek vitet e fundit, ndaj mos bej aludime te kota; nderkohe me shkule gazit kur thua se une mashtroj dhe jo shteti grek!). Sipas teje shteti grek nuk paska nje ligj te tille. Por ne kete menyre i bie qe punonjesit e konsullates, punonjesit e policise greke apo dhe te tjere ne Greqi po veprojne sipas kokes se tyre duke shkelur ligjet greke dhe nuk u hyn asnje gjemb ne kembe. Une, i dashur Albo, nuk kam mashtruar ne asnje moment konsullaten greke, pasi kur paraqitesh per interviste te pyesin ne cobance ose mjafton qe te flase nje i afermi yt (qe vertetohet me certifikate) dhe loja mbaroi. Une thjesht paraqitem si me prejardhje arumune dhe ne asnje moment nuk them qe jam grek,pasi dhe ne certifikaten qe paraqit shkruhet qe kombesia eshte shqiptare, kurse per vizen dhe per dhenien e kartes mendojne ata vete (sipas teje, duke shkelur ligjin). Ti jeton ne nje realitet qe eksiston vetem ne endrrat e tua, ndaj ato qe thua jane thjesht teori. Albo mos bej teori qe nuk kane perqasje me realitetin, por dil ndonjehere nga skuta ku je futur e shikoje se c'po ndodh realisht!Po ndodh komplet e kunderta e te gjithave atyre qe thua ti, ndaj dhe je shume qesharak me fjalet e tua.

Mua nuk me beri nenshtetas amerikan shteti amerikan, une zgjodha vete te behem nenshtetas amerikan konform ligjeve te vendit. Por ti nuk mund te besh me faj shtetin amerikan qe une u bere nenshtetas amerikan, ti nuk mund te me besh me faj as mua, pasi une e bera kete zgjedhje me vetedije te plote. Keshtu, neser kur ti te futesh ne xhep karten e homogjinitetit, mos te te genjeje mendja se e fitove nga nena qe e ke cobanke apo nga politika e shtetit grek, ti ZGJODHE ME VETEDIJE TE PLOTE qe deklarosh veten si shtetas me kombesi greke.
    Per ty eshte e lehte te flasesh nga nje pozite teper komode. E verteta eshte komplet ndryshe. Ke te drejte kur thua qe e zgjodhe ti te behesh nenshtetas amerikan. Por me Greqine ndryshojne punet. Pasi nen presion njeriu nuk ka lirine e zgjedhjes, libero arbitro asgjesohet. Cdo njeri ka te drejten ta jetoje jeten ne menyren me te mire te mundshme. Kur vuan perdite perbuzjen,stresin e lejes se qendrimit, sorrollatjet ne kufi duke i shtuar dhe friken se mos te kthejne mbrapsht, kur ne vendin tend nuk sheh asnje perspektive, kur jeton perdite gjysme i shtypur, atehere i thua ne djall kombesia, me mire te jetoj si njeri, pasi njeriu nje jete ka. Albo ti nuk e ke kuptuar se ku qendron shqetesimi im. Une kerkoj qe qeveria jone syleshe te beje ate qe duhet bere dhe te mos lejoje keto lojra te rrezikshme qe cenojne sovranitetin e shteti shqiptar. Individi shqiptar eshte i pafuqishem ti beje balle presionit te qeverise greke, kurse qeveria jone mund dhe duhet te beje me shume!
    Sipas teje nje person i ndodhur para 2 alternativave: 1.Te jetoje gjysme i shtypur apo ne limitin e varferise duke mos u ndier per as nje cast i lire, por ama ruan te pa prekur kombesine apo 2.Te mare karten e homogjeneitetit dhe te pakten te kete nje mundesi me shume per te jetuar si njeri, e ti vere shkelmin kombesise, cfare do te zgjidhte? Ndaj une bej me faj per kete situate qeverine shqiptare e cila per asnje moment nuk ka punuar per te miren e popullit shqiptar duke mos bere reformat qe do shpejtojne hyrjen tone ne BE, duke mos luftuar varferine, duke mos mbrojtur te drejtat e popullit te saj ne emigracion e sa e sa te tjera.

Ishte shteti grek qe e shpalli shoqen tende me kombesi greke apo ishte shoqja tende qe aplikoi dhe kerkoi karten e homogjinitetit?!
    Nuk ja vlen te perseris gjerat. Pergjigjen per kete pike e ke marre me siper.

Ishte shteti grek qe ua dha qe ne kufi karten e homogjinitetit kusherinjve te tu nga Voskopoja, apo ishin ata kusherinjte e tu qe shkuan ne konsullatat greke per te aplikuar per karten duke u shtirrur si me origjine greke?!
    Albo, e sheh qe ben vetem aludime?! Nga e deduktove qe kusherinjte e mi jane shtirur si greke, pasi fjalet e mia nuk lene shteg per aludime te tilla, thjesht po me ben te mendoj se je njeri me fantazi per tu admiruar?!Urime! Kusherinjte e mi kane mbi 10 vjet qe jetojne ne Greqi duke u perballur perdite me diskriminimin nga ana e policise, me strese nga me te ndryshme plus asaj qe nuk mund te ktheheshin lirshem ne Shqiperi. Une me kusherinjte e mi nuk isha pare per gati 10 vjet.Por pasi u pajisen me karten e famshme u takuam dhe u cmallen, dhe tani kthehen me shpesh.Mundohu njehere te vihesh ne pozitene e nje emigranti cfardo ne token helene dhe nuk ke per te folur sic po flet!
    Kusherinjte e mi thjesht perfituan nga "zemerbardhesia" greke per te lene pas streset e shumta qe i shoqeronin perdite. Ata per asnje moment nuk u shtiren si greke. Pasi mjaftonte qe te paraqitej ne konsullate me certifikate ku duhej te ishte shkruajtur Vendlindja......Voskopoje dhe pa nje pa dy merrje vizen, nderkohe qe po ne te njejten certifikate ishte shkruajtur Kombesia......Shqiptare(madje njeri prej tyre eshte kthyer e jeton ne Shqiperi). Albo ku qendron mashtrimi se jam kurioz ta di (padija ben te sajen, te ben te flasesh brockulla)?! I vetmi mashtrim dhe abuzim ne kete mes behet nga funksionaret e qeverise greke,padyshim te urdherua nga lart. Ku e gjejne te drejten ata ti veshin kombesine qe duan ata banoreve te fshatrave te ndryshem? Fshatarit nuk po i intereson shume se c'behet me kombesine e tij ose thjesht nuk e ka idene qe ato karta e bejne grek, ai shikon thjesht te miren e tij!Ne kete mes pergjegjesi mban qeveria jone dhe ajo greke per shkeljen e kush e di te sa te drejtave e konventash!

Mund te rish e te justifikohesh me rrethanat e kushtet e veshtira te jetes, por une nuk i blej justifikimet e tilla. E verteta eshte nje edhe e vetme: cdo shqiptar eshte sot ai qe eshte nga vendimet e lira qe ai ka marre ne jete. Une jam Amerikan pasi zgjodha te jem i tille. Ai tjetri eshte grek pasi zgjodhi te jete i tille. Ai tjetri eshte turk pasi zgjodhi te jete i tille. Dhe nuk e ka fajin aspak as Greqia, as Turqia e as qielli e as toka, e ka fajin cdo shqiptar me zgjedhjet qe ben ne jete.
    Albo te injorosh te verteten nuk ja heq statusin prej te vertete pasi e tille do mbetet e pranon a nuk e pranon ti. Me pafytyresine me te vogel,me cinizem te ftohte dhe egoizem na dilke e na thenke se nuk blike aksh justifikime!? Por kur jane ato arsyet qe i kane detyruar shume shqiptare te heqin dore nga kombesia greke, cfare do bejme, nuk do i pranojme si te mireqena? Pse cili ligj te jep te drejten ty qe ti te jetosh mes te mirave dhe ca te tjere te kalben ne mjerim?Ty askush nuk te vuri perpara atyre alternativave, per te cilat flisja pak me siper, perpara se te vendosje ta merrje apo jo nenshtetesine amerikane. Perkundrazi amerika nuk te detyron te ndryshosh kombesine, me te drejte, pasi kombesia nuk ndryshohet. Keto cudira ndodhin vetem ne Shqiperi.

P.s: Kerkoj te sqaroj dhe nje here se nga vendimi me i fundit i qeverise greke nuk ka vlere per emigrantet shqiptare por vetem per emigrantet "greke" dhe per qytetaret shqiptare qe jetojne ne Shqiperi por qe jane minoritare greke ose pseudominoritare greke!
    se c'e` rimedio perche' ti incazzi, se non c'e` rimedio perche' ti incazzi?
    ciucciati il calzino :^Globi

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga B-16
    P.s: Kerkoj te sqaroj dhe nje here se nga vendimi me i fundit i qeverise greke nuk ka vlere per emigrantet shqiptare por vetem per emigrantet "greke" dhe per qytetaret shqiptare qe jetojne ne Shqiperi por qe jane minoritare greke ose pseudominoritare greke!
    Vendimi i fundit i qeverise greke u be vetem per minoritaret grek,sepse ishte absurd fakti qe cdo emigrant jo grek kishte te drejte te marri nenshtetesine,kurse minoritaret grek nga shqiperia ,jo.
    Per emigrantet e tjere ai ligj ka nja 3-vjet qe ekziston....
    Por ai ishte shume i shtrenguar..d.m.th nje emigrant jo-grek i kerkoheshin shume dokumente per te marre nenshtetesine..
    Sipas marreveshjes ne Berishen, ky ligj do liberalizohet duke filluar nga 1 janari 2007 per emigrantet shqiptare..

shqiptar Maska e eagle's son
    Anëtarësuar
    17-10-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    161
    me te vertete?

skile mbeten greket, kot nuk trumbetojne se jane pasardhes te odisese hahaahhaah

pastaj dicka me habit mua, ka shume fryme progreke ne kete forum...
    proud 2 be me, the eagle's son

Faqja 25 prej 42 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Lufta e II Boterore, Greqia i kerkon ndjese Shqiperise
    Nga militanti1980 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 08-08-2004, 07:40
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •