Close
Faqja 23 prej 42 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 412
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Pozita dhe opozita ne Greqi kane synim jugun e Shqiperise.
    Or tunxh, ku e ke lexuar, degjuar apo pare ndonje burre shteti apo politikan te dy partive me te medha ne vend qe te dali e te kerkoje aneksimin e Shqiperise?! Ne cilin shtet evropian te shekullit te XXI, mijevjecarit te trete, vitin 2006 ke degjuar apo lexuar qe ka burra shtetesh qe bejne plane te aneksojne toka te shteteve te tjera?!

Sllobodan Milloshevici ishte i cmenduri i fundit ne histori qe ta provonte ate dhe e pame fundin e tij dhe fundin e Serbise se Madhe.

Ne kemi sjelle nje pike te kundert me pikpamjen tende dhe e kemi provuar me fakte. Si pergjigjje, jemi vleresuar si te prapambetur ose qener qe lehin.
    Ti as qe ke marre mundimin te lexosh lajmin ne shqip te plote, e jo me te arrish te pertypesh fakte qe ze ne goje. Ne vend qe te citosh e degjosh me vemendje burrat e shteteve perkatese, njerezit e administratave perkatese, qe jane te zotet e punes, ju me citoni njerezit e rruges dhe me e bukura eshte se na i mban edhe si "fakte".

Fakt eshte qe kryeministri i Kosoves pas vizites se tij ne Athine sapo mori mbeshtetjen e Athines zyrtare per pavaresine e Kosoves, e shprehur ne formen e "Athina zyrtare respekton vullnetin e shumices dhe kerkon mbrojtjen me ligj te te gjitha minoriteteve ne Kosove".

Edhe ai vizioni europian qe perserit dhe reklamon eshte vizion BIZANTIN.
    Mos perdor fjale qe nuk u di kuptimin se nga menyra se si e perdor pa vend fare, tregon qe nuk e ke idene se cfare ka qene Bizanti. Bizanti nuk ka lidhje fare me temen pasi ishte nje qyteterim qe nuk eshte me. Te respektosh te gjithe popujt e botes me shprese se ne kete menyre edhe ata popuj do te te respektojne nje dite ty, eshte nje nga principet me te larta njerezore. Te punosh per te zgjidhur konflikte, te mbyllesh plage, te gjesh gjuhen e mirekuptimit nuk eshte "bizantine" eshte hyjnore.

Une dhe besoj te githe ata shqiptare atdhetare nuk kemi ASGJE kundra grekut te thjeshte qe punon si te gjithe per nje jete me te mire. Por jemi kundra atyre greke e filogreke qe mundohen ta bejne kete ne kurriz te shqiptareve duke na hedhur hi syve.
    Nuk po flet as "greku i thjeshte", as "greket e filogreket", po flet shteti grek me njerezit e zgjedhur te tij, po flet shteti shqiptar. Dhe beji nje nder vetes, degjo e lexo ne heshtje kur burrat e shtetit flasin e kuvendojne pasi ne 10 faqe diskutim ti akoma nuk ke mesuar se kush eshte lajmi.

Lajmi eshte qe per problemet e grekerve ne Shqiperi dhe shqiptareve ne Greqi nuk pergjigjen me qenerit rrugace ne rruge, pergjigjen burrat e shteteve perkates.

Albo

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Edhe ai vizioni europian qe perserit dhe reklamon eshte vizion BIZANTIN.
    Bizanti eshte pjese e historise sone.
    Vetem po te mos jesh shqiptare mund ta mohosh kete gje.
    Po mesa duket disa shqiptareve u fillon memorja ne vitin 1468.(vdekja e skenderbeut)
    Eshte kjo rastesi?????

Deklarate nga Arber Cepani

--------------------------------------------------------------------------------

Vëllezër shqiptarë ndërgjegjësohuni!!!

Shqipëria është afër dramës më të madhe të historisë së saj moderne

Të gjithë shtetasit shqiptarë që kanë marrë kartën homogjene greke (dokumenti që vërteton kombësinë greke), do të marrin përfundimisht pasaportën greke. Vendimi u deklarua mesditën e djeshme pas një mbledhjeje të komisionit qeveritar me prezencën e vetë kryeministrit grek, Kostas Karamanlis, ministres së Jashtme, Dora Bakojanis dhe të ministrit të Brendshëm, Prokopis Pavlopulos.
    Ministri i Brendshëm grek, Pavlopulos, theksoi se të gjithë ata minoritarë grekë që kanë marrë kartën homogjene, do të marrin nënshtetësinë greke. Karta homogjene është ajo leje e posaçme e cila është dhënë për herë të parë nga fundi i viteve '90, të gjithë atyre shqiptarëve që kanë vërtetuar që kanë prejardhje greke. Në fillim karta ka pasur afat 3-vjeçar, por prej vitit 2005 është bërë dhjetëvjeçare. Pasaportën greke dhe nënshtetësinë greke do ta fitojnë jo vetëm ata që kanë kartën homogjene aktualisht, por edhe të gjithë ata individë të cilët kanë aplikuar dhe do të aplikojnë për këtë kartë në të ardhmen.
    Vitet e fundit për një motiv apo për një tjetër, emrat e lavdishëm të dizenjuar nga gjaku i luftëtarëve për liri, nga ideali për të valëvitur krenarë flamurin me shqiponjën dykrenore, emra si Genti, Arbër, Teuta, Agron etj., u ndryshuan në Jorgo, Dimitris, Kosta etj., vetëm e vetëm për të treguar që kishin prejardhje greke. Shumë shqiptarë bënë dokumente false për të marrë këtë kartë homogjeni. Dhe, autoritetet greke megjithëse e dinin që këta shqiptarë nuk kishin asnjë lidhje me Greqinë, i mirëprisnin këto dokumente false, i mirëprisnin ndryshimet e emrave dhe shpejtonin dhe shpejtojnë të japin sa më shumë karta homogjene.
    VELLEZER SHQIPTARE!!! Sot një përqindje shumë e lartë shqiptarësh kanë kartën e famshme homogjene, nesër këta shqiptarë nuk do të jenë më të tillë, nesër këta shqiptarë do të kenë pasaporta greke… Nesër këta shqiptarë do të jenë grekë!!!
    VELLEZER SHQIPTARE!!! Ëndrra greke për greqizimin e Vorio Epirit po bëhet realitet, nesër kjo zonë e Shqipërisë do të rezultojë e jetuar nga grekë, nesër kjo zonë e Shqipërisë do të deklarohet nga Greqia zonë e asaj autonome.
    VELLEZER SHQIPTARE, NDERGJEGJESOHUNI!!!
    o Dhënia e pasaportave greke për pseudominoritarët grekë në Shqipërinë e Jugut.
    o Ndërtimi i varreve të ushtarëve grekë në katër pikat e kufirit të Vorio Epirit, me varre që u mbushën me eshtrat e bijve krenarë të Ilirisë.
    o Hapja edhe ndërtimi i shkollave në gjuhën greke në jugun e Shqipërisë, me muret e shkollave që janë lyer bardhë e blu.
    Është një shenjë e qartë e politikës greke për të bërë realitet një ëndërr të vjetër: Greqizimin e Vorio Epirit.
    VELLEZER SHQIPTARE, VELLEZER ILIRE!
    Lufta në paqe që po kryen politika greke, ka nëvojë për ngritjen e zërit tuaj, ka nevojë për ndërgjegjësimin tuaj, ka nevojë për rizgjimin e krenarisë tuaj ilire për të mbrojtur vlerat tona, për të mbrojtur atë që gjyshërit tanë e kanë mbrojtur me gjak dhe me penë.
    Në qoftë se e ndjen që në damarët e tu lëvron akoma gjak shqiptari, në qoftë se e ndjen që krenaria e kombit shqiptar nuk do të shuhet kurrë derisa të ketë shqiptarë kryelartë që ta mbrojnë atë... .
    Jepuani këtë mesazh të gjithë vëllezërve shqiptarë kudo që janë në çdo cep të botës në emër të kombit shqiptar.

ME RESPEKT
    ARBER CEPANI
    Student i Shkencave Politike, Itali

- Tirana Observer -

p.s. mesazhi eshte me emer e mbiemer, qe te mos keqkuptohemi!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ooooo : 16-11-2006 më 03:59

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga ooooo

--------------------------------------------------------------------------------

VELLEZER SHQIPTARE!!! Sot një përqindje shumë e lartë shqiptarësh kanë kartën e famshme homogjene, nesër këta shqiptarë nuk do të jenë më të tillë, nesër këta shqiptarë do të kenë pasaporta greke… Nesër këta shqiptarë do të jenë grekë!!!
    Edhe arvanitasit kane 200 vjete ne athine e nuk dine shqip.
    por ata nuk e shikojne shqiperine si vend armik.dhe shume prej tyre dilnin hapur ne televizione greke dhe mbronin shqiptaret ne luften e kosoves.

Kur shqetesimi del nga komplekse dhe mos njohja e situates atehere ai eshte i rrezikshem dhe luftenxites.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

por ata nuk e shikojne shqiperine si vend armik.dhe shume prej tyre dilnin hapur ne televizione greke dhe mbronin shqiptaret ne luften e kosoves.

Kur shqetesimi del nga komplekse dhe mos njohja e situates atehere ai eshte i rrezikshem dhe luftenxites.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Akili-A

-A nuk me thua ca jane arvanitet????
    po ta them une SHQIPTAR TE ASIMILUAR...
    -ke njohur ndonje arvanitas te njohut te dal e ta deklaroj faktin ne MME?
    -Jo
    Pse valle????

p.s nuk kam kohe per replikime po shiheni qe ate qe eshte bere me arvanitasit perpara 200 e me shume vjeteve po ribehet kjo eshte ideja e mos ja funi kote me ekstemizma se eshte turp jemi ne 2006
    Askush nuk thote qe Gr do "pushtoj" jugun e qe duhet te acarohet gjendja politike, se i bie qe diskutojme me kalamaj qe nuk e kane idene e negociatave...
    Gjithe problemi eshte qe edhe njehere diplomatet shqiptare e treguan veten sa "te afte" jane kur behet fjale per ceshtje kombetare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ooooo : 16-11-2006 më 04:19

More ju qe lidhni emigrantet me minoritetet me qellim nuk doni te shihni faktet apo tani me bindet vertete qe keni interesa tjera.

O Njerez keta persona qe duan te marrin shtetesi greke nuk jane ne greqi por jane ne shqiperi dhe duan pa jetuar ne greqi te marrin ate nenshtesi.

Minoritetet dhe Emigrantet jane komplet dy kuptime te kunderta, prej kur vlejne ligje te njejta??? Dhe tek e fundit shqiptaret ne greqi kerkojne nenshtesine greke sepse jetojne ne greqi dhe paguajne taksa shtetit grek dhe punojne ne ate shtet dhe jane integruar me gjuhe, pune, banese etj.

Por sikur keta greket e shqiperise te kerkonin nenshtetesi shqiptare sepse jetojne ne shqiperi dhe jane integruar dhe jane Emigrante jo minoritete atehere do te flisnim per rast te njejte dhe munde te behej nje marreveshje mes shtetesh.

POR . . . Dalloni qarte. Greket ne jugun e shqiperise duan te marrin nenshtetesine e nje vende ne te cilin nuk jetojne dhe nuk jane emigrante, eshte plotesisht rast i kundert pra OK. Me rregull do te ishte qe ata te integrohen ne shoqerine shqiptare por ata duan te integrohen ne shoqerine greke nga largesia edhe pse nuk jetojne aty.

Iluminizmi e kam bere te qarte qe fare ska lidhje me rastin ne fjale ok. Ai paraqet vetem nje gjendje intelektuale per nje ngritje shpirterore dhe kulturore ne pergjithesi por ska te beje fare me dashurine ndaj atdheut, sepse ai eshte universal dhe nuk i ka zene fare vendin nacionalizmit OK.

Nese kuptohemi ne nacionalistet greke pikerisht sepse mbrojme atdheun tone me te njejten monedhe sikur ata atehere keshtu duhet te jemi. Pse si kujtoni te jemi neve modern nese greket jane nacionalist. Si do tu kundervihemi me fjale Ilumniste kur kerkojne te shendrrojne jugun e shqiperise ne province greke.

Une e kuptoj plotesisht qe ti Akili qe nga fillimi i kesaj teme je perpjekur ti kundervihesh cdo kujt qe ka postuar ketu. Une kam shkruar nje here e kam perfunduar sepse kam thene qendrimin tim dhe keshtu do te duhej te ishte edhe me ty. Si eshte problemi yt qe ke bere dhjetera postime ketu ne teme pa paraqitur qendrimin tend vetem duke kundershtuar verbalisht cdo kend. Deri me tani ne te gjitha postimet e tua nuk ke paraqitur asnje fakt pos fjale verbale ( e lagu se lagu). Une fare nuk deshta te mirrem me ty sepse skam hyre ne kete forum te bej chat por te paraqes mendimet e mija. Mirepo vertete smunde te spjegoj faktin qe je ketu kujdestar dit e nat duke shikuar kush po poston qe ti kunderpergjigjesh me chit chat. Nese je i paguar atehere mos u lodh ti kundershtosh cdo gje qe shkruaj une sepse sme ndryshon qendrimin as mua askujt tjeter qe mbron atdheun.

Une per kete teme e kam perfunduar nje here dhe serish e perfundova dhe shpresoj te mos perdoren fjalet e mija per chit chat sepse skam hyre ketu per kete pune.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Mendimi_Juaj
    Si eshte problemi yt qe ke bere dhjetera postime ketu ne teme pa paraqitur qendrimin tend vetem duke kundershtuar verbalisht cdo kend. Deri me tani ne te gjitha postimet e tua nuk ke paraqitur asnje fakt pos fjale verbale ( e lagu se lagu).
    Te gjitha shqetesimeve te tua u mungon propozimi dhe vizioni.
    ato nuk i sherbejne vizionit europian shqiptar.
    pra ato jane thjesht iluzione dhe profecira te dala nga frika e asimilimit.

Se c`mund te ndodhi ne te ardhmen nga kjo ceshtja e nenshtetesise se dyfishte, ky nuk eshte monopol i shqetesimeve te tua..

Dua te them se ai shqiptar qe ka parime humane e iluministe eshte "asimiluar" per nje ide me madhore se nacionalizmi grek apo shqiptar.
    Keshtu qe njerez qe jane brumosur me vlera te tilla, nuk mund te durojne asnje lloj kinse tutori(si ju p.sh.),qe pretendoni se jeni rojet e portave te kombit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akili-A : 16-11-2006 më 04:44

Bordi Drejtues Maska e Ingenuous
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    974
    Perse nuk debatohet kaq shume per neshtetsine qe shqiptaret kane marre ne vende te tjera te europes apo karten jeshile?!
    Kjo dyshtetsia nuk eshte nje "dhurate", por kali i trojes per shqiptaret.
    "Askush nuk eshte perfekt, une jam askushi"

Faqja 23 prej 42 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Lufta e II Boterore, Greqia i kerkon ndjese Shqiperise
    Nga militanti1980 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 08-08-2004, 07:40
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •